Σάββατο 1 Νοεμβρίου 2014

Η Δημοτική Βιβλιοθήκη Σκύδρας προτείνει για τον Νοέμβριο



H Δημοτική Βιβλιοθήκη Σκύδρας διαλέγει από τα ράφια της και προτείνει για τον μήνα Νοέμβριο 2014 την ανάγνωση των παρακάτω βιβλίων:
Για τους ενήλικες:1) «Αστυνομία», Jo Nesbo, νορβηγικό αστυνομικό μυθιστόρημα, 2) «Ραφαήλ Σταυριώτης: Έλλην εκ Πόντου. Προσκυνητής του έρωτος και θηρευτής της γνώσης», Δημήτρης Σ. Παπαδόπουλος, μυθιστόρημα, 3) «Τονώστε την αυτοπεποίθηση του παιδιού σας: 50 τρόποι», Robert Ramsey, ψυχολογία, 4) «Εδεσματολόγιον Μακεδονίας:

Συγκλονιστική τραγωδία: 24χρονη εγκλωβίστηκε σε ασανσέρ και πνίγηκε από σκάλα που κουβαλούσε!



Φρικτό θάνατο βρήκε μια νεαρή υπάλληλος καταστήματος παιχνιδιών στην οδό Ομήρου 10, στο Ψυχικό, το βράδυ της Παρασκευής.
Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες από τη Πυροσβεστική Υπηρεσία, η 24χρονη μπήκε μέσα σε ασανσέρ του καταστήματος, κρατώντας μια σκάλα και υπό άγνωστες μέχρι στιγμής συνθήκες, σφηνώθηκε μέσα στο θάλαμο του ανελκυστήρα και έχασε τη ζωή της.
Τα ακριβή αίτια του θανάτου της γυναίκας αναμένεται να γίνουν γνωστά μετά τη διενέργεια νεκροψίας από ιατροδικαστή.

3ο Βιωματικό Εργαστήρι από το Λύκειο Ελληνίδων Γιαννιτσών



Το Λύκειον των Ελληνίδων Γιαννιτσών σε συνεργασία με τη ΔΗ.Κ.Ε.Π.Α.Π., για δεύτερη χρονιά φέτος, διοργανώνει βιωματικά εργαστήρια, που απευθύνονται σε γυναίκες που επιθυμούν να διευρύνουν τις δεξιότητές τους, για την αντιμετώπιση σύγχρονων ζητημάτων που προκύπτουν στο προσωπικό, οικογενειακό και επαγγελματικό τους περιβάλλον.
Μέσα από το δημιουργικό διάλογο, παιχνίδι ρόλων και τη συμπλήρωση ερωτηματολογίων, τα βιωματικά αυτά εργαστήρια, έχουν στόχο να ενθαρρύνουν τις συμμετέχουσες να «ανοίξουν μια νέα πόρτα» στην ικανότητά τους προς:

Κατασχέθηκαν περισσότερα από 5.500 πακέτα λαθραίων τσιγάρων σε Σέρρες και Πέλλα σε έλεγχο που πραγματοποίησαν αστυνομικοί



Στο πλαίσιο στοχευμένων ελέγχων που πραγματοποιούνται από Υπηρεσίες της Γενικής Περιφερειακής Αστυνομικής Διεύθυνσης Κεντρικής Μακεδονίας, για την αντιμετώπιση του παρεμπορίου λαθραίων τσιγάρων, συνελήφθησαν 4 άτομα σε Σέρρες και Πέλλα και κατασχέθηκαν συνολικά 5.620 πακέτα λαθραίων τσιγάρων.
Συγκεκριμένα:

Διπλό το μήνυμα που έστειλε ο πρωθυπουργός σε ομιλία του στην ΟΝΝΕΔ



Διπλό μήνυμα έστειλε ο Πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς το βράδυ της Παρασκευής από την επετειακή εκδήλωση της ΟΝΝΕΔ για τα 40 χρόνια από την ίδρυσή της και επιτέθηκε με σφοδρότητα στις αριστερές φοιτητικές παρατάξεις για τα τελευταία γεγονότα στο Εθνικό και Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών, ενώ ξεκαθάρισε για μια ακόμη φορά ότι «σήμερα βγαίνουμε οριστικά από την κρίση και από τα μνημόνια».

Ευνοϊκή ρύθμιση οφειλών από τέλη-φόρους-εσφορές και πρόστιμα στο Δήμο Πέλλας



Η Οικονομική Υπηρεσία του Δήμου Πέλλας ανακοινώνει ότι με το άρθρο 24 του Ν.4304/2014  παρατείνεται η ρύθμιση οφειλών του άρθρου 51 του Ν.4257/2014 προς τους Δήμους έως 30/11/2014
Ειδικότερα:
Ληξιπρόθεσμες οφειλές προς τον Δήμο δύνανται να ρυθμίζονται και να καταβάλλονται ως ακολούθως:

ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ: Θρήνος στο σχολείου του 13χρονου



Θρήνος επικρατεί στο σχολείο του άτυχου 13χρονου που χτες το μεσημέρι σκοτώθηκε στο κέντρο της Θεσσαλονίκης, όταν έπεσε στο κενό από φωταγωγό πολυκατοικίας. Μετά την προσευχή στο σχολείο τηρήθηκε ενός λεπτού σιγή στη μνήμη του άτυχου 13χρονου.
Οι συμμαθητές και οι συμμαθήτριές του δεν μπορούν να πιστέψουν πως ο Θοδωρής δεν είναι πλέον ανάμεσά τους. Δεν μπορούν να πιστέψουν την τραγωδία που εκτυλίχθηκε χθες στο κέντρο της πόλης.

Τι λένε τα άστρα για σήμερα Σαββάτο 1/11



Γερνάμε όταν σταματήσουμε να αγαπάμε και να εμπιστευόμαστε.

Σαν Σήμερα, Σαββάτο 1 Νοεμβρίου

Επέτειοι:
Γιορτάζουν:


Γεγονότα

451: Ολοκληρώνεται η Δ' Οικουμενική Σύνοδος της Χαλκηδόνας. Καθόρισε το ορθόδοξο δόγμα σχετικά με τις δύο φύσεις του Χριστού και καταδίκασε τον Μονοφυσιτισμό.

Παρασκευή 31 Οκτωβρίου 2014

Αμφίπολη: Υπάρχει και υπόγειο στον τάφο - Αποκαλύφθηκε και το δεύτερο μαρμάρινο θυρόφυλλο (φωτογραφίες)



Νέα ευρήματα, ανάμεσά τους ένα δεύτερο μαρμάρινο θυρόφυλλο σε καλή κατάσταση διατήρησης, πεσμένο μέσα στο όρυγμα διαστάσεων 2Χ0,90Χ0,15μ. και βάρους περίπου έναμισυ τόνο, έφεραν στο φώς της δημοσιότητας οι ανασκαφικές και στερεωτικές εργασίες από την Εφορεία Αρχαιοτήτων Σερρών στο λόφο Καστά Αμφίπολης, οι οποίες συνεχίζονται.
Ωστόσο, το σημαντικότερο στην ανακοίνωση, που αναπτερώνει το ηθικό ότι μπορούν να βρεθούν κι άλλα στοιχεία για την ταυτότητα του νεκρού, είναι η διαπίστωση ότι φαίνεται να υπόρχει και άλλος θάλαμος υπόγειος ο οποίος σφραγίζεται από τον οριζόντο τοίχο του τρίτου θαλάμου.

Οπτική ίνα με αστρονομικές ταχύτητες μετάδοσης 255 terabit



Ερευνητές στις ΗΠΑ και την Ευρώπη αναφέρουν ότι ανέπτυξαν ένα νέο είδος οπτικής ίνας, η οποία ανεβάζει την ταχύτητα μετάδοσης δεδομένων στον αστρονομικό αριθμό των 255 terabit ανά δευτερόλεπτο. Πρόκειται για τεχνολογία που θα επέτρεπε το κατέβασμα ταινιών υψηλής ανάλυσης ταχύτερα από ό,τι ανοιγοκλείνουν τα ανθρώπινα μάτια.

Σε αντίθεση με τις συμβατικές οπτικές ίνες, οι οποίες διαθέτουν έναν μόνο πυρήνα κατά μήκος του οποίου ταξιδεύει το φως, η νέα ίνα προσφέρει επτά τέτοιες λωρίδες κυκλοφορίας.

Βελίκα: Η ηρωίδα δασκάλα της Μακεδονίας μας



Η ηρωίδα δασκάλα της Μακεδονίας.Όποτε το απαιτούσε ο Αγώνας, η Βελίκα έπαιρνε τους δρόμους και κάνοντας την μισότρελη Τουρκάλα γυρνώντας από εδώ και από κει, έχοντας κρυμμένα μέσα στα μακριά της φουστάνια ή στις μακριές πλεξούδες της, τα μηνύματα που έπρεπε να μεταφέρει πότε στην Θεσσαλονίκη, πότε στην Καστοριά ή όπου αλλού το απαιτούσαν οι περιστάσεις. Δεν την υποψιάζονταν κανείς.

Ο Ν. Δένδιας υπουργός Αμυνας, ο Κ. Σκρέκας υπουργός Ανάπτυξης



Ο κ. Νίκος Δένδιας αναλαμβάνει το υπουργείο Εθνικής Άμυνας, το οποίο αφήνει από το Σάββατο ο κ. Δημήτρης Αβραμόπουλος. Σύμφωνα με ανακοίνωση του πρωθυπουργικού γραφείου, ο μέχρι σήμερα υπουργός Ανάπτυξης μετακινείται στο υπουργείο Εθνικής Άμυνας και το χαρτοφυλάκιο του υπουργού Ανάπτυξης αναλαμβάνει ο, 41 ετών, βουλευτής Τρικάλων κ. Κώστας Σκρέκας.

Ανακοίνωση της Περιφ. Κ.Μακεδονίας για την εβδομάδα Μητρικού Θηλασμού (1-7 Νοεμβρίου)

Το Τμήμα Πρόληψης και Προαγωγής της Υγείας της Διεύθυνσης Δημόσιας Υγείας της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας ανακοινώνει τον εορτασμό της εβδομάδας μητρικού θηλασμού, που από το 1996 γιορτάζεται στη χώρα μας κάθε χρόνο το φθινόπωρο, την πρώτη εβδομάδα του Νοεμβρίου (1-7/11), ενώ στο εξωτερικό η Παγκόσμια Εβδομάδα Μητρικού Θηλασμού γιορτάζεται το καλοκαίρι (1-7 Αυγούστου) κάθε έτους. Κοινός στόχος είναι η προώθηση του θηλασμού και η βελτίωση της υγείας των βρεφών.

Φωνητικές κλήσεις από το WhatsApp



Ένα νέο χαρακτηριστικό αναμένεται να αποκτήσει το WhatsApp, το οποίο θα επιτρέπει και τις φωνητικές κλήσεις στο πρώτο τρίμηνο του 2015. 

Την είδηση την έδωσε ο ίδιος ο CEO του WhatsApp, Jan Koum, ο οποίος ανακοίνωσε ότι στους πρώτους τρεις μήνες του 2015, η εφαρμογή του WhatsApp στις συσκευές με λειτουργικό σύστημα Android και iOS θα επιτρέπει την τέλεση τηλεφωνικών κλήσεων.

Μετωπική εργοδοτών με φόντο το άνοιγμα τις Κυριακές



Σε μετωπική σύγκρουση μεταξύ των κορυφαίων εργοδοτικών οργανώσεων της χώρας από το εμπόριο, τη βιομηχανία και τον τουρισμό, εξελίσσεται η κόντρα για το άνοιγμα των καταστημάτων τις Κυριακές ενόψει της οριστικής απόφασης που θα κληθεί να λάβει την ερχόμενη Παρασκευή η ολομέλεια του Συμβουλίου της Επικρατείας αναφορικά με την υπουργική απόφαση που απελευθέρωνε τη λειτουργία όλες τις Κυριακές του χρόνου σε 9 περιοχές της Ελλάδας. 

Την Κυριακή 2 Νοεμβρίου ο αγώνας μεταξύ Πανεδεσσαϊκού με Α.Ο. Βόνιτσας



Κατόπιν αιτήματος των φιλοξενουμένων, ο αγώνας για την 4η αγωνιστική του πρωταθλήματος Γ' Εθνικής του Πανεδεσσαϊκού με τον Α.Ο. Βόνιτσας θα διεξαχθεί την Κυριακή στις 5:00 μ.μ.

Η 6ετία των παθών για τους Έλληνες καταναλωτές ρεύματος



Μπορεί η ΔΕΗ να παγώνει τα τιμολόγιά της και όμως τελικά οι καταναλωτές να πληρώνουν αυξήσεις που ξεπερνούν το 10% στους λογαριασμούς ρεύματος; Σύμφωνα με τα στοιχεία που περιλαμβάνονται στην έκθεση του Οργανισμού Συνεργασίας Ρυθμιστικών Αρχών ACER και του Συμβουλίου Ρυθμιστικών Αρχών Ενέργειας της Ευρώπης (CEER) και βέβαια μπορεί.

Γιατί το ελληνικό Δημόσιο λειτουργεί αφύσικα



Ως γνωστό, χθες ανακοινώθηκε από το υπουργείο Διοικητικής Μεταρρύθμισης ότι 5.260 δημόσιοι υπάλληλοι, με ή χωρίς τους/τις συζύγους τους,  έστειλαν σε τράπεζες του εξωτερικού από το 2009 συνολικά 1,45 δισ. ευρώ.
Κατά μέσο όρο, το κάθε έμβασμα ήταν αξίας 275.000 ευρώ, εκ των οποίων οι 329 έστειλαν εμβάσματα που υπερβαίνουν τις 600.000 ευρώ έκαστος.

H Ryanair αρχίζει τις πτήσεις από Θεσσαλονίκη για Παρίσι



Με το νέο δρομολόγιο που συνδέει τη Θεσσαλονίκη με το αεροδρόμιο Beauvais του Παρισιού, η Ryanair αυξάνει σε οκτώ τους προορισμούς του εξωτερικού, με τους οποίους από σήμερα συνδέεται ο αερολιμένας «Μακεδονία». 

Η Θεσσαλονίκη συνεχώς κατακτά έδαφος στο σχεδιασμό της συγκεκριμένης εταιρείας χαμηλού κόστους, που έχει συμπεριλάβει την Ελλάδα στις αγορές- στόχους της. 

Η Google αναπτύσσει συσκευή για τον εντοπισμό του καρκίνου



Η Google στοχεύει στη διάγνωση του καρκίνου, στην πρόβλεψη του κινδύνου καρδιακής προσβολής ή εγκεφαλικού επεισοδίου και άλλων νόσων σε πολύ πιο αρχικό στάδιο έναντι αυτού που είναι σήμερα εφικτό.
Η εταιρία εργάζεται σε τεχνολογία που συνδυάζει νανοσωματίδια που εντοπίζουν νόσο -που μπορούν ενδεχομένως να μπουν στο κυκλοφορικό του ασθενούς μέσω ενός χαπιού- με αισθητήρα που φοριέται στον καρπό.

Συμφωνίες Ρωσίας - Κύπρου για άμυνα, οικονομία, παιδεία, δικαιοσύνη



Τον Ιανουάριο θα επισκεφθεί τη Μόσχα πρόεδρος της Κύπρου Νίκος Αναστασιάδης, ενώ στη διάρκεια της εκεί παραμονής του αναμένεται ότι θα υπογράψει τέσσερις τουλάχιστον συμφωνίες με τον ρώσο ομόλογό του Βλαντιμίρ Πούτιν. Η πρόσκληση του προέδρου Πούτιν για την επίσημη επίσκεψη διαβιβάσθηκε την Πέμπτη από τον Ρώσο πρέσβη, δύο δηλαδή εβδομάδες μετά που οι δύο Πρόεδροι τα είπαν στο Μιλάνο και για τη μετάβαση Αναστασιάδη στη Μόσχα.

Ο Σύλλογος Στραντζαλιωτών Ν.Πέλλας στην παρέλαση της 28ης Οκτωβρίου

Την Τρίτη 28 Οκτωβρίου 2014 ο Σύλλογος Στραντζαλιωτών Ν. Πέλλας , τίμησε την Εθνική μας εορτή παρελαύνοντας στα Γιαννιτσά. Για πρώτη φορά και ύστερα από 100 χρόνια εμφανίστηκαν παραδοσιακές στολές της Στράντζας και της ευρύτερης περιοχής της Ανατολικής Θράκης. Σε αυτό συνέβαλε τα «ΜΕΓΙΣΤΑ» η κυρία Έφη Αγγελίδου – Νανούδη, η οποία επιμελήθηκε την ραφή 15 γυναικείων παραδοσιακών στολών «ΑΦΙΛΟΚΕΡΔΟΣ».

Νέες «βόμβες» Ζήγρα: Οι μίζες του Ακη βρίσκονται ακόμη στην Ελβετία



Οι βουλευτές του ΠΑΣΟΚ ήξεραν για τις μίζες του Ακη υποστηρίζει ο πάλαι ποτέ συνένοχος του Τσοχατζόπουλου Νίκος Ζήγρας, ο οποίος έχει μετατραπεί πλέον σε βασικό μάρτυρα κατηγορίας του.
Σύμφωνα με τα όσα είπε ο εξάδελφος του πρώην υπουργού, Ν. Ζήγρας σε συνέντευξή του στον Alpha, οι περισσότεροι στο ΠΑΣΟΚ γνώριζαν την οικονομική ευχερεια του Τσοχατζόπουλου.
«Είναι γνωστά τοις πασι αυτά, ακόμη και στο υπουργείο που ήταν. Εδινε χρήματα σε βουλευτές όποτε είχαν ανάγκη» υποστηρίζει και ισχυρίζεται ότι είχε δει ιδίοις όμμασι συναλλαγή με πολιτικό.

ΠΑΣΟΚ τέλος, έρχεται η Δημοκρατική Παράταξη



Γεννήθηκε 3 Σεπτέμβρη 1974, στο κέντρο της Αθήνας, στο ξενοδοχείο Κινγκ Τζορτζ. Μετεξελίσσεται σε Δημοκρατική Παράταξη την 1η Νοεμβρίου 2014, σε συνδιάσκεψη στην Αθηναΐδα, στον Βοτανικό. Ο λόγος για το ΠΑΣΟΚ, που μετατρέπεται και επισήμως σε «Δημοκρατική Παράταξη» διατηρώντας πάντως το όνομα και τα σύμβολά του. Τη σφραγίδα γέννησης της «Δημοκρατικής Παράταξης» θα βάλει ο Ευάγγελος Βενιζέλος το Σαββατοκύριακο που έρχεται (1-2/11) στον πολυχώρο Αθηναΐδα, όπου θα συνεδριάσει η ολομέλεια της Εθνικής Οργανωτικής Επιτροπής για το Συνέδριο της Δημοκρατικής Προοδευτικής Παράταξης.

Νέο Διοικητικό Συμβούλιο του Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων του Δημ. Σχολείου Αρσενίου




Πραγματοποιήθηκαν χθες Πέμπτη 30 Οκτωβρίου 2014 εκλογές για την ανάδειξη νέου Διοικητικού Συμβουλίου Γονέων και Κηδεμόνων στο Δημοτικό Σχολείο Αρσενίου. Πρόεδρος αναδείχθηκε ομόφωνα ο κ. Παυλίτος Αμανατίδης. Η νέα σύνθεση έχει ως εξής:

ΕΚΠΑ: Θα υπάρξουν μέτρα για τους φοιτητές-δεσμοφύλακες της Συγκλήτου



Το ερχόμενο Σάββατο, σε τόπο και ώρα που μένει να καθοριστεί, θα συνεδριάσει εκ νέου η Σύγκλητος του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών, μετά τη σημερινή βίαιη διακοπή της συνεδρίασης του οργάνου. Όπως αναφέρεται, μάλιστα, σε σχετική ανακοίνωση του ΕΚΠΑ, οι πρυτανικές αρχές «δεσμεύονται να λάβουν όλα τα αναγκαία και προβλεπόμενα εκ του νόμου μέτρα, ώστε να μην επαναληφθούν στο μέλλον οι σημερινές θλιβερές, παράνομες και αντιδημοκρατικές ενέργειες».

Αναπτυξιακή Πέλλας: 25 χρόνια προσφοράς στην τοπική κοινωνία με σημαντικό αναπτυξιακό έργο

Με «μότο» LEADER: ΟΞΥΓΟΝΟ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΕΛΛΑ πραγματοποιήθηκε με μεγάλη επιτυχία και τη συμμετοχή πλήθους κόσμου, το Σάββατο 25 Οκτωβρίου 2014 στην αίθουσα εκδηλώσεων της Π.Ε. Πέλλας η ενημερωτική εκδήλωση στα πλαίσια του προγράμματος «Αγροτική Ανάπτυξη της Ελλάδας 2007-2013» του Άξονα 4 «Εφαρμογή της προσέγγισης Leader» του τοπικού προγράμματος Πέλλας «ΠΕΛΛΑΙΑ ΧΩΡΑ: Ο Άνθρωπος, τα αγαθά, η Ιστορία, ο Πολιτισμός, το Περιβάλλον – το Όραμα» στα πλαίσια των εορταστικών εκδηλώσεων της Αναπτυξιακής Πέλλας - Αναπτυξιακή ΑΕ ΟΤΑ (ΑΝ.ΠΕ) για τα 25 χρόνια συνεχούς και αδιάληπτης λειτουργίας της.

“Jazzoκάζανο 2014” από τους γιαννιjazz



Οι γιαννιjazz παρουσιάζουν το Jazzoκάζανο 2014... μια συνήθεια που έγινε θεσμός... ένας θεσμός που έγινε εθισμός... και θα γίνει ΠΑΝΙΚΟΣ!!!
Μπουζούκια, κλαρίνα, χάλκινα, ηλεκτρικές κιθάρες, σουβλάκια, λουκάνικα, μπίρες, τσίπουρα, γράπες... όλα τα έχει φέτος ο μπαχτσές!!!
Τα υπόλοιπα τα φέρνετε σε ταπεράκι απ' το σπίτι, μαζί και την καλή σας διάθεση!!!

Διεθνής διάκριση του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών στη διαστημική τεχνολογία



Η ομάδα δορυφορικής τηλεπισκόπησης του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών (ΕΑΑ), υπό την καθοδήγηση του δρα Χάρη Κοντοέ, διευθυντή ερευνών του ΕΑΑ, σημείωσε μια σημαντική εθνική διάκριση στον διεθνή διαγωνισμό «Copernicus Masters Awards 2014», που διοργανώθηκε από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή, την Ευρωπαϊκή Διαστημική Υπηρεσία, την Γερμανική Αεροδιαστημική Υπηρεσία, καθώς και φορείς της Διαστημικής Βιομηχανίας της Ευρώπης.

Οι εισαγγελείς “ρίχνουν” την κυβέρνηση

Φωτογραφικές διατάξεις και  συνεχείς τροποποιήσεις νόμων που δίνουν την εντύπωση ότι εξυπηρετούν άλλους σκοπούς και όχι την προστασία του δημοσίου συμφέροντος κατήγγειλε ο πρόεδρος της Ένωσης Εισαγγελέων Ελλάδος Κώστας Τζαβέλλας.

Η Σουηδία αναγνώρισε επίσημα το Κράτος της Παλαιστίνης



Η υπουργός Εξωτερικών της Σουηδίας ανακοίνωσε πως η κυβέρνησή της αναγνωρίζει σήμερα με διάταγμα το Κράτος της Παλαιστίνης και γίνεται έτσι η πρώτη δυτική χώρα της ΕΕ που λαμβάνει αυτή την απόφαση.
Στις αρχές Οκτωβρίου, ο πρωθυπουργός Στέφαν Λεβέν είχε ανακοινώσει πως η Σουηδία θα αναγνωρίσει το Κράτος της Παλαιστίνης, κάτι που είχαν χαιρετίσει οι παλαιστινιακές αρχές, αλλά είχαν επικρίνει έντονα το Ισραήλ και τις ΗΠΑ.

Το Σάββατο έρχονται τα τέλη κυκλοφορίας ΙΧ και μοτοσικλετών



Σύμφωνα με τα έως τώρα ισχύοντα και χωρίς να εκδηλωθεί κάποιο πρόβλημα στο ηλεκτρονικό σύστημα του υπουργείου Οικονομικών τα τέλη κυκλοφορίας θα αναρτηθούν στο TAXIS το Σάββατο 1 Νοεμβρίου και οι ιδιοκτήτες των οχημάτων θα μπορούν να τα πληρώσουν ως το τέλος του Δεκεμβρίου 2014.

Ευ. Βενιζέλος: «Η τρόικα θα έρθει το ταχύτερο»

Εκτός της διαπραγμάτευσης με την τρόικα έθεσαν οι δύο πολιτικοί αρχηγοί Αντ. Σαμαράς και Ευ. Βενιζέλος το ασφαλιστικό και τις ομαδικές απολύσεις.

Οι θέσεις μας είναι διαμορφωμένες, ανέφερε ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης και πρόεδρος του ΠαΣοΚ  μετά τη συνάντηση που είχε την Πέμπτη με τον πρωθυπουργό στο Μέγαρο Μαξίμου.  Και πρόσθεσε ότι η τρόικα θα έρθει στην Αθήνα το ταχύτερο.

Τι λένε τα άστρα για σήμερα Παρασκευή 31/10



Ο μόνος τρόπος για να ανακαλύψουμε τα όρια του δυνατού είναι να τα ξεπεράσουμε και να πάμε στην περιοχή του αδυνάτου

Σαν Σήμερα, Παρασκευή 31 Οκτωβρίου

Επέτειοι:
Γιορτάζουν:
Γεγονότα
1517: Ο γερμανός θεολόγος Μαρτίνος Λούθηρος τοιχοκολλεί τις 95 θέσεις του στην εκκλησία του Βίτενμπεργκ και ακολουθεί το σχίσμα στην καθολική εκκλησία.

Πέμπτη 30 Οκτωβρίου 2014

Η Google θα αποζημιώσει τη γυναίκα με το βαθύ ντεκολτέ που φωτογράφισε



 Ένα από τα αυτοκίνητα της Google που σάρωνε το Μόντρεαλ για να συγκεντρώσει τα φωτογραφικά δεδομένα του Street View, απαθανάτισε την νεαρή Maria Pia Grillo έξω από το σπίτι της.
 Η γυναίκα ήταν καθισμένη σε ένα σκαλί και είχε σκύψει μπροστά καθώς κοίταζε το κινητό της. Η στάση του σώματος, αλλά και το ρούχο, βοήθησαν ώστε η στιγμή να είναι πιο αποκαλυπτική απ'όσο η Μaria επιθυμούσε. Η γυναίκα προσέλαβε δικηγόρο και το 2011 κινήθηκε νομικά εναντίον της Google διεκδικώντας αποζημίωση ύψους 45.000 δολαρίων.  

Τρελό Στοίχημα: Με 4,50 ευρώ κέρδισε 11.440,05 ευρώ!



Σε 4 σημεία και 2 Ημίχρονα/Τελικά πόνταρε ο τυχερός παίκτης από τις Σέρρες την Τετάρτη 29 Οκτωβρίου και με 4,50 ευρώ κέρδισε 11.440,05 ευρώ!

Τις μεγαλύτερες αποδόσεις είχαν τα 2 Ημίχρονα/Τελικά. Το Χ-Χ στον αγώνα του Ολυμπιακού με τον Πανιώνιο πλήρωσε 12,00 και το Χ-1 στο παιχνίδι της Τζένοα με την Γιουβέντους έδωσε απόδοση 13,50!

Νέο τζακ ποτ έβγαλε η κλήρωση στο Τζόκερ

Νέο τζακ ποτ έβγαλε η κλήρωση της 30ής Οκτωβρίου στο Τζόκερ. Οι αριθμοί που κληρώθηκαν είναι οι:

10, 18, 19, 29, 32 και τζόκερ το 17

Είναι το 14ο συνεχόμενο τζακ ποτ και το ποσό για τους έξι τυχερούς αριθμούς αναμένεται να εκτοξευτεί από τα 11 εκατομμύρια ευρώ, που ήταν την Πέμπτη, στα 14 εκατομμύρια ευρώ περίπου.

Ζωντανά θα προβάλλονται πλέον οι συνεδριάσεις του Δήμου Πέλλας

Στα πλαίσια της πολιτικής εκσυγχρονισμού των υπηρεσιών του Δήμου Πέλλας, οι συνεδριάσεις του Δημοτικού Συμβουλίου θα προβάλλονται πλέον ζωντανά μέσω υπηρεσιών Live Streaming.
Η σύνδεση εφαρμόζει την λειτουργία της ψηφιακής δημοκρατίας που εγγυάται και διευκολύνει τη συμμετοχή των πολιτών στα κοινά και στοχεύει στην άμεση ενημέρωση των πολιτών.

12 πόλεις υποψήφιες για το Βραβείο Πράσινης Πρωτεύουσας



Η προθεσμία υποβολής υποψηφιοτήτων στο διαγωνισμό για την Πράσινη Πρωτεύουσα της Ευρώπης 2017 έχει λήξει. Υποψηφιότητα έθεσαν οι ακόλουθες πόλεις:

Η Ουάσιγκτον επικηρύσσει τον Χριστόδουλο Ξηρό με 1 εκατ δολάρια



Για την αμερικανική κυβέρνηση η «17 Νοέμβρη» παραμένει μια ενεργή τρομοκρατική οργάνωση. Στην Ουάσιγκτον δεν ξεχνούν ότι ο Χριστόδουλος Ξηρός, καταδικασμένος για συμμετοχή στη 17Ν -η οποία ευθύνεται για τις δολοφονίες Αμερικανών πολιτών- κυκλοφορεί ελεύθερος.

Το State Department, σύμφωνα με  πληροφορίες του Πρώτου Θέματος, θέλοντας να ενισχύσει τις προσπάθειες εντοπισμού και σύλληψης του δραπέτη, αποφασίζει να επικηρύξει τον Χριστόδουλο Ξηρό με το ποσό του 1 εκατ. δολαρίων.

Θεσσαλονίκη: Τραγωδία με παιδί που έπεσε από ταράτσα πολυκατοικίας

Τραγική κατάληξη είχε το παιχνίδι μιας παρέας παιδιών στην ταράτσα εξαώροφης πολυκατοικίας στη Θεσσαλονίκη.
Σύμφωνα με το voria.gr, το 13χρονο αγόρι έχασε τη ζωή του όταν ενώ έκανε παρκούρ έπεσε στο τζάμι του φωταγωγού το οποίο έσπασε με συνέπεια το παιδί να βρεθεί στο κενό. Ο 13χρονος ήταν μαθητής της Β΄ Γυμνασίου στο 15ο Γυμνάσιο Θεσσαλονίκης.