Τετάρτη 13 Απριλίου 2011

Ντόρα: Συνεννόηση για το Πρόγραμμα Σταθερότητας


Στην ανάγκη να μπορέσουν να συνεννοηθούν τα κόμματα και το πρόγραμμα διαρθρωτικών αλλαγών να ψηφιστεί από 180 βουλευτές επιμένει η Ντόρα Μπακογιάννη και προς την κατεύθυνση αυτή ζήτησε χθες ν' αναλάβει σχετική πρωτοβουλία ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας.

Η κ. Μπακογιάννη επισκέφθηκε τον Κ. Παπούλια, στον οποίο εξέφρασε την ανησυχία της για την κατάσταση που διαμορφώνεται στην οικονομία, εκτιμώντας, όπως είπε, ότι «ο λαός βρίσκεται σε απόγνωση, η χώρα οδεύει χωρίς ''μπούσουλα'' και ο δημόσιος διάλογος που διεξάγεται αγγίζει πολλές φορές τα όρια του παραλόγου».

Εξερχόμενη του Προεδρικού Μεγάρου δήλωσε: «Τα πολιτικά κόμματα περιμένουν να ''σκάσει η χειροβομβίδα'' ο ένας στα χέρια του άλλου. Είναι η ώρα να υπάρξει μια συζήτηση με πρωτοβουλία του Προέδρου της Δημοκρατίας με τα κόμματα, έτσι ώστε να υπάρξει τουλάχιστον ένα μίνιμουμ εθνικής συνεννόησης, για να μπορέσει το πακέτο ανάκαμψης και διαρθρωτικών αλλαγών για τη χώρα να ψηφιστεί από 180 βουλευτές».

Στην παρατήρηση του «Εθνους» ότι το Σύνταγμα δεν παρέχει το δικαίωμα στον Πρόεδρο της Δημοκρατίας να πρωτοστατήσει σε μια τέτοια κίνηση, η κ. Μπακογιάννη αντέτεινε ότι ο Κ. Παπούλιας με το κύρος που διαθέτει μπορεί να αναλάβει πρωτοβουλία:

«Η κατάσταση σήμερα, έτσι όπως διαμορφώνεται, ενέχει τον κίνδυνο οι θυσίες των Ελλήνων να μην πιάσουν τόπο. Και αυτό δεν πρέπει να το επιτρέψουμε», προσέθεσε και παρέπεμψε στο παράδειγμα της Πορτογαλίας. Η κ. Μπακογιάννη εκτιμά πως μια συνεννόηση στα κόμματα θ' αποτελούσε ένα πολύ δυνατό μήνυμα αυτοπεποίθησης και για τις αγορές αλλά και για τον λαό, που θα ένιωθε ότι υπάρχει σχέδιο εξόδου από την κρίση.

Γ. ΜΠΑΛΗ

Πηγή www.ethnos.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου