Σάββατο 4 Ιουνίου 2011

Νίκη της Εθνικής με 3-0 επί της Μάλτας και πρώτη θέση


Ποιο εύκολα από ότι γράφει το τελικό 3-1 η Εθνική επικράτησε επί της Μάλτας ανεβαίνοντας και πάλι στην πρώτη θέση του ομίλου με 14 βαθμούς βάζοντας γερές βάσεις για την πρόκρισή της στα τελικά του Euro του 2012. Τα γκολ για την Εθνική, δύο για τον Φετφατζίδη και ένα για τον Παπαδόπουλο.

Λίγο πάντως έλειψε για την ομάδα του Σάντος να μπει σε περιπέτειες όταν μετά από ένα υπέροχο ημίχρονο που προηγήθηκε με 2-0, στο ξεκίνημα του δευτέρου η Μάλτα ανεβαίνοντας επιθετικά εκμεταλεύτηκε ένα χαλάρωμα της Εθνικής και όχι μόνο μείωσε αρχικά σε 2-1, αλλά έφτασε και πολύ κοντά στην ισοφάριση όταν ένα μακρινό σουτ του Κοέν θα τραντάξει το οριζόντιο δοκάρι του Κωνσταντόπουλου. MVP της αναμέτρησης ο νεαρός Φετφατζίδης ο οποίος πέτυχε και τα πρώτα του 2 γκολ με την φανέλα της Εθνικής. Καλύτερος για την ομάδα της Μάλτας ο σκόρερ Μιφσούντ ο οποίος αποτελούσε και την μόνιμη απειλή για την εστία του Κωνσταντόπουλου όσες φορές πατούσαν οι Μαλτέζοι περιοχή. Επόμενη αναμέτρηση για την Εθνική εκτός έδρας με το Ισραήλ.

LIVE: Ελλάδα-Μάλτα 3-1 τελικό


Έναρξη παιχνιδιού

H 11άδα της Εθνικής:
Κωνσταντόπουλος, Τοροσίδης, Σπυρόπουλος, Κ. Παπαδόπουλος, Μόρας, Τζιόλης, Κατσουράνης, Καραγκούνης, Νίνης, Φετφατζίδης, Σαλπιγγίδης.

  • Έλεγχος της Εθνικής σε αυτά τα πρώτα λεπτά της αναμέτρησης.
  • Πρώτη καλή ευκαιρία της εθνικής στο 5ο λεπτό με τον Σαλπιγκίδη να μην μπορεί να σπρώξει την μπάλα μπροστά από την εστία μέσα στα δύχτια μετά από σέντρα του Τοροσίδη.
  • ΓΚΟΟΟΟΛΛΛΛΛΛ!!!!!!!!!!
  • Ότι δεν μπορέσαμε στην προηγούμενη φάση, το πέτυχε η Εθνική στο 8ο λεπτό με σουτ του Φετφατζίδη από το ύψος του πέναλτι για να κάνει το 1-0. Όλα ξεκίνησαν από το κλέψιμο του Σπυρόπουλου.
  • Σουτ του Φετφατζίδη έξω από την μεγάλη περιοχή θα αποκρούσει ο γκολκίπερ των φιλοξενουμένων
  • Πρώτη κάρτα του αγώνα στον Κυριάκο Παπαδόπουλο στο 15ο λεπτό
  • Πρώτη επίσκεψη της Μάλτας στη Ελληνική περιοχή στο 21ο λεπτό, δεν θα ανησυχήσει ιδιαίτερα των Κωνσταντόπουλου καθώς το σουτ του Μισφούντ θα περάσει πολλά μέτρα πάνω από την εστία.
  • Μακρινή σέντρα του Τοροσίδη στο 27ο μέσα στην περιοχή θα βρει όμορφα τον Σαλπιγκίδη ο οποίος θα στείλει την μπάλα στα δίχτυα το οποίο όμως σωστά δεν θα μετρήσει καθώς ο Έλληνας επιθετικός θα αποδειχτεί οφσάιτ.
  • ΓΚΟΟΟΟΑΑΑΑΑΑΛΛΛΛΛΛΛΛ!!!!!!
  • Θα μετρήσει όμως αυτό του Κυριάκου Παπαδόπουλου στο 26ο όταν μετά από εκτέλεση φάουλ από τον Καραγκούνη, θα στείλει την μπάλα με κεφαλιά μέσα στην μικρή περιοχή για να κάνει νωρίς νωρίς το 2-0
  • Ευκαιρία του Τοροσίδη να κάνει το 3-0 στο 31ο λεπτό με τον Έλληνα μέσο να χάνει κεφαλιά μπροστά από την εστία.
  • Καθολική κατοχή της Εθνικής σε αυτό το πρώτο ημίχρονο. 65% έναντι 35% για την Μάλτα.
  • Γκολ για την Μάλτα το οποίο όμως σωστά ακυρώθηκε με οφσάιτ.
  • Όμορφη ενέργεια από τον Νίνη με το σουτ του να πηγαίνει λίγο πάνω από το οριζόντιο δοκάρι στις καθυστερήσεις του πρώτου ημιχρόνου.
  • Λήξη 1ου ημιχρόνου με την Εθνική να προηγείτο 2-0. 
  • Γκολ για την Μάλτα στο 54ο λεπτό δίνει νέο ενδιαφέρον στην αναμέτρηση. Το γκολ για τους φιλοξενούμενους από τον Μιφσούντ.
  • Μακρινό σέντρα σουτ του Κοέν θα βρει το δοκάρι του Κωνσταντόπουλου. Η Εθνική δείχνει να τα έχει κάπως χαμένα σε αυτό το πρώτο τέταρτο του 2ου.
  • ΓΚΟΟΟΟΛΛΛΛΛΛΛΛ!!!!!!!!!!
  • Γύρισμα του Σαλπιγκίδη θα διώξει προ στιγμή ο τερματοφύλακας της Μάλτας και εκεί θα βρεθεί ο Φετφατζίδης για να κάνει το 3-1 στο 65ο λεπτό.
  • Πρώτη αλλαγή για τον Φερνάντο Σάντος στο 70ο λεπτό με τον Παντελή Καφέ να παίρνει την θέση του Γιώργου Καραγκούνη.
  • Δεύτερη αλλαγή του Σάντος με τον Χριστοδουλόπουλο να περνά στην θέση του Νίνη στο 80ο λεπτό.
  • Τελευταία αλλαγή για τον Σάντος με τον Μήτρογλου να παίρνει την θέση του Σαλπιγκίδη στο 90ο λεπτό. 
  • Λήξη αναμέτρησης με την Εθνική να κατακτά τους 3 βαθμούς της νίκης με 3-0 και να ανεβαίνει στην πρώτη θέση του ομίλου

                      Με αποδοκιμασίες υποδέχτηκαν φοιτητές του ΑΠΘ των Π. Ψωμιάδη


                      Με έντονες αποδοκιμασίες, φοιτητές του Αριστοτέλειου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης "υποδέχτηκαν" τον περιφερειάρχη Κεντρικής Μακεδονίας Π. Ψωμιάδη στη χθεσινή εκδήλωση-συζήτηση που διοργάνωσαν οι πρυτανικές αρχές για το πρόβλημα υποχρηματοδότησης του εκπαιδευτικού ιδρύματος και στην οποία συμμετείχαν ο μητροπολίτης Ανθιμος, ο δήμαρχος Γ. Μπουτάρης κ.ά.

                      Οι φοιτητές συνόδευσαν με ένα παρατεταμένο "ου" την προσέλευσή του στο βήμα της εκδήλωσης και κάποιοι φώναξαν "έκπτωτος - έκπτωτος" αναφερόμενοι στην τελεσίδικη καταδίκη του για παράβαση καθήκοντος και στην επικείμενη έκπτωση από το αξίωμά του. Αιφνιδιασμένος από το εχθρικό κλίμα, ο Π. Ψωμιάδης απάντησε με αμηχανία πως "προτιμώ να σωθεί το πανεπιστήμιο κι ας γίνω έκπτωτος", και στη συνέχεια επιχείρησε ανεπιτυχώς να ελαφρύνει το κλίμα, δηλώνοντας πως οφείλει ως πολιτικό πρόσωπο να ζητήσει συγνώμη από τη νεολαία για όσα δεν έκανε.

                      Η ένταση συνεχίστηκε σε όλη τη διάρκεια της ομιλίας του περιφερειάρχη, ο οποίος διακοπτόταν συνεχώς από συνθήματα και αποδοκιμασίες, ενώ δεν κατάφερε να κρύψει τον εκνευρισμό του όταν ακούστηκε ο χαρακτηρισμός "αλήτης" από το ακροατήριο. "Δέχομαι και τη λέξη "αλήτης", δέχομαι και το "μαζί τα φάγαμε", αλλά αφήστε με να μιλήσω", είπε.

                      Πηγή www.ethnos.gr

                      Ανοιχτό Μάθημα Μπαλέτου στο Πνευματικό Κέντρο Γιαννιτσών


                      Σας προσκαλούμε σε Ανοιχτό Μάθημα Μπαλέτου της Σχολής Χορού της ΔΗ.ΚΕ.ΠΑ. Πέλλας που θα γίνει την Πέμπτη 9 Ιουνίου 2011, ώρα 7 μ.μ. στο Πνευματικό Κέντρο Γιαννιτσών.

                      Με στόχο να παραμείνει στην κορυφή η Εθνική αντιμετωπίζει απόψε την Μάλτα


                      Την ομάδα της Μάλτας αντιμετωπίζει η Εθνική μας ομάδα ποδοσφαίρου απόψε στις 9.30 στο Γ. Καραϊσκάκης στην προσπάθειά της να παραμείνει στην κορυφή της βαθμολογίας του ομίλου που θα την καθιστούν φαβορί για την πρόκριση στην τελική φάση του Euro 2012. Μπορεί η ομάδα της Μάλτας να μην αποτελεί φόβητρο για την οποιαδήποτε ομάδα μιας και δεν έχει συγκεντρώσει ούτε έναν βαθμό ακόμα στη φάση των ομίλων, ωστόσο όμως η εθνική θα πρέπει να παρουσιαστεί σοβαρή από την αρχή μέχρι το τέλος της αναμέτρησης προκειμένου να αποφύγει κάποια αρνητική έκπληξη. Να μην ξεχνάμε ότι η ομάδα των Ιπποτών δεν έχει να χάσει τίποτα και θα έρθει να παίξει ελεύθερα με την ελπίδα να φύγει εάν μπορεί με κάποιο βαθμό. Αυτόν που στην προηγούμενη αναμέτρηση της τον στέρησε ο Τοροσίδης με εκείνη την γυριστή κεφαλιά στα τελευταία κυριολεκτικά δευτερόλεπτα των καθυστερήσεων όπου χάρισε την νίκη-χρυσάφι στην Ελλάδα.
                      Στον άλλο αγώνα του ομίλου που έγινε χθες, η Κροατία κατάφερε να επικρατήσει της Γεωργίας με 2-1 με 2 τέρματα στο τελευταίο δεκάλεπτο της αναμέτρησης και ενώ έχανε από το 18ο λεπτό με 0-1. Μία νίκη που την καθιστά έστω και προσωρινά πρώτη στον όμιλο, τουλάχιστον μέχρι την αποψινή αναμέτρηση της Ελλάδας με την Μάλτα.

                      Επιπλέον έλεγχοι από τις αρμόδιες υπηρεσίες της Πέλλας σε αγροτικά προϊόντα


                      Σχετικά με το θέμα που προέκυψε με το εμπάργκο λαχανικών που παράγονται από χώρες της Ευρωπαϊκής Ένωσης προς τη Ρωσία, ο Αντιπεριφερειάρχης Πέλλας κ. Θεόδωρος Θεοδωρίδης έδωσε εντολή να γίνονται ενημερώσεις και επιπλέον έλεγχοι από τις αρμόδιες υπηρεσίες. Οι έλεγχοι αυτοί αναφέρονται στην τήρηση των ορθών γεωργικών πρακτικών και διαδικασιών, σε όλα τα σημεία στα οποία παράγονται πρωτογενώς κάθε είδους αγροτικά προϊόντα και παράλληλα στη διενέργεια αυτοελέγχων για την παρουσία τυχόν παθογόνων μικροοργανισμών.

                      Οι υπηρεσίες της Περιφερειακής Ενότητας Πέλλας προβαίνουν μέχρι σήμερα σε όλους τους προβλεπόμενους ελέγχους (φυτουγειονομικούς, ποιοτικούς, λαϊκών αγορών κλπ) οι οποίοι γίνονται πάντοτε σύμφωνα με την Κοινοτική και Εθνική Νομοθεσία αλλά και τις ειδικές συμβάσεις που έχει υπογράψει η Χώρα μας με τρίτες χώρες και ιδιαίτερα με τη Ρωσία.

                      Σε κάθε περίπτωση οι υπηρεσίες της Περιφερειακής Ενότητας Πέλλας παρακολουθούν όλες τις εξελίξεις και θα προβούνε σε οποιαδήποτε ενέργεια χρειαστεί.

                      Πληθαίνουν οι Αγανακτισμένοι στο Σύνταγμα


                      Στήνονται όλο και περισσότερες σκηνές στην πλατεία Συντάγματος ενόψει της αυριανής πανευρωπαϊκής κινητοποίησης

                      Για ενδέκατη μέρα σήμερα συνεχίζονται οι εκδηλώσεις διαμαρτυρίας των Αγανακτισμένων στην πλατεία Συντάγματος και πληθαίνει ο αριθμός των συγκεντρωμένων τόσο εκεί όσο και στο Λευκό Πύργο της Θεσσαλονίκης(φώτο).

                      Ο αριθμός των σκηνών στο Σύνταγμα πολλαπλασιάζεται ενόψει του Σαββατοκύριακου και κυρίως ενόψει της αυριανής πανευρωπαϊκής κινητοποίησης.

                      Τις προηγούμενες ημέρες, η αστυνομική παρουσία γύρω από το Κοινοβούλιο έχει ενισχυθεί μετά τον «αποκλεισμό» των βουλευτών αλλά και τα περιστατικά προπηλακισμού βουλευτών στην Κέρκυρα και το ΚΑΠΗ Αργυρούπολης.

                      Σε μία ένδειξη συμπαράστασης στους Αγανακτισμένους, οι εργαζόμενοι στο μετρό ανέφεραν χθες ότι μετατρέπουν την 24ωρη απεργία που είχαν εξαγγείλει τη Δευτέρα σε στάση εργασίας (από την έναρξη της βάρδιας ως τις 16:00) «ώστε να εξυπηρετηθεί και να διευκολυνθεί η ειρηνική συγκέντρωση της σύγχρονης "Εκκλησίας του Δήμου».

                      Με τους Αγανακτισμένους στο Σύνταγμα θα ενώσουν τη φωνή τους και όσο θα λάβουν μέρος στο Φεστιβάλ Περηφάνιας της Αθήνας που ξεκίνησε στις 11 στην πλατεία Κλαυθμώνος, για πρώτη φορά υπό την αιγίδα του Δήμου της Αθήνας.

                      Πηγή www.tanea.gr

                      Άρχισε η εισκόμιση των σιτηρών από την Ένωση ΓΣ Γιαννιτσών


                      Αρχισε η εισκόμιση των σιτηρών. Όπως κάθε χρόνο έτσι και φέτος έντονο είναι το ενδιαφέρον των αγροτών για το που θα κυμανθούν οι τιμές των δημητριακών. Σύμφωνα με το ρεπορτάζ του ΑγροΤύπου, με βάση τα μέχρι στιγμής δεδομένα η τιμή στο κριθάρι τουλάχιστον ως προς την εκκίνησή της, θα κυμανθεί στα ίδια επίπεδα με πέρσι ενώ στο σιτάρι όλα δείχνουν ότι θα είναι ενισχυμένη σε ένα ποσοστό της τάξεως του 20%. Mε ανακοίνωση που εξέδωσε η ΕΓΣ Γιαννιτσών αναφέρει τα εξής:

                      H Ε.Γ.Σ. δεσμεύεται ότι και φέτος θα καταβάλλει κάθε δυνατή προσπάθεια για την καλύτερη διακίνηση των προϊόντων και την άμεση εξόφλησή τους.

                      Ευχαριστούμε τους συνεργάτες παραγωγούς, για την εμπιστοσύνη που μας δείχνουν και στα πλαίσια της μακροχρόνιας συνεργασίας μας, τους ανακοινώνουμε ότι όσοι παραγωγοί παραδώσουν τα προϊόντα τους έναντι των εφοδίων που έχουν προμηθευτεί, θα έχουν έκπτωση 5% επί της αξίας των αγορών τους.

                      Για το κριθάρι η τρέχουσα τιμή εισκόμισης είναι 0,20 ευρώ το κιλό.

                      Τη Δευτέρα και επισήμως η παραπομπή του Ακη


                      Σε εξέλιξη είναι από χθες η τυπική, όπως τη χαρακτήρισαν πολλοί βουλευτές, διαδικασία της παραπομπής του πρώην υπουργού Εθνικής Αμυνας Ακη Τσοχατζόπουλου από την προκαταρκτική επιτροπή της Βουλής για το σκάνδαλο των υποβρυχίων.

                      Σύμφωνα με όλες τις πληροφορίες από μέλη της επιτροπής, τη Δευτέρα θα ανακοινωθεί και επισήμως η παραπομπή με ενδείξεις του πρώην υπουργού στη Δικαιοσύνη ομόφωνα και ενδεχομένως με κοινό πόρισμα ΠΑΣΟΚ και Ν.Δ.

                      Οι κατηγορίες, σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, θα είναι δωροδοκία και νομιμοποίηση εσόδων από παράνομες δραστηριότητες, ενώ ενδεχομένως το ΚΚΕ να προσθέσει και το αδίκημα της απιστίας. Η εξέλιξη αυτή δεν φάνηκε να εξέπληξε στο παραμικρό το περιβάλλον του πρώην υπουργού καθώς, όπως είπαν, «γι' αυτό έστησαν την προανακριτική».

                      Σύμφωνα με κύκλους του ΠΑΣΟΚ, «η Βουλή δεν ασκεί πολιτικές διώξεις κάτω από νομικό μανδύα, αλλά είναι υποχρεωμένη να αποκαλύψει τις παρανομίες απ' όπου και αν προέρχονται. Η Επιτροπή διερεύνησε και συγκέντρωσε αποδεικτικό υλικό και σχημάτισε την άποψη ότι από το υλικό αυτό προκύπτουν επαρκείς και σοβαρές ενδείξεις για τέλεση ποινικών αδικημάτων».

                      Από την πλευρά της Ν.Δ. ο βουλευτής Μιλτιάδης Βαρβιτσιώτης μιλώντας με δημοσιογράφους σημείωσε ότι «δεν έχουμε το άνοιγμα των λογαριασμών που έχουμε ζητήσει» και κατηγόρησε την αντεισαγγελέα κυρία Παπανδρέου ότι «έδρασε με περίεργο τρόπο γιατί, ενώ έστειλε τη δικογραφία στη Βουλή, συνέχισε να καλεί μάρτυρες ανωμοτί δίνοντάς τους, τη δικονομική προστασία να μην καταθέσουν στη Βουλή».
                      Γ. Τσακ.

                      Πηγή www.enet.gr

                      Ανοιχτή πρόσκληση τακτικής συνεδρίασης Δ.Σ. Δήμου Αλμωπίας


                      Σας καλούμε να έρθετε την 6η Ιουνίου 2011 ημέρα Δευτέρα και ώρα 12.00΄ στο Δημοτικό Κατάστημα Αριδαίας στην Τακτική Συνεδρίαση της Οικονομικής Επιτροπής για να συζητήσουμε και να πάρουμε αποφάσεις για τα παρακάτω θέματα της ημερήσιας διάταξης:

                      ΘΕΜΑΤΑ ΗΜΕΡΗΣΙΑΣ ΔΙΑΤΑΞΗΣ


                      Καθορισμός όρων δημοπράτησης, για την ανάδειξη αναδόχου εκτέλεσης του έργου «Καθαρισμός αρδευτικών αυλάκων και δεξαμενών»

                      Καθορισμός όρων δημοπράτησης, για την ανάδειξη αναδόχου εκτέλεσης του έργου «Συντήρηση και επισκευή αρδευτικών γεωτρήσεων»

                      Καθορισμός όρων δημοπράτησης, για την ανάδειξη αναδόχου εκτέλεσης του έργου «Κατασκευή σωληνωτών αρδευτικών δικτύων»

                      Καθορισμός όρων για την διενέργεια δημοπρασίας, για την ανάδειξη προμηθευτή για την "Προμήθεια καυσίμων – λιπαντικών και πετρελαίου θέρμανσης" πρ/σμού δαπάνης 228.000,00 € με το Φ.Π.Α.

                      ΠΓΔΜ: Αποκαλύψεις μέσω Wikileaks στην εκπνοή των προεκλογικών διαδικασιών


                      Οι αποκαλύψεις του Wikileaks που αφορούν στη διακυβέρνηση της ΠΓΔΜ αλλά και το χειρισμό του ζητήματος της ονομασίας, «επισκίασαν» το τέλος της προεκλογικής εκστρατείας των κομμάτων της γείτονος χώρας.

                      Ο Φίλιπ Ρίκερ, πρέσβης των ΗΠΑ στην ΠΓΔΜ, αναφέρει σε εκθέσεις του προς το Στέιτ Ντιπάρτμεντ, σύμφωνα με έγγραφα που κυκλοφόρησαν σήμερα στο Wikileaks, ότι τα τελευταία δύο χρόνια η κυβέρνηση του Νίκολα Γκρούεφσκι, μέσω της ελεγχόμενης δικαιοσύνης και της αστυνομίας, ασκεί εκβιασμούς και δημιουργεί καθεστώς φόβου στο εσωτερικό.

                      Ο αμερικανός πρέσβης επικαλείται συγκεκριμένες περιπτώσεις πιέσεων και εκβιασμών τόσο σε διαφωνούντες κυβερνητικούς παράγοντες όσο και σε στελέχη της αντιπολίτευσης και μέλη ΜΚΟ, στόχος είναι η εξαγορά της σιωπής των πρώτων και ο εκφοβισμός των δεύτερων.

                      Ο Φ. Ρίκερ φέρεται ότι αναφέρει στο τηλεγράφημά του με ημερομηνία 14/12/2009 ότι: "Είναι πολύ πιθανό, ο κ. Γκρούεφσκι να επιλέγει τη μέθοδο της επίθεσης επειδή αισθάνεται ανασφαλής, τη στιγμή που αυξάνεται η διεθνής και η εγχώρια πίεση για την επίλυση του ζητήματος της ονομασίας με την Ελλάδα και ο ίδιος βρίσκεται αντιμέτωπος με την αδυναμία να ξεκινήσει η χώρα τις ενταξιακές διαπραγματεύσεις με την Ευρωπαϊκή Ένωση, παρά τη θετική εισήγηση της Ευρωπαϊκής Επιτροπής. Οι περιπτώσεις αυτές -πιέσεων, εκβιασμών και συλλήψεων- αποπροσανατολίζουν την κοινή γνώμη από το ζήτημα της ονομασίας".

                      Πηγή www.enet.gr

                      Παρασκευή 3 Ιουνίου 2011

                      Σε προσωρινή αργία από τη Δευτέρα ο Π. Ψωμιάδης


                      Σε προσωρινή αργία τίθεται από τη Δευτέρα ο περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας Παναγιώτης Ψωμιάδης, με απόφαση του γ.γ. της Αποκεντρωμένης Διοίκησης Μακεδονίας-Θράκης Θύμιου Σώκου.
                      Η απόφαση ελήφθη μετά την επίσημη κοινοποίηση της απόφαση του Εφετείου Θεσσαλονίκης που του επέβαλε την ποινή φυλάκισης 12 μηνών με τριετή αναστολή, για παράβαση καθήκοντος, επειδή ως νομάρχης Θεσσαλονίκης είχε μειώσει πρόστιμο σε βάρος ιδιοκτήτη πρατηρίου υγρών καυσίμων. Χρέη περιφερειάρχη αναλαμβάνει ο αδελφός του Διονύσης Ψωμιάδης, που ο ίδιος έχει ορίσει αναπληρωτή του.

                      Πηγή www.enet.gr

                      600.000 ευρώ πρόστιμο καλείτε να πληρώσει ο νέος Δήμος Πέλλας


                      Πρόστιμο 600.000!!! ευρώ καλείτε να πληρώσει ο δήμος Πέλλας σύμφωνα δημοσίευμα της τοπικής εφημερίδας «Νέοι Ορίζοντες». Το πρόστιμο αφορά την πρώην ΔΕΠΑΚ (Δημοτική Επιχείρηση Πολιτισμού, Ανάπτυξης και Κατασκευών Κ.Βρύσης) και που της είχε επιβάλει το ΣΔΟΕ. Η συνέχεια πολύ πιθανόν να δοθεί όπως δεσμεύτηκε ο ίδιος ο δήμαρχος Πέλλας κ. Γρηγόρης Στάμκος στο επόμενο Δημοτικό συμβούλιο, σύμφωνα πάντα με το δημοσίευμα.

                      Τετάρτη 1 Ιουνίου 2011

                      Με τον υπουργό Αμυνας κ. Βενιζέλο συναντάται εκτάκτως ο Γ.Καρατζαφέρης


                      Συνάντηση στα γραφεία του ΛΑΟΣ στη Βουλή έχουν ο Γιώργος Καρατζαφέρης, με τον υπουργό Άμυνας, Ευάγγελο Βενιζέλο. Σημειώνεται ότι ο υπουργός έχει ξεκινήσει κύκλο επαφών με τους πολιτικούς αρχηγούς σχετικά με την νέα δομή του ΝΑΤΟ.

                      Ο κ. Καρατζαφέρης, ο οποίος νωρίτερα είχε επιδιώξει να γίνει δεκτός από τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, προκειμένου να θέσει το θέμα της αποχώρησης των βουλευτών του από το Κοινοβούλιο, δήλωσε πριν τη συνάντηση με τον κ. Βενιζέλο:

                      «Αυτή τη στιγμή, αυτό που χρειάζεται είναι ένας συνταγματολόγος».

                      Πηγή www.tanea.gr

                      Παρέμβαση με επιτυχία του Β. Γιουματζίδη για την κατανομή δικαιωμάτων στους αγρότες του Ν. Πέλλας από το εθνικό απόθεμα


                      Ο Βουλευτής ΠΑΣΟΚ Ν. Πέλλας, μετά από συνάντηση που πραγματοποίησε με τον Υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, κ. Κώστα Σκανδαλίδη, και με την υπ’αριθμ. Α.Π.: 13356/18-3-2011 ερώτησή του πέτυχε τη δέσμευση του Υπουργού για την εφαρμογή του μέτρου Εθνικού Αποθέματος Ενιαίας Ενίσχυσης. Ειδικότερα, ο Βουλευτής τόνισε ότι είναι «στον Νομό Πέλλας η εφαρμογή του εν λόγω μέτρου στοχεύει στην ενίσχυση των αγροτών με την παροχή δικαιωμάτων, δίνει ώθηση για να στραφούν οι νέοι κυρίως αγρότες προς την παραγωγική διαδικασία. Ωστόσο, τα προβλήματα που αντιμετωπίζει ο αγροτικός κόσμος σήμερα στον Νομό είναι υπεράριθμα και χρειάζεται πολιτική βούληση από τη μεριά του κράτους προκειμένου να ενθαρρυνθεί η συμμετοχή των νέων κυρίως αγροτών στην παραγωγική διαδικασία σε αγροτικούς Νομούς όπως του Νομού Πέλλας. Συνεπώς, η ενίσχυση των αγροτών με την παροχή δικαιωμάτων είναι όχι απλά απαραίτητη, αλλά αναγκαία».

                      Ο Υπουργός δεσμεύθηκε ότι το εν λόγω μέτρο θα εφαρμοστεί, κάτω από ορισμένες προϋποθέσεις και εγγυήθηκε το αδιάβλητο της διαδικασίας παραθέτοντας όλα τα αναγκαία κριτήρια των δικαιούχων.

                      Επίσης, επεσήμανε ότι για τον Ν. Πέλλας έχουν υποβληθεί 2.438 αιτήσεις, με εκτιμώμενο ποσό 12.198.000 €.

                      Ο κ. Γιουματζίδης εξέφρασε την ικανοποίησή του σε αρχικό στάδιο και δήλωσε ότι θα βρίσκεται σε διαρκή επικοινωνία με τις παραγωγικές δυνάμεις του Νομού προκειμένου να μην σημειωθεί κανένα παράπτωμα εις βάρος των εν δυνάμει αγροτών.

                      Νέες "αναταράξεις" στο ΠΑΣΟΚ από τις δηλώσεις Δρούτσα


                      Υπογραφές για όσα ανέφερε ο υπουργός Εξωτερικών Δ. Δρούτσας περί "ασυμβίβαστου" υπουργού και βουλευτή συγκεντρώνουν βουλευτές του ΠΑΣΟΚ ώστε να καταθέσουν ερώτηση στη Βουλή, σύμφωνα με το ΑΠΕ.

                      Σε δηλώσεις του στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο κυβερνητικός εκπρόσωπος ανέφερε σχετικά ότι "δεν τίθεται ζήτημα ανταρσίας".

                      Ο κ. Πεταλωτής επανέλαβε ότι η θέση της κυβέρνησης επί του θέματος είναι γνωστή και τόνισε ότι μπορεί να υπάρχουν αντιρρήσεις, αλλά όλοι θα πρέπει να τηρούν ένα επίπεδο ευπρέπειας.

                      Πηγή www.nooz.gr

                      Προσλήψεις τριάντα (30) τεχνιτών υψηλής εξειδίκευσης για την συντήρηση του αρχαιολογικού χώρου της Πέλλας


                      Προσλήψεις τριάντα (30) τεχνιτών υψηλής εξειδίκευσης με σχέση εργασίας ιδιωτικού δικαίου ορισμένου χρόνου θα πραγματοποιηθούν για την εκτέλεση των αρχαιολογικών εργασιών για τις ανάγκες του έργου «Συντήρηση-ανάδειξη αρχαιολογικού χώρου Πέλλας και περιοχής της-Β΄φάση». Οι αιτήσεις θα κατατίθενται τις ώρες 9:00 – 13:00 στο γραφείο της Γραμματείας της Επιστημονικής Επιτροπής Πέλλας στην Έδεσσα (Αριστοτέλους 16), όπου διατίθενται και σχετικά έντυπα αιτήσεων, μέχρι 6/6/2011. Πληροφορίες στο τηλ. 2381024356.

                      Τρίτη 31 Μαΐου 2011

                      Χιλιάδες κόσμου σε Σύνταγμα - Προπύλαια


                      Αθήνα
                      Χιλιάδες συγκεντρώθηκαν στο Σύνταγμα και στα Προπύλαια με αφορμή το κάλεσμα του Πανεπιστήμιο Αθηνών, αλλά και την 7η ημέρα κινητοποίησης των «Αγανακτισμένων». Δεκάδες χιλιάδες κόσμου διαδήλωσαν την αντίθεσή τους στα κυβερνητικά μέτρα για την Οικονομία, αλλά και στην παρουσία του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου στη χώρα.

                      Από τις 6 το απόγευμα στην πλατεία Συντάγματος και από τις 7, στα Προπύλαια του Πανεπιστημίου Αθηνών, στην οδό Πανεπιστημίου, το κέντρο της Αθήνας πλημμύρισε από Αθηναίους, μικρούς και μεγάλους, οικογένειες και νέους ανθρώπους, που ανταποκρίθηκαν στο κάλεσμα και των «Αγανακτισμένων», στην 7η συνεχή ημέρα κινητοποιήσεων, αλλά και στην εκδήλωση πανεπιστημιακών και της οργάνωσης «Σπίθα» του Μίκη Θεοδωράκη.

                      Δεν είναι υπερβολή να πει κανείς ότι περίπου στις οκτώ το βράδυ, οι δύο συγκεντρώσεις είχαν ενωθεί. Η Αστυνομία επισήμως έκανε λόγο για πάνω από τριάντα χιλιάδες κόσμου σε κάθε ένα από τα «ραντεβού» των απλών πολιτών.

                      Συγκλονιστική ήταν η στιγμή που ο κόσμος, διακόπτοντας την ομιλία του Μίκη Θεοδωράκη, τραγούδησε μαζί του το τραγούδι, «Ενα το χελιδόνι», ενώ καταχειροκρόρησε τον μεγάλο μουσικοσυνθέτη όταν ανέβηκε στο πρόχειρο βήμα του ομιλητή που είχε στηθεί μπροστά στην πύλη του Πανεπιστημίου Αθηνών. Αμέσως μετά το τέλος της εκδήλωσης των Προπυλαίων δε, οι χιλιάδες κόσμου κατευθύνθηκαν προς το Σύνταγμα προκειμένου να ενωθούν με τους «Αγανακτισμένους», που για 7η ημέρα κατασκηνώνουν στην πλατεία.

                      Πηγή www.tovima.gr

                      Το ψηφοδέλτιο της ΔΑΚΕ


                      Το ψηφοδέλτιο της ΔΑΚΕ Εκπαιδευτικών Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Έδεσσας, για τις εκλογές της Πέμπτης 2 Ιουνίου έχει ως εξής: