Τετάρτη 1 Ιουνίου 2011

Παρέμβαση με επιτυχία του Β. Γιουματζίδη για την κατανομή δικαιωμάτων στους αγρότες του Ν. Πέλλας από το εθνικό απόθεμα


Ο Βουλευτής ΠΑΣΟΚ Ν. Πέλλας, μετά από συνάντηση που πραγματοποίησε με τον Υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, κ. Κώστα Σκανδαλίδη, και με την υπ’αριθμ. Α.Π.: 13356/18-3-2011 ερώτησή του πέτυχε τη δέσμευση του Υπουργού για την εφαρμογή του μέτρου Εθνικού Αποθέματος Ενιαίας Ενίσχυσης. Ειδικότερα, ο Βουλευτής τόνισε ότι είναι «στον Νομό Πέλλας η εφαρμογή του εν λόγω μέτρου στοχεύει στην ενίσχυση των αγροτών με την παροχή δικαιωμάτων, δίνει ώθηση για να στραφούν οι νέοι κυρίως αγρότες προς την παραγωγική διαδικασία. Ωστόσο, τα προβλήματα που αντιμετωπίζει ο αγροτικός κόσμος σήμερα στον Νομό είναι υπεράριθμα και χρειάζεται πολιτική βούληση από τη μεριά του κράτους προκειμένου να ενθαρρυνθεί η συμμετοχή των νέων κυρίως αγροτών στην παραγωγική διαδικασία σε αγροτικούς Νομούς όπως του Νομού Πέλλας. Συνεπώς, η ενίσχυση των αγροτών με την παροχή δικαιωμάτων είναι όχι απλά απαραίτητη, αλλά αναγκαία».

Ο Υπουργός δεσμεύθηκε ότι το εν λόγω μέτρο θα εφαρμοστεί, κάτω από ορισμένες προϋποθέσεις και εγγυήθηκε το αδιάβλητο της διαδικασίας παραθέτοντας όλα τα αναγκαία κριτήρια των δικαιούχων.

Επίσης, επεσήμανε ότι για τον Ν. Πέλλας έχουν υποβληθεί 2.438 αιτήσεις, με εκτιμώμενο ποσό 12.198.000 €.

Ο κ. Γιουματζίδης εξέφρασε την ικανοποίησή του σε αρχικό στάδιο και δήλωσε ότι θα βρίσκεται σε διαρκή επικοινωνία με τις παραγωγικές δυνάμεις του Νομού προκειμένου να μην σημειωθεί κανένα παράπτωμα εις βάρος των εν δυνάμει αγροτών.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου