Σάββατο 10 Δεκεμβρίου 2016

Γιορτινές ευχές από τη Δήμαρχο Σκύδρας Κατερίνα Ιγνατιάδου



Η ενσάρκωση του Θεού, ως απόλυτο τεκμήριο της αγάπης, της χάρης και του απείρου ελέους Αυτού προς τους ανθρώπους, ας φωτίζει κι ας καθοδηγεί, ως άστρο της Βηθλεέμ, το νου και τις πράξεις αλλήλων. ΚΑΛΑ ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΑ.
Το νέο έτος 2017, ας κυλήσει για όλες κι όλους με υγεία, ευλογία, ειρήνη, ευτυχία κι επιτυχία. ΧΡΟΝΙΑ ΠΟΛΛΑ.

Συνεδρίαση Δημοτικού Συμβουλίου Σκύδρας. Δείτε τα θέματα της Η.Δ.



Με τα παρακάτω τριάντα θέματα στην ημερήσια διάταξη πρόκειται να συνεδριάσει στο Δημαρχείο, την Τετάρτη 14-10-2016 κι ώρα 19:00΄, το Δημοτικό Συμβούλιο Σκύδρας:
1)«Ψήφισμα για την Προαστική Σιδηροδρομική Σύνδεση του Νομού με τη Θεσσαλονίκη μέσω Γιαννιτσών».
2)Αναμόρφωση προϋπολογισμού εσόδων – εξόδων οικ. έτους 2016.

Αγαθή Μακρίδου: Το διάγγελμα του «πάρε από εδώ και δώσε εκεί»



Χθες γίναμε μάρτυρες ενός διαγγέλματος το οποίο είχε συγκεκριμένη παροχολογία, με συγκεκριμένη ρητορική, προς συγκεκριμένους αποδέκτες. Είναι απορίας άξιο, πόσες φορές χρησιμοποιήθηκε η φράση «το πλεόνασμα που προέκυψε από την ανάπτυξη της εγχώριας οικονομίας» .
Ο Πρωθυπουργός της  χώρας ή εμπαίζει τον λαό ή βρίσκεται σε κάποια άλλη χώρα.  Τα  νοικοκυριά κι οι επιχειρήσεις αισθάνονται καθημερινά την οικονομική θηλιά να σφίγγει περισσότερο.

Επίσκεψη αγάπης στις φυλακές Διαβατών από την Ενορία Αγίων Κων/νου & Ελένης Γιαννιτσών



Με την ευλογία της Ιεράς Μητροπόλεως Εδέσσης, Πέλλης και Αλμωπίας ή Ενορία των Αγίων Κωνσταντίνου και Ελένης Γιαννιτσών, για 6η συνεχή χρονιά, θα πραγματοποιήσει επίσκεψη αγάπης στους κρατούμενους αδελφούς μας στις φυλακές Διαβατών Θεσσαλονίκης ενόψει των Χριστουγέννων. Η παράδοση της βοήθειας στις φυλακές θα πραγματοποιηθεί στις 21 Δεκεμβρίου 2016.

Αφιέρωμα του otesport στον Όμιλο Αντισφαίρισης Αριδαίας



Στον Όμιλο Αντισφαίρισης Αριδαίας και στην προσπάθεια την οποία καταβάλουν εδώ και χρόνια μέλη, αθλητές αλλά και φίλοι του Ομίλου είχε αφιέρωμα το κανάλι OTEsport.

Πότε και πώς θα διανεμηθεί το πακέτο Τσίπρα



Διευκρινιστική ανακοίνωση με την οποία ξεκαθαρίζεται ποιοι συνταξιούχοι θα λάβουν το «κοινωνικό πακέτο» που εξήγγειλε ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας, εξέδωσε το υπουργείο Εργασίας.
Όπως αναφέρεται, το βοήθημα θα λάβουν όσοι συνταξιούχοι παίρνουν σύνταξη από 850 ευρώ και κάτω, ενώ το ύψος του βοηθήματος θα είναι τέτοιο ώστε μαζί με την σύνταξη να φτάνει τα 850 ευρώ. Αναλυτικά η ανακοίνωση του υπουργείου Εργασίας:

Διακοπή ρεύματος στο Ριζό και στα Σεβαστειανά Σκύδρας, την Κυρ.11-12-2016



Πληροφορούμε τους συνδημότες μας του Ριζού και των Σεβαστειανών, μετά την τηλεφωνική  ενημέρωση του Δήμου μας από το Διαχειριστή Ελληνικού Δικτύου Διανομής Ηλεκτρικής Ενέργειας (Δ.Ε.Δ.Δ.Η.Ε.), ότι την Κυριακή 11 Δεκεμβρίου 2016 θα διακοπεί η παροχή ηλεκτρικού  ρεύματος στις προαναφερόμενες Τοπικές Κοινότητες του Δήμου Σκύδρας, από τις 08:00’ έως τις 12:30’, προκειμένου να εκτελεστούν εργασίες συντήρησης του δικτύου.

Στρατηγός του ΝΑΤΟ."Σε πλήρη διάλυση οι τουρκικές ένοπλες δυνάμεις"



Οι τουρκικές ένοπλες δυνάμεις μετά το αποτυχών πραξικόπημα και το ξέσπασμα ενός ανεπανάληπτου κύματος συλλήψεων, διώξεων και αποστρατεύσεων, βρίσκονται κυριολεκτικά σε κατάσταση διάλυσης, όπως επισήμανε και ο διοικητής των δυνάμεων του ΝΑΤΟ Ευρώπης, στρατηγός Curtis Scaparrotti, ο οποίος εξέφρασε την ανησυχία του για την συμμετοχή της Τουρκιάς στο ΝΑΤΟ προκαλώντας την οργή της

Πρόσκληση στα εγκαίνια της 6ης Παραμυθούπολης του Δήμου Πέλλας


Αλλάζουν οι εισφορές μισθωτών και επαγγελματιών



Αλλαγές στις εισφορές μισθωτών και επαγγελματιών φέρνει νομοσχέδιο του Υπουργείου Εργασίας το οποίο τίθεται προς ψήφιση στη Βουλή, με τις νέες διατάξεις να ενεργοποιούνται από το 2017, ταυτόχρονα με την έναρξη λειτουργίας του Ενιαίου Φορέα Κοινωνικής Ασφάλισης -το νέο ταμείο που αντικαθιστά το ΙΚΑ. Ο Ενιαίος Κανονισμός Ασφάλισης του ΕΦΚΑ θα καθοριστεί με υπουργική απόφαση και όχι Προεδρικό Διάταγμα, ενώ επανακαθορίζεται η συγκρότηση διάφορων κεντρικών και περιφερειακών υπηρεσιών

Πρόγραμμα εκδηλώσεων 6ης Παραμυθούπολης Δήμου Πέλλας



Στα ύψη το «πολιτικό θερμόμετρο» για τον προϋπολογισμό



Τον δεύτερο προϋπολογισμό που καταρτίζει η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ καλούνται να ψηφίσουν τα κόμματα της Βουλής το βράδυ του Σαββάτου, μια ψήφος η οποία παραδοσιακά λαμβάνεται και ως ψήφος εμπιστοσύνης προς την κυβέρνηση. Mε ενδιαφέρον αναμένονται οι τοποθετήσεις του πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα και του αρχηγού της αξιωματικής αντιπολίτευσης, Κυριάκου Μητσοτάκη καθώς οι τόνοι ήδη είναι ανεβασμένοι εν όψει της β' αξιολόγησης.

Τι λένε τα άστρα για σήμερα Σάββατο 10/12



Πατήστε εδώ για να δείτε τις προβλέψεις της ημέρας

Σαν Σήμερα, Σάββατο 10 Δεκεμβρίου

Πατήστε εδώ για να δείτε το αλμανάκ της ημέρας.

Παρασκευή 9 Δεκεμβρίου 2016

Άγρια κόντρα Τζάκρη - Σηφάκη. Που θα εγκατασταθεί τελικά αξονικός τομογράφος;



Άγρια κόντρα σε εξέλιξη μεταξύ των βουλευτών του Σύριζα Πέλλας  Θεοδώρα Τζάκρη και Γιάννη Σηφάκη καθώς ο καθένας από πλευρά του ερίζει σε πιο νοσοκομείο τελικά θα καταλήξει ένας αξονικός τομογράφος που αντιστοιχεί για δύο κενά. Πριν λίγες ημέρες η πρώην υπουργός κ. Τζάκρη ενημέρωνε με δελτίο τύπου πως ο εγκεκριμένος από δαπάνες δημοσίων επενδύσεων του Υπουργείου Υγείας ο αξονικός τομογράφος θα κατέληγε στο νοσοκομείο Γιαννιτσών.

Συνταξιούχοι:"Στάχτη στα μάτια" οι εξαγγελίες Τσίπρα



Για «ψίχουλα και για στάχτη» στα μάτια κάνουν λόγο οι μεγαλύτερες ενώσεις των συνταξιούχων της χώρας σχετικά με τις χθεσινές εξαγγελίες του πρωθυπουργού για την παροχή μιας σύνταξης στους χαμηλοσυνταξιούχους που αφορά περίπου 1,6 εκατομμύρια άτομα σε σύνολο παραπάνω από 2,5 εκατομμύρια συνταξιούχων.
Συγκεκριμένα μιλώντας στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο πρόεδρος της Ομοσπονδίας Συνταξιούχων ΙΚΑ &

Ζεσταίνουν τα τρακτέρ οι αγρότες -Πανελλαδική σύσκεψη στη Λάρισα την Κυριακή



Κινητοποιήσεις κατά τις κυβέρνησης ετοιμάζουν οι αγρότες, οι οποίοι θα συναντηθούν στα Αμπελάκια της Λάρισας την Κυριακή 11 Δεκεμβρίου.
Κάλεσμα για Πανελλαδική σύσκεψη αγροτών απηύθυναν οι Συνεταιρισμοί, Αγροτικοί Σύλλογοι,ομάδες παραγωγών, κτηνοτρόφοι και Μελισσοκόμοι, με πρωτοβουλία του μπλόκου των Τεμπών. Στη σύσκεψη θα συζητηθούν οι κινητοποιήσεις κατά της κυβέρνησης εξατίας

Τούρκος βουλευτής απειλεί να κατεβάσει την ελληνική σημαία από ελληνικά νησιά!



Ο κύκλος των προκλητικών δηλώσεων από Τούρκους αξιωματούχους δεν λέει να κλείσει. Αυτή τη φορά μάλιστα οι δηλώσεις έγιναν μέσα στην τουρκική Βουλή όπου ξέσπασε άγριος καβγάς περί της... κυριότητας των ελληνικών νησιών. Στον καβγά πρωτοστάτησαν βουλευτές του CHP οι οποίοι καταγγέλλουν την τουρκική κυβέρνηση του ΑΚΡ ότι... παρέδωσε τα 18 νησιά και νησίδες του Ανατολικού Αιγαίου στην Ελλάδα. Μάλιστα, δεν δίστασαν να

Γιαννιτσά.Σπείρα "ρήμαζε" σπίτια και εξαπατούσε ηλικιωμένους.



Η πολύμηνη και συστηματική έρευνα των αστυνομικών του Τμήματος Ασφάλειας Γιαννιτσών οδήγησε στην εξακρίβωση της δράσης εγκληματικής ομάδας, τα μέλη της οποίας ενέχονται σε περιπτώσεις κλοπής σε βάρος ηλικιωμένων, προσποιούμενοι τους υπαλλήλους της Δ.Ε.Η.Για την υπόθεση ταυτοποιήθηκαν τα στοιχεία 9 ενηλίκων, δύο γυναικών και 7 ανδρών, ηλικίας από 24 έως 56 ετών και σε βάρος τους σχηματίστηκε δικογραφία για τα

Προεκλογικό διάγγελμα Τσίπρα.Τι εξήγγειλε για τους συνταξιούχους.



Την διανομή 617 εκατ σε 1.600.000 χαμηλοσυνταξιούχους προνήγγειλε ο πρωθυπουργός.Παράλληλα προανήγγειλε την αναστολή της αύξηση του ΦΠΑ για τα νησιά πρώτης γραμμής όπου επιβαρύνονταιμε προσφυγικές ροές.«Χορηγούμε άμεσα 617 εκατ σε 1.600.000 που λαμβάνουν συντάξεις κάτω από 800 ευρώ. Όσοι από τους δικαιούχους λαμβάνουν τις μικρότερες συντάξεις θα λάβουν τη μεγαλύτερη ενίσχυση. Κατώτατο ποσό

Βόμβα ΔΝΤ: Νέα σκληρά μέτρα αν μείνει ο στόχος για πλεόνασμα 3,5%



Νέα βόμβα στην Αθήνα έριξε ο εκπρόσωπος του ΔΝΤ, ξεκαθαρίζοντας ότι αν οι Ευρωπαίοι επιμείνουν σε πρωτογενή πλεονάσματα 3,5% και μετά από το 2018, για να συμμετάσχει το Ταμείο- όπως ζητάει το Βερολίνο- τότε θα χρειαστούν οπωσδήποτε κι άλλα μέτρα.Πιο συγκεκριμένα, μιλώντας κατά τη σημερινή ενημέρωση των εκπροσώπων του Τύπου, ο εκπρόσωπος του Ταμείου, Τζέρι Ράις, επανέλαβε τη θέση του Διεθνούς Νομισματικού

Υπάρχουν και τέτοιοι εισαγγελείς."Η Ελλάδα δεν είναι οθωμανικό βιλαέτι"



Την μη έκδοση των δύο αξιωματικών ζήτησε ο εισαγγελέας, Γιώργος Βούλγαρης, ο οποίος στην αγόρευσή του κάλεσε τους δικαστές να «σταθούν στο ύψος των περιστάσεων» και σεβόμενοι την δημοκρατική παράδοση της Ελλάδας, να απορρίψουν το τουρκικό αίτημα. Όπως ανέφερε χαρακτηριστικά ο κ. Βούλγαρης:
«Είστε δικαστές, όχι διπλωμάτες και πρέπει να ακούσετε τη συνείδησή σας. Καλείστε να

Τι αλλάζει στις εισφορές με το νέο νομοσχέδιο του υπουργείου Εργασίας



Οι αλλαγές στον τρόπο υπολογισμού των ασφαλιστικών εισφορών και η εφαρμογή του Κοινωνικού Επιδόματος Αλληλεγγύης από 1/1/2017 περιλαμβάνονται μεταξύ άλλων στο νομοσχέδιο που κατέθεσε στη Βουλή το υπουργείο Εργασίας με τίτλο «Εθνικός Μηχανισμός Συντονισμού, Παρακολούθησης και Αξιολόγησης των Πολιτικών Κοινωνικής Ένταξης και Κοινωνικής Συνοχής, Ρυθμίσεις για την Κοινωνική Αλληλεγγύη και Εφαρμοστικές Διατάξεις του ν. 4387/2016».

Τι λένε τ'άστρα για σήμερα Παρασκευή 9/12


 


Πατήστε εδώ για να δείτε τις προβλέψεις της ημέρας

Σαν σήμερα Παρασκευή 9 Δεκεμβρίου


 

Πατήστε εδώ για να δείτε το αλμανάκ της ημέρας.

Πέμπτη 8 Δεκεμβρίου 2016

Φ.Ο. Αριδαίας - «Φέτα Χριστάκης ΓΑΣ Έδεσσας» 75-65 (Παιδικό πρωτάθλημα)



Την ήττα γνώρισε η παιδική ομάδα του «Φέτα Χριστάκης ΓΑΣ Έδεσσας» από τον Φ.Ο. Αριδαίας με σκορ 75-65. Ήταν η πρώτη αγωνιστική υποχρέωση, της παιδικής ομάδα του «Φέτα Χριστάκης ΓΑΣ Έδεσσας» για την φετινή χρονιά. Η ομάδα παρά το νεαρό της ηλικίας των περισσοτέρων παικτών, είχε πολύ καλή απόδοση. Κατάφερε για 36 αγωνιστικά λεπτά να βρίσκεται στην διεκδίκηση του αγώνα και «λύγισε» από την απώλεια» δύο παικτών με πέντε φάουλ αλλά και από την κούραση.

Ανακοίνωση χορηγικής συνεργασίας « Φέτα Χριστάκης ΓΑΣ Έδεσσας» και ΑΝΤΩΝΙΑΔΗΣ Υγρά καύσιμα



Ο «ΦΕΤΑ ΧΡΙΣΤΑΚΗΣ - ΓΑΣ ΕΔΕΣΣΑΣ» με χαρά ανακοινώνει την συνέχιση της χορηγικής συνεργασίας με την εταιρία ΑΝΤΩΝΙΑΔΗΣ Υγρά καύσιμα, που δραστηριοποιείτε σε όλο το φάσμα των καυσίμων ( Βενζίνη, πετρέλαιο, αέριο, πέλλετ) και έχει τρία καταστήματα στην πόλη μας και στην ευρύτερη περιοχή. Η εταιρία θα διαφημίζεται στο παντελονάκι της στολής του συλλόγου.

Ετήσιος χορός «Φέτα Χριστάκης ΓΑΣ Έδεσσας», Σάββατο 17 Δεκεμβρίου



Ο «Φέτα Χριστάκης ΓΑΣ Έδεσσας» θα πραγματοποιήσει τον ετήσιο χορό του το Σάββατο 17 Δεκεμβρίου 2016, στη μουσική ταβέρνα Αρχοντικό (πρώην Ξένος), με ώρα έναρξης 20:30.
Καλούμε τους γονείς μαζί φυσικά με τα παιδιά τους, τους αθλητές, αλλά και τους φίλους του συλλόγου, για να διασκεδάσουμε και να γνωριστούμε καλύτερα.

Παρουσίαση της ποιητικής συλλογής «Μύχιες Πύσεις» του Τριαντάφυλλου Σερμέτη στην Αριδαία

Το Σάββατο στις 10 Δεκεμβρίου στις 18:30 στο καφέ ''Coffea'' στην Αριδαία Κϋπρου 10, θα πραγματοποιηθεί η παρουσίαση της ποιητικής συλλογής ''Μύχιες Παύσεις'' του Τριαντάφυλλου Σερμέτη 



Βαριά ήττα του Μακεδονικού Έδεσσας 0-6 από τον Ορφέα Ριζαρίου



Οι βυσσινί πλήρωσαν τα μεγάλα κενά στην άμυνα, τα οποία ήταν λογικό να εκμεταλλευτεί η γρήγορη και ποιοτική ομάδα του Ριζαρίου. Στο πρώτο εικοσάλεπτο οι γηπεδούχοι προσπάθησαν να κυκλοφορήσουν την μπάλα με υπομονή και έλεγχαν τον ρυθμό του αγώνα. Στο 26', όμως, ο Καραουλάνης έφυγε στην πλάτη της άμυνας και "κρέμασε" τον Γιόντη για το 0-1.

Τα οφέλη μίας χούφτας ξηρών καρπών τη μέρα



Οι άνθρωποι που τρώνε τουλάχιστον μια φούχτα ξηρών καρπών κάθε μέρα (γύρω στα 20 γραμμάρια), έχουν μικρότερο κίνδυνο για καρδιοπάθεια, καρκίνο και άλλες ασθένειες, σύμφωνα με μια νέα βρετανο-νορβηγική επιστημονική έρευνα.
Οι ερευνητές του Imperial College του Λονδίνου και του Νορβηγικού Πανεπιστημίου Επιστήμης και Τεχνολογίας, με επικεφαλής τον επιδημιολόγο Ντάγκφιν 'Αουνε της Σχολής

Στο κολλέγιο ICBS η Ακαδημία Καλαθοσφαίρισης «ΙΚΑΡΟΙ» Γιαννιτσών



Στη Θεσσαλονίκη και στις πανέμορφες εγκαταστάσεις του κολλεγίου ICBS έφτασε το πρωί της περασμένης Κυριακής η αποστολή της Ακαδημίας των "Ικάρων" Γιαννιτσών για να λάβει μέρος στο τουρνουά μπάσκετ αγοριών ηλικίας 2006, 2005, 2004, 2003 και 2002.
Τoν ενθουσιασμό τους εξέφρασαν τόσο τα παιδιά όσο και ο προπονητής των "Ικάρων" Νίκος Σπόντης κατά την άφιξη της αποστολής στο εντυπωσιακό γήπεδο μπάσκετ του κολλεγίου.

Eurostat: Αρνητική πρωτιά - Το 64,2% των Ελλήνων καπνίζει παθητικά



Συγκεκριμένα, το 62,2% των Ελλήνων που εκτίθενται στον καπνό του τσιγάρου σε κλειστούς χώρους είναι το μεγαλύτερο ποσοστό στην Ευρώπη, σύμφωνα με την έρευνα
Άλλη μια αρνητική ελληνική πρωτιά φέρνει στο φως η Eurostat αφού η χώρα μας έρχεται πρώτη -και με διαφορά- στο παθητικό κάπνισμα, με τα δύο τρίτα των Ελλήνων να καπνίζουν παθητικά καθημερινά.

Συμμετοχή ΑΔΕΔΥ Πέλλας στην πανεργατική απεργία της 8 Δεκέμβρη



Η πανεργατική απεργία στο δημόσιο και ιδιωτικό τομέα στις 8 τουΔεκέμβρη δίνει τη συνέχεια στην πανδημοσιοϋπαλληλική απεργία στις 24.11 με χιλιάδες εργαζόμενους του Δημοσίου να απεργούν και να διαδηλώνουν. Μπορεί και πρέπει να αποτελέσει μία «απεργία – σταθμό» κι ένα μεγάλο βήμα στη σύγκρουση με την πολιτική των μνημονίων, της κυβέρνησης και των "θεσμών" ενάντια στα μέτρα που φέρνει η δεύτερη αξιολόγηση και ο προϋπολογισμός λιτότητας και περικοπών, ώστε να ανοίξει ο δρόμος για μία παρατεταμένη απεργιακή κλιμάκωση μέχρι τη νίκη.

Μαρτύριο δίχως τέλος: Σε νέο χειρουργείο υποβλήθηκε η Μυρτώ



Τη δική της σκληρή μάχη συνεχίζει να δίνει καθημερινά η Μυρτώ Παπαδομιχελάκη που συγκλόνισε το Πανελλήνιο τον Ιούλιο του 2012 όταν έπεσε θύμα βιασμού από Πακιστανό στη «Χρυσή Ακτή» της Πάρου.
Σύμφωνα με το cyclades24, η Μυρτώ μπήκε προχθές στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο της Λάρισας και χθες το απόγευμα υποβλήθηκε σε νέα εγχείρηση στα χέρια. Πρόκειται για το 7ο χειρουργείο στο οποίο υποβλήθηκε η Μυρτώ.

Την Παρασκευή 9/12 το άναμμα του Χριστουγεννιάτικου Δέντρου στη Σκύδρα



Στο πνεύμα των ημερών και με αμείωτους ρυθμούς συνεχίζονται κι ολοκληρώνονται οι προετοιμασίες για τις γιορτινές εκδηλώσεις των Χριστουγέννων και της Πρωτοχρονιάς που διοργανώνονται από το Δήμο Σκύδρας, μέσω του Ενιαίου Φορέα Αλληλεγγύης Κοινωνικής Πολιτικής Παιδείας, με τη συνδραστηριοποίηση φορέων κι επιτηδευματιών της ευρύτερης περιοχής.

Γενική απεργία την Πέμπτη 8 Δεκεμβρίου - Δείτε αναλυτικά ποιοι απεργούν



Γενική πανελλαδική απεργία θα πραγματοποιηθεί την ερχόμενη Πέμπτη 8 Δεκεμβρίου με τους περισσότερους κλάδους του Δημόσιου και ευρύτερου Δημόσιου τομέα να απεργούν. ΓΣΕΕ και ΑΔΕΔΥ έχουν προκηρύξει 24ωρη πανελλαδική απεργία ενάντια στις συνεχιζόμενες πολιτικές λιτότητας, φτώχειας και εξαθλίωσης και τη διαρκή υποβάθμιση των εργασιακών δικαιωμάτων.

Ομιλία με θέμα την Εορτή των Χριστουγέννων από τον Μητροπολίτη κ. Ιωήλ στο Πνευματικό Κέντρο Γιαννιτσών



Ομιλία με θέμα την Εορτή των Χριστουγέννων θα πραγματοποιήσει την Δευτέρα 12 Δεκεμβρίου, στις 19.00, στην κεντρική αίθουσα του Πνευματικού Κέντρου Γιαννιτσών ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Εδέσσης, Πέλλης και Αλμωπίας κ. Ιωήλ στα πλαίσια της Χριστουγεννιάτικης Εκδήλωσης που διοργανώνει το Ανοικτό Πανεπιστήμιο Γιαννιτσών.

Η σκληρή λιτότητα θα φέρει κοινωνική αναταραχή.


Καλύτερα από το τίποτα θεωρεί το πρακτορείο Bloomberg τα βραχυπρόθεσμα μέτρα για το χρέος, τονίζοντας όμως ότι η επίτευξη πλεονάσματος 3,5% για μια δεκαετία μετά το 2018 ανήκει στη σφαίρα της φαντασίας.
Το διεθνές πρακτορείο, σε εκτενές ρεπορτάζ του για την απόφαση του Eurogroup της περασμένης Δευτέρας, σημειώνει ότι τα νέα βραχυπρόθεσμα μέτρα είναι καλύτερα μεν από το τίποτα, ωστόσο δεν δίνουν λύση σε ένα πρόβλημα που σέρνεται από καιρό και τονίζει ότι

2η Ομιλία στην Έδεσσα με θέμα: «H ανάπτυξη της Αυτοεκτίμησης… κλειδί για την προσωπική επιτυχία»



Τη Δευτέρα 12 Δεκεμβρίου 2016 και ώρα 18:00 - 20:00 στο Πολιτιστικό Κέντρο του Δήμου Έδεσσας (Καπετάν Γαρέφη και Περδίκα 1) θα πραγματοποιηθεί ομιλία με θέμα «Η ανάπτυξη της αυτοεκτίμησης… Κλειδί για την προσωπική επιτυχία» με εισηγήτρια την Δρ Α. Παπαδάκη Σχολική Σύμβουλο Φιλολόγων  Πέλλας.

Θα γιορτάσουμε Χριστούγεννα με παγωνιά και χιόνι;



Κρύο και βροχές έρχονται το επόμενο διήμερο, που θα πλήξουν τα ανατολικά τμήματα της χώρας μας με ενισχυμένους βοριάδες στο Αιγαίο στα 7 και τοπικά 8 μποφόρ, πρόσκαιρη πτώση της θερμοκρασίας αλλά και λίγα χιόνια στα βουνά της κεντρικής και ανατολικής Ελλάδας. Από την Παρασκευή και μετά ο καιρός βελτιώνεται ενώ μέσα στο Σαββατοκύριακο θα ανέβει και η θερμοκρασία για να φτάσουμε μέχρι και τις αρχές της άλλης εβδομάδας

Το Εργατοϋπαλληλικό Κέντρο Έδεσσας και Αλμωπίας για την καταβολή Δώρου Χριστουγέννων



Το Εργατοϋπαλληλικό Κέντρο Έδεσσας και Αλμωπίας ενημερώνει τους μισθωτούς του ιδιωτικού τομέα για το δώρο Χριστουγέννων.

Ποιοι εργαζόμενοι το δικαιούνται 
Σύμφωνα με την ισχύουσα νομοθεσία, όλοι οι μισθωτοί που απασχολούνται στον ιδιωτικό τομέα με σχέση εξαρτημένης εργασίας αορίστου ή ορισμένου χρόνου, πλήρους ή μερικής απασχόλησης σε οποιοδήποτε εργοδότη δικαιούνται Δώρα Εορτών.

"Χωρίς Χριστουγεννιάτικο δώρο η Ελλάδα".Ανάλυση Reuters για το Eurogroup



«Η Ελλάδα ευχαρίστησε τους δανειστές για τη μετριοπαθή ελάφρυνση χρέους την ημέρα του Αγίου Νικολάου στις Βρυξέλλες, αλλά δεν έκρυψε την απογοήτευσή της για το ότι δεν θα πάρει το χριστουγεννιάτικο δώρο που θέλει – το πέρασμα στην τελική φάση του προγράμματος διάσωσής της».Με αυτόν τον τρόπο σχολίασε το πρακτορείο Reuters τα αποτελέσματα της συνεδρίασης του Eurogroup τη Δευτέρα.