Σάββατο 30 Απριλίου 2016

Πως να προστατέψετε τα παιδιά από ατυχήματα στην πασχαλινή περίοδο



Σειρά χρήσιμων συμβουλών για την αποφυγή δυσάρεστων καταστάσεων στην πασχαλινή περίοδο, όσον αφορά στα παιδιά, δίνει η πρόεδρος του Σωματείου "Αντιμετώπιση Παιδικού Τραύματος", Natasha Clive Βρέκοσι. Όπως λέει η ίδια, κατά την περίοδο των πασχαλινών εορτών, όπου τα παιδιά περνούν περισσότερο χρόνο στο σπίτι, για να μην υπάρξουν απρόοπτα χρειάζεται σωστή επίβλεψη.

Οι έφηβοι των «Ικάρων» Γιαννιτσών σε φιλικό αγώνα στην ΧΑΝΘ Θεσσαλονίκης



Μπορεί να διανύουμε την κατανυκτική Μεγάλη Εβδομάδα της ορθόδοξης πίστης μας αλλά οι μηχανές των "Ικάρων" φαίνεται να μην έχουν σιγήσει τελείως....
Έτσι την Μεγάλη Τρίτη το πρωί, το εφηβικό τμήμα της Γιαννιτσιώτικης Ακαδημίας (με τη συμμετοχή και ορισμένων παμπαίδων και παίδων ) συμμετείχε σε σημαντικό φιλικό αγώνα με τους εφήβους της ΧΑΝΘ Θεσσαλονίκης στο γήπεδο-στολίδι του ιστορικού σωματείου που έφερε το μπάσκετ στην Ελλάδα.

Ευχές του Περιφερειάρχη Κ.Μακεδονίας Απόστολου Τζιτζικώστα


6 tips για να χάσετε βάρος την εβδομάδα που δεν θα πάτε γυμναστήριο

Ακόμα κι αν το γυμναστήριο έχει μπει για τα καλά στη ζωή σας, σίγουρα κάποια στιγμή θα αναγκαστείτε να απέχετε μερικές ημέρες λόγω υποχρεώσεων ή εορτών. Το Πάσχα είναι προ των πυλών, συνεπώς τι ποιο χρήσιμο από μερικά «θαυματουργά» tips που θα σας βοηθήσουν να παραμείνετε σε φόρμα και να περιορίσετε τις θερμίδες που προσλαμβάνετε καθημερινά, κάνοντας τη ζυγαριά να σας ανταμείψει;
Σταματήστε λοιπόν να αισθάνεστε ένοχοι για τις μέρες που δεν θα καταφέρετε να δώσετε το παρών στο γυμναστήριο και ακολουθήστε τις παρακάτω απλές και εύκολες συμβουλές ώστε να μη δείτε τον οργανισμό και κορμί σας να «βαραίνουν».

Απόσυρση του ασφαλιστικού νομοσχεδίου λαιμητόμος ζητά η Πανελλαδική Επιτροπή Μπλόκων



Η Πανελλαδική Επιτροπή των Μπλόκων καλεί σε αγωνιστικό ξεσηκωμό τους μικρομεσαίους αγρότες και κτηνοτρόφους για να μην περάσει το ασφαλιστικό νομοσχέδιο-λαιμητόμος, που επιφέρει συντριπτικό πλήγμα στο εισόδημα μας χωρίς να εξασφαλίζει ουσιαστική υγειονομική πρόληψη και κάλυψη, ενώ μειώνει ακόμη περισσότερο τις συντάξεις πείνας.
            Μαζί με τους εργαζόμενους, τους αυτοαπασχολούμενους των πόλεων, τις γυναίκες και την νεολαία των λαϊκών οικογενειών δίνουμε αγωνιστική απάντηση απαιτώντας την απόσυρση του ασφαλιστικού νομοσχεδίου.

Ολοκλήρωση Ανθοέκθεσης και τελετή επιβράβευσης της Ομάδας Βόλεϊ Μαθητριών του ΓΕΛ Σκύδρας για την κατάκτηση της δεύτερης θέσης στο πανελλήνιο σχολικό πρωτάθλημα 2016



Επεσε η αυλαία της 1ης Ανθοκομικής Έκθεσης Σκύδρας αφήνοντας τις καλύτερες εντυπώσεις και την αύρα, τη χαρά και την ικανοποίηση μιας αισθαντικής και πετυχημένης γιορτής των λουλουδιών και του περιβάλλοντος, που ξεκίνησε τη Δευτέρα 18/4/2016 και ολοκληρώθηκε την Κυριακή 24/4/2016.
Πολύς κόσμος επισκέφθηκε τον χώρο της Ανθοέκθεσης στην πλατεία Σαφραμπόλεως. Ξεναγήθηκε, ενημερώθηκε και προμηθεύτηκε φυτά για να διακοσμήσει και να καλλωπίσει περβάζια, μπαλκόνια, αυλές, κήπους κ.α.  

Ευχές Πάσχα του Δημήτριου Γιώγα


Ο Εδεσσαίος Θάνος Κιοσέογλου 1ος στο Πανελλήνιο πρωτάθλημα πιγκ-πόγκ νέων-νεανίδων



Στο Πανελλήνιο πρωτάθλημα νέων-νεανίδων, που διεξήχθη στην αίθουσα STIGA του Σταδίου Ειρήνης και Φιλίας (ΣΕΦ) από τις 23 έως τις 25 Απριλίου 2016 ο 16χρονος αθλητής Αθανάσιος (Θάνος)  Κιοσέογλου από την Έδεσσα, αναδείχτηκε 1ος πανελληνιονίκης στο ομαδικό των εφήβων του Πανελλήνιου πρωταθλήματός νέων-νεανίδων της επιτραπέζιας αντισφαίρισης αγωνιζόμενος με την ομάδα του Ολυμπιακού Σ.Φ.Π .
Ο αθλητής του Ομίλου Επιτραπέζιας Αντισφαίρισης Έδεσσας (ΟΕΑ Έδεσσας) παραχωρήθηκε με υποσχετική στην ομάδα του Ολυμπιακού Σ.Φ.Π και μαζί με τους Γιάννη Σγουρόπουλο,

Ευχές Εδεσσαϊκού Θεάτρου


Σφαγή ΔΝΤ-Ευρωπαϊκής Ένωσης και στη μέση η Ελλάδα.

Τη θέση των Ευρωπαίων ότι δεν μπορούν να ψηφιστούν προληπτικά μέτρα από την Ελλάδα όπως ζητά το ΔΝΤ επανέλαβε ο πρόεδρος του Eurogroup Γερούν Ντάισελμπλουμ. «Στην Ελλάδα δεν μπορούν να εγκριθούν μέτρα τα οποία θα μπορούσαν να μην μπουν σε ισχύ» δήλωσε σε συνέντευξή του στην εφημερίδα «Λα Στάμπα». Αναλυτικότερα, ερωτηθείς από την ιταλική εφημερίδα σχετικά με το σημείο στο οποίο βρίσκονται οι διαπραγματεύσεις απάντησε: «Στο Εκοφίν του Άμστερνταμ επιτελέσαμε σημαντική πρόοδο. Υπάρχει μια συμφωνία αρχής σε σχέση με την πρώτη δέσμη που ισοδυναμεί με το 3% του ΑΕΠ. Λείπει η συμφωνία για το δεύτερο κεφάλαιο, τα αυτόματα μέτρα έκτακτης ανάγκης σε περίπτωση που

Νέο θεσμικό πλαίσιο για την εξισωτική αποζημίωση



Μετά το Πάσχα θα δημοσιευθεί η δημόσια πρόσκληση στην οποία θα περιγράφονται αναλυτικά οι όροι και προϋποθέσεις για την υποβολή αιτήσεων ενίσχυσης όσων δικαιούνται χορήγηση οικονομικών ενισχύσεων στο πλαίσιο του Μέτρου 13 του Προγράμματος Αγροτικής Ανάπτυξης (παλιά εξισωτική αποζημίωση).

Ο Σύλλογος Γαλατάδων «Ο Φίλιππος» στα “Λαζάρια 2016” (εικόνες)



Ο Μορφωτικός Πολιτιστικός Σύλλογος Γαλατάδων Πέλλας «Ο Φίλιππος», συμμετείχε στα “Λαζάρια 2016” στην Ματαράγκα Αιτωλοακαρνανίας, την Παρασκευή 22 Απριλίου. Τα “Λαζάρια” είναι γιορτές τιμής και μνήμης, σε ανάμνηση των γεγονότων που έγιναν στην περιοχή, κατά την Έξοδο του Μεσολογγίου. Την εκδήλωση διοργάνωσε με μεγάλη επιτυχία ο Προοδευτικός Σύλλογος Ματαράγκας, με τον οποίο διατηρούμε αδελφικές σχέσεις εδώ και πολλά χρόνια .

Ακίνητα: Φόρος με αντικειμενικές, πλειστηριασμοί με εμπορικές αξίες

Από την εμπορική αξία του ακινήτου, η οποία θα καθορίζεται από ανεξάρτητους εκτιμητές, θα ξεκινούν οι διαδικασίες κατάσχεσης και πλειστηριασμού ακινήτων από την 1η Ιουνίου.Με νομοθετική ρύθμιση που προωθείται, σύμφωνα με πληροφορίες της εφημερίδας Εθνος, υλοποιείται στην πράξη η σχετική πρόβλεψη του νέου Κώδικα Πολιτικής Δικονομίας που ψηφίστηκε το περασμένο καλοκαίρι, υπό την θύελλα αντιδράσεων του νομικού κόσμου της χώρας και υπό τις ισχυρές πιέσεις των δανειστών και εν όψει της τότε απειλούμενης κατάρρευσης της οικονομίας.

Συνεχίζονται οι έλεγχοι σε επιχειρήσεις διακίνησης & εμπορίας προϊόντων τροφίμων ζωικής και φυτικής παραγωγής



Στο πλαίσιο στοχευμένων δράσεων σε επιχειρήσεις που δραστηριοποιούνται στην επεξεργασία-συσκευασία-τυποποίηση διακίνηση και εμπορίας προϊόντων-τροφίμων ζωικής και φυτικής παραγωγής, εν όψει των εορτών του Πάσχα σε συνέχεια πολιτικής απόφασης σε επίπεδο Γενικών Γραμματέων συναρμόδιων Υπουργείων κλιμάκια του Συντονιστικού Κέντρου Αντιμετώπισης Παρεμπορίου (ΣΥ.Κ.Α.Π.), της Οικονομικής Αστυνομίας, των Υπηρεσιών του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, της Γενικής Γραμματείας Εμπορίου του Υπουργείου Οικονομίας,

Δεκαήμερο-κόλαση για την κυβέρνηση και την Ελλάδα.

Άλλος ένας διπλωματικός μαραθώνιος δέκα ημερών ξεκινά μέχρι το κρίσιμο Eurogroup της 9ης Μαΐου. Η κυβέρνηση καλείται να κλείσει με τις μικρότερες δυνατές υποχωρήσεις τρία "καυτά" μέτωπα, την ώρα που το κλίμα είναι ήδη βαρύ από το ασφαλιστικό και το φορολογικό πακέτο.Η πρώτη μάχη θα δοθεί στο πεδίο των προληπτικών μέτρων. Η κυβέρνηση φαίνεται να έχει κερδίσει αρκετές συμμαχίες ώστε να μην υποχρεωθεί να κατονομάσει ένα προς ένα τα προληπτικά μέτρα κάτι που θα την υποχρέωνε να μιλήσει ανοικτά για πολύ επώδυνα μέτρα.

Τι λένε τ'άστρα για σήμερα Μεγάλο Σάββατο 30/4

ΚΡΙΟΣ
Γενικά
Μάλλον έφτασε η στιγμή να εκμεταλλευτείς τις «άκρες» που διαθέτεις, ώστε να κερδίσεις περισσότερα. Επιπλέον, με την συνδρομή της Αφροδίτης στον Ταύρο μπορεί να περιέλθει στην κατοχή σου ένα πολύτιμο αντικείμενο ή να λάβεις ένα όμορφο δώρο. Παράλληλα, ίσως σου γίνει μια πρόταση να συμμετάσχεις σε μια συλλογική προσπάθεια κι αν δεχθείς σίγουρα θα το... ευχαριστηθείς, ανεξάρτητα από το τελικό αποτέλεσμα του όλου εγχειρήματος.

Σαν σήμερα Μεγάλο Σάββατο 30 Απριλίου




Πατήστε εδώ για να δείτε το αλμανάκ της ημέρας.

Παρασκευή 29 Απριλίου 2016

10 μέτρα-φωτιά που απαιτεί το ΔΝΤ και συμφωνεί ο Τσίπρας

Περικοπές δαπανών που αποσκοπούν στη μόνιμη μείωση του μεγέθους του κράτους, με στόχευση το σύνολο του δημόσιου τομέα, περιλαμβάνει ο κατάλογος των δανειστών για τα «προληπτικά μέτρα» ύψους 3,6 δισ. ευρώ και τα οποία όπως προέκυψε από το άτυπο Eurogroup στο Άμστερνταμ, θα λαμβάνονται αυτομάτως στην περίπτωση απόκλισης από τους στόχους για τα πρωτογενή πλεονάσματα το 2017 και 2018.Ο συγκεκριμένος δεκάλογος, που αποκαλύπτει εφημερίδα «ΑΓΟΡΑ», συντάχθηκε υπό την καθοδήγησή του επικεφαλής του ευρωπαϊκού τμήματος του ΔΝΤ Πολ Τόμσεν προσωπικά, αλλά έχει τη σύμφωνη γνώμη και του ευρωπαϊκού σκέλους των δανειστών και κυρίως του Βόλφγκανγκ Σόιμπλε.

Εορταστικές εκδηλώσεις από τον Ι.Ν. Αγίου Γεωργίου Γιαννιτσών

 Τετάρτη 4 και Πέμπτη 5 Μαΐου, στο Πνευματικό ΚέντροΘεατρικά δρώμενα και μουσικοχορευτικές εκδηλώσεις με θέμα «Παραδόσεις του τόπου μας», διοργανώνει την Τετάρτη 4 και την Πέμπτη 5 Μαΐου, ο Ιερός Ναός Αγίου Γεωργίου Γιαννιτσών, σε συνεργασία με την ΔΗ.Κ.Ε.Π.Α.Π.
Πιο συγκεκριμένα:
– Την Τετάρτη 4 Μαΐου, στις 8:00 μ.μ., στο Πνευματικό Κέντρο Γιαννιτσών, θα παρουσιαστεί μουσικοχορευτικό θεατρικό δρώμενο με τίτλο: “Ο Βλάχικος Γάμος”, σε σενάριο και σκηνοθεσία Γιώτας Φλήρη. Συμμετέχουν: η Θεατρική ομάδα

Πανικός στο Βέλγιο.Μοιράζουν στους κατοίκους χάπια κατά της ραδιενέργειας

Σε μία κίνηση που αποκαλύπτει το βαθμό ανησυχίας στο οποίο βρίσκεται η κυβέρνηση του Βελγίου, οι αρχές αποφάσισαν να μοιράσουν χάπια ιωδίνης σε όλους τους κατοίκους της χώρας. Τα χάπια αυτά χρησιμεύουν για να περιορίσουν τις επιπτώσεις από την ραδιενέργεια στον ανθρώπινο οργανισμό. Η αιτία πίσω από αυτή την κίνηση είναι ότι οι αρχές της χώρας ανησυχούν για κάποιο πυρηνικό ατύχημα σε δύο από τα πιο παλιά πυρηνικά της εργοστάσια. Μάλιστα δεν είναι μόνο η βελγική κοινή γνώμη αλλά και οι γείτονες Γερμανοί οι οποίοι πιέζουν την κυβέρνηση να κλείσει τα δύο αυτά εργοστάσια. Τα χάπια ιωδίνης, τα οποία προστατεύουν τον θυρεοειδή αδένα σε περίπτωση έκλυσης ραδιενέργειας, είχαν

Πανηγυρίζει η κυβέρνηση.Επιτυχία τα ...9 δις Ευρώ μέτρα που φέρνει η συμφωνία.

Ως επιτυχία επιχειρεί να εμφανίσει η κυβέρνηση τον καθορισμό ημερομηνίας για την συνεδρίαση του Eurogroup στις 9 Μαΐου, το οποίο αν όλα πάνε καλά θα επισφραγίσει την ολοκλήρωση της αξιολόγησης με την λήψη μέτρων 5,4+3,6 δισ. ευρώ.Μετά από έντονο διπλωματικό παρασκήνιο που ακολούθησε την διακοπή των διαπραγματεύσεων και την ακύρωση του Eurogroup που επρόκειτο να γίνει τη Μεγάλη Πέμπτη, κυβερνητικές πηγές διέρρευσαν χθες το βράδυ ότι ο υπουργός Οικονομικών, Ευκλείδης Τσακαλώτος, ενημερώθηκε για την ημερομηνία από τον πρόεδρο του Eurogroup Γερούν Ντάισελμπλουμ.Σύμφωνα με τις ίδιες πηγές ο Πρωθυπουργός είχε τηλεφωνικές επικοινωνίες με τον Υπουργό Οικονομικών

Βροχή κατασχέσεων και με τη βούλα του ΣτΕ

Νόμιμο έκρινε το Συμβούλιο της Επικρατείας το σχέδιο προεδρικού διατάγματος με το οποίο καθορίζεται ο τρόπος που προσδιορίζεται η αξία ενός ακινήτου όταν αυτό κατάσχεται, αλλά και ποιο είναι το αρμόδιο όργανο που προσδιορίζει την εμπορική αξία του ακινήτου.Σύμφωνα με το σχέδιο του διατάγματος που κατέθεσαν τα υπουργεία Οικονομικών και Δικαιοσύνης, υπεύθυνος για τον καθορισμό της αξίας του ακινήτου που βγαίνει στον πλειστηριασμό είναι ο δικαστικός επιμελητής, ο οποίος είναι υποχρεωμένος να προσλάβει έναν εκτιμητή από το Μητρώο Πιστοποιημένων Εκτιμητών.Ο τελευταίος, πρέπει μέσα σε συγκεκριμένη ημερομηνία να συντάξει και να παραδώσει έγγραφη εκτίμηση στον δικαστικό

Μ. Παρασκευή: «Ω γλυκύ μου Έαρ…» -Η κορύφωση του θείου δράματος. (βίντεο)

Από το πρωί κόσμος συρρέει στις εκκλησίες για να προσκυνήσει το σώμα του Ιησού.Στις 12:00 το μεσημέρι έρχεται η ταφή, στο κουβούκλιο που από βραδύς γυναίκες μοιρολογώντας έχουν στολίσει με κάθε είδους λουλούδι. Πολύχρωμος και μυρωδάτος. Στη συνέχεια ψάλλεται ο Εσπερινός της Μεγάλης Παρασκευής και γίνεται η Αποκαθήλωση του Εσταυρωμένου. Ακολούθως, τοποθετείται στο  ύφασμα. Το ύφασμα αυτό λέγεται Επιτάφιος.Το έθιμο θέλει κατά τη διάρκεια της ημέρας να προσκυνήσεις τρεις Επιταφίους. Αν έχεις διάθεση, περνάς και από κάτω για να έχεις φώτιση για όλη την επόμενη χρονιά.

Tι λένε τ'άστρα για σήμερα Μ.Παρασκευή 29 Απριλίου

ΚΡΙΟΣ
Γενικά
Η Αφροδίτη στο ζώδιο σου αναδεικνύει τα προτερήματα σου και σου παρέχει κάποιες ευκολίες που θα σε κάνουν να αναθαρρήσεις και ανεξάρτητα με το πόσο προσωρινό μπορεί να είναι αυτό, δεν έχεις παρά να το... χαρείς! Επιπλέον, ο ανάδρομος Ερμής στον Ταύρο ίσως συμβάλλει στην επίλυση ενός οικονομικού θέματος που «τράβαγε» σε μάκρος, παράλληλα όμως σε... διαβεβαιώνει ότι μια αγορά σου θα χρειαστεί αλλαγή.

Σαν σήμερα Μεγάλη Παρασκευή 29/4


 


Πατήστε εδώ για να δείτε το αλμανάκ της ημέρας.

Πέμπτη 28 Απριλίου 2016

Κινητοποίηση του ΠΑΜΕ στην Έδεσσα ενάντια στο ασφαλιστικό



Κινητοποίηση πραγματοποιήθηκε στην Έδεσσα μετά απο κάλεσμα της Γραμματείας Πέλλας του ΠΑΜΕ ενάντια στον “Νόμο-Λαιμητόμο για το ασφαλιστικό, που προχωράει στην ψήφιση μετά το Πάσχα η συγκυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ.

Η συγκέντρωση έγινε στους “Μικρούς Καταρράκτες” στον πεζόδρομο της πόλης και στη συνέχεια ακολούθησε πορεία στους κεντρικούς δρόμους της Έδεσσας.

Απίστευτο καμπ καλαθοσφαίρισης από τον Πανεδεσσαϊκό


Σε φούλ ρυθμούς συνεχίζεται το καμπ καλαθοσφαίρισης που διοργανώνει ο Πανεδεσσαϊκός στο ΔΑΚ Έδεσσας σε συνεργασία με την ΤΝΒΑ Greece. Στο καμπ συμμετέχουν αθλητές από όλες σχεδόν τις ομάδες του νομού ανεβάζοντας κατακόρυφα το επίπεδο. Οι προσκεκλημένοι προπονητές Adam Branch και Σπύρος Μυλωνάς έχουν καθηλώσει τους συμμετέχοντες και  τους εμπνέουν να συμμετέχουν στο 100% στην εκτέλεση του ασκησιολογίου που έχουν επιλέξει.

Ο «πατέρας» όλων των σύγχρονων ανδρών έζησε πριν από 190.000 χρόνια



Στη βιβλική εκδοχή της δημιουργίας του κόσμου και του ανθρώπου ο πρώτος άνδρας ήταν ο Αδάμ απόγονοι του ιδίου και της Εύας είναι εκ των πραγμάτων όλοι οι άνδρες και οι γυναίκες που γεννήθηκαν εφ εξής. Τώρα η επιστήμη έρχεται να αποκαλύψει πως όλοι οι σύγχρονοι άνδρες στη Γη κατάγονται από έναν και μόνο άνδρα που έζησε πριν από 190.000 χρόνια.

Ήττα στις λεπτομέρειες για τις κορασίδες του Πανεδεσσαϊκού στον 3ο αγώνα για το Πανελλήνιο πρωτάθλημα



Τα έδωσαν όλα οι αθλήτριες του Πανεδεσσαϊκού προκειμένου να κατακτήσουν το τρίτο σερί ροζ φύλλο στον αγώνα τους  με τους ισχυρούς Πάνθηρες Καβάλας, με αρνητικό αποτέλεσμα υστερώντας στο αμυντικό ριμπάουντ στα τελευταία κρίσιμα λεπτά, τα οποία εκμεταλλεύτηκε με τον καλύτερο τρόπο η αντίπαλη ομάδα.  Οι δύο ομάδες ήταν κοντά στο σκορ για τριάντα οκτώ λεπτά με το προβάδισμα να εναλλάσσεται συνεχώς, με τις αθλήτριες της ομάδας της Καβάλας να είναι ψυχραιμότερες στο τέλος και να «κλέβουν» στην κυριολεξία την πολύτιμη νίκη με 41-49.

Εννέα σημάδια που δείχνουν ότι δεν θα γίνουμε ποτέ πλούσιοι

Σε αντίθεση με την δημοφιλή πεποίθηση ότι ο καθένας έχει την ίδια ευκαιρία να γίνει εκατομμυριούχος υπάρχουν εννέα λόγοι που δεν μπορούμε όλοι να γίνουμε πλούσιοι.Αν και κανείς δεν μπορεί να προβλέψει το μέλλον ειδικοί λένε ότι αυτό φαίνεται τόσο από το χαρακτήρα όσο και από τις επιλογές μας.Ιδού τα εννέα σημάδια που δείχνουν ότι δεν θα γίνουμε ποτέ πλούσιοι
1. Δίνουμε έμφαση στην αποταμίευση και όχι στο πώς θα κερδίσουμε περισσότερα

Ευχές του πρώην βουλευτή Ιορδάνη Τζαμτζή για το Πάσχα



Το Άγιο Φώς της Ανάστασης του Χριστού μας,  να οδηγεί τα βήματα μας στο καλό και να μας δίνει δύναμη και ελπίδα για μια νέα αρχή  για τον καθένα,  την καθεμία και την Πατρίδα μας. Καλό Πάσχα και Καλή Ανάσταση.

                                                                         Ιορδάνης Τζαμτζής 
                                                                   Πρώην Βουλευτής Πέλλας

Ευχές Φώφης Γεννηματά για το Πάσχα


Ετοιμάζεται για πόλεμο φυσικού αερίου κατά των ΗΠΑ η Ρωσία

Η πρώτη άφιξη τάνκερ με αμερικανικό υγροποιημένο φυσικό αέριο στην Πορτογαλία την Τρίτη αποτέλεσε την απαρχή μίας σειράς συμφωνιών ευρωπαϊκών εταιρειών για την προμήθεια αμερικανικού LNG. Εκτός από την πορτογαλική Galp Energia, συμφωνία για φυσικό αέριο από την άλλη πλευρά του Ατλαντικού έχουν υπογράψει η βρετανική BG Group και η ισπανική Gas Natural, «αναγκάζοντας» την Ρωσία να αλλάξει μοντέλο παραγωγής και να ετοιμάζεται για τον απόλυτο πόλεμο τιμών φυσικού αερίου.Σύμφωνα με τον Rui Almeida, αναλυτή ενέργειας στην Strategy& μέρος του δικτύου της PwC ο ρωσικός ενεργειακός γίγαντας, Gazprom, είναι πιθανό να ακολουθήσει το μοντέλο παραγωγής πετρελαίου της Σαουδικής Αραβίας, η οποία διατηρεί υψηλά την παραγωγή για να οδηγήσει το σχιστολιθικό αέριο εκτός αγοράς (εξαιτίας

Νέα προειδοποίηση ΗΠΑ για τρομοκρατική απειλή στην Τουρκία



Νέα προειδοποίηση για υπαρκτές τρομοκρατικές απειλές σε τουριστικές περιοχές της Τουρκίας εξέδωσαν οι ΗΠΑ.

Η αμερικανική πρεσβεία στην Άγκυρα ανακοίνωσε ότι η Ουάσιγκτον εξακολουθεί να λαμβάνει αναφορές, σύμφωνα με τις οποίες τρομοκρατικές ομάδες «αναζητούν ευκαιρίες να επιτεθούν σε δημοφιλείς τουριστικούς προορισμούς σε ολόκληρη την Τουρκία».

Αμπελειώτικα 2016» με διήμερο πολιτιστικών εκδηλώσεων



- Την Δευτέρα 2 & την Τρίτη 3 Μαΐου

Ο Πολιτιστικός Σύλλογος Αμπελειών, σε συνεργασία με τη Δημοτική Κοινωφελή Επιχείρηση Πολιτισμού και Ανάπτυξης Πέλλας (ΔΗ.Κ.Ε.Π.Α.Π.),. διοργανώνει διήμερο πολιτιστικών εκδηλώσεων, με την επωνυμία «Αμπελιώτικα 2016», στα πλαίσια του εορτασμού του Αγίου Αθανασίου.

Αναστάσιμες ευχές Ακαδημίας Μπάσκετ «Ίκαρων» Γιαννιτσών



Η Ακαδημία Καλαθοσφαίρισης "Ίκαροι" Γιαννιτσών εύχεται:

Το Αναστάσιμο Φώς να φωτίζει τη ζωή μας και να χαρίζει ειρήνη, αγάπη και αισιοδοξία.
Το ελπιδοφόρο μήνυμα της Ανάστασης του Κυρίου μας ν' αποτελέσει για όλους μας πηγή δύναμης,μετάνοιας, προσωπικής δημιουργίας και συλλογικής προκοπής.

ΚΑΛΗ ΑΝΑΣΤΑΣΗ ΚΑΙ ΕΥΛΟΓΗΜΕΝΟ ΠΑΣΧΑ!

Ψηφίστε για την σωτηρία της λίμνης Βεγορίτιδας



Η Βεγορίτιδα αποτελεί χαρακτηριστικό παράδειγμα μιας λίμνης που επί 50 χρόνια υφίσταται τη ληστρική ανθρώπινη εκμετάλλευση με την ευθύνη της κεντρικής εξουσίας, της αυτοδιοίκησης, αλλά και τη συνενοχή της τοπικής κοινωνίας.
Η λίμνη, μια από τις βαθύτερες της Ελλάδας, έχει σημαντική οικολογική αξία, λόγω της ορνιθοπανίδας και των οικοτόπων που διαθέτει, και βρίσκεται υπό καθεστώς προστασίας (Natura 2000).

Η Αυστρία υψώνει φράκτη στα σύνορά της με την Ιταλία



Κλείνει και το πέρασμα του Μπρένερ για τους πρόσφυγες – Οργισμένη αντίδραση από Ρέντσι - «Δεν έχουμε άλλη επιλογή...», δηλώνει ο Αυστριακός υπουργός Εσωτερικών

Η Ευρώπη αλλάζει... Μεταλλάσσεται... Μετά το κλείσιμο των συνόρων και τον αποκλεισμό της Βαλκανικής Οδού, με συνέπεια τον εγκλωβισμό δεκάδων χιλιάδων προσφύγων στην ελληνική επικράτεια, έρχεται η σειρά της Ιταλίας του Ματέο Ρέντσι να βρεθεί σε ανάλογη θέση, καθώς η Αυστρία

Ευχές της ΔΗ.Κ.Ε.Π.Α.Π. για το Πάσχα


Ευχές του βουλευτή Πέλλας Γιάννη Σηφάκη για το Πάσχα


Μπαράζ τουρκικών παραβιάσεων στο Αιγαίο



Σε 39 παραβιάσεις του εθνικού εναέριου χώρου σε διάφορες περιοχές του Αιγαίου προχώρησαν την M. Τετάρτη τουρκικοί σχηματισμοί, ενώ σε 7 περιπτώσεις η διαδικασία αναχαίτισής τους από ελληνικά μαχητικά εξελίχθηκε σε εικονική αερομαχία και ζεύγος τουρκικών αεροσκαφών F-16 πέταξε πάνω από τη Ρω στα 27.500 πόδια.

Συγκεκριμένα, εισήλθαν στο FIR Αθηνών χωρίς να καταθέσουν σχέδια πτήσεως 3 σχηματισμοί τουρκικών αεροσκαφών - δύο ήταν ζεύγη και ένας εξάδα -, 4 τουρκικά αεροσκάφη ναυτικής συνεργασίας και 9 τουρκικά ελικόπτερα.

«Κουνιές 2016» τη Δευτέρα του Πάσχα στα Γιαννιτσά



Θεσμός για τα Γιαννιτσά έχει γίνει η αναβίωση του παραδοσιακού εθίμου της «Κουνιάς».
Η φετινή εκδήλωση «Κουνιές 2016», που διοργανώνεται από τον Πολιτιστικό Σύλλογο «Ανατολική Ρωμυλία» Καρυωτών Γιαννιτσών, σε συνεργασία με την ΔΗ.Κ.Ε.Π.Α.Π., θα πραγματοποιηθεί, όπως και κάθε χρόνο άλλωστε, τη Δευτέρα του Πάσχα (2 Μαϊου), στον προαύλιο χώρο του 1ου Δημοτικού Σχολείου Γιαννιτσών, στις 7.30 το απόγευμα.
Ο Πολιτιστικός Σύλλογος «Ανατολική Ρωμυλία» Καρυωτών Γιαννιτσών και η ΔΗ.Κ.Ε.Π.Α.Π απευθύνουν ανοικτή πρόσκληση προς όλους, για να τιμήσουν με την παρουσία τους και φέτος την εκδήλωση.

Συνελήφθη 50χρονος που ασελγούσε σε ανήλικες μέσω facebook



Ανήλικα κορίτσια αποπλανούσε μέσω του Facebook ένας 50χρονος, ο οποίος, κατά πληροφορίες, υπήρξε τρόφιμος στο «Δαφνί».
Συνελήφθη από αστυνομικούς της Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος, μετά από καταγγελία της μητέρας ενός κοριτσιού στην αστυνομία.
H γυναίκα κατέθεσε συγκεκριμένα ότι ο 50χρονος προ διετίας συναντούσε τη 17χρονη σήμερα κόρη της (την είχε γνωρίσει μέσω Facebook) και την προέτρεπε να συμμετέχει σε ασελγείς πράξεις με άλλη ανήλικη.

Ευχές Δημάρχου Πέλλας Γρηγόρη Στάμκου για το Πάσχα


Αλωνίζουν οι Τούρκοι στο Αιγαίο.39 παραβιάσεις μόνο χθες...

Σε 39 παραβιάσεις του εθνικού εναερίου χώρου σε διάφορες περιοχές του Αιγαίου, προχώρησαν τουρκικοί σχηματισμοί, ενώ σε 7 περιπτώσεις η διαδικασία αναχαίτισης τους από ελληνικά μαχητικά εξελίχθηκε σε εικονική αερομαχία και ζεύγος τουρκικών αεροσκαφών F-16 πέταξε πάνω από τη Ρω στα 27.500 πόδια.Εισήλθαν στο FIR Αθηνών χωρίς να καταθέσουν σχέδια πτήσεως 3 σχηματισμοί τουρκικών αεροσκαφών - δύο ήταν ζεύγη και ένας εξάδα - 4 τουρκικά αεροσκάφη ναυτικής συνεργασίας και 9 τουρκικά ελικόπτερα.

Το Μουσικό Σχολείο Γιαννιτσών πενθεί για τον αδικοχαμένο μαθητή του.



Ο Σύλλογος Εκπαιδευτικών, ο Σύλλογος  Γονέων και Κηδεμόνων, οι Μαθητές και οι Μαθήτριές του  Μουσικού Σχολείου Γιαννιτσών εκφράζουν δημοσίως το πένθος τους  για τον αιφνίδιο θάνατο  του 14χρονου μαθητή Στέφανου Βασιλειάδη ο οποίος έφυγε από κοντά μας το προηγούμενο Σάββατο. Επίσης, εκφράζουμε τα συλλυπητήρια  μας  στην οικογένειά του και τη συμπαράστασή μας στην οδύνη τους.

Κυρ. Μητσοτάκης: Κύριε Τσίπρα αν αναζητείται οδό διαφυγής παραιτηθείτε



Σε εκλογική τροχιά κινείται η Νέα Δημοκρατία και ο πρόεδρός της Κυριάκος Μητσοτάκης που έχει σημάνει «κόκκινο συναγερμό» για το ενδεχόμενο ραγδαίων πολιτικών εξελίξεων, εξαπέλυσε το μεσημέρι της Μεγάλης Τετάρτης, μετωπική επίθεση με έντονα προσωπικά στοιχεία στον Πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα.
«Το ποτάμι δε γυρίζει πίσω. Έχει αρχίσει η αντίστροφη μέτρηση για αυτήν την κυβέρνηση» τόνισε χαρακτηριστικά από βήμα της Πολιτικής Επιτροπής, όπου έδωσε και τον τόνο της πολιτικής επίθεσης προς την συγκυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ σε όλα τα επίπεδα.

Αποτελέσματα 1ης Πανελλήνιας Συνάντησης Μακεδόνων



Πανδαισία Μακεδονικών ήχων, χρωμάτων και μεγάλος ενθουσιασμός. Αυτό ήταν η «1η Πανελλήνια Συνάντηση Μακεδόνων» που πραγματοποιήθηκε στις 16 Απριλίου 2016 στο «Καυτανζόγλειο» στάδιο Θεσσαλονίκης.
Σαράντα μουσικοί από όλο τον γεωγραφικό χώρο της Μακεδονίας με γκάιντες, μακεδονικές λύρες, ζουρνάδες και κλαρίνα , τρείς χιλιάδες διακόσιοι χορευτές με τις παραδοσιακές μακεδονίτικες φορεσιές τους από κάθε γωνιά της Μακεδονικής γης, χόρεψαν παραδοσιακούς Μακεδονικούς χορούς ενθουσιάζοντας τους πέντε χιλιάδες θεατές που παρακολουθούσαν αυτό το εντυπωσιακό υπερθέαμα.

Προσοχή!Αποσύρεται γνωστή βαφή αυγών.

Βαφή αυγών, σε μορφή βαμμένων νημάτων, που κρίθηκε ως «μη κανονικό- μη ασφαλές προϊόν» εντοπίστηκε από τη Διεύθυνση Ανάπτυξης της Περιφερειακής Ενότητας Πειραιά σε συνεργασία με το Γενικό Χημείο του Κράτους στο πλαίσιο των ελέγχων που διενεργούνται στην αγορά ενόψει των εορτών του Πάσχα.Πρόκειται για το προϊόν «ΒΑΦΗ ΑΥΓΩΝ» σε μορφή βαμμένων νημάτων, που διαθέτει στην αγορά η εταιρεία «DELFINO INTERNATIONAL».Σύμφωνα με έκθεση εξέτασης του Γενικού Χημείου του Κράτους το προϊόν κρίθηκε «Μη Κανονικό – Μη ασφαλές» διότι δεν ταυτοποιήθηκαν οι επιτρεπόμενες από τη νομοθεσία χρωστικές για τη διακοσμητική χρώση των κελύφων των αυγών.

Ζητούν Eurogroup, "απειλούν" με αίτημα για Σύνοδο Κορυφής παρά το διπλό "όχι"



Στο Μαξίμου είναι απολύτως ικανοποιημένοι - προς ώρας- για την εξέλιξη των πραγμάτων μετά τον τερματισμό των χθεσινών διαπραγματεύσεων που οδήγησε σε "ναυάγιο" της πιθανότητας για σύγκληση Eurogroup τη Μ. Πέμπτη. 

Ο Αλέξης Τσίπρας, παραμένοντας πιστός θιασώτης των "τεχνασμάτων" ( με τη γνωστή επιτυχία ( sic) της διαπραγμάτευσης του '15), διαμήνυσε χθες το βράδυ ότι θα αιτηθεί σύγκληση του Eurosummit ώστε να συνεχιστεί πλέον η διαπραγμάτευση στο ανώτερο δυνατό επίπεδο.

Ευχές για το Πάσχα του Εκπολιτιστικού Ομίλου Γιαννιτσών «Η Πέλλα»



Ευχόμαστε ολόψυχα σε ολόκληρο τον κόσμο Καλή Ανάσταση .
Ο Χριστός ας μας δώσει την δύναμη για την δική μας ανάσταση, από το σκοτάδι στο απόλυτο Φως.
                                                           
   

ΜΕ ΤΙΜΗ
                                                              ΤΟ ΔΣ

    ο πρόεδρος
ΓΙΩΡΓΟΣ ΔΟΝΤΣΙΟΣ