Σάββατο 14 Νοεμβρίου 2015

Κατασκευάζεται... αλεξίσφαιρο ανθρώπινο δέρμα!



Τελικά οι ταινίες επιστημονικής φαντασίας όπου οι υπεράνθρωποι δέχονται βροχή από σφαίρες και εκείνοι ζουν κανονικά αφού οι σφαίρες δεν τρυπούν το σώμα τους, γίνονται πραγματικότητα. 
Ερευνητές δημιούργησαν ένα γενετικά τροποποιημένο ανθρώπινο δέρμα, που είναι αλεξίσφαιρο και οι σφαίρες δεν μπορούν να το διαπεράσουν... 

Ουίνστον Τσόρτσιλ: Οι 50 κορυφαίες ατάκες του μυθικού πολιτικού



Ο Ουίνστον Τσόρτσιλ υπήρξε ένας ιδιαίτερος, καυστικός πολιτικός, ο οποίος υπήρξε ηγέτης της Μεγάλης Βρετανίας για δύο περιόδους: την πρώτη, στο διάστημα 1940-1945, όταν από τη θέση εξουσίας στην οποία βρισκόταν συνέβαλε στην συντριβή των Ναζί και των συμμάχων τους και τη δεύτερη, στο διάστημα 1951-1955. Οι ατάκες του ειδικά εκείνη την περίοδο, στο πλαίσιο των συγκρούσεων του Β” Παγκοσμίου Πολέμου, είναι ενδεικτικές της ιδιοσυγκρασίας του και της στάσης του απέναντι στα πράγματα.
“Σας υπόσχομαι ιδρώτα, δάκρυα, λύπη και αίμα”, είχε πει κατά την τελετή αγόρευσης του σε

Μάνγκο: Το φρούτο που αδυνατίζει



Αδυνάτισμα express υπόσχεται το αφρικάνικο μάνγκο και χωρίς να θέτει σε κίνδυνο την υγεία μας σύμφωνα με πρόσφατη επιστημονική μελέτη.
Φρένο στις εξαντλητικές δίαιτες βάζουν οι Αμερικανοί επιστήμονες  αφού ανακάλυψαν ότι το μάνγκο αδυνατίζει. Το εξωτικό φρούτο, γνωστό και ως αφρικανικό μάνγκο, έχει σαρώσει σε πωλήσεις στην Αμερική, ειδικά σε άτομα με περιττά κιλά.
Σύμφωνα με μια πρόσφατη μελέτη που δημοσιεύεται στο επιστημονικό περιοδικό «Lipids in Health and Disease», οι άνδρες και οι γυναίκες που εισήγαγαν το αφρικάνικο μάνγκο στην

Ο κόσμος ανάποδα: Τo συγκλονιστικό video της Unicef για τον πόλεμο-Δείτε το,αξίζει!



Ένα βίντεο, γροθιά στο στομάχι λάνσαρε στη νέα της καμπάνια η UNICEF.
 Το κλιπ δείχνει μια συνηθισμένη οικογένεια που περνάει την ημέρα της στο πάρκο. Την ώρα όμως που τα παιδιά ταλαντεύονται στα παιχνίδια ο κόσμος γυρίζει ανάποδα μαζί τους για να αποκαλύψει μια γεύση από τις πολύ διαφορετικές ζωέςθα μπορούσαν να είχαν αν ζούσαν κάπου αλλού.

Το βίντεο “Ο Κόσμος Ανάποδα” συμπίπτει με την έκκληση της UNICEF προς τη βρετανική

Η Κομισιόν γνώριζε τα πάντα για το σκάνδαλο της VW απ΄το 2011!



Υπάλληλοι της Ευρωπαϊκής Ένωσης ήταν εκείνοι που ενημέρωσαν μια αμερικανική μη κυβερνητική οργάνωση, η οποία με τη σειρά της αποκάλυψε ότι η Volkswagen χρησιμοποιούσε ένα παράνομο λογισμικό στους ντιζελοκινητήρες της, υποστηρίζει η επικεφαλής της υπηρεσίας περιβάλλοντος της Καλιφόρνιας CARB.
«Διοικητικοί υπάλληλοι της ΕΕ ενημέρωσαν την αμερικανική περιβαλλοντική οργάνωση ICCT για την ενδεχόμενη παραποίηση των αποτελεσμάτων από τους ελέγχους για την εκπομπή οξειδίου του αζώτου» (NΟx) είπε η Μαίρη Νίκολς στη γερμανική οικονομική

Eργασία και το καλοκαίρι για τους εκπαιδευτικούς απαιτεί το κουαρτέτο.



Τους δάσκαλους και τους καθηγητές εκπαιδεύει για… γραμματείς το κουαρτέτο των δανειστών «κόβοντας» στην ουσία τις πολυήμερες καλοκαιρινές τους διακοπές. Οι δανειστές απαιτούν να μπει τέλος στις παρατεταμένες διακοπές των εκπαιδευτικών προκειμένου όπως σημειώνει η εφημερίδα «Αγορά» να προσφέρουν διοικητικές υπηρεσίες στην απονομή της δικαιοσύνης.
Το κουαρτέτο έχει θέσει επιτακτικά στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων το σενάριο της…

Ασύλληπτη φρίκη στην Γερμανία! 8 νεκρά βρέφη σε σπίτι.



Τα λείψανα οκτώ βρεφών εντοπίστηκαν σε ένα σπίτι, σε μια κωμόπολη της Βαυαρίας και μια γυναίκα 45 ετών, καταζητείται από τις αρχές, ανακοίνωσαν οι τοπικές αστυνομικές αρχές που ακόμη προσπαθούν να διαλευκάνουν την υπόθεση, μία από τις χειρότερες που έχουν καταγραφεί στα χρονικά.
Την Πέμπτη είχαν βρεθεί τα πτώματα επτά μωρών στο διαμέρισμα της γυναίκας στην πόλη Βάλενφελς και χθες εντοπίστηκε άλλο ένα.
«Στο πλαίσιο των ερευνών (…) οι αστυνομικοί ανακάλυψαν άλλο ένα νεκρό νεογέννητο.

Σκληρά παζάρια για τα "κόκκινα δάνεια"



Χρονικό στόχο μέχρι το ερχόμενο Σάββατο έχει θέσει η κυβέρνηση για να κλείσει τις διαπραγματεύσεις με τους δανειστές και να βρει κοινό τόπο στο «καυτό» μέτωπο των κόκκινων δανείων εταιρειών και ιδιωτών. Ταυτόχρονα, επιδιώκει να διαμορφώσει το πλαίσιο προστασίας των ευάλωτων δανειοληπτών από τους πλειστηριασμούς πρώτης κατοικίας, ζήτημα το οποίο εξακολουθεί να δημιουργεί... χάσμα μεταξύ Ελλάδας και δανειστών.
Τα τραπεζικά ιδρύματα της χώρας επιδιώκουν να εισπράξουν μέσα στα επόμενα χρόνια

Η σοκαρισμένη διεθνής κοινότητα αντιδρά στη σφαγή στο Παρίσι



Σοκ έχουν προκαλέσει στη διεθνή κοινότητα οι τρομοκρατικές επιθέσεις στο Παρίσι, οι οποίες φαίνεται πως στοίχισαν τη ζωή περισσότερους από 150 ανθρώπους, στην πιο σκοτεινή μέρα για την Πόλη του Φωτός μετά το τέλος του Β’ Παγκοσμίου Πολέμου.

«Βαθιά συγκλονισμένη» δήλωσε η γερμανίδα καγκελάριος Άνκελα Μέρκελ, τονίζοντας πως οι σκέψεις της βρίσκονται με τα θύματα των τρομοκρατών και τους συγγενείς τους.

«Η γερμανική κυβέρνηση βρίσκεται σε επαφές με την γαλλική κυβέρνηση και έχει στείλει μήνυμα συμπαράστασης και αλληλεγγύης από τον γερμανικό λαό», προσέθεσε.

Υποχρεωτική η τοποθέτηση μικροτσίπ στα οικόσιτα ζώα



Ο Δήμος Έδεσσας και ο Φιλοζωικός Σύλλογος Έδεσσας θα ήθελαν να ενημερώσουν τους ιδιοκτήτες κατοικίδιων ζώων (συμπεριλαμβανομένων οι κυνηγητικοί σκύλοι και τα τσομπανόσκυλα)  ότι η τοποθέτηση μικροτσίπ στον/στους σκύλο/ους ή γάτα/ες είναι υποχρεωτική απο τον ν.4039/12 όπως και η δήλωση των ζώων στα Μητρώα του Δήμου Έδεσσας. Η τοποθέτηση του μικροτσίπ γίνεται απο τον κτηνίατρο, ο οποίος είναι υποχρεωμένος να καταχωρήσει το ζώο στην Πανελλαδική Κτηνιατρική βάση δεδομένων

Τρύπα μεγατόνων στα έσοδα του προϋπολογισμού



Υστέρηση 2,12 δισ. ευρώ παρουσίασαν τα καθαρά έσοδα του προϋπολογισμού...
στο δεκάμηνο, ωστόσο η υποχρηματοδότηση των δαπανών συντηρεί την εικόνα του πρωτογενούς πλεονάσματος στα 4,5 δισ. ευρώ στο διάστημα Ιανουαρίου - Οκτωβρίου 2015.
Συγκεκριμένα, σύμφωνα με τα προσωρινά στοιχεία εκτέλεσης του κρατικού προϋπολογισμού, σε τροποποιημένη ταμειακή βάση, για την περίοδο Ιανουαρίου – Οκτωβρίου 2015, παρουσιάζεται έλλειμμα στο ισοζύγιο του κρατικού προϋπολογισμού ύψους 808 εκατ. ευρώ έναντι ελλείμματος 2.448 εκατ. ευρώ το αντίστοιχο διάστημα του 2014 και αναθεωρημένου

Απεργιακές συγκεντρώσεις και πορείες του ΠΑΜΕ σε Έδεσσα και Γιαννιτσά



Με αγωνιστικές απεργιακές συγκεντρώσεις & πορείες σε Έδεσσα & Γιαννιτσά συμμετείχε το ΠΑΜΕ στην πανελλαδική πανεργατική απεργία της 12ης Νοέμβρη. Με αγωνιστικό παλμό και με συμμετοχή εργαζομένων, αγροτών , αυτοαπασχολούμενων & νεολαίας πραγματοποιήθηκαν απεργιακές συγκεντρώσεις στους «Μ.Καταρράκτες» της Έδεσσας & στη Πλατεία ΕΠΟΝ ( Πεζόδρομος ) στα Γιαννιτσά.

'Μουσική παντού' - Τριήμερο μουσικό εργαστήρι στο Μουσικό Σχολείο Γιαννιτσών



Ολοκληρώθηκε το τριήμερο μουσικό σεμινάριο που πραγματοποιήθηκε στο Μουσικό Σχολείο Γιαννιτσών από 9 έως 11 Νοεμβρίου 2015 από την Κρατική Ορχήστρα Θεσσαλονίκης (ΚΟΘ).
Το σεμινάριο πραγματοποιήθηκε στο πλαίσιο του προγράμματος ‘Μουσική Παντού’ και χρηματοδοτήθηκε με δωρεά του Ιδρύματος «Σταύρος Νιάρχος».
Την ομάδα υλοποίησης αποτέλεσαν τα στελέχη της ΚΟΘ: Χρήστος Βλάχος, Μαριλένα Λιακοπούλου (μουσικοί) Νίκος Κυριακού και Παναγιώτα-Χριστίνα Κοκόλη (διοικητικοί).

Έλληνες: Τέταρτοι σκληρότερα εργαζόμενοι στον κόσμο!



Από τους πιο σκληρά εργαζόμενους στον κόσμο είναι οι Έλληνες, σύμφωνα με τα στοιχεία της πρόσφατης έρευνας του ΟΟΣΑ για το 2014.
Συγκεκριμένα, πρωταθλητές στην εργασία είναι οι Μεξικανοί με 2.228 ώρες εργασίας ετησίως, που αντιστοιχούν περίπου σε 42,85 ώρες την εβδομάδα κατά μέσο όρο.
Στη δεύτερη θέση βρίσκονται οι εργαζόμενοι στην Κόστα Ρίκα με 2216 ώρες ετησίως και 42,62 εβδομαδιαίως, στην τρίτη θέση οι Κορεάτες με 2124 ώρες ετήσιως, ήτοι 40,85 ώρες την εβδομάδα και στην τέταρτη οι Έλληνες με 2042 ώρες ετησίως και με 39,27 ώρες την

Τρομοκρατικές επιθέσεις στο Παρίσι Σφαγή και τρόμος στο Παρίσι - 153 νεκροί σε 6 επιθέσεις



Τα χειρότερα χτυπήματα στην ιστορία της πόλης - Συντονισμένες επιθέσεις στο Stade de France την ώρα που ήταν σε εξέλιξη ο φιλικός αγώνας Γαλλίας-Γερμανία, σε συναυλία, εστιατόριο και μπαρ - Οκτώ τρομοκράτες νεκροί
Σοκ, θλίψη και οργή σε όλο τον κόσμο προκάλεσαν τα πολλαπλά τρομοκρατικά χτυπήματα που σημειώθηκαν το βράδυ της Παρασκευής στο Παρίσι και είχαν ως αποτέλεσμα να χάσουν τη ζωή τους τουλάχιστον 153 άνθρωποι και πάρα πολλοί να τραυματιστούν.

Ο αρχηγός του τουρκικού ναυτικού αμφισβητεί τα πάντα στο Αιγαίο



Λίγα 24ωρα πριν ο Έλληνας πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας επισκεφθεί την Άγκυρα , ο Αρχηγός του τουρκικού ναυτικού, δημοσιοποίησε στην επίσημη ιστοσελίδα του Επιτελείου του την νέα στρατηγική της χώρας του στην οποία ανοιχτά αμφισβητεί τη Συνθήκη της Λωζάννης και επισημαίνει ότι το ναυτικό του θα “υπερασπιστεί τα δικαιώματα της Τουρκίας στις περιοχές της Μαύρης Θάλασσας, του Αιγαίου και της Μεσογείου με ιδιαίτερη έμφαση στις περιοχές όπου υπάρχουν κοιτάσματα υδρογονανθράκων”.

Τέλη Κυκλοφορίας πολλών «ταχυτήτων».Δείτε τι θα πληρώσετε για το 2016



Τέλη Κυκλοφορίας πολλών «ταχυτήτων» θα έχουμε για το 2016.
Ειδικότερα το οικονομικό επιτελείο αποφάσισε να αυξήσει τα Τέλη Κυκλοφορίας στα αυτοκίνητα με 1η 'Αδεια Κυκλοφορίας πριν τις 31/10/2010 έως 1/1/2006 με κινητήρες από 1.358 κ.εκ. και άνω μέχρι και 1.928 κ.εκ.
Ωστόσο οι αυξήσεις δεν αφορούν όλα τα αυτοκίνητα που τα Τέλη Κυκλοφορίας τους υπολογίζονται με βάση τον κυβισμό αλλά εκείνα που έχουν ταξινομηθεί από το 2006 έως και

Τι λένε τα άστρα για σήμερα Σαββάτο 14/11



Εμπειρία δεν είναι αυτό που σου συμβαίνει.
Είναι αυτό που κάνεις,
σε σχέση με αυτό που σου συμβαίνει.

Καλό Σαββατοκύριακο!

Σαν Σήμερα, Σαββάτο 14 Νοεμβρίου

Πατήστε εδώ για να δείτε το αλμανάκ της ημέρας.

Παρασκευή 13 Νοεμβρίου 2015

Γιόρτασε το Σωματείο Κρεοπωλών Έδεσσας



Την Τετάρτη 11 Νοεμβρίου το Σωματείο Κρεοπωλών Έδεσσας γιόρτασε τους προστάτες  του Αρχαγγέλους Μιχαήλ και Γαβριήλ.
Tο Διοικητικό Συμβούλιο και τα μέλη του Σωματείου συγκεντρώθηκαν στην οικογενειακή ταβέρνα Ο ΠΕΤΡΟΣ στους Λύκους Έδεσσας.
Για ακόμη μια φορά τα μέλη του Σωματείου δείχνουν το κοινωνικό τους πρόσωπο και αποφάσισαν να προσφέρουν ποσότητα κρέατος σε κοινωνικό συσσίτιο της περιοχής μας .

Νίκη του Σκυδραΐκού στο τοπικό ντέρμπι επί του Πανεδεσσαϊκού



Πιο ουσιαστικός παρουσιάστηκε ο Σκυδραϊκός στο τοπικό ντέρμπι με τον Πανεδεσσαϊκό στην Έδεσσα και επικράτησε με 54-60. Το παιχνίδι ξεκίνησε με τους καλύτερους οιωνούς  για τους γηπεδούχους οι οποίοι με καλή κυκλοφορία της μπάλας και ευστοχία από την περιφέρεια προηγήθηκαν με 20-14 στο πρώτο δεκάλεπτο. Το ζητούμενο ήταν η διάρκεια στην απόδοση για τον Πανεδεσσαϊκό, η οποία έπεσε κατακόρυφα στον επιθετικό τομέα, με τους φιλοξενούμενους να παίρνουν βραχεία κεφαλή στο τέλος του ημιχρόνου με 26-27. 

Φιλικά μεταξύ των ακαδημιών του ΓΑΣ Έδεσσας και του Φ.Ο. Αριδαίας



Το πρωί του Σαββάτου 7-11-2015 η Ακαδημία του ΓΑΣ Έδεσσας έδωσε φιλικά παιχνίδια στο Δημοτικό Αθλητικό Κέντρο Έδεσσας με την Ακαδημία του Φ.Ο. Αριδαίας.
Το ΔΑΚ Έδεσσας γέμισε από μικρούς αθλητές, γονείς και χαμόγελα, αποδεικνύοντας για μία ακόμη φορά το σπουδαίο έργο που πραγματοποιεί ο ΓΑΣ Έδεσσας αλλά και όλοι οι σύλλογοι στους οποίους αθλούνται νέοι και νέες όλων των ηλικιών.

Δείπνο σε παίχτες και τεχνικούς παρέθεσε η διοίκηση του ΓΑΣ Έδεσσας



Σε μία εξαιρετική ατμόσφαιρα, σε γνωστή πιτσαρία της πόλης μας, η διοίκηση του ΓΑΣ Έδεσσας παρέθεσε την Τετάρτη 10/11/15, δείπνο στους παίκτες και στο το τεχνικό επιτελείο της ομάδας.
Το κλίμα που επικράτησε στη διάρκεια της βραδιάς, απέδειξε για μία ακόμα φορά, ότι ο ΓΑΣ Έδεσσας είναι οικογένεια εντός και εκτός παρκέ. Η ατμόσφαιρα ήταν πάρα πολύ όμορφη και δόθηκε η ευκαιρία σε όλους να ξεφύγουν από την ρουτίνα της καθημερινότητας.

Εκκλησιαστικές δραστηριότητες σε Έδεσσα και Γιαννιτσά



Την Κυριακή η παραβολή του καλού Σαμαρείτη

Την Κυριακή 15 Νοεμβρίου 2015, στις 6.00 μ.μ., το εσπερινό κήρυγμα στον Ι. Ναό Αγίων Πέτρου και Παύλου Γιαννιτσών θα πραγματοποιήσει ο Πανοσιολογιώτατος Αρχιμανδρίτης Παντελεήμων Καραλάζος (Δρ.Θ.), Ιεροκήρυξ της Ιεράς Μητροπόλεως, με θέμα:

«Η ΠΑΡΑΒΟΛΗ ΤΟΥ ΚΑΛΟΥ ΣΑΜΑΡΕΙΤΗ»

Προσκλήσεις επετείων Πολυτεχνείου, Ενόπλων & Εθνικής Αντίστασης στο Δήμο Πέλλας




Ψήφισμα απεργιακής συγκέντρωσης 12 Νοεμβρίου 2015



Σήμερα πέμπτη 12 Νοέμβριου όλοι οι φορείς του δήμου Γιαννιτσών ανταποκρινόμενη στο κάλεσμα της ΓΣΕΕ και ΑΔΕΔΥ για γενική απεργία διαπιστώνοντας ότι :
Η κυβέρνηση παρά τις δεσμεύσεις της αποδέχτηκε να συνεχίσει τις πολιτικές της τιμωρητικής λιτότητας, της φτώχειας και της εξαθλίωσης, εφαρμόζοντας ένα νέο σκληρό μνημόνιο με επαχθείς όρους, προχωρώντας σε νομοθετήματα που οδηγούν στην ολοκληρωτική κατεδάφιση των εργασιακών δικαιωμάτων και των κοινωνικών και συνταξιοδοτικών παροχών, περικόπτοντας ακόμη και τα  όποια θετικά μέτρα πάρθηκαν για την προστασία των πιο αδύναμων.

Αυξήθηκαν δραματικά οι αυτοκτονίες των Ελλήνων.Χάθηκε μια κωμόπολη στα χρόνια του μνημονίου.



Αξιοσημείωτη αύξηση των αυτοκτονιών έχει παρατηρηθεί στην Ελλάδα κατά την περίοδο της οικονομικής κρίσης, με τις αυτοκτονίες να παρουσιάζουν σημαντική αύξηση στις οικονομικά ενεργές ηλικιακές ομάδες και στους άνδρες να είναι σημαντικά περισσότερες απ’ ό,τι στις γυναίκες.
Ο δείκτης αυτοκτονιών αυξήθηκε συνολικά κατά 43,9% την περίοδο 2001-2012Στη διάρκεια της δεκαετίας 2001-2012, σημειώθηκαν στην Ελλάδα 4.641 περιπτώσεις αυτοκτονίας. Οι αυτοκτονίες στους άνδρες ήταν 3840 (82,7% του συνόλου), ενώ οι αυτοκτονίες σε γυναίκες

Πραγματοποιήθηκε σύσκεψη στο Δημαρχείο για το νέο Καρναβάλι Σκύδρας



Την αναβίωση του Καρναβαλιού της Σκύδρας ως τον επόμενο στόχο μετά την επιτυχημένη οργάνωση της Εμποροπανήγυρης είχε προαναγγείλει κι επαναλάμβανε κατά διαστήματα η Δήμαρχος Σκύδρας Κατερίνα Ιγνατιάδου.
Έφτασε, λοιπόν, η στιγμή για τη δρομολόγηση κι αυτής της εξαγγελίας. Έτσι, λοιπόν, μετά από πρωτοβουλία κι ανάλογη πρόσκληση του Δήμου Σκύδρας πραγματοποιήθηκε την Τετάρτη 11/11/2015 αντίστοιχη σύσκεψη στην αίθουσα συνεδριάσεων του Δημοτικού Συμβουλίου.

Ψήφισμα Γενοκτονίας των Ελλήνων του Πόντου από την Δημ.Παράταξη «Πέλλα για όλους»



Εκ μέρους της Δημοτικής Παράταξης « ΠΕΛΛΑ για όλους», ο επικεφαλής Στάθης Καστερίδης κατάθεσε στο Δημοτικό Συμβούλιο Πέλλας (Τετάρτη, 11/11/2015) πρόταση για ψήφισμα που αφορά την γενοκτονία των Ποντίων, που έγινε ομόφωνα αποδεκτά από το Δημοτικό Συμβούλιου.
Το ΔΣ Πέλλας καταδικάζει τις δηλώσεις του Υπουργού Παιδείας κ. Ν. Φίλη.  Οι πρόσφατες δηλώσεις του υπουργού Παιδείας κ. Ν. Φίλη με τις οποίες αμφισβητεί το χαρακτηρισμό «Γενοκτονία» για την εθνοκάθαρση των Ελλήνων του Πόντου, θεωρούμε ότι είναι ατυχείς, προσβλητικές και αντιεπιστημονικές. 

Σοκ: Προστασία μόνο για 30% των δανειοληπτών;



Αίσθηση και ανησυχία σε χιλιάδες δανειολήπτες έχει προκαλέσει αποκάλυψη του ΜΝΙ σχετικά με τους πλειστηριασμούς. Επικαλείται έγγραφα από τις πρόσφατες συνεδριάσεις του EWG, του Eurogroup και του Ecofin, όπου απερρίφθη ελληνική πρόταση για προστασία από τον πλειστηριασμό της πρώτης κατοικίας του 65% των δανειοληπτών.
Με βάση την αναθεωρημένη πρόταση -που περιλαμβάνει επίσπευση των δικαστικών διαδικασιών- "ο πραγματικός αριθμός όσων έχουν πλήρη προστασία θα είναι 25-30%".

Ψήφισμα Δημοτικού Συμβουλίου για τις κινητοποιήσεις των αγροτών και των κτηνοτρόφων



Το Δημοτικό Συμβούλιο του Δήμου Πέλλας κατά τη χθεσινή του τακτική συνεδρίαση αποφάσισε ομόφωνα την έκδοση του παρακάτω ψηφίσματος.
Το Δημοτικό Συμβούλιο του Δήμου Πέλλας, ενός κατεξοχήν αγροτικού δήμου, συμπαραστέκεται και υποστηρίζει τα δίκαια αιτήματα των αγροτών και των κτηνοτρόφων που συμμετέχουν στις αγωνιστικές κινητοποιήσεις. Γι΄αυτό και αντιτίθεται στα σκληρά μέτρα όπως είναι η αύξηση του φορολογικού συντελεστή από το 13 στο 26% και της προκαταβολής του στο 100%, η αύξηση του Φ.Π.Α των γεωργικών εφοδίων, η κατάργηση του αγροτικού τιμολογίου στο ρεύμα και ο διπλασιασμός των εισφορών στον ΟΓΑ.

Γιάννης Σηφάκης : Δέσμευση του Ν. Τόσκα για συνέχιση της αστυνομικής παρουσίας σε Άρνισσα και Κρύα Βρύση



Ο Γιάννης Σηφάκης συναντήθηκε σήμερα 12 Νοεμβρίου με τον κ. Μαστρογιάννη Βασίλειο, Διευθυντή του γραφείου του Υπουργού Προστασίας του Πολίτη Ν. Τόσκα και παρέδωσε υπόμνημα του για την αναθεώρηση της απόφασης κατάργησης των Α.Τ. Κρύας Βρύσης και Άρνισσας Ν. Πέλλας.
Τα βασικά σημεία του υπομνήματος του βουλευτή ήταν η ανάγκη ύπαρξης διασπαρμένης αστυνομικής δύναμης στην Πέλλα ( με δεδομένη την υποστελέχωση της Αστυνομικής Διεύθυνσης Πέλλας) για την διατήρηση και ενίσχυση του αισθήματος ασφάλειας στον πολίτη

Προτάσεις-σοκ στο ασφαλιστικό



Εντείνονται οι διαβουλεύσεις κυβέρνησης - πιστωτών, καθώς παραμένει ασφυκτικό το χρονοδιάγραμμα υλοποίησης της ασφαλιστικής μεταρρύθμισης μέχρι το τέλος Νοεμβρίου.
Οι συζητήσεις για το ασφαλιστικό, σε τεχνικό επίπεδο και όχι με τους επικεφαλής του κουαρτέτου, γίνονται παράλληλα, στο κεντρικό ξενοδοχείο όπου πραγματοποιούνται και οι συζητήσεις για τα κόκκινα δάνεια.
Σύμφωνα με πληροφορίες, φαίνεται πως προκρίνεται η λύση της δημιουργίας ενός ταμείου

Γιώργος Καρασμάνης: «Να μην καταργηθούν τα Α.T. Κρύας Βρύσης και Άρνισσας»



        Μόλις χθες παρουσιάστηκε και επισήμως από κυβερνητικούς και υπηρεσιακούς παράγοντες στην Θεσσαλονίκη, το σχέδιο της Κυβέρνησης για την (υποτιθέμενη) ¨αναδιάρθρωση¨ των αστυνομικών υπηρεσιών, σύμφωνα με το οποίο επίκειται η κατάργηση των Αστυνομικών Τμημάτων Κρύας Βρύσης  και Άρνισσας.
Σε μια περίοδο που η εγκληματικότητα τόσο στα αστικά και ημιαστικά κέντρα, όσο και στην ύπαιθρο, προσλαμβάνει δυστυχώς εφιαλτικές διαστάσεις, η οριστική όπως φαίνεται απόφαση για κατάργηση των δύο Αστυνομικών Τμημάτων του Νομού μας,

Tρελές απαιτήσεις των δανειστών και διαρκείς υποχωρήσεις του Τσίπρα.



Ασφαλιστικό, «κόκκινα» δάνεια και νέο φορολογικό νομοσχέδιο, προβλέπει το πρόγραμμα της τρόικας, η οποία έχει βάλει στόχο να δρομολογήσει όλα τα δύσκολα θέματα μέχρι και το τέλος της άλλης εβδομάδας, που θα βρίσκεται στην Αθήνα για να συνυπογραφεί το τελικό κείμενο του προϋπολογισμού του 2016.
Στόχος των δανειστών είναι να κλείσουν στον ελάχιστο δυνατό χρόνο οι εκκρεμότητες του Οκτωβρίου που αφορούν επιμέρους θέματα όπως το ΦΠΑ στην εκπαίδευση, οι αλλαγές στις 100 δόσεις, οι τιμές των γενοσήμων και η ολοκλήρωση των αλλαγών στις διοικήσεις των

Τι λένε τα άστρα για σήμερα "Παρασκευή & 13"



Συνεργάσου, γιατί η συνεργασία σε απαλλάσσει
από την ευθύνη ενός πιθανού λάθους.

Σαν Σήμερα, Παρασκευή 13 Νοεμβρίου

Πατήστε εδώ για να δείτε το αλμανάκ της ημέρας.

Πέμπτη 12 Νοεμβρίου 2015

Συλλυπητήριο από το Δ.Σ. της ΔΗΚΕΠΑ Πέλλας για τον Διονύση Κασάπη



Το Δ.Σ. της Δημοτικής Κοινωφελούς Επιχείρησης Πολιτισμού και Ανάπτυξης Πέλλας (ΔΗ.Κ.Ε.Π.Α.Π.) εκφράζει τα θερμά του συλλυπητήρια για τον χαμό του εκλεκτού συμπολίτη μας, επί σειρά ετών μέλους του Δ.Σ. της Δ.Ε.Π.Α. Γιαννιτσών και διακεκριμένου συνταξιούχου δικηγόρου, Διονυσίου Κασάπη.

« Χριστούγεννα …..αλληλεγγύης» - 5η Παραμυθούπολη Δήμου Πέλλας



44 ημέρες πριν τα Χριστούγεννα και ο Δήμος Πέλλας έχει ξεκινήσει πυρετωδώς τις εργασίες για την μεγαλύτερη γιορτή, για την πιο μαγική Παραμυθούπολη.
Για πέμπτη συνεχή χρονιά η Παραμυθούπολη ανοίγει τις πύλες της και σας περιμένει από την Κυριακή 13 Δεκεμβρίου 2015 έως την Κυριακή 3 Ιανουαρίου 2016 στον χώρο του Πολύκεντρου στα Γιαννιτσά.

Το μάζεμα της ελιάς: Εκπληκτικό βίντεο για μια παράδοση αιώνων



Ένα υπέροχο οπτικό ταξίδι στους ελαιώνες της Κρήτης γεμάτο μνήμες, συγκίνηση, και την ψυχή της Ελλάδας.
«The Olive Tree Will Always Be Here», δηλαδή «η ελιά θα είναι πάντα εδώ» ο τίτλος του ολιγόλεπτου φιλμ.
Μια ταινία μικρού μήκους για την σημασία της ελιάς για τους Έλληνες με αισθητική τελειότητα, δύναμη και ευαισθησία.

Τι δείχνουν οι ελιές στο μπράτσο για τον καρκίνο του δέρματος.



Το να έχετε περισσότερες από 11 ελιές στο δεξί μπράτσο αποτελεί σημάδι υψηλού κινδύνου για καρκίνο του δέρματος προειδοποιεί μελέτη του πολύ σοβαρού King’s College του Λονδίνου.
Μπορούν οι κίνδυνοι καρκίνου του δέρματος να «διαβαστούν» σε μερικά δευτερόλεπτα χάρη σε έναν έξυπνο υπολογισμό; Ναι, απαντά η ομάδα ερευνητών του  King’s College, η οποία δημοσίευσε τα αποτελέσματα μελέτης με στόχο να διευκολύνει την πρόληψη καρκίνου του δέρματος.

Νίκη και πρώτη θέση για την ομάδα του Πανεδεσσαϊκού με 45-53 τον Σκυδραϊκό



Νίκη ψυχολογίας και εδραίωσης στην πρώτη θέση της βαθμολογίας πανηγύρισαν το περασμένο Σάββατο οι Νεανίδες του Πανεδεσσαικού εκτός έδρας με αντίπαλο τον Σκυδραικό.

Το γειτονικό ντέρμπι ανάμεσα σε δύο καλές ομάδες ξεκίνησε με δυνατές μάχες κάτω από τα καλάθια με τον Πανεδεσσαικό να προηγείται στο σκορ αλλά να μην μπορεί να χτίσει μια διαφορά ασφαλείας που θα του δώσει μεγαλύτερη άνεση στο παιχνίδι.

Χάκερς έκαναν τη μεγαλύτερη ληστεία όλων των εποχών



Μία από τις μεγαλύτερες τράπεζες του κόσμου έπεσε θύμα της μεγαλύτερης κυβερνο-ληστείας όλων των εποχών…«Ξέπλεναν» τα τεράστια κέρδη τους μέσω 75 εικονικών εταιρειών και σύμφωνα με το κατηγορητήριο είχαν επιτεθεί και σε άλλες εταιρείες.
Όπως μεταδίδει το Bloomberg η τράπεζα-θύμα είναι η αμερικανική η JP Morgan.
Οι διαδικτυακές εισβολές ξεκίνησαν το 2012 και κράτησαν μέχρι το 2015.
Οι δράστες κατάφεραν να κλέψουν προσωπικά στοιχεία «περισσότερων των 100 εκατομμυρίων πελατών»…

Κραυγή αγωνίας εμπόρων, βιοτεχνών και εργαζομένων: 65.000 «λουκέτα» μέχρι τέλος του χρόνου



Την φωνή αγωνία τους για την πορεία της αγοράς και γενικότερα της χώρας ένωσαν έμποροι, βιοτέχνες και εργαζόμενοι, στο πλαίσιο της σημερινής 24ωρης απεργίας ΓΣΕΕ-ΑΔΕΔΥ, ζητώντας μέτρα για την έξοδο από την κρίση και την ύφεση.Στην κοινή συνέντευξη τύπου που έδωσαν οι φορείς, ο πρόεδρος της ΓΣΕΒΕΕ Γιώργος Καββαθάς προειδοποίησε βάσει στοιχείων ότι το β” εξάμηνο του 2015 65.000 μικρομεσαίες επιχειρήσεις θα βάλλουν λουκέτο, ενώ 138.000 εργαζόμενοι θα απολυθούν, 55.000 από τους οποίους είναι μισθωτοί. Όπως

Ήττα για τον ΓΑΣ Έδεσσας με 49-42 στην Αλεξάνδρεια



Την ήττα γνώρισε ο ΓΑΣ Έδεσσας από την ομάδα της Αλεξάνδρειας με σκορ 49-42 το περασμένο Σάββατο.
Παρά την ήττα η ομάδα του Γιώργου Σταυρόπουλου ήταν ιδιαίτερα ανταγωνιστική σε όλη την διάρκεια του παιχνιδιού και λύγησε στις τελευταίες επιθέσεις του αγώνα. Το παιχνίδι δεν διεκδικεί δάφνες ποιότητας και τον πρώτο λόγο είχαν οι άμυνες.
Ο κόουτς Σταυρόπουλος ξεκίνησε τον αγώνα με τους Υφαντίδη, Βεκόπουλο, Δημητρόπουλο, Τότλη και Δοδόπουλο.

Έκθεση στο Μαυσωλείο Γαζή Εβρενός στα Γιαννιτσά



Η Εφορεία Αρχαιοτήτων Πέλλας και ο Δήμος Πέλλας συνδιοργανώνουν την Έκθεση του Ιδρύματος των Ανταλλαγέντων της Λωζάννης με θέμα: «ΟΙ ΔΥΟ ΟΧΘΕΣ ΤΗΣ ΝΟΣΤΑΛΓΙΑΣ. ΙΣΤΟΡΙΕΣ ΠΡΟΣΦΥΓΙΚΩΝ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΩΝ» στο Μαυσωλείο Γαζή Εβρενός στα Γιαννιτσά.
Η έκθεση παρουσιάζει μαρτυρίες και φωτογραφίες Ελλήνων και Τούρκων, χριστιανών και μουσουλμάνων, που οι ίδιοι ή οι πρόγονοί τους το 1922 με τη Μικρασιατική Καταστροφή και το 1923 με τη Σύμβαση της Λωζάννης υποχρεώθηκαν να μετακινηθούν σε τόπους ξένους, άγνωστους γι’ αυτούς και να μην επιστρέψουν ποτέ στη γενέθλια γη τους.

Ερώτηση ΚΚΕ στη βουλή για την μισθοδοσία των εργαζομένων στις Περιφέρειες



Στις 31-12-2015 τελειώνει η ισχύς της νομοθετικής ρύθμισης (άρθρο 5 ν. 4047 Κύρωση της Πράξης Νομοθετικού Περιεχομένου 16-12-2011 «Κατεπείγοντα μέτρα εφαρμογής του Μεσοπρόθεσμου Πλαισίου Δημοσιονομικής Στρατηγικής 2012−2015 και του Κρατικού Προϋπολογισμού έτους 2011»), σύμφωνα με την οποία καταβάλλεται από τον κρατικό προϋπολογισμό η μισθοδοσία των μονίμων και των με σχέση εργασίας ιδιωτικού δικαίου αορίστου χρόνου εργαζομένων, που μεταφέρθηκαν ή μετατάχτηκαν από τις νομαρχιακές αυτοδιοικήσεις της χώρας στις Περιφέρειες και τους Δήμους, σύμφωνα με τον ν. 3852/2010.

Ο Μεϊμαράκης στα Γιαννιτσά.

Ο Πρόεδρος της ΝΔ Βαγγέλης Μεϊμαράκης θα βρίσκεται το απόγευμα(6μμ)της Κυριακής στα Γιαννιτσά.Σύμφωνα με ανακοίνωση θα συναντηθεί και θα μιλήσει στα μέλη του κόμματος με την ιδιότητα του υποψήφιου για την προεδρία της ΝΔ στις επερχόμενες εσωκομματικές εκλογές της 22ας Νοεμβρίου.Ο κ.Μεϊμαράκης επέλεξε να μιλήσει στην αίθουσα του Δημοτικού Συμβουλίου Πέλλας, μια απόφαση με ξεχωριστό "εσωκομματικό" συμβολισμό.Κι αυτό γιατί από την έναρξη των εσωκομματικών διαδικασιών,ο Δήμαρχος Πέλλας κ.Στάμκος,έχει δημόσια εκδηλώσει την στήριξη του για την αρχηγία της ΝΔ,στο πρόσωπο του Περιφερειάρχη Κεντρικής Μακεδονίας κ.Απόστολου Τζιτζικώστα.

Θράσσος των Ευρωπαίων.Επιμένουν για κοινές περιπολίες Ελλάδας-Τουρκίας στο Αιγαίο.



Στην ιδέα των κοινών περιπολιών Ελλάδας - Τουρκίας στο Αιγαίο, προκειμένου να αντιμετωπιστεί το μεταναστευτικό «κύμα» προς την Ευρώπη, φαίνεται πώς επιμένει η ΕΕ, παρά την πρόσφατη άρνηση της Ελλάδας, δια στόματος του πρωθυπουργού, Αλέξη Τσίπρα, να συζητήσει το θέμα.
Όπως έγινε γνωστό, η άτυπη Σύνοδος Κορυφής της Μάλτας, που πραγματοποιήθηκε το απόγευμα της Τετάρτης στη Μάλτα, αποφάσισε τη διεξαγωγή Συνόδου Κορυφής Ευρωπαϊκής Ένωσης-Τουρκίας για το προσφυγικό, αλλά και ότι ο Έλληνας πρωθυπουργός Αλέξης

Ψήφισμα Δικηγορικού Συλλόγου Γιαννιτσών για τον θάνατο του δικηγόρου Διονύσιου Κασάπη



Τ
ο Δ.Σ. του ΔΙΚΗΓΟΡΙΚΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΓΙΑΝΝΙΤΣΩΝ, με την αναγγελία του θανάτου του ΔΙΟΝΥΣΙΟΥ ΚΑΣΑΠΗ, διακεκριμένου συνταξιούχου συναδέλφου που άσκησε το δικηγορικό λειτούργημα επί μακρά σειρά ετών, συνήλθε εκτάκτως και αποφάσισε ομόφωνα:
1) Να παραστεί στη νεκρώσιμη ακολουθία, που θα τελεστεί την Πέμπτη 12 Νοεμβρίου 2015 και ώρα 3 μ.μ. στον Ιερό Ναό των Αγίων Κωνσταντίνου και Ελένης Γιαννιτσών.