Σάββατο 7 Μαρτίου 2015

"Ο κανόνας του εσώρουχου": Η μέθοδος που προφυλάσσει τα παιδιά από τη σεξουαλική κακοποίηση!



Περίπου ένα στα πέντε παιδιά πέφτει θύμα κάποιας μορφής σεξουαλικής κακοποίησης ή βίας. Βοηθείστε να μη συμβεί αυτό στο δικό σας παιδί!

Ο Κανόνας του Εσώρουχου εκπονήθηκε από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή σε συνεργασία με επαγγελματίες από διάφορες χώρες και βασίζεται σε στοιχεία που αντλήθηκαν από εκστρατείες σε ολόκληρο τον κόσμο. Κανένα παιδί δεν είναι πολύ μικρό που να μην μπορεί να τον μάθει -άλλωστε η κακοποίηση δεν γνωρίζει ηλικία. Ο στόχος του είναι να βοηθήσει τους γονείς να ανοίξουν συζήτηση με τα παιδιά τους και να αποτελέσει ένα αποτελεσματικό εργαλείο πρόληψης κατά της σεξουαλικής κακοποίησης.

Στα λευκά πολλές περιοχές της Βόρειας Ελλάσας – Θα αργήσει να μπει η άνοιξη!!



Σύμφωνα και με τα τελευταία προγνωστικά μας στοιχεία, η Άνοιξη φέτος θα αργήσει να μπει αλλά και θα είναι και ιδιαίτερα ψυχρή στο πέρασμα της από τη χώρα μας.

Τις τελευταίες ημέρες, βρέχει ασταμάτητα σε πολλές περιοχές της Ελλάδας και ιδιαίτερα στην βόρεια Ελλάδα, ενώ έχουν καταγραφεί πλημμύρες μεγάλων ποταμών, όπως του Γαλλικού στην κεντρική Μακεδονία και του Έβρου στην Θράκη, αλλά και κατολισθήσεις.

Προήχθη σε Υποστράτηγο ο συντοπίτης μας Νικόλαος Μπαντουβάκης



Αναβαθμίζεται και μάλιστα σε πολύ υψηλό πόστο, ο μέχρι πρότινος Διευθυντής της Διεύθυνσης Αστυνομίας Ημαθίας, ταξίαρχος Νικόλαος Μπαντουβάκης, ο οποίος προάγεται στον βαθμό του υποστράτηγου και τοποθετείται στην Γενική Περιφερειακή Αστυνομική Διεύθυνση Κεντρικής Μακεδονίας, ως Γενικός Περιφερειακός Αστυνομικός Διευθυντής, έπειτα από τις κρίσεις στο Σώμα.

Του ευχόμαστε καλή επιτυχία στα νέα του καθήκοντα.

Γερμανική πρόκληση: Η Ελλάδα δεν ανήκει στην Ευρώπη



Ένα τουλάχιστον ατυχές, αν όχι προκλητικό αστείο έκανε Γερμανίδα παρουσιάστρια με αφορμή τη Eurovision. Η Barbara Schoeneberger, θέλησε να αστειευτεί με την καινοτομία του φετινού διαγωνισμού, που είναι η για πρώτη φορά συμμετοχή της Αυστραλίας.

Πώς καταλαβαίνουμε αν κάποιος είναι παιδεραστής;



Τη στιγμή που η δικαιοσύνη αποφάσισε την προφυλάκιση του κατηγορούμενου για παιδεραστία, Φίλιππου Λεβέντου, δύο ψυχίατροι, ο Γιάννης Κούρος, διευθυντής της Εταιρείας Ψυχοκοινωνικής Έρευνας και Παρέμβασης και ο ψυχίατρος – νευρολόγος, Μανώλης Μυλωνάκης, μιλούν στο news.gr, σκιαγραφώντας το προφίλ ενός παιδόφιλου, αλλά και ενός παιδεραστή.
Οι διαφορά μεταξύ παιδόφιλου και παιδεραστή, όπως επισημαίνουν οι δύο ψυχίατροι είναι ότι ο πρώτος έχει τη διάθεση ενώ ο δεύτερος την εκδηλώνει.

Υπήρχε ζωή στον Άρη: Ο τεράστιος ωκεανός που άφησε έκπληκτη τη NASA (βίντεο)



Σε μια εντυπωσιακή ανακάλυψη που αλλάζει τα δεδομένα για την πιθανότητα να ήταν κάποτε κατοικήσιμος ο Αρης προχώρησαν οι επιστήμονες της NASA. Η ανάλυση των υπολειμμάτων πάγου έδειξε ότι ο Κόκκινος Πλανήτης ήταν κάποτε, σε ένα σημαντικό ποσοστό… μπλε.

Σκάνδαλο μεγατόνων στην Πορτογαλία: Ο Πρωθυπουργός Κοέλιο δεν πλήρωνε φόρους και εισφορές!



Ο πρωθυπουργός της Πορτογαλίας Πέδρο Πάσος Κοέλιο, ο οποίος επέβαλε τους μεγαλύτερους φόρους στη σύγχρονη ιστορία της χώρας, δέχεται πυρά επειδή δεν πληρώνει τους δικούς του φόρους εμπρόθεσμα!
Πολλά στελέχη των Σοσιαλιστών ζήτησαν την παραίτηση του Κοέλιο, αλλά ο Αντόνιο Κόστα, ηγέτης τους, είπε ότι θα περιμένει να ακούσει τις εξηγήσεις που έχει να δώσει ο πρωθυπουργός στο κοινοβούλιο.

Δημοσκόπηση Marc: 6 στους 10 στηρίζουν την κυβέρνηση



Θετικά και μάλλον θετικά βλέπει το 64% την έως τώρα πορεία της κυβέρνησης, έναντι 31,4% που τη βλέπει αρνητικά και μάλλον αρνητικά, σύμφωνα με δημοσκόπηση της εταιρίας Marc.
Στο γκάλοπ της Marc για λογαριασμό της «Εφημερίδας των Συντακτών» και στο ερώτημα «σας ικανοποίησε ή όχι το έως τώρα αποτέλεσμα της διαπραγμάτευσης με τους Ευρωπαίους εταίρους μας», το 59,6% απαντά «ναι» και «μάλλον ναι», ενώ το 37,6% «μάλλον όχι» και «όχι». Το 2,8% του δείγματος δεν απάντησε.

Επιχείρησαν να βγάλουν χιλιάδες ευρώ εκτός χώρας μέσα σε κάλτσες και εσώρουχα



Κρυμμένα σε ρούχα, κάλτσες και εσώρουχα επιχείρησαν να περάσουν 25 φορολογούμενοι από τον τελωνειακό έλεγχο προς το εξωτερικό περισσότερα από 700.000 ευρώ.
Όμως οι ελεγκτές του ΣΔΟΕ, σύμφωνα με το MEGA, κατάφεραν να τους εντοπίσουν κατάσχοντας επί τόπου το 25% των χρημάτων, ενώ το υπόλοιπο 75% έχει δεσμευτεί μέχρι να διαπιστωθεί εάν πρόκειται για νόμιμα χρήματα ή για προϊόν φοροδιαφυγής. Στελέχη του Σώματος Δίωξης Οικονομικού Εγκλήματος αναφέρουν πως οι έλεγχοι σε εμβάσματα και τα πρώτα πρόστιμα έχουν οδηγήσει ορισμένους να επιχειρούν να βρουν παράνομους τρόπους για να μεταφέρουν ασύλληπτοι χρήματα έξω από την Ελλάδα.

Ν. Κοτζιάς: Η Ευρώπη θα γεμίσει με χιλιάδες τζιχαντιστές αν χρεοκοπήσει η Ελλάδα



Σκληρή γλώσσα χρησιμοποίησε ο υπουργός Εξωτερικών για την στάση των δανειστών απέναντι στην Ελλάδα που βρίσκεται στην Ρίγα της Λετονίας καθώς συμμετέχει στη διήμερη άτυπη συνάντηση των Υπουργών Εξωτερικών των κρατών-μελών της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Ο Νίκος Κοτζιάς συνομιλώντας με δημοσιογράφους από γερμανικά μέσα ενημέρωσης τόνισε:

Καταβλήθηκαν τα 310 εκατ. ευρώ προς το ΔΝΤ



Στην καταβολή 310 εκατ. ευρώ περίπου που αντιστοιχούν στην πρώτη δόση του Μαρτίου προς το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο προχώρησε σήμερα Παρασκευή ο Οργανισμός Διαχείρισης Δημοσίου Χρέους (ΟΔΔΗΧ).
Η κυβέρνηση έχει διαβεβαιώσει πως θα αποπληρώσει κανονικά τις υποχρεώσεις προς το ΔΝΤ που για τον Μάρτιο ανέρχονται συνολικά σε 1,58 δισ. ευρώ (σε τρέχουσες ισοτιμίες) και ο ΟΔΔΗΧ έχει ήδη προχωρήσει στην προεργασία για την αποπληρωμή όλων των καταβολών.

Εφυγε από τη ζωή ο Βασίλης Μαγγίνας

Σε ηλικία 66 ετών απεβίωσε, χθες, ο πρώην βουλευτής και υπουργός Βασίλης Μαγγίνας, έπειτα από σοβαρές επιπλοκές σε επέμβαση στην οποία υπεβλήθη προ εβδομάδος σε νοσοκομείο των Αθηνών.

Με ρίζες στον Αστακό Αιτωλοακαρνανίας, ο γεννηθείς το 1949 Βασίλης Μαγγίνας είχε από νωρίς εμπλοκή στα κομματικά δρώμενα και το 1979 εξελέγη μέλος της Διοικούσας Επιτροπής της Ν.Δ., στο πρώτο συνέδριο του κόμματος.

Επιστολή Βαρουφάκη σε Ντάισελμπλουμ εν αναμονή του eurogroup



Ενόψει του Eurogroup της Δευτέρας, ο υπουργός Οικονομικών, Γιάνης Βαρουφάκης, απέστειλε επιστολή στον Γερούν Ντάιζελμπλουμ, στην οποία προτείνει να αρχίσουν οι συζητήσεις μεταξύ της Ελλάδας και των θεσμών, ώστε οι μεταρρυθμίσεις που προτείνει η ελληνική Κυβέρνηση, να αποτελέσουν μια πρώτη δέσμη συμφωνίας.
Παράλληλα, προτείνει την έναρξη σε υψηλό επίπεδο των συζητήσεων με τους θεσμούς για ενδεχόμενη νέα συμφωνία, η οποία να έχει τη μορφή συμβολαίου για ανάκαμψη και ανάπτυξη της ελληνικής οικονομίας.

Τι λένε τα άστρα για σήμερα Σαββάτο 7/3



Πρέπει να είσαι η αλλαγή που εύχεσαι να δεις στον κόσμο.

Σαν Σήμερα, Σαββάτο 7 Μαρτίου



Πατήστε εδώ για να δείτε το αλμανάκ της ημέρας.

Παρασκευή 6 Μαρτίου 2015

Φερνάντο Αλόνσο: Ξύπνησε στο... 1995 και νόμιζε ότι οδηγούσε ακόμα καρτ!



Κατά… 20 χρόνια νεότερος «ξύπνησε» ο Φερνάντο Αλόνσο μετά το ατύχημα που είχε στην πίστα της Βαρκελώνης κατά τη διάρκεια δοκιμαστικών. Πιο συγκεκριμένα, ο Ισπανός πιλότος όταν άνοιξε τα μάτια του, μετά το εν λόγω ατύχημα δεν είχε συναίσθηση του χρόνου, σύμφωνα με την εφημερίδα «El Pais», η οποία αποκαλύπτει και τον διάλογο που είχε με τον γιατρό του.«Με λένε Φερνάντο Αλόνσο, τρέχω στα καρτ και θέλω να γίνω οδηγός φόρμουλα 1», ήταν τα πρώτα λόγια του ισπανού σε σχετικές ερωτήσεις που δέχθηκε από τους γιατρούς.

Γιατί οι ΗΠΑ -τρέμουν- να χάσουν την Ελλάδα



Παρά τα όσα ακούγονται ή καλύτερα διαδίδονται για τη μικρή και ανίσχυρη Ελλάδα που δεν πρέπει να μιλάει αλλά να ακούει(κάτι που έκαναν πολύ καλά οι προηγούμενες κυβερνήσεις) έρχεται ένα άρθρο από το περιοδικό "Economist" για να "φωτίσει" τί σημαίνει η ένταξη από αυτή την κυβέρνηση της γεωπολιτκής θέσης της Ελλάδας στην συζήτηση για την οικονομία. Κάτι που έχει θορυβήσει την άλλη πλευρά του Ατλαντικού.

Κρυολόγημα: Πότε παίρνουμε ψευδάργυρο και πόσο



Ο ψευδάργυρος είναι ένας πολύτιμος σύμμαχος στη μάχη με το κρυολόγημα, καθώς εμποδίζει την αναπαραγωγή των ιών και παράλληλα αποτρέπει την προσκόλληση του ιού στη μεμβράνη ενός υγιούς κυττάρου.
Δείτε τι πρέπει να προσέχετε όσον αφορά τη συχνότητα λήψης και την ιδανική δοσολογία ψευδαργύρου.

Ενημέρωση του ΣΥΑΠΕΠ σχετικά με τις μετακινήσεις από την Αλμωπία



Με την παρούσα επιστολή θα θέλαμε να ενημερώσουμε το Σύλλογο Υπαλλήλων Αιρετής Περιφερειακής Ενότητας Πέλλας, αλλά και κάθε ενδιαφερόμενο σχετικά με τις μετακινήσεις που γίνονται τα τελευταία έτη από τις περιφερειακές υπηρεσίες (Γιαννιτσά, Σκύδρα, Φούστανη, Αριδαία) προς το διοικητικό κέντρο της Έδεσσας. Προφανώς, ο εν λόγω Σύλλογος είναι σύλλογος του Διοικητηρίου και δεν ενδιαφέρεται, αλλά ούτε και αντιλαμβάνεται ότι ο Αντιπεριφερειάρχης συγκεντρώνει συστηματικά προσωπικό και υπηρεσίες στην Έδεσσα.

Προβλέψεις του Stratfor: Η κατάρρευση της Γερμανίας και η Ευρώπη που θα χωριστεί σε 4 κομμάτια



Τις προβλέψεις της για τις γεωπολιτικές και οικονομικές εξελίξεις για την επόμενη δεκαετία ανακοίνωσε το ίδρυμα μελετών Stratfor που θεωρείται “ίδρυμα” του αμερικανικού ΥΠΕΞ και των μυστικών υπηρεσιών.
Το ίδρυμα εκτιμά ότι ο κόσμος θα γίνει ακόμα πιο επικίνδυνος απ’ ό,τι είναι σήμερα κι ότι ολοένα και περισσότερες χώρες θα βρεθούν αντιμέτωπες με το χάος.
Το Stratfor προβλέπει ότι:

Εκδήλωση ενημέρωσης για την υλοποίηση κοινωνικού προγράμματος από τον Δήμο Σκύδρας



Στο περίγραμμα της κοινωνικής του δραστηριοποίησης ο Δήμος Σκύδρας πραγματοποιεί στο Πνευματικό του Κέντρο, την Τετάρτη 11 Μαρτίου 2015, κι ώρα 5:30 μ.μ., ενημερωτική εκδήλωση με τίτλο: «Νέα μέσα έρχονται να ενισχύσουν την κοινωνική φροντίδα του Δήμου Σκύδρας».
Υλοποιείται δε, στο πλαίσιο παρουσίασης κι εφαρμογής του έργου «Υπηρεσίες ατόμων τρίτης ηλικίας και ειδικών ομάδων πληθυσμού στο Δήμο Σκύδρας».

Ξυστά μας πέρασε...για την ώρα.Σχεδόν 100 σπίτια ημερησίως κατάσχονται στην Ισπανία!



Η τελευταία δημοσκόπηση διενεργήθηκε στις 8 Φεβρουαρίου και κατέγραψε πλήρη ανατροπή των δεδομένων στην πρόθεση ψήφου του εκλογικού σώματος. Ηταν η δημοσκόπηση που ανέδειξε για πρώτη φορά πρώτη πολιτική δύναμη της Ισπανίας τους Podemos και μάλιστα με διαφορά από την κυβερνώσα κεντροδεξιά του Λαϊκού Κόμματος που άγγιζε τις εφτά μονάδες (27,7% - 20,9%).

Τουρκικό μαχητικό συνετρίβη - Νεκροί 2 πιλότοι (video)



Μαχητικό αεροσκάφος συνετρίβη κοντά στο Ικόνιο, στην κεντρική Τουρκία, στο υψίπεδο της Ανατολίας, ανακοίνωσε σήμερα ο τουρκικός στρατός.

Πρόκειται για το δεύτερο αεροπορικό δυστύχημα στις τουρκικές Ένοπλες Δυνάμεις μέσα σε λιγότερο από δύο εβδομάδες.

360 εκατ. ευρώ τόκους κατέβαλε η Ελλάδα στη Γερμανία



40σέλιδη απάντηση απέστειλε το γερμανικό υπουργείο Οικονομικών έπειτα από κατάλογο ερωτήσεων που κατέθεσε το κόμμα της Αριστεράς αναφορικά με την πολιτική διάσωσης έναντι της Ελλάδας.
«Ένας στους δυο νέους στην Ελλάδα είναι άνεργος, οι οικονομικές επιδόσεις της χώρας συρρικνώθηκαν από το 2009 κατά 25 % ενώ το χρέος αυξήθηκε δραματικά. Πέντε χρόνια μετά ο απολογισμός της πολιτικής διάσωσης στην Ελλάδα είναι καταστροφικός. Αυτό

Πρόσκληση ενδιαφέροντος για συμμετοχή στην έκθεση “Freskon”



Στα πλαίσια της Έκθεσης  η οποία αποτελεί την πρώτη εξειδικευμένη έκθεση στον τομέα των Φρέσκων Φρούτων και Λαχανικών καθώς και στην συσκευασία αυτών στην  Ελλάδα και την ευρύτερη περιοχή που διοργανώνει η ΔΕΘ-HLEXPO στην Θεσσαλονίκη από 23 εως 25 Απριλίου 2015 το Επιμελητήριο Πέλλας προτίθεται να συμμετέχει.
Η Freskon  απευθύνεται σε:

Χωρίς «κούρεμα» οφειλής οι 100 δόσεις



Έθεσαν βέτο οι δανειστές • Τι θα προβλέπει τελικά η ρύθμιση
Με «θυσία» το κούρεμα της οφειλής θα κατατεθεί τελικά στη Βουλή – και στο Eurogroup της Δευτέρας – το νομοσχέδιο για τις 100 δόσεις.Η ρύθμιση, στην τελική της μορφή, δεν θα περιλαμβάνει την αρχική εξαγγελία για κούρεμα κατά 50% της αρχικής οφειλής σε όσους καταβάλουν εφ’ άπαξ το χρέος τους, καθώς οι πληροφορίες αναφέρουν ότι τέθηκε βέτο από τους δανειστές.

Ενημερωτική ομιλία για τη νέα ΚΑΠ από την Π.Ε. Πέλλας



Ο Αντιπεριφερειάρχης Πέλλας κ. Θεόδωρος Θεοδωρίδης προσκαλεί όλους τους ενδιαφερόμενους αγρότες και κτηνοτρόφους της Περιφερειακής Ενότητας Πέλλας να παραβρεθούν στην ενημερωτική ομιλία με θέμα τη νέα Κοινή Αγροτική Πολιτική (Κ.Α.Π.).

Η ομιλία θα πραγματοποιηθεί την Πέμπτη, 12 Μαρτίου 2015 και ώρα 19:00, στην αίθουσα του Πνευματικού Κέντρου Σκύδρας.

Βουλευτές ΝΔ."Είσαι υπεύθυνος για την ήττα". Σαμαράς "Δεν αφήνω την καρέκλα του Προέδρου"



To γάντι σε όσους τον αμφισβητούν πέταξε σύμφωνα με πληροφορίες ο πρόεδρος της ΝΔ, Αντώνης Σαμαράς, κατά τη διάρκεια της συνεδρίασης της Κοινοβουλευτικής Ομάδας που πραγματοποιείται στη Βουλή, απορρίπτοντας το αίτημα για διεξαγωγή συνεδρίου, που θέτουν αρκετά στελέχη. 
Η πρώτη που σήκωσε το γάντι ήταν η Ντόρα Μπακογιάννη που ζήτησε την παραίτηση του.
"Είτε μας αρέσει είτε όχι, η Ελλάδα γύρισε σελίδα, οφείλουμε να αφήσουμε πίσω τις

Έρχεται προκηρυξη για 6.500 ΕΠΟΠ



Οι θέσεις για Επαγγελματίες Οπλίτες κατανέμονται στον Στρατό 2.500, στην Αεροπορία 2.000 και στο Ναυτικό 2.000
Προσκλητήριο» σε 6.500 άντρες και γυναίκες που επιθυμούν να καταταγούν ως Επαγγελματίες Οπλίτες σε επιχειρησιακές ειδικότητες του Στρατού Ξηράς, της Πολεμικής Αεροπορίας και του Πολεμικού Ναυτικού, θα απευθύνει τις επόμενες ημέρες το υπουργείο Εθνικής Αμυνας.

Τρελό "πάρτι" φοροδιαφυγής στην Ελλάδα της κρίσης.Τι έπιασε το ΣΔΟΕ.



Απίστευτες περιπτώσεις φοροδιαφυγής που αφορούν σε ποσά εκατοντάδων εκατομμυρίων ευρώ ανακάλυψε το τελευταίο δίμηνο το ΣΔΟΕ.
Από τα αποτελέσματα των ελέγχων γίνεται αντιληπτό ότι εταιρείες, γιατροί, δικηγόροι, δημόσιοι υπάλληλοι, συνταξιούχοι, αγρότες έστησαν «τρελό χορό» φοροδιαφυγής τα τελευταία 10 χρόνια.
Αναλυτικά η λίστα που έδωσε το ΣΔΟΕ μόνο με τις πιο χαρακτηριστικές περιπτώσεις:

Πόσα πλήρωσε η Ελλάδα στην Γερμανία σε τόκους



Απάντηση 40 σελίδων απέστειλε το γερμανικό υπουργείο Οικονομικών έπειτα από κατάλογο ερωτήσεων που κατέθεσε το κόμμα της Αριστεράς αναφορικά με την πολιτική διάσωσης έναντι της Ελλάδας, από την οποία προκύπτει ότι η Ελλάδα κατέβαλε 360 εκ. ευρώ τόκους στη Γερμανία.

Ασφυξία.Η Ευρωπαϊκή Τράπεζα μοιράζει δις σε όλους εκτός από την Ελλάδα.



Με το πρόγραμμα «ποσωτικής χαλάρωσης» που ανακοίνωσε ο επικεφαλής της ΕΚΤ από την Κύπρο αρχίζει από τη Δευτέρα η διανομή 60 δισ. μηνιαίως .Είναι η πρώτη φορά στα χρονικά της Ευρωζώνης που η ΕΚΤ δρομολογεί ένα τέτοιας έκτασης πρόγραμμα χρηματοδότησης στην Ευρωζώνη και στην πραγματικότητα η κίνηση αυτή ισοδυναμεί με «τύπωμα» χρήματος.
Τη Δευτέρα αρχίζει να... βρέχει δισ.
Οι πρώτες αγορές, κατά πάσα πιθανότητα, αρχίζουν τη Δευτέρα. Την ίδια ημέρα δηλαδή που

Τι λένε τα άστρα για σήμερα Παρασκευή 6/3



Αν δεν κτίσεις τα δικά σου όνειρα, κάποιος άλλος θα σε προσλάβει για να κτίσει τα δικά του

Σαν Σήμερα, Παρασκευή 6 Μαρτίου



Πατήστε εδώ για να δείτε το αλμανάκ της ημέρας.