Σάββατο 16 Απριλίου 2011

Εμβόλιο-ελπίδα κατά καρκίνου


Βρίσκεται στην τελική φάση των κλινικών δοκιμών και ενδέχεται να κυκλοφορήσει έως τα τέλη του 2013. Ανήκει σε μια νέα γενιά φαρμάκων που ενεργοποιούν το ανοσοποιητικό για την αντιμετώπιση μιας ασθένειας

Εμβόλιο-ασπίδα κατά σχεδόν όλων των μορφών καρκίνου βρίσκεται στην τελική φάση των κλινικών δοκιμών και ενδέχεται να κυκλοφορήσει έως τα τέλη του 2013!

Σύμφωνα με τα βρετανικά ΜΜΕ, οι δοκιμές του TeloVac, το οποίο σχεδιάζεται αρχικά για την καταπολέμηση του καρκίνου του παγκρέατος -ενός εκ των πλέον θανατηφόρων μορφών της νόσου- έχουν ήδη ξεκινήσει σε περισσότερους από 1.000 ασθενείς σε 53 βρετανικά νοσοκομεία.
Oπως εξήγησε ο επικεφαλής της μελέτης, Δρ Τζoν Νεοπτόλεμο, το εν λόγω εμβόλιο ανήκει σε μια νέα γενιά φαρμάκων που στοχεύει στην ενεργοποίηση του ανοσοποιητικού συστήματος για την αντιμετώπιση μιας ασθένειας.
Αντίθετα με τα συνηθισμένα εμβόλια τα οποία σχετίζονται με την πρόληψη των λοιμώξεων, το TeloVac στοχεύει στην καταπολέμησή τους. Οπως επισημαίνουν οι επιστήμονες, το εμβόλιο περιέχει μικρά τμήματα της πρωτεΐνης τελομεράσης (η οποία υπερπαράγεται από τα καρκινικά κύτταρα), ενώ στόχος του είναι να διεγείρει το ανοσοποιητικό σύστημα ώστε αυτό να αναγνωρίζει την τελομεράση και να αρχίσει να επιτίθεται στα καρκινικά κύτταρα. Μέχρι στιγμής, το πρόβλημα με τα καρκινικά κύτταρα είναι ότι καταφέρνουν να «μεταμφιέζονται», γεγονός που τους επιτρέπει να πολλαπλασιάζονται ανενόχλητα.

Σύμφωνα με τους επιστήμονες που συμμετέχουν στην επαναστατική έρευνα, σε περίπτωση που το εμβόλιο καταφέρει να περάσει με επιτυχία τον σκόπελο των ευρείας κλίμακας κλινικών δοκιμών, τότε ενδέχεται να κυκλοφορήσει μέσα στα επόμενα δύο χρόνια.

Πηγή www.ethnos.gr (περισσότερα στο

Στις 18 Μαίου οι φοιτητικές εκλογές


Η 18η Μαΐου ορίστηκε η ημερομηνία των φοιτητικών εκλογών ύστερα από απόφαση του απερχόμενου Κεντρικού Συμβούλιο της ΕΦEE.

Η κάθε φοιτητική παράταξη έχει καταθέσει κατά τη διάρκεια της φετινής χρονιάς το δικό της πλαίσιο προτάσεων για την αναμόρφωση του εκπαιδευτικού συστήματος, για όλα τα ζητήματα που μαστίζουν την τριτοβάθμια Εκπαίδευση.

Τα τελευταία χρόνια στις φοιτητικές εκλογές η αποχή φαίνεται να είναι η πρώτη δύναμη.

Πηγή www.dete.gr

29 εκατομμύρια ευρώ για τις Περιφέρειες


Με περίπου 29 εκατομμύρια ευρώ χρηματοδοτεί τις Περιφέρειες της χώρας το υπουργείο Εσωτερικών, σύμφωνα με αποφάσεις που υπέγραψε ο υφυπουργός, Γιώργος Ντόλιος.

Συγκεκριμένα, δίδονται 19.160.568 ευρώ αποκλειστικά και μόνο προς κάλυψη επενδυτικών δαπανών των Περιφερειών, ως τακτική επιχορήγηση για τον μήνα Απρίλιο, ενώ επίσης στις Περιφέρειες κατανέμονται ακόμη 9.722.824 ευρώ αποκλειστικά και μόνο προς κάλυψη λειτουργικών και λοιπόν γενικών δαπανών τους, για τον Απρίλιο.

Επίσης, το υπουργείο Εσωτερικών, με απόφαση του Γιώργου Ντόλιου, κατανέμει προς τους δήμους της χώρας, για την κάλυψη δαπανών μισθοδοσίας προσωπικού μερικής απασχόλησης, που προσλαμβάνεται στο πλαίσιο της υλοποίησης εγκεκριμένων επιχειρησιακών σχεδίων τους (παροχή υπηρεσιών κοινωνικού χαρακτήρα) το ποσό των 15.482.856 ευρώ.

Πηγή www.nooz.gr

Όργιο σπατάλης σε τέσσερα νοσοκομεία


Άστραψε και βρόντηξε ο υπουργός Υγείας, Ανδρέας Λοβέρδος, ο οποίος έφτασε στο σημείο να χτυπά το χέρι του στο τραπέζι, σε συνέντευξη Τύπου. Ο υπουργός Υγείας κατήγγειλε απευθείας αναθέσεις για την προμήθεια ορθοπεδικών υλικών.

Φανερά οργισμένος ο Ανδρέας Λοβέρδος, με αφορμή τα όσα έγιναν στο νοσοκομείο "Αλεξάνδρα", κατήγγειλε δημόσια, σε σύσκεψη με τους διοικητές, ότι αντί για διαγωνισμούς, για την προμήθεια ορθοπεδικών υλικών, υπήρχαν απευθείας αναθέσεις.

Η κατάσταση αυτή επικρατούσε σε τέσσερα νοσοκομεία της χώρας, αυτό της Φλώρινας, το "Αττικόν", το "Αγλαΐα Κυριακού" και στο "Χατζηκώστα" Ιωαννίνων.

"Ούτε καν ανοίγονταν οι φάκελοι με τις άλλες προσφορές", σημείωσε χαρακτηριστικά.

Ο υπουργικός θυμός ήταβν ακόμα πιο ξεκάθαρος, όταν μίλησε ο Α. Λοβέρδος για την υπόθεση του "Αλεξάνδρα". Εκεί, ο κ. Λοβέρδος έκανε λόγο για "κάλπικο περιστατικό" και τόνισε ότι έχει εξουσιοδοτήσει τους διοικητές των υγειονομικών περιφερειών να ζητούν οι ίδιοι την παρέμβαση του Σώματος Επιθεωρητών Υγείας για τη διερεύνηση αναλόγων υποθέσεων.

Στο σημείο αυτό παρενέβη και η διοικήτρια του "Αλεξάνδρα" η οποία παραδέχτηκε όχι μόνο ότι δεν έκανε επιτόπια έρευνα, αλλά πολύ παραπάνω πωψς δέχτηκε πιέσεις από τους διευθυντές των κλινικών για κλείσιμο της εφημερίας.

Ο διοικητής της πρώτης Υγειονομικής Περιφέρειας, Άρης Μουσιώνης ανέφερε χαρακτηριστικά ότι "οι κλίνες δεν ανήκουν σε κανέναν κλινικάρχη και σε κανέναν φεουδάρχη" και πως "τα βαλιτσάκια, τα πελατάκια και οι κοτσαμπάσηδες στα νοσοκομεία, τέλος".

Ο υπουργός εκτίμησε ότι μέχρι το 2013 θα έχουν εξοικονομηθεί άλλα 850 εκατομμύρια ευρώ και επισήμανε ότι η συνολική δημοσιονομική προσπάθεια του υπουργείου για εξοικονόμηση ανέρχεται στο 0,5% του ΑΕΠ.

Στέλιος Μπαμιατζής
Πηγή news247.gr

Ανθοκομική έκθεση στο πολύκεντρο Γιαννιτσών


Για πρώτη χρονιά ο Δήμος Πέλλας διοργανώνει Ανθοκομική Έκθεση με παράλληλες εκδηλώσεις, στο χώρο του Πολύκεντρου στα Γιαννιτσά. Η έκθεση θα διαρκέσει από 21 μέχρι 28 Μαΐου 2011 και η είσοδος της θα είναι ελεύθερη για τους επισκέπτες. Καλούμε όλους τους ενδιαφερόμενους παραγωγούς του Δήμου Πέλλας, να δηλώσουν συμμετοχή μέχρι τις 10 Μαΐου, στα τηλέφωνα 2382350808 και 50805, για την έγκαιρη και καλύτερη διοργάνωση της έκθεσης.

Υποβρύχια: Αίτημα της ΚΟ του ΠΑΣΟΚ για προανακριτική


Κατατέθηκε την Παρασκευή από την Κοινοβουλευτική Ομάδα του ΠΑΣΟΚ πρόταση για την σύσταση προανακριτικής Επιτροπής προκειμένου να διενεργήσει προκαταρκτική εξέταση για την υπόθεση των υποβρυχίων και συγκεκριμένα ενδεχόμενη ποινική ευθύνη πρώην Υπουργών για αξιόποινες πράξεις που αυτοί φέρεται να τέλεσαν κατά την άσκηση των καθηκόντων τους, στο πλαίσιο σύναψης των συμβάσεων του Πολεμικού Ναυτικού για την κατασκευή και επισκευή υποβρυχίων.

Η πρόταση αφορά τη διερεύνηση ενδεχόμενης ποινικής ευθύνης του πρώην Υπουργού Εθνικής Άμυνας, Άκη Τσοχατζόπουλου, σχετικά με την σύμβαση μεταξύ των Ελληνικών Ναυπηγείων Σκαραμαγκά και των γερμανικών εταιριών - Ferrostaal AG – HDW που ανέλαβαν την κατασκευή και παράδοση στο Πολεμικό Ναυτικό τριών υποβρυχίων τύπου 214.

Ο κ. Τσοχατζόπουλος ζητείται να ελεγχθεί, για τις αξιόποινες πράξεις: α) της παθητικής δωροδοκίας σε βάρος του Ελληνικού Δημοσίου και β) της νομιμοποίησης εσόδων από εγκληματικές δραστηριότητες, με τη μορφή της απόκτησης και κατοχής περιουσίας, εν γνώσει - κατά τον χρόνο κτήσης- του γεγονότος ότι προέρχεται από εγκληματικές δραστηριότητες.

Πηγή www.skai.gr

Συνεδριάζει το ΔΣ Δήμου Πέλλας με θέμα "Ψήφιση προϋπολογισμού οικον. έτους 2011"


Σας καλούμε σε συνεδρίαση που θα γίνει στην αίθουσα του Δημοτικού Συμβουλίου Πέλλας στις 19- 4-2011 ημέρα Τρίτη και ώρα 18:30 μ.μ. για να συνεδριάσουμε και να αποφασίσουμε για το μοναδικό θέμα της Η.Δ. σύμφωνα με τις διατάξεις του άρθρου 267 Ν. 3852/2010 τις όμοιες του άρθρου 159/2436/2006 καθώς και την Κοινή Υπουργική Απόφαση οικ. 3966/24-1-2011 των Υπουργείων Εσωτερικών Αποκέντρωσης και Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης και Οικονομικών.

ΘΕΜΑΤΑ ΗΜΕΡΗΣΙΑΣ ΔΙΑΤΑΞΗΣ

Ψήφιση προϋπολογισμού οικονομικού έτους 2011 του Δήμου Πέλλας.

Εισηγητής του θέματος ο αντιδήμαρχος Οικονομικών κ. Κωβαίος Κων/νος.


Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΤΟΥ Δ.Σ
ΠΑΣΣΑΛΗΣ ΧΡΗΣΤΟΣ

Παρασκευή 15 Απριλίου 2011

Παρουσιάστηκε το «Πανελλήνιο Άρμα Πολιτών»


Το νέο του κόμμα, το Πανελλήνιο Άρμα Πολιτών, παρουσίασε και επισήμως ο ανεξάρτητος βουλευτής Γιάννης Δημαράς. Ο κ. Δημαράς έκανε λόγο για ένα κόμμα που επιθυμεί να ταράξει το πολιτικό σκηνικό, αλλά ταυτόχρονα να αποκαταστήσει την εμπιστοσύνη των πολιτών έναντι του πολιτικού κόσμου.

Ο κ. Δημαράς εξαπέλυσε επίθεση στην κυβέρνηση για την οικονομική πολιτική της και ζήτησε εκλογές «εδώ και τώρα».

«Θα αντισταθούμε σε κάθε μορφή υποτέλειας και εμπαιγμού του ελληνικού λαού», επισήμανε ο αρχηγός του νέου κόμματος, Γιάννης Δημαράς.

Παράλληλα, επισήμανε πως «το Άρμα Πολιτών θα δρομολογήσει νέα οικονομική δομή στην Ελλάδα και νέα αναπτυξιακή δυναμική», ενώ τόνισε ότι θα αγωνιστεί για τη ριζική αλλαγή του πολιτικού συστήματος.

Πηγή www.euro2day.gr

Ένταση στη συνεδρίαση του περιφερειακού συμβουλίου Κεντρικής Μακεδονίας


Ένταση επικράτησε στη χθεσινή (Πέμπτη) συνεδρίαση του περιφερειακού συμβουλίου Κεντρικής Μακεδονίας, κατά την οποία συζητήθηκε το θέμα της καταδικαστικής απόφασης σε βάρος του περιφερειάρχη Παναγιώτη Ψωμιάδη.

Οι τόνοι ανέβηκαν όταν ο εκπρόσωπος της «Αντικαπιταλιστικής Αριστεράς-Ανταρσία σε κυβέρνηση, ΕΕ, ΔΝΤ Καλλικράτη», ο Γιάννης Κούτρας, δήλωσε ότι η παράταξη Ψωμιάδη είναι βουτηγμένη στα σκάνδαλα και τη διαφθορά. Η φράση αυτή προκάλεσε έντονες αντιδράσεις στο περιφερειακό συμβούλιο. Η πρόεδρος, Αθηνά Αηδονά, ζήτησε από τον κ. Κούτρα να ανακαλέσει, ωστόσο αυτό δεν έγινε και η συνεδρίαση διακόπηκε. Προηγήθηκαν τοποθετήσεις των επικεφαλής των παρατάξεων για το συγκεκριμένο θέμα.

Σε δηλώσεις του στη συνεδρίαση ο κ. Ψωμιάδης εξέφρασε τις ευχαριστίες του στη μεγάλη πλειοψηφία του λαού της Κεντρικής Μακεδονίας για τη στήριξη στο πρόσωπό του τις τελευταίες μέρες, για να προσθέσει με νόημα: «Σεβόμαστε την απόφαση της δικαιοσύνης. Χαίρομαι γιατί βρέθηκε ο ένοχος για όλα τα σκάνδαλα στη χώρα μας δεκαετίες τώρα. Χαίρομαι γιατί από μένα ξεκινά η κάθαρση. Χαίρομαι γιατί για 1.000 ευρώ παράβαση πιθανόν να πάω στο σπίτι μου. Αλλά στέλνω ένα μήνυμα: ο Ψωμιάδης έχει και συνέχεια» κατέληξε.

Πηγή www.naftemporiki.gr

Χωρίς δώρο Πάσχα η χρήση των ταξί


Δεν θα καταβάλουν το καθιερωμένο δώρο του Πάσχα στους αυτοκινητιστές οι επιβάτες των ταξί, καθώς το Συνδικάτο Αυτοκινητιστών Ταξί Αττικής (ΣΑΤΑ) υπέβαλλε σχετικό αίτημα στο υπουργείο Υποδομών με αφορμή την οικονομική κρίση που πλήττει τη χώρα.

"Η Ομοσπονδία καθώς αντιλαμβάνεται την δύσκολη οικονομική συγκυρία ζήτησε με έγγραφο της από τον ΥΜΕ την μη καταβολή δώρου για την περίοδο αυτή προσπαθώντας να συμβάλλει και ο κλάδος μας στον περιορισμό του βάρους που υφίσταται ο ελληνικός λαός από τα δυσμενή οικονομικά μέτρα" αναφέρεται στην ανακοίνωση του ΣΑΤΑ.

Ομολογεί την αποτυχία του ο Παπακωσταντίνου δηλώνει η Ν.Δ.


Για Βατερλό της κυβερνητικής πολιτικής το οποίο αποκαλύπτεται καθημερινά, έκανε λόγω ο κυβερνητικός εκπρόσωπος της Νέας Δημοκρατίας Γιάννης Μιχελάκης, σχετικά με τις δηλώσεις Παπακωνσταντίνου στους Times.

Σύμφωνα με τον κο Μιχελάκη, με τη σημερινή του συνέντευξή του στην εφημερίδα «Financial Times», ο κ. Παπακωνσταντίνου ομολόγησε ότι η χώρα ίσως να μην κατορθώσει να επιστρέψει στις αγορές τον επόμενο χρόνο, ενώ ο ίδιος δήλωνε στις 16 Μαρτίου, ότι η Ελλάδα θα επιστρέψει στις αγορές, το 2012. Ομολογία αποτυχίας, χαρακτηρίζει τις δηλώσεις του Παπακωνσταντίνου ο Μιχελάκης,ενώ συμπληρώνει ότι είναι εγκλωβισμένος μεταξύ της αλήθειας και του ψεύδους το μόνο που μπορεί να «εγγυηθεί» είναι θυσίες χωρίς αντίκρισμα.

Πηγή www.enet.gr

Ο Γιώργος Καρασμάνης σε ανοιχτή εκδήλωση της ΝΟΔΕ Βοιωτίας


Ο Γραμματέας Αγροτικού της Νέας Δημοκρατίας και Βουλευτής Πέλλας Γιώργος Καρασμάνης, μετά από πρόσκληση της ΝΟ.Δ.Ε. Βοιωτίας και με την συνεργασία της ΔΗΜ.Τ.Ο. Χαιρωνείας πραγματοποιεί ομιλία σε ανοιχτή εκδήλωση την Κυριακή 17/4/2011 στις 11:00 π.μ. στην αίθουσα πολλαπλών χρήσεων του Δήμου Χαιρωνείας Βοιωτίας με θέμα «Αγροτικός Τομέας – Μοχλός Περιφερειακής Ανάπτυξης».

Προς πλήρη αποκρατικοποίηση του ΟΤΕ


Την πώληση ποσοστού μεγαλύτερου της option του 10% εξετάζει η κυβέρνηση για την περίπτωση του ΟΤΕ. Πληροφορίες φέρουν τον Γιώργο Παπακωνσταντίνου να έχει εισηγηθεί στον Πρωθυπουργό την διάθεση του 13% των μετοχών του Οργανισμού στην Deutsche Telekom από το συνολικό 16% που βρίσκεται στην κατοχή του Δημοσίου.

Στόχος είναι να ένα ποσοστό 5% να παραμείνει υπό τον έλεγχο του Δημοσίου αφού μόνο έτσι θα μπορεί να διατηρήσει ένα μίνιμουμ δικαίωμα βέτο στην λήψη αποφάσεων του Οργανισμού.

Αυτό τουλάχιστον προέβλεπε η συμφωνία που είχε κάνει το 2008 το ελληνικό δημόσιο με την Deutsche Telekom.

Η μεταβίβαση αυτού του πακέτου δεν διαταρράσει τις ισορροπίες στο Διοικητικό Συμβούλιο της εταιρίας, λένε αρμόδιες πηγές, από τη στιγμή που το οικονομικό επιτελείο είναι διατεθειμένο να αξιοποιήσει τη συμφωνία που έχει συνάψει το Ελληνικό Δημόσιο με τους Γερμανούς.

Βάσει αυτής της συμφωνίας η κυβέρνηση μπορεί να διαθέσει στην Deutsche Telekom το 10% των μετοχών σε τιμή που θα διαμορφωθεί από το μέσο όρο της τιμής κλεισίματος της μετοχής τον τελευταίο μήνα, συν ένα υπερτίμημα 15%.

Το 10% του ΟΤΕ μπορούν να το αγοράσουν οι Γερμανοί έως 31 Δεκεμβρίου του 2011 ενώ τα έσοδα που μπορεί να αντλήσει το Δημόσιο από την ενεργοποίηση αυτής της συμφωνίας μπορούν να φθάνουν τα 400 εκατ. ευρώ.

Το ποσό αυτό των εισπράξεων θα είναι μεγαλύτερο σε περίπτωση που η κυβέρνηση προχωρήσει στην διάθεση ενός ακόμη ποσοστού 3% του ΟΤΕ ή 13% συνολικά.

Τούτο θ’ αποτελέσει αντικείμενο διαπραγμάτευσης του Γιώργου Παπακωνσταντίνου με τη διοίκηση της Deutsche Telekom, η οποία ως γνωστόν επιδιώκει τον πλήρη έλεγχο του τηλεπικοινωνιακού οργανισμού.

Με το επιπλέον ποσοστό που θ’ αποκτήσουν οι Γερμανοί η συμμετοχή τους στον ΟΤΕ αυξάνει στο 43% (συν μία μετοχή) ενώ αποκτούν μία ακόμη έδρα στο διοικητικό συμβούλιο του Οργανισμού.

Αντίθετα, η συμμετοχή του Δημοσίου στον ΟΤΕ πέφτει στο 7% συν μία μετοχή μαζί με το ποσοστό του ΙΚΑ – ΕΤΑΜ.

Το ταμείο ελέγχει το 4% των μετοχών του ΟΤΕ ενώ ένα ποσοστό 3% βρίσκεται στην κατοχή της ΔΕΚΑ.

Μ. Χριστοδούλου
Πηγή www.isotimia.gr

Τακτική συνεδρίαση της Επιτροπής Ποιότητας Ζωής Δήμου Αλμωπίας


Σας καλούμε να έρθετε την 19η Απριλίου 2011 ημέρα Τρίτη και ώρα 14.00 στο Δημοτικό Κατάστημα Αριδαίας στην Τακτική Συνεδρίαση της Επιτροπής Ποιότητας Ζωής για να συζητήσουμε και να πάρουμε αποφάσεις για τα παρακάτω θέματα της ημερήσιας διάταξης:


ΘΕΜΑΤΑ ΗΜΕΡΗΣΙΑΣ ΔΙΑΤΑΞΗΣ

1ο ΘΕΜΑ: Εξέταση αίτησης της κας Παρτσανάκη Ελευθερίας του Ιωάννη, για έγκριση χορήγησης προέγκρισης άδειας ίδρυσης, για το κατάστημα υγειονομικού ενδιαφέροντος -ΚΑΦΕΤΕΡΙΑ- που έχει έδρα στην Τ.Κ.Σωσάνδρας.

2ο ΘΕΜΑ: Εξέταση αίτησης της κας Τσάπη Μαρίας, για έγκριση χορήγησης άδειας μουσικών οργάνων, για το κατάστημα υγειονομικού ενδιαφέροντος -ΑΝΑΨΥΚΤΗΡΙΟ-, που λειτουργεί στην Τ.Κ. Λυκοστόμου.

3ο ΘΕΜΑ: Εισήγηση στο Δημοτικό Συμβούλιο για λήψη απόφασης για κυκλοφοριακές ρυθμίσεις στην πόλη της Αριδαίας (τοποθέτηση πινακίδων στάθμευσης) , σύμφωνα με την υπ'αρίθμ. 1016/49/3-β γνωμοδότησης του Α.Τ. Αριδαίας.


Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΤΗΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ ΠΟΙΟΤΗΤΑΣ ΖΩΗΣ
ΠΑΣΟΗΣ ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ

Ανοιχτή στήριξη Σαμαρά προς Ψωμιάδη


Ο πρόεδρος της ΝΔ Αντώνης Σαμαράς παρείχε σήμερα ξεκάθαρη στήριξη στον Παναγιώτη Ψωμιάδη, που χάνει το αξίωμα του περιφερειάρχη κεντρικής Μακεδονίας μετά την καταδικαστική απόφαση του δικαστηρίου.
Η συνάντηση των δύο ανδρών πραγματοποιήθηκε σε αίθουσα του αεροδρομίου «Μακεδονία», λίγο πριν ξεκινήσει η περιοδεία του προέδρου της ΝΔ στη Θράκη.

«Ήρθαμε να τα πούμε με τον φίλο τον Παναγιώτη Ψωμιάδη, με τον περιφερειάρχη μας, να του δηλώσουμε την αγάπη που έχει όλη η Νέα Δημοκρατία γι' αυτόν» είπε χαρακτηριστικά ο Αντώνης Σαμαράς.

Από την πλευρά του, ο Παν.Ψωμμιάδης ευχαρίστησε την Κοινοβουλευτική Ομάδα της ΝΔ και προσωπικά τον Αντώνη Σαμαρά «γιατί και πριν και μετά τη δίκη ήταν δίπλα μου, συνεχίζει να είναι δίπλα μου σε καθημερινή φάση».

Ο ίδιος δήλωσε ότι θα βρίσκεται δίπλα στον Αντ.Σαμαρά, τον οποίο χαρακτήρισε «κυρίαρχη, σήμερα, δύναμη, όχι μόνο της ΝΔ αλλά ολόκληρης της κεντροδεξιάς».

Επίθεση στην κυβέρνηση για τον «Καλλικράτη»

Στη διάρκεια των δηλώσεών του, ο πρόεδρος της ΝΔ στράφηκε κατά της κυβέρνησης αναφορικά με τον θεσμό του «Καλλικράτη».

«Είναι μια κατάσταση, η οποία από πλευράς θεσμικής, αλλά και από πλευράς εκτέλεσης πραγματικά σήμερα καταρρέει. Και είναι ένα ζήτημα το οποίο θα συνεχίσουμε να το θέτουμε και στη Βουλή και προς τον ελληνικό λαό, προκειμένου να αντιληφθεί το μέγεθος του προβλήματος που έχει δημιουργήσει αυτός ο νέος θεσμός γενικότερα, γιατί έργα δεν γίνονται, εξελίξεις δεν υπάρχουν. Τους είχαμε προειδοποιήσει. Σήμερα ο κόσμος το ζει. Ελπίζω αύριο η κυβέρνηση να αλλάξει μυαλά και να καταλάβει το πρόβλημα το οποίο έχει δημιουργηθεί με το νέο αυτό θεσμό γενικότερα» είπε.

Πηγή www.tanea.gr

Τετάρτη 13 Απριλίου 2011

Χωρίζουν οι δρόμοι του Άρη με τον Κόκε. Πρόταση από την "Χιούστον"


Ο Σέρχιο Κόκε ενημέρωσε τον Άρη πως έχει άκρως δελεαστική πρόταση από την Χιούστον προσφέροντας του 1,2 εκατ. ευρώ ετησίως και θα συνεχίσει από τώρα την καριέρα του στο πρωτάθλημα του MLS.Ο Ισπανός επιθετικός και αρχηγός του Άρη ζήτησε από τους ανθρώπους του συλλόγου της Θεσσαλονίκης να δώσουν τη συγκατάθεσή τους για να συνεχίσει την καριέρα του στις ΗΠΑ. Μάλιστα, ο Κόκε χαρακτήρισε τη μεταγραφή μεγάλο άλμα στην καριέρα του. Πάντως, θα πρέπει άμεσα να γίνουν κινήσεις, αφού οι μεταγραφές στο MLS ολοκληρώνονται στις 15 Απριλίου.

Πρόταση σε Κόκε 1,2 εκατ. ευρώ
Ο Σέρχιο Κόκε έχει άλλα δύο χρόνια συμβόλαιο με τον Άρη, αλλά όπως όλα δείχνουν θα αποτελέσει πιο σύντομα παρελθόν από τους «κίτρινους», αφού έχει εκφράσει την επιθυμία του να αποχωρήσει. Ο Ισπανός άσος θα συνεχίσει την καριέρα του στην Χιούστον, αφού ο σύλλογος των ΗΠΑ του έκανε πρόταση 1,2 εκατομμυρίων ευρώ ετησίως.

«Κίτρινο» κέρδος τριών εκατομμύριων ευρώ
Με την μεταγραφή ο Άρης θα γλιτώσει περίπου ένα εκατομμύριο ευρώ το χρόνο από το συμβόλαιο του παίκτη (αμείβεται με 800.000 ευρώ, χωρίς την εφορία) και το συνολικό κέρδος των «κίτρινων» θα είναι κοντά στα τρία εκατομμύρια ευρώ καθώς αναμένεται να λάβει περίπου ένα εκατ. ευρώ από την ομάδα της Αμερικής, ενώ θα γλυτώσει και τα χρήματα από το συμβόλαιο του Κόκε.
Η αποχώρηση του ΣέρχιοΚόκε θεωρείται πλέον δεδομένη!

Πηγή www.gazzetta.gr

Ντόρα: Συνεννόηση για το Πρόγραμμα Σταθερότητας


Στην ανάγκη να μπορέσουν να συνεννοηθούν τα κόμματα και το πρόγραμμα διαρθρωτικών αλλαγών να ψηφιστεί από 180 βουλευτές επιμένει η Ντόρα Μπακογιάννη και προς την κατεύθυνση αυτή ζήτησε χθες ν' αναλάβει σχετική πρωτοβουλία ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας.

Η κ. Μπακογιάννη επισκέφθηκε τον Κ. Παπούλια, στον οποίο εξέφρασε την ανησυχία της για την κατάσταση που διαμορφώνεται στην οικονομία, εκτιμώντας, όπως είπε, ότι «ο λαός βρίσκεται σε απόγνωση, η χώρα οδεύει χωρίς ''μπούσουλα'' και ο δημόσιος διάλογος που διεξάγεται αγγίζει πολλές φορές τα όρια του παραλόγου».

Εξερχόμενη του Προεδρικού Μεγάρου δήλωσε: «Τα πολιτικά κόμματα περιμένουν να ''σκάσει η χειροβομβίδα'' ο ένας στα χέρια του άλλου. Είναι η ώρα να υπάρξει μια συζήτηση με πρωτοβουλία του Προέδρου της Δημοκρατίας με τα κόμματα, έτσι ώστε να υπάρξει τουλάχιστον ένα μίνιμουμ εθνικής συνεννόησης, για να μπορέσει το πακέτο ανάκαμψης και διαρθρωτικών αλλαγών για τη χώρα να ψηφιστεί από 180 βουλευτές».

Στην παρατήρηση του «Εθνους» ότι το Σύνταγμα δεν παρέχει το δικαίωμα στον Πρόεδρο της Δημοκρατίας να πρωτοστατήσει σε μια τέτοια κίνηση, η κ. Μπακογιάννη αντέτεινε ότι ο Κ. Παπούλιας με το κύρος που διαθέτει μπορεί να αναλάβει πρωτοβουλία:

«Η κατάσταση σήμερα, έτσι όπως διαμορφώνεται, ενέχει τον κίνδυνο οι θυσίες των Ελλήνων να μην πιάσουν τόπο. Και αυτό δεν πρέπει να το επιτρέψουμε», προσέθεσε και παρέπεμψε στο παράδειγμα της Πορτογαλίας. Η κ. Μπακογιάννη εκτιμά πως μια συνεννόηση στα κόμματα θ' αποτελούσε ένα πολύ δυνατό μήνυμα αυτοπεποίθησης και για τις αγορές αλλά και για τον λαό, που θα ένιωθε ότι υπάρχει σχέδιο εξόδου από την κρίση.

Γ. ΜΠΑΛΗ

Πηγή www.ethnos.gr

Α. Παπαρήγα: η χρεοκοπία ξεκίνησε


«Η χρεοκοπία της Ελλάδας έχει αρχίσει, αλλά δεν έχει ολοκληρωθεί» υποστήριξε η γ.γ. του ΚΚΕ Αλέκα Παπαρήγα.

Η κ. Παπαρήγα επικαλέσθηκε μεταξύ άλλων ότι ήδη ένα μέρος του κεφαλαίου έχει υποτιμηθεί και ότι και τα κρατικά ομόλογα είναι υποτιμημένα, παράλληλα με την στάση πληρωμών και την υποτίμηση της δημόσιας περιουσίας.

«Περιμένουν να δουν τι θα γίνει και με την Ισπανία και μετά να αποφασίσουν» δήλωσε επίσης για το χρονοδιάγραμμα της χρεοκοπίας της Ελλάδας.

Η κ. Παπαρήγα κατηγόρησε ΠΑΣΟΚ και ΝΔ για τις θέσεις τους και ανέφερε χαρακτηριστικά ότι «ο καυγάς ανάμεσα στα δύο μεγάλα κόμματα, όπου ο ένας ρίχνει την ευθύνη στον άλλο, είναι αποπροσανατολιστικός».

Κριτική άσκησε και στα άλλα κόμματα της Αριστεράς για τα οποία ισχυρίσθηκε ότι «μπερδεύουν τον κόσμο, γιατί δεν αγγίζουν την βασική ανάγκη, που είναι η αλλαγή του συστήματος».

Κατά την κ. Παπαρήγα «οι καλύτερες μέρες δεν μπορούν να έρθουν, αν ο λαός με εμπιστοσύνη στο δίκιο του δεν βάλει ως σκοπό να ανατρέψει την εξουσία των μονοπωλίων και να κατακτήσει τη δική του εξουσία».

Η γ.γ. του ΚΚΕ υποστήριξε ακόμα ότι οι προβλέψεις του κόμματός της για την κρίση επιβεβαιώθηκαν.

Πηγή www.star.gr

Επέστρεψε η απειλή του ιού του Δυτικού Νείλου


Σε συναγερμό βρίσκονται οι τοπικές Αρχές και οι υγειονομικές υπηρεσίες στη Βόρεια Ελλάδα, καθώς ο καλός καιρός έχει οδηγήσει στην επανεμφάνιση των κουνουπιών, πριν ξεκινήσουν οι ετήσιοι ψεκασμοί.

Το πρόβλημα είναι ιδιαίτερα έντονο στην Κεντρική Μακεδονία, όπου πέρσι είχαν καταγραφεί δεκάδες κρούσματα και υπήρξαν πολλά θύματα του ιού του Δυτικού Νείλου, τον οποίο μεταδίδουν τα κουνούπια.

Οι Δήμοι και η Περιφέρεια πραγματοποίησαν σύσκεψη στη Θεσσαλονίκη, στην οποία και διατυπώθηκε η έντονη ανησυχία για την επανεμφάνιση του ιού.

Απειλούνται οι κάτοικοι και ο τουρισμός

«Τα κουνούπια κάνουν παρέλαση στο Κιλκίς» τόνισε ο αντιπεριφερειάρχης Κιλκίς, Χρήστος Γκουντενούδης, επισημαίνοντας ότι καίριος είναι ο ρόλος των πλημμυρών του περασμένου έτους. Οι μεγάλες εστίες με λιμνάζοντα νερά αποτελούν πηγή κινδύνου. «Εχουν κατακλύσει την περιοχή», καθώς τα μέτρα άργησαν να ληφθούν, εκτίμησε και ο πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου του Δήμου Πύδνας - Κολινδρού, στο νομό Πιερίας, Γιώργος Πολυχρονίδης.

Τον καίριο ρόλο της αυτοδιοίκησης υπογράμμισε ο αντιδήμαρχος Χαλκηδόνας Γιάννης Μπίκος, καθώς «αν δεν ενεργοποιηθούν οι Δήμοι δεν θα υπάρξουν τα αποτελέσματα που θέλουμε. Πρέπει κάθε Δήμος να εφοδιαστεί με ένα πολυμηχάνημα ώστε να αντιμετωπίζει το πρόβλημα των κουνουπιών στις εστίες αναπαραγωγής τους και στη συνέχεια η Περιφέρεια να κάνει τη δουλειά της με τους ψεκασμούς».

Ο τουρισμός και η τοπική οικονομία είναι και αυτά ένα πιθανό θύμα των κουνουπιών και του ιού του Δυτικού Νείλου, επεσήμανε ο ο Αντιπεριφερειάρχης Χαλκιδικής, Γιάννης Γιώργος. «Δεν θα πατήσει τουρίστας σε μέρη όπου υπάρχουν κουνούπια. Όσοι έρχονται δεν θα ξανάρθουν αν θυμούνται με μελανά χρώματα τις διακοπές που έζησαν στον τόπο μας» προσέθεσε ο πρόεδρος του Κέντρου Καταπολέμησης Κουνουπιών Σερρών, Κώστας Σίμογλου.

Μάλιστα ο τελευταίος πρότεινε, όπως και ο περιφερειάρχης Παναγιώτης Ψωμιάδης, ως αναγκαία από την επόμενη σεζόν τη λειτουργία ενιαίου περιφερειακού φορέα καταπολέμησης των κουνουπιών.

Εμπόδιο ο «Καλλικράτης»

Την ίδια ώρα, η διοικητική αναδιάρθρωση της τοπικής και περιφερειακής αυτοδιοίκησης με τον «Καλλικράτη», έχει αφήσει το Κέντρο Καταπολέμησης Κουνουπιών των Σερρών «στον αέρα», οδηγώντας στην κατάργησή του.

Για το λόγο αυτό η Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας και η Αποκεντρωμένη Διοίκηση ζητούν νομοθετική ρύθμιση για να εξαιρεθεί από τις σχετικές διατάξεις και να συνεχίσει να ασκεί συντονιστικό ρόλο στην όλη προσπάθεια.

Πηγή www.ethnos.gr

Αλλαγές στο πρόγραμμα "Βοήθεια στο σπίτι"


Τις αλλαγές στον τρόπο επιλογής των ατόμων που θα συμμετάσχουν στο πρόγραμμα «Βοήθεια στο Σπίτι» ως ωφελούμενοι επισημαίνει σε ανακοίνωσή του ο δήμος Πέλλας. Οι ενδιαφερόμενοι θα πρέπει να γνωρίζουν ότι βασική προϋπόθεση προκειμένου να επιλεγεί κάποιος ώστε να του προσφέρονται οι υπηρεσίες του συγκεκριμένου προγράμματος θα είναι πλέον η ανεργία. Δηλαδή για να μπορέσει κάποιος (ανήμπορος ηλικιωμένος ή ΑΜΕΑ) να ενταχθεί στο πρόγραμμα θα πρέπει να υπάρχει άνεργο πρόσωπο στο οικογενειακό του περιβάλλον.

Διευκρινίζεται ότι τα εισοδηματικά κριτήρια, καθώς και τα υπόλοιπα κριτήρια υπαγωγής στο πρόγραμμα που ίσχυαν με το παλαιότερο σύστημα, εξακολουθούν να ισχύουν εφόσον όμως υπάρχει η βασική προϋπόθεση της ανεργίας σε άτομο που έχει τη φροντίδα του ηλικιωμένου ή ΑΜΕΑ.

Ο δήμος Πέλλας καλεί τους ενδιαφερόμενους δημότες του να επικοινωνούν για ενημερωθούν για τις αλλαγές.

Περισσότερες πληροφορίες και διευκρινίσεις μπορείτε να λαμβάνετε:

Τα τηλέφωνα επικοινωνίας είναι τα εξής:

Για τη Δημοτική Ενότητα Γιαννιτσών (Δημοτικό Κατάστημα Γιαννιτσών στα τηλέφωνα 2382 350 800-350839)

Για τη Δημοτική Ενότητα Κρύας Βρύσης (Δημοτικό Κατάστημα Κρύας Βρύσης στο τηλέφωνο 2382 351 236)

Για τη Δημοτική Ενότητα Μ. Αλεξάνδρου (Δημοτικό Κατάστημα Γαλατάδων)

Για τη Δημοτική Ενότητα Πέλλας (Δημοτικό Κατάστημα Πέλλας 2ος όροφος στο τηλέφωνο 2382 351 754)

Για τη Δημοτική Ενότητα Κύρρου (Δημοτικό Κατάστημα Κύρρου)

Προαναγγελία προστίμων στη Siemens


Την επιβολή προστίμων στη Siemens μέχρι το τέλος του Μαΐου, με βάση το νόμο για το ξέπλυμα του μαύρου χρήματος, προανήγγειλε από το βήμα της Βουλής ο υπουργός Δικαιοσύνης, Χάρης Καστανίδης. Γνωστοποίησε ότι την ερχόμενη Δευτέρα θα σταλεί στο γερμανικό όμιλο επιστολή με την οποία θα ζητείται να δώσει εξηγήσεις για το σκάνδαλο των «μαύρων» ταμείων.
"Η γερμανική πλευρά οφείλει να αποζημιώσει την ελληνική, ανεξαρτήτως της ποινικής έκβασης της υπόθεσης. Οι συνήθως κανοναρχούντες Γερμανοί θα πρέπει να απολογηθούν, γιατί οι δικές τους εταιρείες είναι πρωταθλητές της διαφθοράς σε όλο τον κοσμο",δήλωσε ο Χάρης Καστανίδης.

Ωστόσο, οι ανακοινώσεις του προκάλεσαν την αντίδραση στελεχών της αντιπολίτευσης.

Ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος της Νέας Δημοκρατίας, Προκόπης Παυλόπουλος, υποστήριξε πως η γερμανική Δικαιοσύνη πρωτοστάτησε στη συγκάλυψη των σκανδάλων. "Αυτά που είπατε στη Βουλή να τα πείτε και στον πρωθυπουργό να τα μεταφέρει στην κ. Μέρκελ, γιατί όταν βγαίνει συνήθως απλώς ακούει", είπε στον υπουργό ο πρόεδρος του ΛΑΟΣ.

"Ο πρωθυπουργός κατά την άσκηση των καθηκόντων του υπερασπίζεται αυτά που πρέπει και κατά τον τρόπο που πρέπει", απάντησε ο υπουργός.

Ο Γ. Καρατζαφέρης εξέφρασε τη διαφωνία του και για την πρόταση σύστασης προανακριτικής επιτροπής που θα διερευνήσει τυχόν ευθύνες του Άκη Τσοχατζόπουλου στην υπόθεση των υποβρυχίων. «Γιατί στην ειδική υποεπιτροπή εξοπλισμών οι υπόλοιποι υπουργοί; Όλοι πρέπει να πάνε στην προανακριτική, γιατί επί ΝΔ πληρώθηκαν 723 εκ. ευρώ, ενώ, όπως προκύπτει από όσα υποστηρίζει η Ferrostaal μετά το 2004 δόθηκαν μίζες 11 εκ. ευρώ. Διαφορετικά πάμε σε μία συγκάλυψη που είναι εξαιρετικά δυσάρεστη», είπε.

«Δώσαμε ευκαιρίες και αφορμές στους πολίτες να κοιτάζουν καχύποπτα τους πολιτικούς, αφού το γεγονός ότι δεν διερευνήθηκε η υπόθεση του Χρηματιστηρίου ήταν κάτι αρνητικό, όπως λάθος ήταν και ο τρόπος που κάποιοι πολιτικοί διαχειρίστηκαν τις υποθέσεις του Βατοπεδίου και των ομολόγων», σημείωσε στην ομιλία του ο Χάρης Καστανίδης για τις ευθύνες του πολιτικού κόσμου.

Παράλληλα, αναφέρθηκε στην άρνηση δικαστικών λειτουργών να παρουσιαστούν ενώπιον της επιτροπής Θεσμών και Διαφάνειας της Βουλής. "Κάποιοι από τους ανωτάτους δικαστικούς δεν έχουν κατανοήσει ότι κατά το Σύνταγμα πρώτη εξουσία είναι η νομοθετική και υποχρεούνται να προσέρχονται όταν τους καλεί", υπογράμμισε.

www.enet.gr

Τρίτη 12 Απριλίου 2011

Το αλκοόλ αυξάνει τον κίνδυνο για καρκίνο


Σχεδόν το 10% των συνολικών καρκίνων στους άνδρες και το 3% στις γυναίκες στην Ευρώπη αποδίδεται στην υπερβολική κατανάλωση αλκοόλ, σύμφωνα με μια νέα ευρωπαϊκή επιστημονική έρευνα, με συμμετοχή ελλήνων ερευνητών, που ανέλυσε στοιχεία από οκτώ ευρωπαϊκές χώρες, μεταξύ των οποίων και από την Ελλάδα.

Για μερικές μορφές καρκίνου, τα ποσοστά είναι ακόμα υψηλότερα, καθώς υπολογίστηκε ότι το 44% των καρκίνων του ανώτερου γαστρεντερικού συστήματος (στόματος-λαιμού-οισοφάγου), το 33% των καρκίνων του εντέρου και το 25% των καρκίνων του ήπατος συνδέονται με το αλκοόλ σε χώρες όπως η Ελλάδα, η Βρετανία, η Ιταλία, η Ισπανία, η Γερμανία και η Δανία.

Οι ερευνητές, με επικεφαλής την επιδημιολόγο Μαντλέν Σούτσε του Γερμανικού Ινστιτούτου Ανθρώπινης Διατροφής, που δημοσίευσαν τη σχετική μελέτη στο βρετανικό ιατρικό περιοδικό “British Medical Journal”, σύμφωνα με το BBC και τα πρακτορεία Ρόιτερς και Γαλλικό, μελέτησαν πολλές δεκάδες χιλιάδες περιπτώσεις διάφορων περιστατικών καρκίνου και συμπέραναν ότι σε αρκετές χιλιάδες από αυτές η ασθένεια προκλήθηκε από την κατανάλωση αλκοόλ πάνω από τα συνιστώμενα όρια.

Από ελληνικής πλευράς, στην έρευνα συνέβαλαν η ομότιμη καθηγήτρια Αντωνία Τριχοπούλου, η λέκτορας Βασιλική Μπενέτου και ο Δημοσθένης Ζύλης του Εργαστηρίου Υγιεινής, Επιδημιολογίας και Ιατρικής Στατιστικής της Ιατρικής Σχολής του πανεπιστημίου Αθηνών.

Λεπτομέρειες στη συνδρομητική σελίδα του ΑΠΕ-ΜΠΕ

Άδειες για φρουτάκια μόνο στα πρακτορία ΠΡΟ-ΠΟ


Την προικοδότηση του ΟΠΑΠ με το μεγαλύτερο μέρος των αδειών για «φρουτάκια» εξετάζει το υπουργείο Οικονομικών.

Σύμφωνα με την εφημερίδα «Τα Νέα», μετά τις επιφυλάξεις που διατύπωσαν µε έντονο τρόπο βουλευτές του ΠΑΣΟΚ κατά τη συζήτηση του σχετικού νομοσχεδίου για τη «ρύθμιση της αγοράς παιγνίων» στον Κοινοβουλευτικό Τομέα Εργασίας την περασμένη Πέμπτη η κυβέρνηση προσανατολίζεται τώρα να παραχωρήσει το σύνολο ή το μεγαλύτερο μέρος των αδειών για τα «φρουτάκια» στον ΟΠΑΠ.

Οι πληροφορίες αναφέρουν ότι η επικρατέστερη σκέψη είναι να περιοριστούν τα παιγνιομηχανήματα για τα «φρουτάκια». στο πλαίσιο του ΟΠΑΠ, ο οποίος ούτως η άλλως θα λάμβανε μεγάλο μέρος των αδειών, σύμφωνα µε το δικαίωμα προαίρεσης που έχει, βάσει της σύμβασής του µε το Ελληνικό Δημόσιο. Συγκεκριμένα, είχε υπολογιστεί ότι από τα 30.000 παιγνιοµηχανήµατα που θα λειτουργούσαν µε βάση το νομοσχέδιο, περίπου 10.000 θα έπαιρνε ο ΟΠΑΠ.

Άλλη πρόταση προβλέπει να λειτουργούν τέτοια μηχανήματα και σε καζίνο, δηλαδή και πάλι σε ελεγχόμενα πλαίσια και όχι σε καφετέριες και αλλού, όπου θα μπορούν να έχει εύκολα πρόσβαση ο οποιοσδήποτε.

Τα «φρουτάκια» ήταν το επίμαχο σημείο του νομοσχεδίου για τη «ρύθμιση της αγοράς παιγνίων». Ενός νοµοσχεδίου που έχει συμφωνηθεί στο πλαίσιο του Μνηµονίου, µε στόχο την είσπραξη 700 εκατ. ευρώ εντός του 2011. Το ίδιο νομοσχέδιο νομιµοποιεί επίσης τα «τεχνικά», καθαρά ψυχαγωγικά παιχνίδια, τα οποία ήταν ώς τώρα παράνομα, µε αποτέλεσµα να έχει καταδικαστεί η Ελλάδα στο Ευρωπαϊκό Δικαστήριο και να πληρώνει πρόστιμο 31.536 ευρώ την ημέρα.

Σύμφωνα µε πληροφορίες, το υπουργείο Οικονομικών εκτιµά ότι µε την επανέκδοση του Ξυστού και την ανανέωση των αδειών του ΟΠΑΠ που σχεδιάζει, μπορούν να αντισταθμιστούν ενδεχόμενες απώλειες από τα «φρουτάκια».

Πηγή www.tanea.gr

Τρεις συλλήψεις για διακίνηση παιδικής πορνογραφίας


Τρία άτομα συνελήφθησαν σε Αθήνα και Χανιά, ενώ ένα ακόμη αναζητείται, στο πλαίσιο αστυνομικής επιχείρησης για την πάταξη του φαινομένου της πορνογραφίας ανηλίκων.

Συγκεκριμένα, έπειτα από δίμηνη ψηφιακή έρευνα στο διαδίκτυο, που διενεργήθηκε από το Τμήμα Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος, μέσω του ειδικού προγράμματος διαδικτυακής έρευνας TLO διαπιστώθηκε η ύπαρξη ηλεκτρονικών ιχνών Ελλήνων χρηστών Ίντερνετ, σε on line διακίνηση υλικού παιδικής πορνογραφίας.

Μετά από ψηφιακή ανάλυση ταυτοποιήθηκαν τέσσερις χρήστες διαδικτύου, από τις πόλεις της Αθήνας και των Χανίων, οι οποίοι διακινούσαν το παραπάνω υλικό. Οι δράστες χρήστες είχαν ενεργοποιήσει ειδικό πρόγραμμα ανταλλαγής αρχείων ( peer-to-peer) και «κατέβαζαν» υλικό παιδικής πορνογραφίας, από άλλους παιδόφιλους που βρίσκονταν σε διάφορα χώρες.

Κλιμάκια Αστυνομικών του Τμήματος Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος, που μετέβησαν στις δύο πόλεις, κατέσχεσαν οκτώ σκληρούς δίσκους και τέσσερις φορητούς υπολογιστές με υλικό παιδικής πορνογραφίας. Τα ευρήματα εξετάζονται από τα εργαστήρια της Δ.Ε.Ε. για να διαπιστωθεί εάν οι εμπλεκόμενοι συνεργάζονταν μεταξύ τους ή με άλλους χρήστες του Ίντερνετ με σκοπό την ανταλλαγή και την διακίνηση ανάλογων αρχείων.

Οι συλληφθέντες οδηγήθηκαν ενώπιον των εισαγγελικών αρχών. Σημειώνεται ότι σε βάρος του κατηγορουμένου από τα Χανιά είχε εκδοθεί ένταλμα σύλληψης από το 27ο Τακτικό Ανακριτικό Τμήμα Αθηνών, για αποπλάνηση ανηλίκων κατά συρροή.

Πηγή www.naftemporiki.gr

Τι τρέχει με τα στρατόπεδα των Γιαννιτσών;


Πρόσφατα στην βουλή συζητήθηκε το θέμα εκμετάλλευσης των ανενεργών στρατοπέδων ανά την χώρα. Να πούμε ωστόσο ότι το ΓΕΣ, στο πλαίσιο της συνεργασίας με την ΕΛ.ΑΣ. σε θέματα λαθρομετανάστευσης, έχει προτείνει αριθμό ανενεργών στρατιωτικών εγκαταστάσεων σε ολόκληρο τον ελλαδικό χώρο για την αντιμετώπιση του προβλήματος των λαθρομεταναστών.
Η τελική επιλογή των στρατοπέδων που ενδέχεται να λειτουργήσουν ως χώροι υποδοχής λαθρομεταναστών θα πραγματοποιηθεί από το υπουργείο Προστασίας του Πολίτη, με κριτήρια που θα ικανοποιούν όπως λένε τις επιχειρησιακές της ανάγκες. Το θέμα είναι ποιοι θα είναι αυτοί οι οποίοι θα ορίσουν αυτά τα κριτήρια τα οποία και θα παίξουν ρόλο ως προς την επιλογή των στρατοπέδων αυτών.
Ο κ. Βενιζέλος στην τελευταία του επίσκεψη στα Γιαννιτσά δεσμεύτηκε για την ίδρυση (στην ουσία την ανακοίνωσε μάλιστα) Κέντρου Νεοσύλλεκτων Πυροβολικού στο στρατόπεδο Άγρα. Τι γίνετε όμως με τα υπόλοιπα στρατόπεδα τα οποία υπάρχουν στην Πόλη των Γιαννιτσών;
Ο υπουργός Άμυνας σε έγγραφο το οποίο διαβίβασε στην βουλή διευκρίνισε ότι στις προτεινόμενες στρατιωτικές εγκαταστάσεις ως χώροι συγκεντρώσεις λαθρομεταναστών δεν έχει περιληφθεί το στρατόπεδο Γιαννιτσών. Μιλάει για στρατόπεδο όμως και όχι για πόλη. Μήπως αφήνει λοιπόν ανοιχτό το ενδεχόμενο εκμεταλλεύσεις κάποιο από τα υπόλοιπα στρατόπεδα για την παραπάνω χρήση;
Στο σημείο αυτό να τονίσουμε ότι παρόμοια είναι και η περίπτωση στην πόλη της Ξάνθης όπου και εκεί μετά από ερώτηση του βουλευτή της ΝΔ κ. Αλέξανδρου Κοντού σχετικά με την αναστάτωση που έχει προκαλέσει η είδηση που κυκλοφορεί, ότι ήδη έχουν ξεκινήσει εργασίες μετατροπής του στρατοπέδου «Στεφανίδη» σε κέντρο υποδοχής λαθρομεταναστών, ο κ. Βενιζέλος απάντησε πως «το στρατόπεδο Στεφανίδη δεν συμπεριλαμβάνεται στη λίστα με τα προς αξιοποίηση ανενεργά στρατόπεδα» χωρίς ωστόσο να αναφέρει τίποτα για το 557 τάγμα στη Σταυρούπολη, το οποίο όπως φαίνεται κλείνει οριστικά για οικονομικούς λόγους.

Από pelladothe.com

Ο Σπ. Λυκούδης γραμματέας της ΔΗΜΑΡ

Με ποσοστό 75% εξελέγη γραμματέας της Κεντρικής Επιτροπής της Δημοκρατικής Αριστεράς


Έλαβε 76 ψήφους ενώ καταγράφηκαν και 26 λευκά ψηφοδέλτια.

Στην Εκτελεστική Επιτροπή, στην οποία μετέχουν o Πρόεδρος και ο Γραμματέας της Κεντρικής Επιτροπής, εκλέχτηκαν οι: Γιάννης Πανούσης, Σταύρος Λιβαδάς, Δημήτρης Χατζησωκράτης, Γιάννης Κακουλίδης, Σάκης Παπαθανασίου, Μαρία Ρεπούση, Ντόρα Τσικαρδάνη, Στέφανος Μπαγεώργος, Θόδωρος Μαργαρίτης, Ανδρέας Νεφελούδης, Χρήστος Σταυρόπουλος, Βαγγέλης Ζορκάδης, Χρήστος Μαυροκεφαλίδης, Γεράσιμος Γεωργάτος, Γιάννης Παπαθεοδώρου, Δώρα Καλλιπολίτη και Χρήστος Χωμενίδης.

Παράλληλα, η 21μελής Συντονιστική Επιτροπή Νέων του κόμματος όρισε εξαμελή Γραμματεία Νέων της ΔΗΜΑΡ, στην οποία μετέχουν οι: Δημήτρης Αθηνάκης, Χρόνης Διαμαντόπουλος, Άστριντ Ζωή Όκλαντ, Νικόλας Παναγιωτόπουλος, Κική Πετρίτη και Θοδωρής Τριανταφύλλου.

Πήγη www.enet.gr

Την χαμηλότερη τιμή (0,84/λίτρο) σε όλη την χώρα έχει η Πέλλα σε πετρέλαιο θέρμανσης


Νέο ρεκόρ έκανε σήμερα η τιμή της αμόλυβδης φθάνοντας στα 1,681 ευρώ (πανελλαδικός μέσος όρος) από 1,68 ευρώ που ήταν το προηγούμενο μέγιστο, ενώ σε νέα υψηλά διαμορφώνεται και η μέση τιμή του πετρελαίου θέρμανσης, που ξεπέρασε για πρώτη φορά τα 90 λεπτά και διαμορφώνεται στα 90,1 λεπτά το λίτρο.

Ακριβότερες περιοχές παρααμένουν τα νησιά με την αμόλυβδη να φθάνει μέχρι και τα 1,87 ευρώ το λίτρο (Κεφαλονιά). Η φθηνότερη αμόλυβδη πωλείται σε Θεσσαλονίκη, Αθήνα και Μακεδονία, με τιμές που ξεκινούν από 1.574 ευρώ. Αντίστοιχα το πετρέλαιο θέρμανσης αγγίζει τα 99,9 λεπτά στις Κυκλάδες και ξεκινά από τα 84 λεπτά σε Πέλλα και Εύβοια. Σημειώνεται ότι η διάθεση του πετρελαίου θέρμανσης με μειωμένο φόρο σταματά στις 30 Απριλίου.

Πηγή www.naftemporiki.gr

Δευτέρα 11 Απριλίου 2011

Την Παρασκευή η συνάντηση Σαμαρά - Ψωμιάδη


Συνάντηση με τον Παναγιώτη Ψωμιάδη θα έχει την Παρασκευή το πρωί ο Αντώνης Σαμαράς. Η συνάντηση θα πραγματοποιηθεί στο αεροδρόμιο της Θεσσαλονίκης κατά την άφιξη του προέδρου της ΝΔ την Παρασκευή το πρωί και προτού να αναχωρήσει για την περιοδεία του στην Ξάνθη, στη Ροδόπη και στον Έβρο.

Τις τελευταίες μέρες και με αφορμή την δικαστική απόφαση για τον κ. Ψωμιάδη είχε υπάρξει δύο φορές τηλεφωνική επικοινωνία των δύο αντρών την ώρα που η ΝΔ αν και αρνείται να σχολιάσει τις δικαστικές αποφάσεις δηλώνει τη στήριξή της στον κ. Ψωμιάδη.

www.kathimerini.gr με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ

Στην Έδεσσα συνεδριάζει αύριο Τρίτη η εκτελεστική επιτροπή Κ. Μακεδονίας


Στην έδρα της Περιφερειακής Ενότητας Πέλλας, στην Έδεσσα, συνέρχεται σε τακτική συνεδρίαση αύριο Τρίτη 12 Απριλίου 2011, στις 2 το μεσημέρι, η Εκτελεστική Επιτροπή Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας υπό την προεδρία του Περιφερειάρχη Π. Ψωμιάδη. Στην Εκτελεστική Επιτροπή συμμετέχουν οι 7 τοπικοί Αντιπεριφερειάρχες Σερρών Ι. Μωυσιάδης, Χαλκιδικής Γ. Γιώργος, Θεσσαλονίκης Απ. Τζιτζικώστας, Πιερίας Σ. Μαυρίδου, Ημαθίας Κ. Καραπαναγιωτίδης, Πέλλας Θ. Θεοδωρίδης και Κιλκίς Χρ. Γκουντενούδης, οι 3 θεματικοί Αντιπεριφερειάρχες Οικονομικών Δ. Ψωμιάδης, Ανάπτυξης Ε. Φωτόπουλος και Αγροτικής Οικονομίας Δ. Ευθυμιάδης.

Στη συνεδρίαση έχουν κληθεί και οι Εντεταλμένοι Περιφερειακοί Σύμβουλοι της Περιφερειακής Ενότητας Πέλλας, καθώς και οι Περιφερειακοί σύμβουλοι των άλλων παρατάξεων.

Οι επόμενες συνεδριάσεις της Εκτελεστικής Επιτροπής θα πραγματοποιηθούν στις έδρες των άλλων Περιφερειακών Ενοτήτων.

“Ανταρσία” βουλευτών τινάζει την μπάνκα Παπακωνσταντίνου


Σε ήττα για τον υπουργό Οικονομικών Γ. Παπακωνσταντίνου εξελίχθηκε η συζήτηση στον Κοινοβουλευτικό Τομέα Εργασίας (ΚΤΕ) Οικονομικών του κυβερνώντος κόμματος για το νομοσχέδιο σχετικά με τα τυχερά παιχνίδια. Ο υπουργός υποχρεώθηκε σε άτακτη υποχώρηση μετά τις σφοδρές αντιδράσεις βουλευτών του ΠΑΣΟΚ για διατάξεις του νομοσχεδίου που μεταξύ άλλων ανοίγει τον δρόμο για την εγκατάσταση 30.000 “κουλοχέρηδων” στην Ελλάδα. Σύμφωνα με την κυβέρνηση το σχέδιο νόμου, το οποίο έχει περάσει δύο φορές από το υπουργικό συμβούλιο, επιχειρεί να ρυθμίσει το χώρο των τυχερών παιχνιδιών, δημιουργώντας παράλληλα τις προϋποθέσεις για τη δημοπράτηση αδειών. Σημειώνεται πως στο κείμενο του μνημονίου προβλέπεται η συγκέντρωση 700 εκατ. ευρώ από τις συγκεκριμένες δημοπρασίες.

Ωστόσο το οικονομικό επιτελείο έδειξε να λογαριάζει χωρίς τους βουλευτές που κατά τη συνεδρίαση του κοινοβουλευτικού τομέα Οικονομικών της περασμένης Πέμπτης εξαπέλυσαν πυρ ομαδόν κατά του νομοσχεδίου και του Γ. Παπακωνσταντίνου. Ενδεικτική της... θύελλας που επικράτησε στη συνεδρίαση ήταν η δήλωση της Βάσως Παπανδρέου “δεν το ψηφίζω”.

Ο Γ. Παπακωνσταντίνου υποχρεώθηκε να αποσύρει το σχέδιο νόμου και να ενημερώσει για τις εξελίξεις τον πρωθυπουργό που βρισκόταν στην Πολωνία.

Πηγή www.enet.gr

Σκύδρα-Γιαννιτσά η "3η σχολική ποδηλατοδρομία Κ. Μακεδονίας"

Η Διεύθυνση Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Πέλλας - Περιβαλλοντική Αγωγή, και ο Σύμβουλος Φυσικής Αγωγής Πέλλας – Πιερίας συνδιοργανώνουν με την Περιφερειακή Ενότητα Πέλλας, την 3η Σχολική Ποδηλατοδρομία στα πλαίσια της ευαισθητοποίησης και ενεργοποίησης των μαθητών /μαθητριών για την προστασία του περιβάλλοντος αλλά και της προσωπικής υγείας. Η συγκεκριμένη δράση εντάσσεται στα πλαίσια του Περιφερειακού Δικτύου Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης «Ποδήλατο και βιώσιμη κινητικότητα» στο οποίο συμμετέχουν σχολεία από την Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας και συντονίζεται από τη Διεύθυνση Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Πέλλας.

Η ποδηλατοδρομία θα διεξαχθεί την Τρίτη 12/4/2011 με αφετηρία τη Σκύδρα και τερματισμό στα Γιαννιτσά.

Η διαδρομή θα καλύψει 21 χιλιόμετρα από την παλιά εθνική οδό.

Θα λάβουν μέρος περίπου 400 μαθητές και μαθήτριες καθώς και εκπαιδευτικοί της Διεύθυνσης Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Πέλλας.

Για το σκοπό αυτό έχει ειδοποιηθεί η Ελληνική Αστυνομία, η οποία θα επιληφθεί της ασφάλειας των συμμετεχόντων μαθητών και θα διακόψει την κυκλοφορία από τις 9.30 μέχρι τις 11.30 π.μ..

Τη διοργάνωση υποστηρίζει επίσης η ΙΙ Μεραρχία Στρατού με με ασθενοφόρο και οχήματα, καθώς και οι Δήμοι Πέλλας, Έδεσσας και Σκύδρας.

Κυριακή 10 Απριλίου 2011

Μπακογιάννη:«Δεν με ενδιαφέρουν οι τούμπες του Καρατζαφέρη»


Την βεβαιότητα ότι η μη πολιτική συναίνεση των κομμάτων θα οδηγήσει σε πρόωρες εκλογές, εξέφρασε από την Λάρισα, όπου βρίσκεται για τις εργασίες του 3ου προσυνεδρίου του κόμματος, η πρόεδρος της Δημοκρατικής Συμμαχίας, Ντόρα Μπακογιάννη.

«Εάν οι δυνάμεις του τόπου δεν καταφέρουν να συνεννοηθούν σε ένα συνολικό σχέδιο επίλυσης της κρίσης και συνεχίσουν να ακολουθούν τις πολιτικές πριν από την κρίση, τότε το λόγο έχει ο λαός», είπε χαρακτηριστικά, ενώ κατηγόρησε την κυβέρνηση για αδυναμία άσκησης της οικονομικής πολιτικής.

Επίσης, ξεκαθάρισε ότι δεν ίδρυσε το κόμμα από γινάτι απέναντι στον Α. Σαμαρά, ενώ επιτέθηκε στον πρόεδρο του ΛΑΟΣ, Γ. Καρατζαφέρη, λέγοντας δεν με ενδιαφέρουν οι κωλοτούμπες του κ. Καρατζαφέρη που την μία ημέρα φλερτάρει με τον κ. Σαμαρά και την άλλη μέρα τον αποκαλεί προδότη».

Πηγή www.star.gr

«Λουκέτο» σε τρία ιστορικά σχολεία στο Φανάρι


Το πράσινο φως που δόθηκε στην ελληνική κοινότητα της Κωνσταντινούπολης να κλείσει το ιδιωτικό σχολείο στο Σισλί, το δημοτικό στο Μπεσίκτας και το λύκειο θηλέων στο Φατίχ εξαιτίας της έλλειψης μαθητών.

Μετά από αυτή την απόφαση, όπως επισημαίνεται σε δημοσίευμα της Hurriyet , ανοίγει ουσιαστικά ο δρόμος για την αξιοποίηση των ακινήτων με διαφορετικό τρόπο.

Έτσι σε λειτουργία παραμένουν πλέον μόλις εννέα μειονοτικά σχολεία, ενώ όπως επισημαίνει το ίδιο δημοσίευμα το 1870 λειτουργούσαν σαράντα.

Σύμφωνα με πηγές των Ελλήνων της Πόλης, υπάρχουν 220 μαθητές που σπουδάζουν κυρίως στο Ζάππειο, στο Ζωγράφειο και στο λύκειο αρρένων στο Φανάρι.

Πηγή: newsbeast.gr

Στην Αθήνα την Τρίτη ο Βαν Ρομπέι


Ο πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου θα έχει συναντήσεις με τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας και τον πρωθυπουργό.

Επίσκεψη στην Αθήνα θα πραγματοποιήσει την ερχόμενη Τρίτη 12 Απριλίου ο πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου Χέρμαν Βαν Ρομπέι.

Ο κ. Ρομπέι θα συναντήσει στο Προεδρικό Μέγαρο τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας κ. Κάρολο Παπούλια και στη συνέχεια τον πρωθυπουργό Γιώργο Παπανδρέου στο Μέγαρο Μαξίμου.

Ο πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου θα μεταβεί στη συνέχεια στο αμφιθέατρο του Μεγάρου «Θεόδ. Β. Καρατζά» της Εθνικής Τράπεζας της Ελλάδος όπου θα μιλήσει στην εκδήλωση του ΕΛΙΑΜΕΠ με θέμα: «Ελλάδα και Ευρώπη: Κτίζοντας το Μέλλον σε Δύσκολους Καιρούς».

Πηγή www.kathimerini.gr

Εκδήλωση Ανοιχτού Λαϊκού Πανεπιστημίου Γιαννιτσών με Θέμα: "Θεολογικά στοιχεία του Ακαθίστου Ύμνου"


Σας προσκαλούμε να τιμήσετε με την παρουσία σας τη Δέκατη εκδήλωση της 15ης περιόδου 2010 - 2011 του Ανοιχτού Λαϊκού Πανεπιστημίου Γιαννιτσών, που οργανώνεται με τη συνεργασία της ΔΗ.Κ.Ε.ΠΑ Δήμου Πέλλας τη Δευτέρα 11 Απριλίου 2011 και ώρα 7.30μ.μ. στην αίθουσα συνεδριάσεων του Δημοτικού Συμβουλίου Δήμου Πέλλας. Θέμα: "Θεολογικά στοιχεία του Ακαθίστου Ύμνου". Ομιλητής: Ιωάννης Κουρεμπελές, Καθηγητής Θεολογικής Α.Π.Θ. Παρακαλούμε για την προσέλευση των μελών και φίλων της Εταιρείας και του Ανοικτού Λαϊκού Πανεπιστημίου. Είσοδος Ελεύθερη.

Συσκέψεις με "έντονα χαρακτηριστικά" μετά τον εμφύλιο στο ΠΑΣΟΚ για τα τυχερά παιχνίδια


Συσκέψεις με στόχο να υπάρχουν αλλαγές στη διατύπωση του νομοσχεδίου για τα τυχερά παιχνίδια πραγματοποιεί η κυβέρνηση, μετά την αναταραχή που προκλήθηκε την Πέμπτη.

Υπενθυμίζεται ότι η συνεδρίαση του Κοινοβουλευτικού Τομέα Εργασίας του ΠΑΣΟΚ στα πλαίσια του οποίου ο υπουργός Οικονομικών κ. Γ. Παπακωνσταντίνου παρουσίαζε το νομοσχέδιο για τα τυχερά παιχνίδια διεξήχθη σε κλίμα έντασης.

Και αυτό γιατί στο σύνολό τους σχεδόν οι βουλευτές που συμμετέχουν σε αυτό ζήτησαν από τον υπουργό να αποσύρει το εν λόγω νομοσχέδιο.

Ο διάλογος μεταξύ των βουλευτών και του υπουργού έγινε σε πολύ υψηλούς τόνους και στη συνέχεια, σύμφωνα με πληροφορίες, ο κ. Παπακωνσταντίνου ενημέρωσε αμέσως μετά τον Πρωθυπουργό.

Το νομοσχέδιο για τα τυχερά παιγνίδια είναι προγραμματισμένο να έλθει την επόμενη εβδομάδα για συζήτηση στην αρμόδια επιτροπή της Βουλής.

Πηγή www.tanea.gr

Μεγάλη επιτυχία σημείωσε ο 6ος Μαραθώνιος Μ. Αλέξανδρου


Με μεγάλη οργανωτική επιτυχία ολοκληρώθηκε σήμερα (10/4) ο 6ος Διεθνής Μαραθώνιος «Μ. Αλέξανδρος» που διεξήχθη, όπως κάθε χρόνο, στη διαδρομή Πέλλα-Θεσσαλονίκη με τη συμμετοχή δρομέων από όλη την υφήλιο. Στην πρώτη θέση τερμάτισε ο Κενυάτης αθλητής BIWOTT Peter σε χρόνο 2h,13min & 12sec, ενώ την 25η θέση κατέκτησε ο δικός μας Κανελλόπουλος Αθανάσιος του Ο.Μ.Γ. Γιαννιτσών με χρόνο 2h,58min &11sec.