Σάββατο 4 Μαρτίου 2017

Αυτή είναι η άτυχη 14χρονη κοπέλα από την Αλεξάνδρεια που έχασε τη ζωή της



Τραγική κατάληξη είχε το τροχαίο που σημειώθηκε χθες στις οκτώ το βράδυ στην οδό Ελ. Βενιζέλου, κοντά στο Κέντρο Υγείας Αλεξάνδρειας Ημαθίας.
Αυτοκίνητο παρέσυρε ένα 14χρονο κορίτσι όταν εκείνο προσπάθησε να διασχίσει τον δρόμο. Η 14χρονη Κατερίνα Κυροπούλου κατέληξε λίγο μετά τα μεσάνυχτα στο νοσοκομείο ΑΧΕΠΑ όπου μεταφέρθηκε με ασθενοφόρο από το νοσοκομείο Βέροιας.

Τραγικό: 18χρονος παρέσυρε και τραυμάτισε θανάσιμα 14χρονη μαθήτρια στην Αλεξάνδρεια Ημαθίας



Μια δεκατετράχρονη μαθήτρια σκοτώθηκε χθες το βράδυ όταν παρασύρθηκε από ΙΧ αυτοκίνητο στο κέντρο της Αλεξάνδρειας Ημαθίας. Η μαθήτρια υπέστη βαριές κρανιοεγκεφαλικές κακώσεις και υπέκυψε στα τραύματά της σήμερα το πρωί στο νοσοκομείο ΑΧΕΠΑ της Θεσσαλονίκης όπου είχε μεταφερθεί. 

Εξιχνιάσθηκε απάτη σε βάρος ηλικιωμένης στην Πέλλα



Σχηματίσθηκε δικογραφία σε βάρος 45χρονης
Προσποιούμενη την υπάλληλο ασφαλιστικής εταιρείας απέσπασε κοσμήματα μεγάλης αξίας ως δήθεν εγγύηση για πληρωμή παράβολου ασφαλιστικής αποζημίωσης

Η μεθοδική έρευνα των αστυνομικών του Τμήματος Ασφάλειας Έδεσσας, είχε ως αποτέλεσμα την εξιχνίαση απάτης σε βάρος ηλικιωμένης και τον σχηματισμό σχετικής δικογραφίας σε βάρος 45χρονης ημεδαπής.

ΠΡΟΣΟΧΗ! Ανάκληση παιδικού γλυκίσματος της ΜΕΒΓΑΛ από τον Ε.Φ.Ε.Τ. στη Κεντρική Μακεδονία



Ο Ε.Φ.Ε.Τ. και ειδικότερα η Περιφερειακή Διεύθυνση Κεντρικής Μακεδονίας ζήτησαν την άμεση ανάκληση / απόσυρση της συνολικής ποσότητας της παρτίδας που αφορά στο προϊόν «γλύκισμα με γεύση σοκολάτα».
Συγκεκριμένα στο πλαίσιο υποδοχής καταγγελιών πολιτών, ζήτησε και ήδη έχουν ξεκινήσει σχετικοί έλεγχοι για την άμεση ανάκληση / απόσυρση της συνολικής ποσότητας της παρτίδας που αφορά στο προϊόν  “γλύκισμα με γεύση σοκολάτα”,

Προσοχή.Η παχυσαρκία σχετίζεται με 11 είδη καρκίνου



Ισχυρές είναι πλέον οι ενδείξεις ότι η παχυσαρκία σχετίζεται με ορισμένες μορφές καρκίνου, κυρίως του πεπτικού συστήματος και όσους σχετίζονται με τις ορμόνες, ενώ για άλλα είδη της νόσου τα στοιχεία είναι -προς το παρόν τουλάχιστον- ανεπαρκή.   
Σύμφωνα με μια νέα διεθνή επιστημονική έρευνα με επικεφαλής Έλληνες επιστήμονες, συνολικά τα παραπανίσια κιλά και γενικότερα το έξτρα λίπος στο σώμα αυξάνουν τον

Κρήτη.Ποινή κάθειρξης 54 χρόνων σε δάσκαλο για ασέλγεια σε βάρος ανήλικων.



Σε ποινή κάθειρξης 54 χρόνων καταδικάσθηκε την Παρασκευή από το Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο Ηρακλείου, ο 53χρονος δάσκαλος, κατηγορούμενος για ασέλγεια σε βάρος ανήλικων παιδιών στην Ιεράπετρα Λασιθίου.Ο 53 χρόνος, που δίδασκε σε δημοτικό σχολείο στην Ιεράπετρα, είχε συλληφθεί πέρυσι τον Φεβρουάριο μετά την καταγγελία των γονέων ενός 8χρονου κοριτσιού, βάσει υλικού από κάμερα που τοποθέτησαν και κατέγραψαν τις

Στο νέο ΕΣΠΑ η κατασκευή έργων αποχέτευσης Πέλλας - Νέας Πέλλας προϋπολογισμού 4,3 εκ. ευρώ



Την ένταξη της δεύτερης φάσης της κατασκευής έργων αποχέτευσης στις ενότητες Πέλλας – Νέας Πέλλας, συνολικού προϋπολογισμού 4,3 εκ. ευρώ, στο νέο ΕΣΠΑ (ΣΕΣ 2014 – 2020), υπέγραψε ο Περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας Απόστολος Τζιτζικώστας.
Το έργο θα υλοποιήσει ο Δήμος Πέλλας και είναι από τα πιο σημαντικά αποχετευτικά έργα της περιοχής. Στο πλαίσιο του έργου θα γίνει προμήθεια και τοποθέτηση αντλιών, ηλεκτρολογικού πίνακα, τοπικού σταθμού ελέγχου και άλλων εξαρτημάτων, ενώ παράλληλα θα γίνει και αποκατάσταση ασφαλτικών περίπου 4.000 τ.μ.

Μήνυμα Κρητίδη για ανάληψη καθηκόντων ως Αντιδήμαρχος στο Δήμο Σκύδρας




     Αγαπητοί συμπολίτες και συμπολίτισσες ,

Με αφορμή την ανάληψη των καθηκόντων μου ως Αντιδημάρχου  Καθαριότητας και Πρασίνου  θα ήθελα να ευχαριστήσω δημόσια τη Δήμαρχο κα Ιγνατιάδου Αικατερίνη για την τιμή που μου έκανε καθώς και  για την  εμπιστοσύνη της στο πρόσωπό μου.
Η καθαριότητα  και η προστασία του περιβάλλοντος είναι κοινωνικά αγαθά και επιτυγχάνονται με τη συνεχή συνεργασία των δημοτών -κατοίκων και του Δήμου.

Ο τζόγος φέρνει ευτυχία…



Ένα από τα πιο χαρακτηριστικά σημάδια της ελληνικής κρίσης είναι τα ξενοίκιαστα μαγαζιά. Συμβολοποιούν την εγκατάλειψη και υπενθυμίζουν διαρκώς την ανέχεια και τις επιπτώσεις της. Κάθε κλειστό μαγαζί είναι μια επιχείρηση λιγότερη και κάμποσες θέσεις εργασίας χαμένες. 
Σε ορισμένες γειτονιές της Αθήνας αλλά και σε αρκετές επαρχιακές πόλεις, κάποια από αυτά τα μαγαζιά ετοιμάζονται να νοικιαστούν ξανά.

Ο χάρτης της ηλεκτρομαγνητικής ακτινοβολίας στην Ελλάδα



Συγκεντρωτικά στοιχεία για τις μετρήσεις που διενεργήθηκαν το 2016 σε σταθμούς κεραιών έδωσε στη δημοσιότητα η Ελληνική Επιτροπή Ατομικής Ενέργειας. Οι 5 περιοχές με μετρήσεις εκτός ορίων
Έλεγχοι και επί τόπου μετρήσεις σε 2.331 σταθμούς κεραιών σε όλη τη χώρα πραγματοποίησε η Ελληνική Επιτροπή Ατομικής Ενέργειας (ΕΕΑΑ) και εξωτερικά συνεργεία το 2016, προκειμένου να διαπιστωθεί αν η εκπεμπόμενη ηλεκτρομαγνητική ακτινοβολία κυμαίνεται εντός των ορίων ασφαλούς έκθεσης του κοινού.

Κάλεσμα Πανελ. Επιτροπής Μπλόκων για τον αγωνιστικό γιορτασμό του Κιλελέρ



Συνεδρίασε την Πέμπτη 2 Μάρτη, στο Εργατικό Κέντρο Λάρισας η Γραμματεία της Πανελλα- δικής Επιτροπής των Μπλόκων. Στη συνεδρίαση έγιναν εκτιμήσεις για την πανελλαδική αγροτι-κή κινητοποίηση, που κλιμακώθηκε με το στήσιμο μπλόκων σε όλη τη χώρα και συζήτηση για την οργάνωση της αγωνιστικής δράσης στο επόμενο διάστημα, με πρώτο σταθμό τον αγωνιστικό γιορτασμό της 107ης επετείου του Κιλελέρ, την Κυριακή 19/3, στον τόπο της θυσίας των Θεσσα-λών κολίγων.

Σκουρλέτης: Ρύθμιση για τη δημιουργία αποτεφρωτηρίων νεκρών από ιδιώτες



Νομοθετική ρύθμιση, με την οποία θα παρέχεται και σε ιδιώτες η δυνατότητα να ιδρύσουν αποτεφρωτήρια νεκρών (ΚΑΝ), προανήγγειλε από την Βουλή, ο υπουργός Εσωτερικών, Πάνος Σκουρλέτης.
Όπως είπε, εφόσον οι δήμοι δεν αντιλαμβάνονται ως καθήκον τους την υλοποίηση ενός τέτοιου έργου απέναντι στο ατομικό δικαίωμα του κάθε ανθρώπου να επιλέξει τον τρόπο της κηδείας του, το υπουργείο έχει χρέος και δεσμεύεται να το σεβαστεί.

Αντετοκούνμπο: Ο Γιάνναρος... έστειλε στη νίκη τους Μπακς [vid]



O Γιάννης Αντετοκούνμπο χάρισε μια ακόμη μεγάλη βραδιά στους φίλους των Μπακς, τους οποίους οδήγησε στη νίκη με 112-101 επί των Κλίπερς. Οι Μπακς απέκτησαν από νωρίς το προβάδισμα και στο δεύτερο ημίχρονο έκαναν συντήρηση δυνάμεων, μέχρι το τελευταίο τους σπριντ πριν από τη λήξη της αναμέτρησης.

Σκυδραϊκό Καρναβάλι2017-Ευχαριστήριο της Δημάρχου Σκύδρας Κατερίνας Ιγνατιάδου



Η αθρόα προσέλευση και συμμετοχή συμπολιτών κι επισκεπτών στην πόλη της Σκύδρας, το απόγευμα της Κυριακής 26-2-2017,σφράγισε με τον ιδανικότερο και αδιαμφισβήτητο τρόπο την επιτυχία του Σκυδραϊκού Καρναβαλιού 2017 δικαιώνοντας την προγραμματική επιλογή της Δημοτικής Αρχής για την αναβίωση του παραδοσιακού καρναβαλιού με στόχο την ανάδειξη των τοπικών εθίμων, την ψυχαγωγία του κόσμου και την τόνωση κι ενίσχυση της αγοράς.
Η παρέλαση ξεκίνησε στις πέντε η ώρα περίπου.

Δείκτης Εξαθλίωσης: Στην 4η θέση η Ελλάδα - Πρώτη η Βενεζουέλα



«Εκτός συναγωνισμού» η κατάσταση στην χώρα του Μαδούρο - Χειρότερη από όλες τις ευρωπαϊκές η Ελλάδα, ακολουθείται από την Τουρκία και την Ισπανία
Την τέταρτη θέση διατηρεί η χώρα μας και φέτος στον πίνακα κατάταξης του Δείκτη Εξαθλίωσης που διαμορφώνει το πρακτορείο Bloomberg, βάσει του πληθωρισμού και των προοπτικών της ανεργίας. 

Κυριάκος: Θα μειώσω τους φορολογικούς συντελεστές στις επιχειρήσεις



Για την ανάγκη να υπάρξουν χαμηλότεροι φορολογικοί συντελεστές, αλλά και βελτίωση της φορολογικής συμμόρφωσης, έκανε λόγο ο Κυριάκος Μητσοτάκης, επισημαίνοντας πως «η Νέα Δημοκρατία είναι το κόμμα το οποίο θα στηρίξει την υγιή επιχειρηματικότητα και θα αποποινικοποιήσει στη συνείδηση του Έλληνα πολίτη την έννοια της επιχειρηματικότητος».

Παρασκεύαζαν ναρκωτικά του ISIS με έδρα την Αθήνα



Κύκλωμα παρασκευής και διακίνησης των ναρκωτικών ουσιών Captagon που χρησιμοποιούνται για να «ντοπάρονται» οι τζιχαντιστές μαχητές του ISIS αποκάλυψε το ΣΔΟΕ σε συνεργασία με το Λιμενικό Σώμα και την Ελληνική Αστυνομία.
Πρόκειται για την πρώτη φορά που εντοπίζεται στη χώρα μας παρασκευαστήριο τέτοιων ουσιών, οι οποίες είναι πολύ ισχυρές με σημαντικές παρενέργειες για τον ανθρώπινο

17χρονη γλίτωσε από του Χάρου τα δόντια σε ΤΡΟΧΑΙΟ και κινδυνεύει γιατί την περιφέρουν σε ΔΙΑΛΥΜΕΝΑ νοσοκομεία!



φώτο αρχείου

Μια 17χρονη κοπέλα τραυματίστηκε πάρα πολύ σοβαρά σε τροχαίο στην Αμφίκλεια, καθώς το τζιπ με το οποίο μετακινούνταν η ίδια και η οικογένειά της έπεσε από γέφυρα στον γκρεμό, το απόγευμα της Καθαράς Δευτέρας. Ο 51χρονος πατέρας της κοπέλας σκοτώθηκε, ενώ η μητέρα της, 41 ετών, τραυματίστηκε και νοσηλεύεται εκτός κινδύνου. Η κοπέλα χτύπησε πολύ σοβαρά στο κεφάλι.

Θεσσαλονίκη: Αυτός είναι ο 52χρονος Γάλλος που ασελγούσε σε μικρά παιδιά



Tα στοιχεία του και τις φωτογραφίες του 52χρονου που ασελγούσε σε μικρά παιδιά στη Θεσσαλονίκη, έδωσε στη δημοσιότητα η αστυνομία, κατόπιν εντολής του εισαγγελέα. Πρόκειται για τον Montane Muriel – Gerard του Andre Phillippe και της Carmemtrany Yvette, γεννημένου στις 18-04-1965 στη Γαλλία.
Ο 52χρονος συνελήφθη όταν 4 ανήλικοι αλλοδαποί  κατήγγειλαν ότι, αρχές Ιανουαρίου του

Γ.Καρασμάνης: Καταργείστε άμεσα τον ειδικό φόρο στο κρασί



Ο Γιώργος Καρασμάνης συνυπέγραψε Ερώτηση που κατατέθηκε στη Βουλή, προς τους Υπουργούς Οικονομικών και Αγροτικής Ανάπτυξης, με πρώτο υπογράφοντα τον Χρίστο Δήμα Βουλευτή Κορινθίας,  σχετικά  με τις δυσμενείς επιπτώσεις που έχει επιφέρει στην παραγωγή του ελληνικού κρασιού ο Ειδικός Φόρος Κατανάλωσης  (Ε.Φ.Κ.) που επιβλήθηκε από 01/01/2016 από την Κυβέρνηση «ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ»

ΟΑΕΔ: Τι πραγματικά αλλάζει για τους ανέργους που συμμετέχουν σε προγράμματα



Το δικαίωμα να διατηρούν την ιδιότητα του ανέργου και να λαμβάνουν το επίδομα τακτικής και μακροχρόνιας ανεργίας οι άνεργοι που συμμετέχουν σε προγράμματα εκπαίδευσης ή επαγγελματικής κατάρτισης (ΙΕΚ, ΚΕΚ), προβλέπει διευκρινιστική εγκύκλιος του ΟΑΕΔ για τον νόμο 4430/2016 και σε καμία περίπτωση δεν χάνουν

Σύμφωνα με διευκρινιστική εγκύκλιο του ΟΑΕΔ όσοι άνεργοι συμμετέχουν σε προγράμματα εκπαίδευσης ή επαγγελματικής κατάρτισης θα διατηρούν, υπό προϋποθέσεις το δικαίωμα να λαμβάνουν το επίδομα τακτικής και μακροχρόνιας ανεργίας και την ιδιότητα του ανέργου.

Φέρνουν άρον-άρον τροπολογία μετά το μπάχαλο με τις συντάξεις



Ο Κατρούγκαλος ανακάλυψε έναν ανύπαρκτο συντελεστή μεταβολής μισθών - Εννέα μήνες μετά η Αχτσιόγλου αλλάζει τον μαθηματικό τύπο που η Ελληνική Στατιστκή Αρχή είπε ότι είναι ανεφάρμοστος προσπαθώντας να κερδίσει χρόνο...
Μετά το θόρυβο που προκλήθηκε με τα δημοσιεύματα για τον «ανύπαρκτο» συντελεστή της ΕΛΣΤΑΤ που καθυστερεί εννέα μήνες τώρα την έκδοση των νέων συντάξεων αλλά και την ανακοίνωση της ΕΛΣΤΑΤ που «ρίχνει» την ευθύνη στο υπουργείο εργασίας η υπουργός Εργασίας Εφη Αχτσιόγλου κατέθεσε πριν από λίγο τροπολογία στη Βουλή με την οποία προβλέπεται η αλλαγή του μαθηματικού τύπου.

Δεν χάνουν το επίδομα ανεργίας όσοι συμμετέχουν σε προγράμματα του ΟΑΕΔ



Σύμφωνα με διευκρινιστική εγκύκλιο του ΟΑΕΔ όσοι άνεργοι συμμετέχουν σε προγράμματα εκπαίδευσης ή επαγγελματικής κατάρτισης θα διατηρούν, υπό προϋποθέσεις το δικαίωμα να λαμβάνουν το επίδομα τακτικής και μακροχρόνιας ανεργίας και την ιδιότητα του ανέργου.
Οι τρεις προϋποθέσεις είναι οι εξής:
-Να είναι εγγεγραμμένοι στο μητρώο ανέργων για 4 μήνες τουλάχιστον

Ανησυχία Aμερικανών για "ατύχημα" στο Αιγαίο



Ανησυχία για «ατύχημα» στο Αιγαίο εξέφρασε ο αμερικανός πρέσβης Τζέφρι Πάιατ, στην ομιλία του στο Οικονομικό Φόρουμ Δελφών, που διεξάγεται αυτές τις ημέρες στη χώρα μας, κάνοντας αναφορά στην ένταση που επικρατεί τελευταία στις ελληνοτουρκικές σχέσεις και στις απανωτές τουρκικές προκλήσεις.Σύμφωνα με ρεπορτάζ της Καθημερινής, υπογράμμισε επίσης ότι η ελληνική κυβέρνηση συμπεριφέρεται πολύ υπεύθυνα την τρέχουσα περίοδο έντασης. 

Τι λένε τ'άστρα για σήμερα Σαββάτο 4/3





Πατήστε εδώ για να δείτε τις προβλέψεις της ημέρας

Σαν Σήμερα, Σάββατο 4 Μαρτίου

Πατήστε εδώ για να δείτε το αλμανάκ της ημέρας.

Παρασκευή 3 Μαρτίου 2017

Παρουσίαση των θέσεων του 20ου Συνεδρίου του ΚΚΕ στα Γιαννιτσά



Το Κομμουνιστικό Κόμμα Ελλαδας προχωράει στην πραγματοποίηση του 20ου Συνεδρίου του από 30 Μάρτη μέχρι και 2 Απρίλη 2017, με κεντρικό σύνθημα : “ΙΣΧΥΡΟΠΟΙΟΥΜΕ ΤΟ ΚΚΕ – ΓΙΑ ΔΥΝΑΤΟ ΕΡΓΑΤΙΚΟ ΚΙΝΗΜΑ ΚΑΙ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΣΥΜΜΑΧΙΑ – ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΞΟΥΣΙΑ-ΤΟ ΣΟΣΙΑΛΙΣΜΟ”.

«Φέτα Χριστάκης ΓΑΣ Έδεσσας» - ΑΟΚ Γουμένισσας 46-39 (Παιδικό πρωτάθλημα)



Την πρώτη του νίκη πέτυχε η παιδική ομάδα του «Φέτα Χριστάκης ΓΑΣ Έδεσσας» επί του ΑΟΚ Γουμένισσας με 46-39.
Το παιχνίδι ήταν ισορροπημένο στο 1ο δεκάλεπτο καθώς από την ομάδα της Έδεσσας σκόραρε ο Σταυρόπουλος, ενώ για την ομάδα της Γουμένισσας το σκοράρισμα είχε αναλάβει ο Γιάντσης. Το 1ο δεκάλεπτο τελείωσε με σκορ 8-9 υπέρ της Γουμένισσας.

Με έκπτωση 33 εκ. Δολαρίων πωλείται η έπαυλη του Michael Jackson



Η εμβληματική έπαυλη του Michael Jackson στην Καλιφόρνια προσφέρεται ξανά σε υποψήφιους αγοραστές και αυτή τη φορά η έκπτωση στην τιμή είναι κάτι περισσότερο από γενναία.
Το 2015, η γνωστή και ως Neverland είχε μπει για πρώτη φορά σε διαδικασία πώλησης με την τιμή να φθάνει τότε τα 100 εκατ. δολάρια.
Σήμερα 2 χρόνια μετά την πρώτη αποτυχημένη απόπειρα πώλησης, η τιμή πέφτει στα 67 εκατ. δολάρια.

Απίστευτη φωτογραφία: Σύρια πρόσφυγας έβαλε σε βαλίτσα τον 23χρονο γιο της για να τον φέρει στον Πειραιά!



Έπειτα από έρευνα του Λιμενικού συνελήφθησαν η μητέρα, ο 23χρονος πρόσφυγας και ο μεγαλύτερος γιος της που την βοηθούσε 
Μέσα στη βαλίτσα της προσπάθησε να μεταφέρει 41χρονη πρόσφυγας από την Συρία τον 23χρονο γιο της.

Συγκεκριμένα η Σύρια πρόσφυγας που διέθετε τρίπτυχο δελτίο αιτούντος διεθνή προστασία και μπορούσε να φύγει από τη Μυτιλήνη, επιβιβάσθηκε λίγο πριν τις 8 το βράδυ στο πλοίο «Αριάδνη» προκειμένου να αναχωρήσει για τον Πειραιά.

«Μαϊμού» δύο στα δέκα smartphones στην Ελλάδα!



Στην Ελλάδα η απώλεια των εσόδων της νόμιμης αγοράς από τις απομιμήσεις smartphones είναι της τάξης του 16,9%, με τη χώρα μας να έχει την τρίτη χειρότερη επίδοση στην Ευρώπη.

Το μέγεθος των απωλειών για τη νόμιμη αγορά από τις πωλήσεις προϊόντων απομίμησης υπογραμμίζουν πολύ παραστατικά τα διαθέσιμα στοιχεία.

Συνολικά το 2015 χάθηκε το 12,9% των νόμιμων πωλήσεων των smartphones σε όλο τον κόσμο λόγω της παρουσίας παραποίησεων/απομίμησεων στην αγορά – ισοδύναμη με 45,3 δισεκατομμύρια ευρώ.

Μεϊμαράκης: «Τζάμπα μαγκιά» το «όχι» της ΝΔ στα νέα μέτρα



Η πολιτική συνεννόηση είναι βασική αρχή της Νέας Δημοκρατίας και παρακαταθήκη του Κωνσταντίνου Καραμανλή, του Κωνσταντίνου Μητσοτάκη και του Παύλου Μπακογιάννη, είναι το μήνυμα που εξέπεμψε ο Βαγγέλης Μεϊμαράκης, γνωρίζοντας ότι αυτό θα αναπαραχθεί από την συνομιλία του, νωρίτερα σήμερα το μεσημέρι, με τους κοινοβουλευτικούς συντάκτες, που του ζήτησαν να σχολιάσει την θέση της ΝΔ, ότι δεν θα ψηφίσει το «πακέτο» των μέτρων που θα έρθουν στη Βουλή.

Μόσχα κατά ΝΑΤΟ και ΕΕ για προώθηση της «αλβανικής πλατφόρμας» στα Σκόπια



Η Ρωσία κατηγορεί την Αλβανία, το ΝΑΤΟ και την Ευρωπαϊκή Ένωση, ότι επιχειρούν να εγκαθιδρύσουν μια φιλοαλβανική κυβέρνηση στην Πρώην Γιουγκοσλαβική Δημοκρατία της Μακεδονίας (ΠΓΔΜ) η οποία διανύει μια περίοδο πολιτική κρίσης.
Το ρωσικό υπουργείο Εξωτερικών, σε ανακοίνωσή του καλεί την Δύση να σταματήσει τις παρεμβάσεις στις εσωτερικές υποθέσεις της ΠΓΔΜ .

Την πρόταση για πώληση εταιρειών λιανικής, παρουσίασε η ΔΕΗ στους θεσμούς



Ολοκληρώθηκε το βράδυ της Πέμπτης η συνάντηση της Ελληνικής αντιπροσωπείας με την τρόικα για τα ενεργειακά, υπό τον Γ. Σταθάκη και με τη συμμετοχή του προέδρου της ΔΕΗ.
AdTech Ad
Η διοίκηση της ΔΕΗ παρουσίασε κατά τη συνάντηση που διήρκεσε 1,5 ώρα το εναλλακτικό σχέδιο της ΔΕΗ για το άνοιγμα της αγοράς μέσω πώλησης θυγατρικών που θα περιλαμβάνουν πελατολόγιο της εταιρείας.

Politico: Η υπερχρεωμένη Ελλάδα ζητά δανεικά και από την Παγκόσμια Τράπεζα



Νέο δάνειο ζήτησε η Ελλάδα για την καταπολέμηση της μακροχρόνιας ανεργίας και την τόνωση της ανταγωνιστικότητας, όπως και την προστασία των αδύναμων στρωμάτων, όπως αποκαλύπτει το Politico.
Μάλιστα το Politico επισημαίνει δηκτικά ότι αυτό το ελληνικό αίτημα θα επιβαρύνει περαιτέρω την υπερχρεωμένη ελληνική οικονομία. 
Σύμφωνα με το δημοσίευμα, το πακέτο διάσωσης της χώρας θα μπορούσε να γίνει πιο περίπλοκο, καθώς εάν γίνει δεκτό το αίτημα από την Παγκόσμια Τράπεζα η χώρα θα βυθιστεί και σε άλλο χρέος σε μια εποχή που η κυβέρνηση συνεχίζει να μάχεται με τους όρους και τις προϋποθέσεις του τρέχοντος πακέτου διάσωσης, ύψους 86 δισ. ευρώ.

Μια ξεχωριστή βράβευση για το Δήμο Πέλλας



Σε μια λαμπρή τελετή που διοργάνωσε το υπουργείο Εθνικής Άμυνας τιμήθηκε ο Δήμος Πέλλας για τη διοργάνωση του Δρόμου Θυσίας στην μνήμη των εκτελεσθέντων Γιαννιτσωτών κατά την γερμανική κατοχή, καθώς και οι άλλοι δύο μαρτυρικοί Δήμοι, Διστόμου και Καλαβρύτων για τη διοργάνωση αντίστοιχων αγώνων μνήμης και τιμής, επετειακού χαρακτήρα.
 Την τιμητική πλακέτα παρέλαβε ο Δήμαρχος Πέλλας Γρηγόρης Στάμκος από τον Αναπληρωτή Υπουργό Εθνικής Άμυνας, Δημήτρη Βίτσα.

Παζάρι κυβέρνησης - θεσμών με αγκάθια για τον εξωδικαστικό συμβιβασμό



Με «αγκάθια» συνεχίζεται η διαπραγμάτευση μεταξύ κυβέρνησης και θεσμών για τον εξωδικαστικό μηχανισμό σχετικά με τις οφειλές επιχειρήσεων, καθώς, όπως μετέδωσε ο οικονομικός συντάκτης του Star Σπύρος Δημητρέλλης στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του τηλεοπτικού σταθμού, εξακολουθούν να υπάρχουν «αγκάθια» μεταξύ των δύο πλευρών.     
Σύμφωνα με κυβερνητικό παράγοντα, ένα από τα «αγκάθια» είναι  το ζήτημα της δυνατότητας διαγραφής των παρακρατούμενων φόρων, όπως του Φόρου Προστιθέμενης Αξίας (ΦΠΑ) και του Φόρου Μισθωτών Υπηρεσιών (ΦΜΥ).

Πρόγραμμα Εκδηλώσεων ΔΗΚΕΠΑΠ "Μάρτιος 2017"




Πηγές υπουργείου Αμυνας: Οι Τούρκοι ετοιμάζουν επεισόδιο στην Κύπρο τον Ιούνιο



Το υπουργείο Εθνικής Αμυνας εκτιμά πως η επόμενη πρόκληση των Τούρκων θα είναι ένα επεισόδιο στην Κύπρο. Μάλιστα, πηγές του υπουργείου τοποθετούν χρονικά το επεισόδιο, που ενδεχομένως να προκαλέσει η τουρκική πλευρά, τον Ιούνιο.
Συγκεκριμένα, αναφέρουν πως το επεισόδιο θα λάβει χώρα στα χωρικά ύδατα της Κύπρου όταν θα ξεκινήσει η εξόρυξη φυσικού αερίου από τη γαλλική εταιρεία Total.

Τι λένε τα άστρα για σήμερα Παρασκευή 3/3



Πατήστε εδώ για να δείτε τις προβλέψεις της ημέρας

Σαν Σήμερα, Παρασκευή 3 Μαρτίου

Πατήστε εδώ για να δείτε το αλμανάκ της ημέρας.

Πέμπτη 2 Μαρτίου 2017

Στις 11-12 Μαρτίου η προβολή την ταινίας «Μηδέν» στα Γιαννιτσά




«Μηδέν»
Το σημείο.
Ο αριθμός.
Το σχήμα.
Ξεκινούν ένα ταξίδι, έχοντας δικές τους αναφορές. Κάπου στο σημείο μηδέν συναντιούνται. Εκεί ανταλλάσσουν επιθυμίες, πάθη, όνειρα, λάθη, πίκρες, οργή.
«Όλα είναι κύκλος, αρκεί στο σημείο μηδέν να ξεκινάει ένας άλλος κύκλος».


Η ταινία «Μηδέν» γυρισμένη εξολοκλήρου στον ποταμό Λουδία πριν ανοίξει τα φτερά της σε διεθνή φεστιβάλ, μετά από επιθυμία τόσο των συντελεστών όσο και του κόσμου, θα προβληθεί στη πόλη μας στις 11-12 Μαρτίου και ώρα 19:00 στον κινηματογράφο Cine Asteria.


Τον 1ο διαδικτυακό χάρτη για καντίνες δημιούργησε ο 29χρονος Παναγιώτης από τα Γιαννιτσά



Ταξιδεύετε και σας έχει κυριεύσει η πείνα; Είστε στη μέση του πουθενά και δεν έχετε πληροφορίες για το πού θα μπορούσατε να βρείτε έστω και μία καντίνα για να τιθασεύσετε αυτή την ανάγκη; Τώρα, έχετε τη λύση, τον πρώτο ελληνικό διαδικτυακό χάρτη που «γιατρεύει» την... πείνα, την ιστοσελίδα kantines-online.gr.

Πρόκειται για μια ιδέα του 29χρονου Παναγιώτη Παπαδόπουλου από τα Γιαννιτσά, η οποία γεννήθηκε όταν, όπως λέει στο ΑΠΕ-ΜΠΕ, «μετά από μία βραδινή έξοδο με φίλους μου, σταματήσαμε σε μία καντίνα στη Θεσσαλονίκη για ένα σουβλάκι».

Δεύτεροι Χαιρετισμοί στην Έδεσσα



Ανακοινώνεται ότι κάθε Παρασκευή θα τελείται δεύτερη ακολουθία των Χαιρετισμών της Υπεραγίας Θεοτόκου στις 9.00 μ.μ., στον Ιερό Ναό Αγίου Δημητρίου Εδέσσης.