Σάββατο 16 Απριλίου 2011

Υποβρύχια: Αίτημα της ΚΟ του ΠΑΣΟΚ για προανακριτική


Κατατέθηκε την Παρασκευή από την Κοινοβουλευτική Ομάδα του ΠΑΣΟΚ πρόταση για την σύσταση προανακριτικής Επιτροπής προκειμένου να διενεργήσει προκαταρκτική εξέταση για την υπόθεση των υποβρυχίων και συγκεκριμένα ενδεχόμενη ποινική ευθύνη πρώην Υπουργών για αξιόποινες πράξεις που αυτοί φέρεται να τέλεσαν κατά την άσκηση των καθηκόντων τους, στο πλαίσιο σύναψης των συμβάσεων του Πολεμικού Ναυτικού για την κατασκευή και επισκευή υποβρυχίων.

Η πρόταση αφορά τη διερεύνηση ενδεχόμενης ποινικής ευθύνης του πρώην Υπουργού Εθνικής Άμυνας, Άκη Τσοχατζόπουλου, σχετικά με την σύμβαση μεταξύ των Ελληνικών Ναυπηγείων Σκαραμαγκά και των γερμανικών εταιριών - Ferrostaal AG – HDW που ανέλαβαν την κατασκευή και παράδοση στο Πολεμικό Ναυτικό τριών υποβρυχίων τύπου 214.

Ο κ. Τσοχατζόπουλος ζητείται να ελεγχθεί, για τις αξιόποινες πράξεις: α) της παθητικής δωροδοκίας σε βάρος του Ελληνικού Δημοσίου και β) της νομιμοποίησης εσόδων από εγκληματικές δραστηριότητες, με τη μορφή της απόκτησης και κατοχής περιουσίας, εν γνώσει - κατά τον χρόνο κτήσης- του γεγονότος ότι προέρχεται από εγκληματικές δραστηριότητες.

Πηγή www.skai.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου