Σάββατο 6 Μαΐου 2017

Πόσο καφέ είναι ιδανικό να πίνετε κάθε μέρα



Τα οφέλη του καφέ είναι πολλά και σημαντικά για τον οργανισμό, όπως έχουν σημειώσει κατά καιρούς πολλές έρευνες. Μεταξύ άλλων η καφεΐνη αποδεικνύεται βοηθητική για την ενίσχυση του μεταβολικού ρυθμού, άρα και την αποτελεσματικότερη καύση θερμίδων.
Ωστόσο, όπως σε όλα τα πράγματα, έτσι και στον καφέ πρέπει να υπάρχει ένα μέτρο. Και αυτό γιατί η καφεΐνη που περιέχει το δημοφιλές ρόφημα, μια ουσία διεγερτική που από μια ποσότητα και μετά μπορεί να οδηγήσει σε τρέμουλο, καούρες, αϋπνία. 

Παράταση ως 15 Ιουνίου των αιτήσεων ενιαίας ενίσχυσης από την Κομισιόν



Τη δυνατότητα σ’ όσα κράτη μέλη της Ευρωπαϊκής Ένωσης το επιθυμούν να παρατείνουν την υποβολή των αιτήσεων για τη χορήγηση ενισχύσεων σε αγρότες στα πλαίσια της ΚΑΠ από τις 15 Μαΐου έως και τις 15 Ιουνίου, ανακοίνωσε την Πέμπτη 4 Μαΐου ο Ευρωπαίος Επίτροπος για τη Γεωργία, Φιλ Χόγκαν. Υπενθυμίζεται ότι αντίστοιχες παρατάσεις είχαν δοθεί από την Κομισιόν και το 2015 και το 2016.

Ανακοίνωση ομάδας εθελοντών Γιαννιτσών



Συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου στις 25 Απριλίου 2017.
Θέμα εκτός ημερήσιας διάταξης, που τέθηκε από τον ίδιο το Δήμαρχο: οι πρόσφυγες που (ίσως) θα φιλοξενηθούν στα Γιαννιτσά.
Και πάλι η ίδια στάση, όχι κραυγαλέα και επιθετική, όπως την άλλη φορά (τότε που «άγνωστοι» έκαψαν το στρατόπεδο στα Γιαννιτσά και όργωσαν το χωράφι στα Άθυρα), πιο συμμαζεμένη και συγκαλυμμένη τώρα, αλλά πάντως η ίδια: ξενοφοβική και μισαλλόδοξη (με

Σε πωλητήρια τα «κόκκινα» σπίτια



Στη συνεργασία με μεσίτες σε όλη την χώρα προχωρούν οι τράπεζες και οι εταιρείες διαχείρισης μη εξυπηρετούμενων δανείων που αδειοδοτούνται από την Τράπεζα της Ελλάδας. Στόχος είναι να βρεθούν αγοραστές για τα ακίνητα που βρίσκονται υποθηκευμένα σε «κόκκινα» δάνεια τα οποία είναι δύσκολο να γίνουν ξανά εξυπηρετούμενα.
Οι εταιρείες διαχείρισης συνεργάζονται με μεσίτες που γνωρίζουν τις τοπικές αγορές και είναι οι πιο κατάλληλοι αφενός να εκτιμήσουν αλλά και να αναζητήσουν υποψήφιους

Ετοιμάζονται για πόλεμο οι Αλβανοί των Σκοπίων.Κατασχέθηκε μεγάλο φοτρίο όπλων.



Μεγάλο φορτίο όπλων κατέσχεσε η Υπηρεσία Ασφαλείας του σερβικού στρατού στην περιοχή του Πρέσεβο, όπως μετέδωσε το κεντρικό δελτίο ειδήσεων του ΑΝΤ1 με τον Νίκο Χατζηνικολάου.Οπως μετέδωσε ο Νικόλας Βαφειάδης, το φορτίο, που ανακαλύφθηκε την περασμένη εβδομάδα, περιελάμβανε χιλιάδες πολεμικά τυφέκια, αυτόματα όπλα, όλμους και χειροβομβίδες.Ο οπλισμός επρόκειτο να μεταφερθεί στα Σκόπια, με πληροφορίες από σερβικά μέσα να αναφέρουν πως παραλήπτης του φορτίου ήταν μεγάλο αλβανικό κόμμα.

Νέα δημοσκόπηση κόλαφος για Τσίπρα.14,8 % μπροστά η ΝΔ.



Σταθερά πρώτη με διαφορά 14,8 ποσοστιαίων μονάδων παραμένει η Νέα Δημοκρατία έναντι του ΣΥΡΙΖΑ, σύμφωνα με νέα δημοσκόπηση της Metron Analysis.Στη δημοσκόπηση που έγινε για λογαριασμό της εφημερίδας Παραπολιτικά, η αξιωματική αντιπολίτευση συγκεντρώνει 36.8% στην εκτίμηση ψήφου έναντι 22% του ΣΥΡΙΖΑ.Σε ό,τι αφορά την πρόθεση ψήφου η ΝΔ καταγράφει προβάδισμα 10.6% συγκεντρώνοντας το 26,3% έναντι

Ομιλία 1ης Μαΐου στο ΚΑΠΗ Έδεσσας

Καλωσορίζοντας την Άνοιξη, η Κοινωνική Λειτουργός υποδέχθηκε τα μέλη της ομάδας Λαογραφίας- Παράδοσης με ευχάριστο τρόπο, προβάλλοντας με τον νέο εγκατεστημένο βιντεοπροβολέα ανάλογα μουσικά κομμάτια και τραγούδια για τις ομορφιές του ΜΑΗ.
Ακούστηκαν έθιμα της Πρωτομαγιάς καθώς και η Ιστορία των Δημοτικών Τραγουδιών στην Ελλάδα, που  είναι η έκφραση της λαϊκής ψυχής.

Ο Ερντογάν παίζει με τη φωτιά στην ΑΟΖ της Κύπρου



Να κατοχυρώσει «κατακτήσεις» στην Ανατολική Μεσόγειο (από την Κύπρο έως και το Καστελόριζο) που θα της επιτρέπουν να έχει μερίδιο-λόγο στη διαχείριση των ενεργειακών κοιτασμάτων της περιοχής (και μαζί στις... εξαγωγές ενέργειας προς την Ευρώπη) επιχειρεί η τουρκική πλευρά μέσα από ένα μπαράζ αλλεπάλληλων προκλήσεων, αμφισβητήσεων και παρελκυστικών πρωτοβουλιών.

Τι φέρνει το 4ο Μνημόνιο Τσίπρα.



Ένα δεσμευτικό 4ο μνημόνιο που στήνεται υπό πολύ χειρότερους όρους από αυτούς που παρουσιάζει η ελληνική κυβέρνηση προβάλλοντας μόνο τα «αντίμετρα», και το οποίο προβλέπει μόνιμη επιτροπεία για τουλάχιστον μια πενταετία μετά τη λήξη του μνημονίου και διαρκή απειλή πρόσθετων μέτρων, αποκαλύπτουν πηγές της ευρωζώνης που έδωσαν σήμερα τη δική τους οπτική για το πώς βλέπουν την προωθούμενη τριπλή συμφωνία

Τριπλός εφιάλτης από κατασχέσεις, «χαράτσια» στους μισθούς και έμμεσους φόρους



Οι κατασχέσεις έφτασαν τις 890.000, τα έσοδα από φορολογία φυσικών προσώπων αυξήθηκαν σχεδόν 5% και τα ταμεία γεμίζουν από τους έμμεσους φόρους - Στα 3,2 δισ. τα νέα χρέη.«Μαχαίρι» κόπηκαν οι εξαγορές χρόνου ασφάλισης αμέσως μετά την ψήφιση του νόμου Κατρούγκαλου.
Τα κρατικά έσοδα από εξαγορές που έκαναν εργαζόμενοι για να κατοχυρώσουν σύνταξη μειώθηκαν κατά 96,02% (!) καθώς τον μήνα Μάρτιο του 2016 είχαν εισπραχθεί δύο

Οι αδικαίωτοι νεκροί της Μarfin.Ένα έγκλημα χωρίς τιμωρία.



Επαμεινώνδας Τσακάλης, Παρασκευή Ζούλια, Αγγελική Παπαθανασοπούλου. Οι τρεις εργαζόμενοι της Marfin που έχασαν τη ζωή τους στις 5 Μαΐου 2010.Επτά χρόνια αργότερα η έρευνα για την τραγωδία παραμένει στο σκοτάδι, οι μαρτυρίες ωστόσο που έχουν έρθει στο φως της δημοσιότητας, από καταθέσεις μαρτύρων, εξακολουθούν να συγκλονίζουν και γιατί είναι ο «φόρος τιμής» στα θύματα του εμπρησμού, αφού μέχρι σήμερα δικαιοσύνη

Σκηνές φρίκης με online βιασμό φοιτήτριας



Με βαρύτατες κατηγορίες οδηγήθηκε στον εισαγγελέα, ο 52χρονος, για την αρπαγή και τον απίστευτο βασανισμό 22χρονης φοιτήτριας, την οποία κρατούσε όμηρο σε υπόγειο διαμέρισμα στην Δάφνη Αττικής.
Προσερχόμενος στον εισαγγελέα, ο 52χρονος -ερωτηθείς από τους δημοσιογράφους γιατί προχώρησε σε αυτή την ενέργεια- είπε: "AμεΑ είμαι παιδιά. 95% τυφλός, τι θέλετε; Είχαμε σχέση με την κοπέλα".

Απίστευτο περιστατικό.Πυρόβολησε με αεροβόλο παιδάκια γιατί τον ενοχλούσε το παιχνίδι τους.



Αναστάτωση προκλήθηκε το απόγευμα της Παρασκευής στην Νέα Σμύρνη καθώς ένας άνδρας βγήκε στο μπαλκόνι του σπιτιού του και πυροβόλησε με αεροβόλο παιδάκια!Το περιστατικό έλαβε χώρα στην οδό Ελευθερίου Βενιζέλου στις έξι το απόγευμα. Ο άνδρας εντελώς ξαφνικά άρχισε να πυροβολεί με αεροβόλο μικρά παιδιά που έκαναν φασαρία, σύμφωνα με το newsit.gr. Κάποιος από τους κάτοικους κάλεσε τις Αρχές, οι οποίες

Πρώτοι στην Ελλάδα οι αθλητές του Φιλίππου Γιαννιτσών Τσίτσος Δημήτρης και Ματζίρης Θανάσης


Συγχαρητήρια στους πρωταθλητές μας Τσίτσο Δημήτρη και Ματζίρη Θανάση που κατέκτησαν την 1η θέση στην Ελλάδα στους Πανελλήνιους Σχολικούς Αγώνες Στίβου Λυκείων ο πρώτος στον ακοντισμό και ο δεύτερος στο δέκαθλο μαθητών Λυκείου φέρνοντας πίσω στην πόλη μας τα μοναδικά μετάλλια μεταξύ των μαθητών και μαθητριών του Νομού Πέλλας που συμμετείχαν.

«Άδοντες και Ψάλλοντες εν τη καρδία…», 4ήμερο φεστιβάλ παραδοσιακής και βυζαντινής μουσικής στην Καβάλα

Το Μουσικό Σχολείο Γιαννιτσών συμμετέχει στις εκδηλώσεις με τίτλο «Άδοντες και Ψάλλοντες εν τη καρδία…», προς τιμήν του Αποστόλου Παύλου στην Καβάλα, τις οποίες συνδιοργανώνουν η Ιερά Μητρόπολις Φιλίππων, Νεαπόλεως και Θάσου, ο Δήμος Καβάλας και το Μουσικό Σχολείο Καβάλας από τις 6 έως τις 9 Μαΐου 2017, και τελούν υπό την αιγίδα του Υπουργείου Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων.
     Το Μουσικό Σχολείο Γιαννιτσών εκπροσωπείται από τη Χορωδία Βυζαντινής και Παραδοσιακής Μουσικής, την Ορχήστρα Παραδοσιακής Μουσικής και την ορχήστρα Ποντιακής μουσικής.

Στα 5,047 δισ. ευρώ τα φέσια του Δημοσίου στο τέλος Μαρτίου



Μείωση 38 εκατ. ευρώ κατέγραψαν το Μάρτιο οι ληξιπρόθεσμες οφειλές του Δημοσίου προς τον ιδιωτικό τομέα, ανερχόμενες σε 5,047 δισ. ευρώ, από 5,085 δισ. ευρώ στα τέλη Φεβρουαρίου.Σύμφωνα με τα στοιχεία του υπουργείου Οικονομικών, τα ληξιπρόθεσμα χρέη των φορέων της γενικής κυβέρνησης αυξήθηκαν στα τέλη Μαρτίου κατά 100 εκατ. ευρώ, σε 3,92 δισ. ευρώ, έναντι 3,82 δισ. ευρώ το Φεβρουάριο.

Tι λένε τ'άστρα για σήμερα Σαββάτο 6/5


 

Πατήστε εδώ για να δείτε τις προβλέψεις της ημέρας

Σαν Σήμερα, Σάββατο 6 Μαΐου

Πατήστε εδώ για να δείτε το αλμανάκ της ημέρας.

Παρασκευή 5 Μαΐου 2017

Έκθεση φωτογραφίας «Εκ-φράσεις» από τον Ι.Ν. Αγίου Γεωργίου Γιαννιτσών

Την Δευτέρα 22 Μαΐου 2017 στις 6:00 μ.μ. στο Φουαγιέ του Πνευματικού Κέντρου Γιαννιτσών πραγματοποιούνται τα εγκαίνια της έκθεσης φωτογραφίας των μαθητών που συμμετέχουν στα σεμινάρια φωτογραφίας που διοργάνωσε για ακόμα μία χρονιά ο Ι. Ν. Αγίου Γεωργίου Γιαννιτσών. 

Η έκθεση θα λειτουργεί καθημερινά 6:00 - 9:30 μ.μ. και θα είναι ανοιχτή στο κοινό έως και την Κυριακή 28 Μαΐου.

Νικητής αναδείχθηκε στο ντέρμπι της πόλης ο Μακεδονικός Έδεσσας απέναντι στην Ελπίδα με σκορ 1-2

Σε έναν ανοιχτό αγώνα οι δύο ομάδες προσέφεραν θέαμα στους φιλάθλους με αρκετές ευκαιρίες και όμορφο ποδόσφαιρο κατά διαστήματα. Οι βυσσινί του Μακεδονικού προηγήθηκαν στο 24' με κεφαλιά του αρχηγού Κιουρτζίδη Ν. ύστερα από κόρνερ του Καλογιάννη. Στο 30' ο Ροδίντσης απέκρουσε με τις άκρες των δακτύλων φάουλ του Βυρώζη. Στο 35' ο διαιτητής Βασιλειάδης λανθασμένα υπέδειξε πέναλτι σε κανονικό μαρκάρισμα του Κουκουλή στον Ροδοβίτη Ε.

ΓΑΣ Αλεξάνδρειας - «Φέτα Χριστάκης ΓΑΣ Έδεσσας» 47-52 (ΜΙΝΙ πρωτάθλημα)

Την δεύτερη του νίκη στο εφετινό πρωτάθλημα πέτυχε η ομάδα μίνι του «Φέτα Χριστάκης ΓΑΣ Έδεσσας», καθώς επιβλήθηκε εκτός έδρας του ΓΑΣ Αλεξάνδρειας με 47-52, για την 7η αγωνιστική του πρωταθλήματος μίνι αγοριών της Ε.ΚΑ.Σ.ΚΕ.Μ. 
Ο «Φέτα Χριστάκης ΓΑΣ Έδεσσας» κατάφερε με το ξεκίνημα του παιχνιδιού να πάρει προβάδισμα στο σκορ και σταδιακά να αυξάνει την διαφορά υπέρ του.

Εκδήλωση της Τ.Ε. ΑΝΤΑΡΣΥΑ Πέλλας το Σάββατο 6/5

Το Σάββατο 6 Μαΐου η Τοπική Επιτροπή Πέλλας της ΑΝΤΑΡΣΥΑ διοργανώνει εκδήλωση στο Εργατικό Κέντρο Γιαννιτσών και ώρα 19:00 με θέμα την πολιτική πρόταση της ΑΝΤΑΡΣΥΑ και με τίτλο "ΥΠΑΡΧΕΙ ΑΛΛΟΣ ΔΡΟΜΟΣ, ΕΚΤΟΣ ΜΝΗΜΟΝΙΩΝ ΕΥΡΩ ΚΑΙ ΕΕ". Ομιλητές θα είναι οι Γιάννης Κούτρας και Γιώργος Κρεασίδης.

Αγώνας δρόμου 21 μαθητών στο Μακροχώρι. Χρόνοι αθλητών της ΟΜΓ

  Μέσα σε συγκινησιακό κλίμα πραγματοποιήθηκε ο 2ος Δρόμος 21 μαθητών στο Μακροχώρι το πρωί της Κυριακής 30 Απριλίου 2017.
Πριν την έναρξη του αγώνα, ελευθερώθηκαν 21 λευκά περιστέρια στη μνήμη των 21 μαθητών που έχασαν τη ζωή τους το 2003 στο τροχαίο στα Τέμπη και κρατήθηκε ενός λεπτού σιγή.
Συμμετείχαν πάνω από 1000 δρομείς σε όλες τις κατηγορίες Δημοτικά (300 δρομείς) - Γυμνάσια (80 δρομείς)  - Λύκεια (50 δρομείς) -  3,5χλμ περιπατητών (280 δρομείς) - Αγώνας 6,2 χλμ (400 δρομείς).

Στίβεν Χώκινγκ: Κινδυνεύει με αφανισμό η ανθρωπότητα - 100 χρόνια διορία να βρει νέο πλανήτη

Παρουσίασε την έρευνά του «Εκστρατεία για μία Νέα Γη» - «Δεν νομίζω πως το ανθρώπινο είδος θα μπορέσει να επιβιώσει για περισσότερα από 1.000 χρόνια πάνω στον πλανήτη», τόνισε ο διάσημος αστροφυσικός
Δραματική έκκληση προς την παγκόσμια κοινότητα και τους ηγέτες των μεγάλων δυνάμεων, απηύθυνε ο μεγαλύτερος και σημαντικότερος επιστήμονας της εποχής μας, Στίβεν Χώκινγκ, δηλώνοντας ξεκάθαρα ότι η ανθρωπότητα κινδυνεύει άμεσα με αφανισμό και ότι έχει διορία μόλις 100 χρόνια, προκειμένου να βρει έναν άλλο κατοικήσιμο πλανήτη και να μετοικήσει εκεί, ώστε να διασωθεί το είδος.

Ο Σεβ. Μητροπολίτης Αργολίδος στα Γιαννιτσά για παρουσίαση βιβλίου του για το «Άγιων Όρος»

Ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Αργολίδος κ. Νεκτάριος θα παρουσιάσει την Τετάρτη 10 Μαΐου, στις 7.30 μ.μ., στον Ιερό Ναό Αγίων Αποστόλων Πέτρου και Παύλου Γιαννιτσών, το νέο του βιβλίο: «Αγίων Όρος, το Όρος που λίγο γνώρισα αλλά αγάπησα πολύ».

Συνεχίζεται το μπαράζ κατασχέσεων ενώ τα χρέη στην εφορία «φουσκώνουν»

Είναι ενδεικτικό ότι οι νέες κατασχέσεις ξεπέρασαν τις 16.000 κι αναμένεται μεγαλύτερη ένταση τους  επόμενους μήνες, καθώς δεδομένων των νέων μνημονιακών στόχων, ως το τέλος του έτους θα πρέπει να έχουν γίνει τουλάχιστον 925.000 κατασχέσεις και πλειστηριασμοί.
Στο πλαίσιο αυτό το πρώτο τρίμηνο του έτους δεν κατάφεραν να πληρώσουν 3,3 δισ. ευρώ.

Προσλήψεις εργατών στην Έδεσσα από την ΚΟΝΕΞ

H βιομηχανία κονσερβοποιίας ΚΟΝΕΞ Α.Ε. ανακοινώνει ότι την Πέμπτη,
11 Μαΐου 2017
, 10:00 – 13:00, και την Παρασκευή, 12 Μαΐου 2017, 16:00 – 18:00, θα γίνουν εγγραφές εργατών και εργατριών για την παραγωγική περίοδο 2017, στο Δημαρχείο Έδεσσας.
Οι ενδιαφερόμενοι, -ες θα πρέπει να προσέλθουν και να προσκομίσουν:

Στα "κάγκελα" έμποροι και υπάλληλοι για τα ανοιχτά μαγαζιά τις Κυριακές.



Το μέτρο για το άνοιγμα των καταστημάτων τουλάχιστον 30 Κυριακές τον χρόνο έχει προκαλέσει δυσαρέσκεια και έντονη αποδοκιμασία από ενώσεις και συνομοσπονδίες εμπόρων, οι οποίοι διαμηνύουν προς πάσα κατεύθυνση πως δεν θα επιτρέψουν την εφαρμογή της εν λόγω απόφασης.
Έμποροι και ιδιωτικοί υπάλληλοι ανακοίνωσαν ήδη τις δράσεις στις οποίες προτίθενται να προβούν, έτσι ώστε να αποτρέψουν την υλοποίηση του συγκεκριμένου μέτρου που

Α’ ΕΛΜΕ Πέλλας: Εκλογή Αντιπροσώπων για το 18ο Συνέδριο της ΟΛΜΕ

Εγγεγραμμένοι: 640 / Ψήφισαν: 401 (62,7%) / Αντιπρόσωποι: 4
Άκυρα: 7  /  Λευκά: 34  /  Έγκυρα: 360

Έλαβαν
Δ.Α.Κ.Ε.          164 (45,5%),  2 έδρες
Α.Σ.Κ.Κ.          136 (37,8%),  2 έδρες
Α.Σ.Ε.    60 (16,7%),  0 έδρες

Ο "φιλέλληνας" Πούτιν στηρίζει το πυρηνικό πρόγραμμα της Τουρκίας



Πούτιν και Ερντογάν επανέφεραν τον “εφιάλτη” του πυρηνικού σταθμού στο Ακούγιου, μια πολυσυζητημένη για την καταλληλότητά της περιοχή στο νότιο τμήμα της Τουρκίας .
Η κατασκευή του πυρηνικού σταθμού συνολικής ισχύος 1.600 μεγαβάτ επάνω σε ένα ενεργό σεισμικό ρήγμα (!), με καταστροφικό παρελθον, υποθηκεύει το μέλλον της ευρύτερης περιοχής της ανατολικής Μεσογείου και του Αιγαίου.

Ο βουλευτής Γιάννης Σηφάκης συναντήθηκε με τον Υπουργό Εσωτερικών Πάνο Σκουρλέτη

Μαζί με τον βουλευτή επισκέφτηκαν τον Υπουργό ο Δήμαρχος Έδεσσας Δημήτρης Γιάννου και ο αντιδήμαρχος Γιάννης Μουράτογλου που επίσης ζήτησαν έκτακτη επιχορήγηση
Ο Υπουργός αντιμετώπισε με απόλυτη κατανόηση το αίτημα βουλευτή και δημάρχου για την ελάφρυνση των πληγέντων αγροτών και ζήτησε την διερεύνηση από τις υπηρεσίες του Υπουργείου τρόπου για να βοηθηθεί η δύσκολη κατάσταση.

Σοκ από τη δολοφονία μητέρας τριών παιδιών στη Θεσσαλονίκη



Γιατρός φέρεται να δολοφόνησε την ερωμένη του μέσα στο Ιπποκράτειο νοσοκομείο Θεσσαλονίκης και στη συνέχεια να πέταξε το πτώμα σε απόκρημνη πλαγιά της Χαλκιδικής! Ο 38χρονος αγγειοχειρουργός συνελήφθη χθες στην Αθήνα, τόπο καταγωγής του και μεταφέρθηκε στη Θεσσαλονίκη. 
Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες, η 36χρονη Γεωργιανή παντρεμένη και μητέρα τριών παιδιών, διατηρούσε εξωσυζυγική σχέση με τον γιατρό, με τον οποίον είχε γνωριστεί μέσω

Ο πιο άγριος ΕΝΦΙΑ.Παγίδα για 1.3 εκατ.πολιτών με χαμηλό εισόδημα.



Με πρόσθετο φόρο απειλούνται 1,3 εκατ. ιδιοκτήτες χαμηλών εισοδημάτων, που σήμερα είτε απαλλάσσονται πλήρως είτε έχουν έκπτωση φόρο.Ούτε μειώνεται, ούτε πολύ περισσότερο καταργείται ο ΕΝΦΙΑ, αλλά παραμένει ως έχει για τουλάχιστον μία διετία ακόμα και ετοιμάζεται να μετατραπεί σε παγίδα για πάνω από 1.300.000 φορολογουμένους χαμηλών εισοδημάτων, που σήμερα είτε απαλλάσσονται πλήρως είτε έχουν έκπτωση φόρου.
Ολα ξεκινούν από τη ρητή δέσμευση της κυβέρνησης, όπως αυτή αποτυπώνεται στα κείμενα

Σήμερα στις 7μ.μ. την Πέλλα TV η εκδήλωση με θέμα την «Νευροδιδακτική»

Την Παρασκευή 5-5-2017 και ώρα 19.00' και την Κυριακή 7-5-2017 και ώρα 22.00' θα μεταδοθεί  στη Pellatv η εκδήλωση του Ανοικτού Λαϊκού Πανεπιστημίου Γιαννιτσών της Τετάρτης 26 Απριλίου 2017 
    με ΘΕΜΑ: "Νευροδιδακτική: Οι Νευροεπιστήμες φωτίζουν τις 
                       διαδικασίες". Ξεκινά από τον νευρώνα, τα νευρωνικά   
                       δίκτυα και καταλήγει στους κυτταρικούς μηχανισμούς
                       μάθησης και μνήμης και στις στρατηγικές και τεχνικές
                       μάθησης.

Το 4ο Μνημόνιο Τσίπρα αποτελειώνει τους συνταξιούχους.



Περισσότεροι από 260.000 συνταξιούχοι θα χάσουν έως και 410 ευρώ - Δείτε παραδείγματα - Την ίδια ώρα το Ευρωπαϊκό Δικαστήριο έκρινε δίκαιες τις περικοπές συντάξεων
Παγίδα στήνει ο επανυπολογισμός για 80.000 διπλοσυνταξιούχους, καθώς και για 180.000 παλιούς συνταξιούχους του ΟΑΕΕ που θα υποστούν τις βαρύτερες απώλειες έως και 410 ευρώ το 2019. Ο νόμος Κατρούγκαλου επιφέρει διπλό χτύπημα στους διπλοσυνταξιούχους (γιατρούς δικηγόρους μηχανικούς, συνταξιούχους ΙΚΑ και ΟΑΕΕ).

Τι λένε τα άστρα για σήμερα Παρασκευή 5/5

Πατήστε εδώ για να δείτε τις προβλέψεις της ημέρας

Σαν Σήμερα, Παρασκευή 5 Μαΐου

Πατήστε εδώ για να δείτε το αλμανάκ της ημέρας.

Πέμπτη 4 Μαΐου 2017

Πρόσκληση συμμετοχής στο επετειακό αφιέρωμα του Γενικού Λυκείου Σκύδρας «Γεώργιος Δήμου» για τον ομώνυμο καθηγητή και για την εκπαιδευτική ζωή του διδακτηρίου



Το Γενικό Λύκειο Σκύδρας «Γεώργιος Δήμου», δια του Διευθυντή του Δρ. Παύλου Περπερίδη, προσκαλεί τους συμπολίτες μας και κάθε ενδιαφερόμενο στον επετειακό εορτασμό, που συνδιοργανώνεται με τον αντίστοιχο Σύλλογο Γονέων Κηδεμόνων και το Δήμο Σκύδρας, με αφορμή τα 100 Χρόνια από τη γέννηση του εκπαιδευτικού και μεγάλου ευεργέτη του Δήμου μας Γεωργίου Δήμου και τα 20 Χρόνια σχολικής ζωής στο νέο διδακτήριο.

Η απίστευτη μεταμόρφωση του σκύλου που τον κάλυψαν με κόλλα και τον άφησαν να πεθάνει (εικόνες)

Η ιστορία του Πασκάλ είναι γνωστή σε όλους όσους αγαπούν τα ζώα, καθώς ένα βίντεο με τον ίδιο να είναι καλυμμένος με βιομηχανική κόλλα σε όλο το τρίχωμά του, την μουσούδα του, τις πατούσες, ακόμη και τα μάτια του, είχε συγκλονίσει τους χρήστες των social media.

Πετυχημένη η χρονιά για τον «Φέτα Χριστάκης ΓΑΣ Έδεσσας»



Με ήττα τελείωσε τις αγωνιστικές του υποχρεώσεις ο «Φέτα Χριστάκης ΓΑΣ Έδεσσας», καθώς στον 2ο αγώνα της Α΄ φάσης των play offs, ηττήθηκε με 58-73 από τον ΑΟΚ Βέροιας. Ο ΓΑΣ κατάφερε για ένα ημίχρονο να είναι ιδιαίτερα ανταγωνιστικός χωρίς όμως συνέχεια στο 2ο ημίχρονο.

«Το Εφηβικό Εργαστήρι στην Ανθοέκθεση»



Ο Δήμος Έδεσσας και η ΔΗ.Κ.Ε.Δ.Ε. διοργανώνουν για 20η χρονιά φέτος την Ανθοέκθεση στο ειδυλλιακό φυσικού κάλους πάρκο των καταρρακτών. Από τη γιορτή των λουλουδιών που θα διαρκέσει από 12-21 Μαίου δεν θα μπορούσε να λείπει το Εδεσσαϊκό Θέατρο το οποίο στο πλαίσιο των εκδηλώσεων που θα πραγματοποιηθούν θα συμμετέχει με δρώμενα από το Εφηβικό Εργαστήρι. Ήδη αυτό το διάστημα, τα παιδιά με την καθοδήγηση της Θεατρολόγου Ηρώς Γεωργίου, προετοιμάζονται για να τα παρουσιάσουν στους επισκέπτες της πόλης μας, με συμπρωταγωνιστές τους το κέφι και τη δροσιά της Άνοιξης.

Παρακλήσεις υπέρ των εξεταζόμενων μαθητών



Ο Παρακλητικός Κανών στον Κύριο ημών Ιησού Χριστό υπέρ των εξεταζομένων μαθητών θα ψαλεί:

- Την Κυριακή 7 Μαΐου, στις 6.30 μ.μ., στον Ιερό Ναό Αγίων Αποστόλων Πέτρου και Παύλου Γιαννιτσών, και

- Την Τετάρτη 10 Μαΐου, στις 6.30 μ.μ., στον Ιερό Ναό Κοιμήσεως της Θεοτόκου (Μητροπόλεως) Γιαννιτσών.

Ο ΣΥΡΙΖΑ Πέλλας για την διαπραγμάτευση της Κυβέρνησης με τους θεσμούς



Η –κατά του μέτρου του εφικτού– επιτυχής έκβαση της διαπραγματευτικής προσπάθειας της Κυβέρνησης του τελευταίους μήνες δε συνιστά αιτία για θριαμβολογίες, δε μας οδηγεί σε διθυράμβους περί «success story». Αναντίρρητα όμως, αποτελεί κομβικό σημείο και εφαλτήριο για εντατικοποίηση των Κυβερνητικών προσπαθειών στο πλέον απαιτούμενο για τη χώρα και την Κοινωνία, στο σκοπό και στόχο όλων, στην Ανάπτυξη.

Χρυσή συμμετοχή του Σπυρόπουλου Σπύρου για την ΟΜΓ στον 1ο αγώνα «Πάμε Ρίο»



Την Παρασκευή 28 Απριλίου δόθηκε η εκκίνηση του 1ου αγώνα ΄΄ Πάμε Ρίο ΄΄.
Αγώνας υπεραπόστασης μήκος 111 χλμ.  και διάρκειας 16:30 ώρες. Η διαδρομή περιλάμβανε 102 χλμ. άσφαλτο και 9 χλμ. χωματόδρομο με συνολική θετική υψομετρική 825 μέτρα και αρνητική 1350 μέτρα .
                                                                   
  Την Ομάδα Μαραθωνίου Γιαννιτσών Ο.Μ.Γ. εκπροσώπησε για άλλη μία φορά επάξια ο Σπυρόπουλος Σπύρος που με τον εκπληκτικό χρόνο 11:27:26 έκοψε πρώτος το νήμα του τερματισμού.

Γραφείο Προϋπολογισμού Βουλής: «Παγίδα λιτότητας» η συμφωνία αν δεν γίνουν οι μεταρρυθμίσεις



Με παράταση της λιτότητας, που θα πιέζει την οικονομία προς τα κάτω, ισοδυναμεί η συμφωνία που επιτεύχθηκε με τους θεσμούς, καθώς συνεπάγεται νέες φορολογικές επιβαρύνσεις και διατηρεί μια πηγή αβεβαιότητας που αφορά κυρίως τους φόρους. Αυτό επισημαίνει το Γραφείο Προϋπολογισμού της Βουλής στην τριμηνιαία έκθεσή του, επισημαίνοντας παράλληλα ότι η συμφωνία θα έχει –υπό όρους– θετικές συνέπειες, αλλά είναι εκτεθειμένη σε πολλαπλούς κινδύνους.

Εκδήλωση στα Γιαννιτσά με θέμα «Ο Ελληνισμός στη διαχρονική του συνέχεια»



Σας προσκαλούμε να τιμήσετε με την παρουσία σας την δέκατη τρίτη εκδήλωση της 21ης περιόδου 2016 – 2017 του Ανοικτού Λαϊκού Πανεπιστημίου Γιαννιτσών, που διοργανώνεται από την Ιστορική και Λαογραφική Εταιρεία Γιαννιτσών "Ο ΦΙΛΙΠΠΟΣ" με τη συνεργασία  της ΔΗ.Κ.Ε.Π.Α. του Δήμου Πέλλας,
     τη Δευτέρα 8 Μαΐου 2017 και ώρα 20.00' στην Αίθουσα του Δημοτικού Συμβουλίου του Δήμου Πέλλας στα Γιαννιτσά.

Ποιος ήταν ο 50χρονος bodybuilder που γάζωσαν με σφαίρες έξω από σχολείο στα Γλυκά Νερά



Άγρια εκτέλεση για ξεκαθάρισμα λογαριασμών σημειώθηκε σήμερα το πρωί μπροστά στα μάτια των μαθητών του 2ου Δημοτικού Σχολείου Γλυκών Νερών.
Ενας άντρας, πατέρας μαθητή του δημοτικού, έπεσε νεκρός από πυροβολισμούς, στην οδό Σαλώνων στα Γλυκά Νερά, ενώ από τα πυρά τραυματίστηκε ελαφρά και μία γυναίκα, που, όμως, δεν είχε σχέση με την υπόθεση.

Γ.Καρασμάνης: “Διορθώστε άμεσα τη σωρεία λαθών σε βάρος των ασφαλισμένων του ΕΦΚΑ”



Καθημερινώς, έχουμε και μία απόδειξη της προχειρότητας και του ερασιτεχνισμού, με τον οποίο η Κυβέρνηση νομοθέτησε (Ν. 4387/2016) και επιχειρεί να εφαρμόσει τον Ενιαίο Φορέα Κοινωνικής Ασφάλισης (ΕΦΚΑ), με τις επιπτώσεις βέβαια να υφίστανται αποκλειστικώς οι ασφαλισμένοι.
Πρόσφατο – και, ασφαλώς, όχι τελευταίο – κρούσμα, το γεγονός ότι δεν  λειτουργεί  σωστά  το σύστημα/πλατφόρμα του ΕΦΚΑ:

ΠΓΔΜ: Ο Τζαφέρι εγκαταστάθηκε στο γραφείο του προέδρου της βουλής και ανέλαβε τα καθήκοντά του



Τόσο ο πρόεδρος της Δημοκρατίας Γκιόργκι Ιβάνωφ, όσο και ο απερχόμενος πρωθυπουργός Νίκολα Γκρούεφσκι και το κόμμα του VMRO, δεν έχουν αναγνωρίσει τον Τζαφέρι ως νόμιμα εκλεγμένο από την βουλή πρόεδρο
Σε μια κίνηση που ερμηνεύτηκε ως απαρχή εξελίξεων στην προσπάθεια ομαλοποίησης της κατάστασης στην ΠΓΔΜ, ο νεοεκλεγείς κατά την επεισοδιακή συνεδρίαση της βουλής την περασμένη εβδομάδα πρόεδρος του κοινοβουλίου ο Αλβανός Ταλάτ Τζαφέρι, ανέλαβε σήμερα τα καθήκοντά του στα Σκόπια.