Σάββατο 20 Δεκεμβρίου 2014

Κρητικό ξεφάντωμα στο πεζόδρομο Γιαννιτσών



Του Παναγιώτη Νανούδη
Κρητική ατμόσφαιρα πλημμύρισε την πόλη μας χάρη στους Κρητικής καταγωγής συμπολίτες μας. Με αξιοζήλευτη λεβεντιά και χάρη πρόσφεραν μία διαφορετική νότα στις Χριστουγεννιάτικες εκδηλώσεις του Δήμου. 

Χαρίζοντας μουσική, χορό και πολύ τραγούδι ξεσήκωσαν και ζέσταναν τους περαστικούς και όχι μόνο.

Πριν Λίγο - Ανάρτηση Χαϊκάλη στο facebook για την υπόθεση της απόπειρας χρηματισμού του



Την δική του απάντηση έδωσε λίγη ώρα πριν μέσα από την σελίδα του στο facebook ο βουλευτής των ΑΝΕΛ  Παύλος Χαϊκάλης όσον αφορά τα σενάρια που κυκλοφορούν ορισμένοι κύκλοι περί στημένης ιστορίας από τον ίδιο τον ηθοποιό. Διαβάστε την ανάρτηση του βουλευτή:

Αρχιερατικός Εσπερινός και Αγρυπνία Χριστουγέννων στον Ιερό Καθεδρικό Ναό Αγίας Σκέπης Έδεσσας



Την Τετάρτη 24 Δεκεμβρίου (παραμονή Χριστουγέννων), στις 17.00, ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Εδέσσης, Πέλλης και Αλμωπίας κ. Ιωήλ θα χοροστατήσει στον Πανηγυρικό ΕΣΠΕΡΙΝΟ ΤΩΝ ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΩΝ, ο οποίος θα τελεσθεί στον Ιερό Καθεδρικό Ναό Αγίας Σκέπης Εδέσσης.

Το ίδιο βράδυ, από ώρα 22.00 έως 02.00 ο Σεβασμιώτατος θα τελέσει την Εορταστική ΑΓΡΥΠΝΙΑ ΤΩΝ ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΩΝ στον Ιστορικό Μητροπολιτικό Ναό Κοιμήσεως της Θεοτόκου Εδέσσης (παλαιά Μητρόπολη).

Ανήκουν ή όχι στην Ολυμπιάδα τα οστά του τάφου της Αμφίπολης;



Η ανθρωπολογική ανάλυση ανατέθηκε σε δύο πανεπιστήμια, στο Αριστοτέλειο και στο Δημοκρίτειο.
Μετά τη χθεσινή ανακοίνωση του ΥΠΠΟΑ δύο είναι τα συμπεράσματα που προκύπτουν:

1) Με την ανακοίνωση δεν διαψεύδεται ότι ο σκελετός ανήκει στην μητέρα του Μ. Αλεξάνδρου, Ολυμπιάδα.

2) Επιβεβαιώνεται άλλη μια φορά πως δεν υπάρχει άμεση ενημέρωση για τη ροή των εξελίξεων. Στο σημείο αυτό γεννάται το εξής εύλογο ερώτημα:

Νομοσχέδιο – ΣΟΚ για τα δάση, Ευνοϊκές ρυθμίσεις για τους καταπατητές



Πρωτοφανής για τα κοινοβουλευτικά χρονικά αποτελεί η απόφαση της κυβέρνησης να περάσει το νομοσχέδιο «Πράξεις εισφοράς σε γη και σε χρήμα - Ρυμοτομικές απαλλοτριώσεις και άλλες διατάξεις».
Το νομοσχέδιο συνοδεύεται από τουλάχιστον 60 τροπολογίες (υπουργικές και βουλευτικές).
Με αφορμή την αναμπουμπούλα των ημερών, η κυβέρνηση το φέρνει εσπευσμένα σήμερα, Παρασκευή 19/12 στην Ολομέλεια της Βουλής, καθώς έχει αποφασιστεί η ψήφισή του το Σάββατο, γεγονός το οποίο προκαλεί εντύπωση από μόνο του.

Οργάνωση χριστουγεννιάτικων εκδηλώσεων από την Π.Ε. Πέλλας και το Δήμο Έδεσσας



Η Περιφερειακή Ενότητα Πέλλας σε συνεργασία με το Δήμο Έδεσσας, διοργανώνει εκδηλώσεις ευρείας απήχησης στο πνεύμα των Χριστουγέννων με πολυθεματικές και διαδραστικές δράσεις για μικρούς και μεγάλους.

Στόχος είναι η ανάδειξη της Ελληνικής παράδοσης κατά της διάρκεια των γιορτινών ημερών, ταυτόχρονα, με την προσέλκυση επισκεπτών στην Π.Ε. Πέλλας την εορταστική περίοδο.

Ευχές Αντιπεριφερειάρχη Πέλλας:

Η ομογενής μαθήτρια από την Αυστραλία που σαρώνει τα παγκόσμια βραβεία



Η Ελένη-Πηνελόπη Τσολακίδου, μόλις 14 ετών, ομογενής μαθήτρια στο Κουίνσλαντ κέρδισε το Χρυσό Μετάλλιο παγκοσμίως στην ελληνική γλώσσα, για δεύτερη συνεχόμενη χρονιά, στον παγκόσμιο διαδικτυακό διαγωνισμό Language Perfect World Championships 2014.

Ο διαγωνισμός διήρκεσε 10 ημέρες. Η Ελένη-Πηνελόπη κατάφερε να καταλάβει την πρώτη θέση, συναγωνιζόμενη 300.000 μαθητές από 1.200 σχολεία ανά τον κόσμο. Μετέφρασε χιλιάδες λέξεις από τα Ελληνικά στα Αγγλικά και αντιστρόφως, με τη σωστή ορθογραφία παραδίδοντας εγκαίρως τις σχολικές της εργασίες και παρακολουθώντας ανελλιπώς τις εξωσχολικές της δραστηριότητες.

Νεκρός βρέθηκε δυστυχώς ο 82χρονος που αγνοούταν από τα Γιαννιτσά



Μετά από συντονισμένη κινητοποίηση Πολιτών και αρχών ( Αστυνομία και πυροσβεστική) βρέθηκε ο 82χρονος ηλικιωμένος που αγνοούταν από την Πέμπτη (18/12) δυστυχώς νεκρός. Από νωρίς το πρωί είχε ξεκινήσει η αναζήτηση σε περιοχή που είχε δώσει το τελευταίο στίγμα ζωής ο άτυχος άνδρας.

Ερώτηση ΚΚΕ στη Βουλή για διαθεσιμότητα Δημοτικών Αστυνομικών



Δημοσιεύθηκε πριν λίγες μέρες ο Πίνακας Διάθεσης 81 Υπαλλήλων για κατάταξη σε Δημόσιες Υπηρεσίες της αριθμ. 15/2014 Ανακοίνωσης του ΑΣΕΠ για τους υπαλλήλους των Δήμων που ανήκαν στους κλάδους ΠΕ, TE και ΔΕ Δημοτικής Αστυνομίας και είχαν τεθεί σε διαθεσιμότητα κατ’ εφαρμογή του άρθρου 81 του ν. 4172/2013 (Α΄ 167).
Σε διαθεσιμότητα εξακολουθούν να παραμένουν 118 υπάλληλοι, με κίνδυνο ν’ απολυ­θούν στα πλαίσια της πολιτικής που εφαρμόζει η Κυβέρνηση για την κατάργηση της μονιμό­τη­τας, της σταθερής δουλειάς με δικαιώματα, της κατάργησης δομών του δημοσίου.

Αντιδράσεις βουλευτών σε υπονοούμενα περί χρηματισμού τους



Την οργισμένη αντίδραση του ανεξάρτητου βουλευτή Σπύρου Λυκούδη, του Γρηγόρη Ψαριανού και του Χρήστου Αηδόνι, αλλά και του ΠΑΣΟΚ, προκάλεσε η κοινή ανακοίνωση των βουλευτών Θεόδωρου Παραστρατίδη και Οδυσσέα Βουδούρη οι οποίοι με αφορμή τιςκαταγγελίες περί χρηματισμού βουλευτών κάνουν λόγο για «σκιές πάνω από βουλευτές» αναφερόμενοι σε εκείνους που άλλαξαν στάση και ψήφισαν για Πρόεδρο της Δημοκρατίας.
Η ανακοίνωση προκάλεσε την αντίδραση του κ. Λυκούδη, καθώς ήταν ένας από τους ανεξάρτητους βουλευτές που ψήφισαν για Πρόεδρο.

Η Δημοτική Χορωδία Γιαννιτσών στο 32ο Διεθνές Χορωδιακό Φεστιβάλ Θεσσαλονίκης (φώτο)



Με εξαιρετική επιτυχία πραγματοποιήθηκε το 30ο Διεθνές Φεστιβάλ Χορωδιών Θεσσαλονίκης  στις 13 και 14-12-2014 στην αίθουσα τελετών του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης, με πρωτοβουλία της Πολιτιστικής Λέσχης Προσωπικού ΟΤΕ Θεσσαλονίκης.
    Η συμμετοχή της Δημοτικής Χορωδίας Γιαννιτσών σ'αυτό το φεστιβάλ, που θεωρείται από τα πιο αξιόλογα στον βορειελλαδικό χώρο, άφησε τις καλύτερες εντυπώσεις στους παρευρισκόμενους με την παρουσίαση του απαιτητικού μουσικού έργου των Ν. Καζαντζάκη

Παρέμβαση Καραμανλή που τάσσεται υπέρ των «καθαρών λύσεων»



Υπέρ των «καθαρών λύσεων» τάσσεται ο πρώην πρωθυπουργός, Κώστας Καραμανλής, ο οποίος φέρεται να επιθυμεί εκλογή Προέδρου της Δημοκρατίας από την παρούσα Βουλή, αλλιώς να οδηγηθεί η χώρα σε εκλογές.
Σύμφωνα με δημοσίευμα του «Εθνους» ο πρώην πρωθυπουργός, επισήμανε σε συνεργάτες του την Τετάρτη πως «Προτεραιότητα πρέπει να είναι τώρα οι ουσιαστικές επαφές με βουλευτές έτσι ώστε να εξασφαλιστούν οι 180 ψήφοι στην τρίτη ψηφοφορία και εφόσον αυτό δεν συμβεί, τότε θα πρέπει να γίνει ό,τι ρητά προβλέπει το Σύνταγμα».

Επτά μονάδες μπροστά ο ΣΥΡΙΖΑ στην εκλογική επιρροή



Προβάδισμα του ΣΥΡΙΖΑ με επτά ποσοστιαίες μονάδες έναντι της ΝΔ αποτυπώνει έρευνα για την εκλογική επιρροή των κομμάτων που πραγματοποίησε η Public Issue και έχει αναρτηθεί στην ιστοσελίδα της εταιρείας.

Στην εκτίμηση εκλογικής επιρροής ο ΣΥΡΙΖΑ συγκεντρώνει 36,5% (38,5% τον Νοέμβριο) και η ΝΔ 29,5% (27%). Στην τρίτη θέση βρίσκεται «Το Ποτάμι» με 8,5% (8,5%).

Στο 75,4% το ποσοστό των μακροχρόνια ανέργων το γ΄ τρίμηνο του 2014



Στο 25,5% υποχώρησε η ανεργία το γ΄ τρίμηνο του 2014, έναντι 26,6% το β΄ τρίμηνο και 27,2% το αντίστοιχο τρίμηνο του 2013, σύμφωνα με τα στοιχεία της Ελληνικής Στατιστικής Αρχής, τα οποία δεν είναι εποχικά διορθωμένα, όπως συμβαίνει με τα μηνιαία στοιχεία που δημοσιοποιεί η ΕΛΣΤΑΤ. Η ανεργία πλήττει περισσότερο τους νέους, τις γυναίκες και τα άτομα με χαμηλό εκπαιδευτικό επίπεδο, ενώ παρά τη μείωση, άκρως ανησυχητικό παραμένει το ποσοστό των μακροχρόνια ανέργων, στο 75,4%. Το 75,1% των ανέργων δηλώνει αποφασισμένο να εργαστεί ακόμη και με μερική απασχόληση, παρ’ ότι αναζητεί πλήρη. Άλλωστε, 7 στους 10 εργαζομένους με μερική απασχόληση δηλώνουν πως κατέφυγαν στη λύση αυτή γιατί δεν έβρισκαν άλλη δουλειά.

Γ.Καρασμάνης: «Ένα Πρόγραμμα – εργαλείο για μια σύγχρονη Γεωργία, για ανάκαμψη και ανάπτυξη της χώρας»


Το καινούργιο Πρόγραμμα Αγροτικής Ανάπτυξης της χώρας, σε συνδυασμό με τη νέα ΚΑΠ, μπορεί να καταστήσει τον αγροτικό μας τομέα βασικό μοχλό εξόδου από την κρίση, να κάνει πραγματικότητα το στόχο για μια ύπαιθρο ισχυρή, βιώσιμη και προσοδοφόρα και να δώσει δυναμικούς ρυθμούς στην πορεία ανάκαμψης και ανάπτυξης της Ελλάδας.
Αυτό ήταν το μήνυμα που ο Υπουργός  Αγροτικής Ανάπτυξης & Τροφίμων Γιώργος Καρασμάνης, έστειλε από το βήμα του 3ου Αναπτυξιακού Συνεδρίου, με θέμα «Νέα Προγραμματική Περίοδος 2014-2020» την Παρασκευή 19/12, παρουσία του Αντιπροέδρου της Κυβέρνησης Ευάγγελου Βενιζέλου και εκπροσώπων φορέων.

Έκαναν απάτες με τραπεζικούς λογαριασμούς πεθαμένων



Απάτες με τραπεζικούς λογαριασμούς πεθαμένων έκανε σπείρα που εξαρθρώθηκε από την αστυνομία. 

Η ΕΛ.ΑΣ. προχώρησε στη σύλληψη έξι ατόμων μετά από συντονισμένες επιχειρήσεις τις προηγούμενες ημέρες, στο Μοσχάτο, την Αθήνα, τους Αμπελόκηπους, την Κόρινθο και την Καλαμάτα, ενώ αναζητούνται ακόμα έξι συνεργοί, μεταξύ των οποίων και ένας 49χρονος, φερόμενος ως αρχηγός της ομάδας.

Ολοκληρώθηκε με επιτυχία στα Γιαννιτσά το 1ο Διενοριακό πρωτάθλημα πινγκ- πονγκ



Μια ξεχωριστή διοργάνωση ανάμεσα στα παιδιά των Κατηχητικών Ενοριακών Συνάξεων της πόλεως των Γιαννιτσών έλαβε χώρα το Σάββατο 13 Δεκεμβρίου 2014, στο πνευματικό κέντρο του Ιερού Ναού Αγίων Αποστόλων Πέτρου και Παύλου Γιαννιτσών. Η ιδέα για το 1ο Διενοριακό πρωτάθλημα Επιτραπέζιας Αντισφαίρισης (πινγκ- πονγκ) υλοποιήθηκε με μεγάλη επιτυχία. Τους αγώνες διοργάνωσε η Ενορία Αγίων Αποστόλων Πέτρου και Παύλου Γιαννιτσών, με την ευλογία του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Εδέσσης, Πέλλης και Αλμωπίας κ κ. Ιωήλ.

Στη βουλή τα ονόματα των δικαστών του Γιώργου Παπακωνσταντίνου



Ο Άρειος Πάγος διαβίβασε στον πρόεδρο της Βουλής κατάλογο με τα ονόματα 35 δικαστών και 9 αντεισαγγελέων.

Ο Άρειος Πάγος και το Συμβούλιο της Επικρατείας διαβίβασαν στον πρόεδρο της Βουλής, Βαγγέλη Μειμαράκη, τα ονόματα των δικαστών που θα μπουν στην κληρωτίδα για να κληρωθούν, προκειμένου να συμμετάσχουν ως μέλη του Ειδικού Δικαστηρίου, το οποίο θα δικάσει τον πρώην υπουργό Οικονομικών Γιώργο Παπακωνσταντίνου για την υπόθεση της λίστας Λαγκάρντ.

Τι λένε τα άστρα για σήμερα Σαββάτο 20/12



O εγωισμός επιδιώκει την μοναξιά για να αποφύγει την υποταγή

Σαν Σήμερα, Σαββάτο 20 Δεκεμβρίου

Γιορτάζουν:
Γεγονότα
1522: Έπειτα από πεντάμηνη πολιορκία από τις δυνάμεις του Σουλεϊμάν του Μεγαλοπρεπούς, οι Ενετοί παραδίδουν τη Ρόδο στους Οθωμανούς, υπό όρους.
1881: Εκλογές στην Ελλάδα με νίκη του Χαρίλαου Τρικούπη. Εξελέγησαν και έξι βουλευτές που τάσσονται υπέρ της αβασίλευτης δημοκρατίας: Γ. Φιλάρετος, Τ. Φιλήμων, Α. Πετσάλης, Γ. Μαυρομαράς, Α. Ρηγόπουλος και Χ. Δουζίνας. Από αυτούς, μόνο ο Γ. Φιλάρετος θα παραμείνει πιστός στις ιδέες του.

Παρασκευή 19 Δεκεμβρίου 2014

Εκκενώθηκε το ΟΑΚΑ μετά από τηλεφώνημα για τοποθέτηση βόμβας



Την εκκένωση του ΟΑΚΑ στον αγώνα του Παναθηναϊκού με την Μπαρτσελόνα ζήτησαν οι άνθρωποι της ελληνικής ομάδας, καθώς υπήρξε τηλεφώνημα σε ιστοσελίδα και εφημερίδα για τοποθέτηση βόμβας. 

Αυτό συνέβη στο ημίχρονο της συνάντησης, κι ενώ η ισπανική ομάδα προηγούνταν με 40-23. «Υπήρξε τηλεφώνημα σε ένα σάιτ και σε μια εφημερίδα ότι στις 23:00 θα γίνει έκρηξη. Η αστυνομία μάς ενημέρωσε κι εμείς ενημερώσαμε διαιτητές και κομισάριο» δήλωσε ο υπεύθυνος ασφαλείας της ΚΑΕ Παναθηναϊκός, Μιχάλης Γεωργαντής.

Συναγερμός για την εξαφάνιση ηλικιωμένου στα Γιαννιτσά



Αγνοείται από την Πέμπτη 18 /12/2014 82χρονος άνδρας από τα Γιαννιτσά Πέλλας. Έχει ύψος περίπου 1,80cm. φορούσε μαύρο μπουφάν, καφέ παντελόνι, γκρι πουκάμισο, μπλε πουλόβερ, κοντό μποτάκι και ναυτικό καπέλο. Ο 82χρονος άνδρας αντιμετωπίζει προβλήματα υγείας, πάσχει από άνοια. Παρακαλείται όποιος τον δει να επικοινωνήσει με το Τμήμα Ασφαλείας Γιαννιτσών 23820 84264

Μήνυση Σαμαρά για τα λεγόμενα Χαϊκάλη στο Mega



Την άμεση και οργισμένη αντίδραση του πρωθυπουργού Αντώνη Σαμαρά προκάλεσαν οι αναφορές του Παύλου Χαϊκάλη στο Mega ότι ο φερόμενος ως μεσάζων για τον χρηματισμό του ενεργούσε εκ μέρους του πρωθυπουργού και ενός τραπεζίτη.

Σε ανακοίνωση από το γραφείο του πρωθυπουργού αναφέρεται πως ο πρωθυπουργός καταθέτει άμεσα μήνυση και ζητά την παρέμβαση των εισαγγελικών Αρχών, ενώ χαρακτηρίζει την υπόθεση «απόλυτη συκοφαντία και αθλιότητα στην κορύφωσή τους».

Εκπληκτικό κοσμικό «πυροτέχνημα»



Ενα εντυπωσιακό από πολλές πλευρές κοσμικό φαινόμενο εντόπισε ομάδα αστρονόμων από διάφορα μεγάλα πανεπιστήμια των ΗΠΑ όπως το ΜΙΤ και το Χάρβαρντ.

Χρησιμοποιώντας τρία διαστημικά τηλεσκόπια (Hubble, Chandra, Spitzer) οι ερευνητές εντόπισαν μια γαλαξιακή συγχώνευση. Δεν είναι σπάνιο φαινόμενο οι γαλαξιακές συγκρούσεις αλλά η συγκεκριμένη παράγει ιδιαίτερα εντυπωσιακά φαινόμενα.

Τον Αλμωπό Αριδαίας υποδέχεται ο Απόλλων Κ.Βρύσης την Κυριακή 21/12




Ποια προβλήματα υγείας αποκαλύπτει η πρώτη περίοδος των γυναικών



Η ηλικία κατά την οποία τα κορίτσια έχουν την πρώτη τους έμμηνο ρύση μπορεί να επηρεάζει τον κίνδυνο εμφάνισης αρκετών νοσημάτων.

Συγκεκριμένα, οι γυναίκες που είχαν την πρώτη τους περίοδο πριν την ηλικία των 10 ετών ή μετά τα 17 μπορεί να διατρέχουν μεγαλύτερο κίνδυνο καρδιακής νόσου, εγκεφαλικού ή υψηλής αρτηριακής πίεσης, σε σχέση με εκείνες που έχουν την πρώτη έμμηνο ρύση στα ενδιάμεσα χρόνια, αναφέρει μια νέα μελέτη.

Πολιτική θύελλα από τις καταγγελίες Χαϊκάλη - στους αρχηγούς των κομμάτων θα δοθούν αντίγραφα του DVD



Η Επιτροπή Δεοντολογίας της Βουλής αποφάσισε, το απόγευμα της Παρασκευής, να δοθούν στους αρχηγούς των κοινοβουλευτικών κομμάτων αντίγραφα του DVD με το οπτικοακουστικό υλικό που περιλαμβάνει τα καταγγελλόμενα από τους Παύλο Χαϊκάλη και Πάνο Καμμένο περί της απόπειρας εξαγοράς του βουλευτή των ΑΝΕΛ για την εκλογή Προέδρου της Δημοκρατίας.

Συνάντηση εργασίας στο Ινστιτούτο Κτηνοτροφίας Παραλίμνης



Στα πλαίσια της επίσκεψης του Περιφερειάρχη Κεντρικής Μακεδονίας  κ. Αποστόλου Τζιτζικώστα στην Π.Ε. Πέλλας πραγματοποιήθηκε συνάντηση εργασίας στο Ινστιτούτο Κτηνοτροφίας Παραλίμνης σχετικά με τις προετοιμασίες για τη νέα περίοδο λειτουργίας του Ινστιτούτου μετά την απόφαση του Υπουργού Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων κ. Γεωργίου Καρασμάνη να καταστεί το Ινστιτούτο ένα σύγχρονο Κέντρο Ζωοτεχνικής Έρευνας.

Στην Έδεσσα βρέθηκε ο παλιός καλαθοσφαιριστής του ΓΑΣ Έδεσσας Νίκος Λυμπάρης



Ο Νίκος την φετινή περίοδο είναι στην ομάδα του Αίολου Αστακού έχοντας πρωταγωνιστικό ρόλο. Ο έμπειρος άσος ξεκίνησε τη μπασκετική του διαδρομή από τον ΓΑΣ Έδεσσας και το ταλέντο του ξεχώρισε από όταν ενηλικιώθηκε, γι’ αυτό και πήρε μεταγραφή για τον πανίσχυρο -τότε- Ηρακλή, έχοντας συμπαίκτες τον Δημήτρη Διαμαντίδη, τον Λάζαρο Παπαδόπουλο, τον Σοφοκλή Σχορτσανίτη και τον Σάββα Ηλιάδη.

Ξεκινούν οι εργασίες ανάπλασης χώρων του Διοικητηρίου από την Π.Ε. Πέλλας


Υπογράφηκε η σύμβαση του έργου «Ανάπλαση χώρου Διοικητηρίου Έδεσσας» από τον Αντιπεριφερειάρχη Πέλλας κ. Θεόδωρο Θεοδωρίδη και την εταιρεία «ΑΝΕΓΕΡΣΗ ΕΡΓΩΝ Ε.Ε.». Ο προϋπολογισμός του έργου ανέρχεται στο ποσό των 100.000,00 € και χρηματοδοτείται από το Πρόγραμμα Επενδυτικών Δαπανών ΚΑΠ της Π.Ε. Πέλλας.

Ερώτηση ΚΚΕ προς τον Γιώργο Καρασμάνη για «Παραχώρηση έκτασης σε μικροκαλλιεργητές στα Σεβαστειανά – Πέλλας»



Ανάστατοι είναι οι αγρότες της Τ.Κ. Σεβαστειανών του Δήμου Σκύδρας με την πρόθεση της Περιφέρειας Κ.Μακεδονίας να προχωρήσει στην εκμίσθωση έκτασης 350 περίπου στρεμμάτων του Αγροκτήματος Σεβαστειανών σε εταιρεία για 25ετή εκμετάλλευση και όχι σε ακτήμονες και μικροκληρούχους του χωριού για καλλιέργεια.
Πρόκειται για έκταση του Αγροκτήματος Σεβαστειανών, που με παλιότερες αποφάσεις είχε παραχωρηθεί για χρήση στο Παράρτημα Σκύδρας του Ινστιτούτου Φυλλοβόλων Δένδρων Νάουσας και αφορά συγκεκριμένα τα παρακάτω 5 αγροτεμάχια με αριθ. 499 με εμβαδό 1.750 τ.μ.,500 με εμβαδό 69.375 τ.μ., 501 με εμβαδό 81.500 τ.μ., 502γ με εμβαδό 124.712 τ.μ. και 503α με εμβαδό 67.481 τ.μ. και συνολική έκταση περίπου 350.000 τ.μ.

Μαθηματικές διακρίσεις μαθητών του 3ου Γυμνασίου Γιαννιτσών



Η Διεύθυνση και ο Σύλλογος Διδασκόντων του 3ου Γυμνασίου Γιαννιτσών συγχαίρει τους μαθητές Χατζηγάγιο Χρήστο, Νικολαίδη Νικόλαο και Σαλτσίδου Ελένη για την διάκρισή τους στον Μαθηματικό Διαγωνισμό "Υπατία".
Ο διαγωνισμός «ΥΠΑΤΙΑ» έχει τοπικό χαρακτήρα,  και συνδιοργανώνεται με τη Δ/νση Β/θμιας Εκπ/σης Ημαθίας.. Αφορά μαθητές της Α΄ Γυμνασίου και διεξάγεται ταυτόχρονα με τον πανελλήνιο διαγωνισμό «ΘΑΛΗΣ» της ΕΜΕ για τις υπόλοιπες τάξεις Γυμνασίου και Λυκείου. 

Στήσιμο Χριστουγεννιάτικου Δέντρου Αγάπης με γάλατα στα Γιαννιτσά



Η  κακοκαιρία που επικρατούσε τη Δευτέρα, 8-12-2014 κατά τη φωταγώγηση του χριστουγεννιάτικου δέντρου της πόλης των Γιαννιτσών δεν επέτρεψε στο «Δέντρο της Αγάπης» «Καχεκτικό» από γάλατα μακράς διάρκειας, να ψηλώσει πολύ. Όμως εμείς δεν το βάζουμε κάτω και στις 22 και 23 Δεκεμβρίου 2014 θα είμαστε στην «Παραμυθούπολη» στον πεζόδρομο των Γιαννιτσών (πλατεία ΕΠΟΝ) για να το ξαναστήσουμε και με τη συνδρομή όλων να κάνουμε όσο πιο ψηλό μπορούμε.

Η γιορτινή πανδαισία του Δήμου Σκύδρας γύρω από το Χριστουγεννιάτικο Δέντρο



Το λαμπερό άστρο της χαράς και της διασκέδασης μας οδηγεί κατευθείαν στην πόλη της Σκύδρας, όπου μας περιμένουν οι γευστικές, μελωδικές και ψυχαγωγικές εκπλήξεις που με μεράκι έχει προετοιμάσει ο Δήμος Σκύδρας.
Την Κυριακή, λοιπόν, 21 Δεκεμβρίου 2014 κι ώρα 6 μ.μ., στην πλατεία Δημοκρατίας, μπροστά από το Δημαρχείο, θα γίνει το άναμμα του εντυπωσιακού Χριστουγεννιάτικου Δέντρου (φυσικό έλατο από φυτώριο) και στη συνέχεια θ΄ακολουθήσει ένα φαντασμαγορικό εορταστικό πρόγραμμα ανοιχτό και δωρεάν σ΄όλους τους μικρούς μας φίλους που τους προσκαλούμε να έρθουν από παντού για να διασκεδάσουν με την ψυχή τους.

Με «αυτοοργάνωση» από τη βάση το νέο κόμμα του Γιώργου Παπανδρέου



Δεν μιλάμε για τρίτο πόλο ή συμπληρωματική πολιτική δύναμη - Ήρθε η ώρα να ακουστεί η δικιά σας φωνή, είπε ο πρώην πρωθυπουργός - Η πρότασή μου είναι η μόνη διέξοδος για Πρόεδρο, τόνισε - Χαρακτήρισε «προπαγανδιστική διαστρέβλωση» το «λεφτά υπάρχουν»
- Παρόντες και οι Γ.  Πεταλωτής και Φ. Πετσάλνικος

Λίγο μετά τις 8 το βράδυ ξεκίνησε η ομιλία του πρώην πρωθυπουργού στο πλαίσιο της φιλοξενίας στην Κοζάνη της έκθεσης ιστορικού υλικού του ιδρύματος Ανδρέα Παπανδρέου, με τίτλο «Από τον Ανένδοτο στην Αλλαγή».

Χριστουγεννιάτικες εκδηλώσεις από την Εφορεία Αρχαιοτήτων Πέλλας

«Άναρχος αρχή λαμβάνει και σαρκούται ο Θεός»: ύμνοι και κάλαντα των Χριστουγέννων από την Παιδική και Νεανική Χορωδία του Νέου Ωδείου Έδεσσας, υπό τη διεύθυνση των μαέστρων Γιάννη Γκουράνη και Θεοδώρας Γκουράνη, στον ναό της Κοίμησης Θεοτόκου (Παλαιά Μητρόπολη) Έδεσσας.
(Παλαιά Μητρόπολη Έδεσσας, Ώρα: 20.00)
 Παρασκευή 19 Δεκεμβρίου 2014

Τι λένε τα άστρα για σήμερα Παρασκευή 19/12



Η πιο παράξενη ψευδαίσθηση, είναι να υποθέτεις ότι η ομορφιά είναι καλοσύνη

Σαν Σήμερα, Παρασκευή 19 Δεκεμβρίου

Γιορτάζουν:
Γεγονότα
1843: Ο άγγλος συγγραφέας Κάρολος Ντίκενς εκδίδει το διήγημα Χριστουγεννιάτικη Ιστορία (A Christmas Carol).
1909: Οι αμερικανίδες σοσιαλίστριες αποκηρύσσουν το δικαίωμα της ψήφου ως μικροαστικό.
1965: Ο στρατηγός Σαρλ Ντε Γκολ επανεκλέγεται στο αξίωμα του προέδρου της Γαλλίας. Αντίπαλός του, ο μετέπειτα σοσιαλιστής πρόεδρος Φρανσουά Μιτεράν.

Πέμπτη 18 Δεκεμβρίου 2014

Άνοιξε το πρώτο sex club για γυναίκες που θέλουν να δοκιμάσουν τον λεσβιακό έρωτα



Φαίνεται πως η Κάρα Ντελεβίν έκανε μόδα τον πειραματισμό μιας straight γυναίκας στα μονοπάτια του λεσβιακού σεξ. Την ώρα που πολλές διάσημες κυρίες, μεταξύ των οποίων η Αντζελίνα Τζολί, η Άμπερ Χερντ και η Lady Gaga έχουν παραδεχτεί πως στο παρελθόν δοκίμασαν το σεξ με γυναίκες, μία επιχειρηματίας στην Αγγλία φρόντισε να κάνει πράξη το όνειρο πολλών γυναικών.

Και το Γυμνάσιο Ν.Μυλοτόπου στο πρόγραμμα «ο αδέσποτος»



ΣΥΓΧΑΡΗΤΗΡΙΑ και στο Γυμνάσιο Ν.Μυλοτόπου που αγκάλιασε το πρόγραμμα "ο αδέσποτος" του Συλλόγου ζωόφιλων Γιαννιτσών. Όλα τα ζώα που ζουν στο σχολείο εμβολιάστηκαν και το σχολείο ακλούθησε το παράδειγμα των άλλων σχολείων του δήμου μας κ υιοθέτησε ένα σκυλάκι! Ενημερώσαμε τα παιδιά με οπτικοακουστικό υλικό, συζητήσαμε και λύσαμε τις απορίες τους στο θέμα αδέσποτα! Ευχαριστούμε για τη συνεργασία.

Οι δημοκρατικές εκλογές για Πρόεδρο αποκάλυψαν τον Τρόμο τους!




Ακούγοντας τις δηλώσεις του Πρωθυπουργού και του αντιπροέδρου της Κυβέρνησης, πλημμυρίζει η σκέψη μου μιας χώρας χωρίς την συγκυβέρνηση, ως ερημωμένη μετά από πυρηνικό ολέθρο.
Συνεχίζοντας στα μεγάλα ΜΜΕ, βλέπω ένα εφιαλτικό μέλλον χωρίς Αντώνη Σαμαρά και Ευάγγελο Βενιζέλο, με παιδιά να πεθαίνουν στους δρόμους, μια χώρα στο απόλυτο χαος.

Μία ώρα γρηγορότερα πλέον το ΑΘήνα- Θεσσαλονίκη με τρένο!



Παραδόθηκε σήμερα ένα από τα πιο δύσκολα τεχνικά έργα του σιδηροδρόμου, αυτό της Οθρυος. Το έργο αυτό είναι εξαιρετικά σημαντικό για την ολοκλήρωση του σιδηροδρομικού άξονα Αθήνα – Θεσσαλονίκη.
Ο Πρόεδρος της ΕΡΓΟΣΕ Α.Ε. κ. Σπηλιόπουλος ευχαριστεί κατ΄ αρχάς την πολιτική ηγεσία, τον υπουργό κ. Χρυσοχοϊδη, τον υφυπουργό κ. Παπαδόπουλο και τον γενικό γραμματέα κ. Σταθόπουλο που στήριξε την εταιρεία στις αποφάσεις που πήρε προκειμένου να ολοκληρωθεί ένα δύσκολο έργο με πολλές εμπλοκές.

"Τέλος εποχής" για το Μετρό Θεσσαλονίκης



Την αίτηση διάλυσης της σύμβασης του μετρό Θεσσαλονίκης επέδωσε στην Αττικό Μετρό, πριν από περίπου δύο ώρες, η κοινοπραξία ΑΕΓΕΚ-Impregilo-Ansaldo-Seli-Ansaldobreda, σύμφωνα με αποκλειστικές πληροφορίες του Capital.gr.

Η εν λόγω εξέλιξη, ανατρέπει τα πάντα στο έργο συμβατικού προϋπολογισμού 800 εκατ. ευρώ, με την επόμενη δύσκολη ημέρα να επισκιάζεται και από τις έκτακτες πολιτικές εξελίξεις.

Συνεχείς φιλικοί αγώνες για τις ακαδημίες του Πανεδεσσαϊκού



Τη γειτονική Σκύδρα επισκέφθηκαν το περασμένο Σάββατο οι ακαδημίες του Πανεδεσσαϊκού για σειρά φιλικών αγώνων με αντίστοιχα τμήματα του Σκυδραϊκού.  Ο υπεύθυνος ακαδημιών της Σκυδραϊκής ομάδας ΚΟΛΟΒΟΣ Ανέστης φρόντισε όλες τις λεπτομέρειες και εκατό(100) περίπου αθλητές των δύο ομάδων πρόσφεραν όμορφες στιγμές στους θεατές που βρέθηκαν στο κλειστό γήπεδο της Σκύδρας σε ένα μαραθώνιο αγώνων που διήρκησε πέραν των τεσσάρων ωρών.

To Facebook βελτιώνει τις φωτογραφίες



Το Facebook παρουσίασε ένα εργαλείο το οποίο διορθώνει με αυτόματο τρόπο τις φωτογραφίες που ανεβάζουν οι χρήστες του, χωρίς να απαιτούνται ειδικές γνώσεις.

Το εργαλείο που παρουσίασε το Facebook είναι ικανό να πειράξει τόσο τη φωτεινότητα, όσο και την ευκρίνεια των φωτογραφιών που ανεβάζει ο χρήστης. Το καλό είναι ότι όλη αυτή η διαδικασία γίνεται με αυτόματο τρόπο και δεν είναι ανάγκη ο χρήστης να κάνει κάτι. Το εργαλείο αυτό κάνει τις διορθώσεις μόνο του και ο χρήστης βλέπει απλώς το αποτέλεσμα.

Ευχαριστήριο 8ου Δημοτικού Σχολείου Γιαννιτσών



«Στη δύσκολη αυτή εποχή που οι οικονομικοί πόροι είναι δυσεύρετοι η βοήθεια των συμπολιτών μας για την αναβάθμιση των σχολικών μονάδων με σκοπό την προσφορά  ποιοτικότερου  εκπαιδευτικού έργου είναι αναγκαία και χρήσιμη.
Έτσι στα πλαίσια αυτά εκφράζουμε τις ευχαριστίες μας στις  επιχειρήσεις
«Ελαιοτριβείο Λιόδεντρο» και 
«Ανακυκλώσεις Πέλλας».

«Φαρμάκι» τα φάρμακα το 2015

Το φάρμακο… φαρμακάκι θα πούμε το 2015 αν ισχύσουν τα όσα μέχρι στιγμής έχουν αποφασιστεί ή συζητούνται μεταξύ Τρόϊκας και κυβέρνησης σχετικά με το ύψος της φαρμακευτικής δαπάνης με παράλληλη αύξηση του ΦΠΑ. 

Με την Τρόϊκα αμετακίνητη και εν πολλοίς…αμετανόητη να συνεχίζει την πολιτική της σύνδεσης της φαρμακευτικής δαπάνης με το ΑΕΠ της χώρας, από τα φετινά 2,3 δις. ευρώ και τα 2 δις ευρώ που αρχικά υπολογίζαμε για το 2015, θα πέσουμε στα 1,9 δις ευρώ που δεν φτάνουν ούτε για ασπιρίνες…

Οι εταίροι του προγράμματος Comenius στο Δήμο Σκύδρας



Τα λαϊκά παραμύθια, ως αναπόσπαστη έκφραση της παράδοσης και του πολιτισμού κάθε χώρας, είναι το αντικείμενο του πεδίου έρευνας και μελέτης των εταίρων του ευρωπαϊκού, διακρατικού προγράμματος COMENIUS με τίτλο: «Εγώ, ο εαυτός μου και το παραμύθι μου».
Συμμετέχουν εκπαιδευτικοί και μαθητές δημοτικών σχολείων από την Τουρκία (συντονίστρια χώρα), Τσεχία,  Ισπανία, Πολωνία, Αγγλία, Β. Ιρλανδία και την Ελλάδα, την οποία εκπροσωπεί το Δημοτικό Σχολείο Καλής.

Κουτσούμπας: Ο ΣΥΡΙΖΑ θα συντηρήσει το αντεργατικό οικοδόμημα



Εναντίον της κυβέρνησης και του ΣΥΡΙΖΑ έστρεψε τα πυρά του ο γενικός γραμματέας του ΚΚΕ Δημήτρης Κουτσούμπας, ο οποίος τους κατηγόρησε ότι "σερβίρουν ξαναζεσταμένα διλήμματα" και "καλλιεργούν ψεύτικες προσδοκίες", κατά την ομιλία του σε εκδήλωση για τα 96 χρόνια του ΚΚΕ στο Παλέ ντε Σπορ της Θεσσαλονίκης.
«Χόρτασε ο λαός μας από «θυσίες» και «σωτήρες». Κι αυτοί που του λένε ότι τον έσωσαν, όπως η συγκυβέρνηση της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ, και αυτοί που του λένε πως τώρα θα τον σώσουν, όπως η αξιωματική αντιπολίτευση,

ΑΝ.Α.Σ.Α. Πέλλας: Πρόσκληση στη Μουσική συνάντηση 2014 και Δράσεις Αλληλεγγύης



Η Αυτόνομη Δημοτική Κίνηση ΑΝ.Α.Σ.Α. Πέλλας, διοργανώνει την Παρασκευή 19 Δεκεμβρίου 2014 και ώρα 21:30, μουσική συνάντηση στο Λόφο(πρώην Μαντάτο)-Φιλίππειο στα Γιαννιτσά, για την οικονομική ενίσχυση και τη βιωσιμότητα της Κίνησης ώστε αυτή να έχει τη δυνατότητα να εξακολουθεί να ανθίσταται, να δρα, να παρεμβαίνει και να ενημερώνει έγκυρα και υπεύθυνα τους πολίτες για τα τεκταινόμενα και τις εξελίξεις στο δήμο μας, αλλά και γενικότερα στη χώρα μας, για τις αποφάσεις και τα νομοσχέδια που επηρεάζουν άμεσα ή έμμεσα τον τόπο και τις ζωές μας.