Σάββατο 7 Μαΐου 2016

Θέλεις σχέση; Αυτά τα ζώδια πρέπει να φλερτάρεις τότε...



Βρίσκεσαι σε φάση που θέλεις να βρεις το «λιμάνι» σου, δηλαδή τον άνθρωπο με τον οποίο θα «αράξεις» και θα κάνεις...
μία όμορφη, σταθερή και μακρόχρονη σχέση ή γάμο; Θέλεις να βρεις έναν άνθρωπο , που θα σου αφοσιωθεί ολοκληρωτικά και με τον οποίο θα μπορείς να αποκτήσεις έναν όμορφο ερωτικό δεσμό που θα έχει αντοχές στο χρόνο; Στην αστρολογία, υπάρχουν ζώδια τα οποία επιδιώκουν και θέλουν την δέσμευση, άλλα ζώδια δεν αποχωρίζονται εύκολα την ελευθερία τους και κάποια από αυτά,  θέλουν τον χρόνο τους για να πάρουν την απόφαση να αποκατασταθούν.

Αστροναύτης «χαζεύει» τα ελληνικά νησιά από το διάστημα [εικόνα]



Από εκεί που βρίσκεται, έχει την ευκαιρία να θαυμάζει διάφορες γωνιές του πλανήτη μας.
Την Τετάρτη, ο Τιμ Πικ «στάθηκε» στις ομορφιές της Ελλάδας. Ο Βρετανός αστροναύτης, που βρίσκεται στον Διεθνή Διαστημικό Σταθμό, δημοσίευσε μία φωτογραφία από τα ελληνικά νησιά, στον λογαριασμό του στο Twitter.

O μουσουλμάνος Σαντίκ δήμαρχος του Λονδίνου

Δήμαρχος του Λονδίνου εξελέγη σύμφωνα με τα τελικά αποτελέσματα ο Σαντίκ Καν. Πρόκειται για τον πρώτο Μουσουλμάνο που εκλέγεται σε αυτό το αξίωμα σε μεγάλη πρωτεύουσα της Δύσης, ενώ η ιστορική επιτυχία έχει διπλή σημασία καθώς έφερε μετά από χρόνια τη δημαρχία στους Εργατικούς.Ο 45χρονος, γιος Πακιστανού οδηγού λεωφορείου εξασφάλισε 1.410.143 ψήφους, δηλαδή το 57%, κερδίζοντας τον υποψήφιο των Συντηρητικών, Ζακ Γκόλντσμιθ, ο οποίος πήρε 994.614 ψήφους (43%). Η συγκομιδή του Καν του έδωσε τη μεγαλύτερη προσωπική εντολή που έχει εξασφαλίσει

Παρουσίαση νέας πολιτικής πρωτοβουλίας «Με την επόμενη Ελλάδα»



Με το ερώτημα-πρόσκληση: «ΕΡΧΕΣΑΙ ΜΑΖΙ; Να πετύχουμε ένα θαύμα ανάπτυξης για τους Έλληνες που παράγουν και δημιουργούν στην πραγματική οικονομία, στο κράτος, στην κοινωνία, στον πολιτισμό, για τη νέα γενιά, για τους ανέργους», παρουσιάστηκε η νέα πολιτική πρωτοβουλία «με την επόμενη Ελλάδα».

Ταυτόχρονα ξεκίνησε να λειτουργεί ο ιστότοπος www.epomeniellada.gr, το περιεχόμενο του οποίου μεταξύ άλλων περιλαμβάνει:

Μαξίμου: Να μην πάει χαμένο το Eurogroup της Δευτέρας



Μεταξύ ΔΝΤ και Σόιμπλε βαδίζει το Μέγαρο Μαξίμου επιχειρώντας να ξεκαθαρίσει την κατάσταση για τα προληπτικά μέτρα των 3,6 δισεκατομμυρίων ευρώ που απειλούν να τινάξουν την αξιολόγηση στον αέρα.
AdTech Ad
Παρόλο την πίεση και την άκαμπτη στάση του Ταμείου οι  επιτελείς του Μαξίμου δίνουν μια καλύτερη εικόνα σε σχέση με αυτή των προηγούμενων ημερών. Αφορμή τόσο η στήριξη που παρέχουν Ευρωπαίοι αξιωματούχοι και ηγέτες όσο και η ανακοίνωση του Eurogroup για το θέμα του χρέους.

Κάγκελα παντού γύρω από το Μαξίμου - Έκλεισαν και τον Εθνικό Κήπο



Κάγκελα παντού βάζει το Μέγαρο Μαξίμου, φοβούμενο την οργή του κόσμου για το νέο ασφαλιστικό νομοσχέδιο, το οποίο η κυβέρνηση φέρνει άρον-άρον στη Βουλή μέσα στο Σαββατοκύριακο.

Πρόκειται για τους ίδιους ανθρώπους που μόλις ένα και κάτι χρόνο πριν διατυμπάνιζαν πως θα ξηλώσουν τα κάγκελα από παντού και οι πολίτες δεν θα έχουν πουθενά πρόβλημα πρόσβασης

Ν.Δ. για Αλ. Τσίπρα: Ανίκανος να κυβερνήσει, φανατίζει και διχάζει



«Ανίκανο να κυβερνήσει» χαρακτήρισε ο εκπρόσωπος Τύπου της Νέας Δημοκρατίας Γιώργος Κουμουτσάκος τον πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα, κατηγορώντας τον ότι «φανατίζει, πολώνει και διχάζει».
Σχολιάζοντας την ομιλία του Πρωθυπουργού στην Κ.Ο. του ΣΥΡΙΖΑ το απόγευμα της Παρασκευής, ο κ. Κουμουτσάκος έκανε λόγο για «θράσος του κ. Τσίπρα, καταλογίζοντάς του ότι ισχυρίζεται πως δεν θίγεται κανένας, «την ώρα που εξαιτίας της ανικανότητάς του επιβάλλει μέτρα 12 δις ευρώ και βγάζει την Ελλάδα στους δρόμους».

Κλείνει τρύπες με αλχημείες ο Νίκος Φίλης

Σε μια ασυνήθιστη κίνηση προχωράει το υπουργείο Παιδείας. Πιο συγκεκριμένα, με τροπολογία που κατέθεσε στη Βουλή ο υπουργός Παιδείας Νίκος Φίλης οι καθηγητές των ΕΠΑΛ για να συμπληρώσουν το ωράριο θα διατίθενται και σε Δημοτικά, λύνοντας με τον τρόπο αυτό το πρόβλημα από την απώλεια τριών και πλέον χιλιάδων εκπαιδευτικών που από τα ολοήμερα δημοτικά πήγαν στα γυμνάσια.Ειδικότερα η τροπολογία αναφέρει: «Εκπαιδευτικοί των ΕΠΑ.Λ. που δεν συμπληρώνουν το υποχρεωτικό διδακτικό τους ωράριο, δύνανται να διατίθενται για τη συμπλήρωσή του και σε άλλες εκπαιδευτικές μονάδες Πρωτοβάθμιας ή Δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης. Με απόφαση του Υπουργού Παιδείας, Έρευνας

Εμφανίστηκε ξανά θαυματουργή εικόνα της Παναγίας στην Ημαθία

Το θαύμα της δικής τους Παναγίας, που έσωσε το χωριό και εκατοντάδες ψυχές από τον θάνατο την περίοδο του Εμφυλίου.Όπως αποκαλύπτει η εφημερίδα ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΑ, η εικόνα της Παναγιάς της Μελικιώτισσας, που ήταν «κρυμμένη» για περισσότερο από 50 χρόνια, «εμφανίστηκε» και πάλι.Αυτή τη φορά στα χέρια του νέου εφημέριου του Ναού της Αγίας Παρασκευής, του πατέρα Γεωργίου. Οι κάτοικοι της περιοχής αντιμετωπίζουν την επανεμφάνιση της ως σημάδι από τον Θεό ότι δεν τους έχει εγκαταλείψει.Όπως λένε, η εικόνα παραμένει και σήμερα θαυματουργή. Ο λαογράφος και δημοσιογράφος Γιώργος Μελίκης σε ανύποπτο χρόνο είχε καταγράψει το ιστορικό συμβάν και το έχει

Μήνυμα Στάθη Καστερίδη για την γιορτή της μητέρας



Του Στάθη Καστερίδη
 Δημοτικού Συμβούλου Πέλλας

«Μάνα» κράζει το παιδάκι,
«Μάνα» ο νιος και «Μάνα» ο γέρος,
«Μάνα» ακούς σε κάθε μέρος,
α! τι όνομα γλυκό.»


Με σεβασμό και αγάπη πλησιάζω την άγια  μορφή της Μάνας. Με θρησκευτική
ευλάβεια υμνώ την αιώνια  πηγή της ζωής και της καλοσύνης, το ωραιότερο
πλάσμα του Θεού επί γης. Με δέος θα προσπαθήσω να ζωγραφίσω με λέξεις
την εικόνα της.

«Βόμβα» Λαγκάρντ: Ατελέσφορα τα μέτρα που παίρνει η κυβέρνηση



Ανεπαρκή και ατελέσφορα κρίνει το ΔΝΤ τα μέτρα που παίρνει η κυβέρνηση, βάλλοντας ιδιαίτερα κατά των μέτρων υπερφορολόγησης που έχει προτείνει η Αθήνα. Σε επιστολή της προς τους 19 υπουργούς Οικονομικών της Ευρωζώνης εν όψει του Eurogroup της Δευτέρας, η επικεφαλής του Ταμείου Κριστίν Λαγκάρντ αμφισβητεί τις προβλέψεις της κυβέρνησης και της Κομισιόν για επίτευξη πρωτογενούς πλεονάσματος 3,5% του ΑΕΠ το 2018 και αξιώνει να ξεκινήσει η συζήτηση για ελάφρυνση του χρέους, αλλιώς απειλεί να μη μπει στο ελληνικό πρόγραμμα με στόχους για πλεονάσματα που δεν θα επιτευχθούν.

Απεργιακό κάλεσμα των φορέων των Γιαννιτσών στις συγκεντρώσεις της Κυριακής 8 Μαΐου



Οι συνδικαλιστική φορείς της πόλης αποφάσισαν  ομόφωνα:
1. τη συμμετοχή ΟΛΩΝ στις τριήμερες κινητοποιήσεις για να αποτρέψουμε  την ψήφιση του νομοσχέδιου που σφαγιάζει την κοινωνική ασφάλιση.  
 2. Η διοργάνωση ΚΟΙΝΗΣ απεργιακής συγκέντρωσης την Κυριακή 8 Μαΐου  και ώρα 11:00 π.μ στην πλατεία Γκόνου Γιώτα  στα Γιαννιτσά 

"Σφράγισαν" τα τέλη κυκλοφορίας με το μήνα- Τι προβλέπει η νέα ρύθμιση



Υπογράφηκε και προωθείται άμεσα στη Βουλή, η ρύθμιση βάσει της οποίας δίνεται η δυνατότητα άρσης της ακινησίας επιβατικών οχημάτων ή μοτοσικλετών ιδιωτικής χρήσης με την καταβολή των τελών κυκλοφορίας.

Όπως αναφέρει σε ανακοίνωσή του το υπουργείο Οικονομικών με βάση τη νέα ρύθμιση:

Ολοκληρώθηκε με μεγάλη επιτυχία το CAMP καλαθοσφαίρισης στην Έδεσσα



Το απόγευμα της περασμένης Πέμπτης ολοκληρώθηκε το πρωτόγνωρο για τα τοπικά δεδομένα καμπ καλαθοσφαίρισης που διοργάνωσε η Εδεσσαϊκή ομάδα κατά τη διάρκεια της Μ. Εβδομάδας σε  συνεργασία με την TNBA Greece. Όλη η εβδομάδα κύλησε με τετράωρες απογευματινές προπονήσεις με επικεφαλής αυτών των τεχνικό διευθυντή του TNBA Youth Programm των Indiana Pacers, coach Adam Branch και τον συνεργάτη του προπονητή της TNBA Greece Σπύρο Μυλωνά. Οι δύο προπονητές καθήλωσαν με την εμπειρία τους σε τέτοιου είδους δρώμενα τους αθλητές που συμμετείχαν στο καμπ και σίγουρα αποτέλεσαν έμπνευση για τη συνέχεια της καριέρας τους.

«Βροχή» τροπολογιών στη Βουλή στο νομοσχέδιο για την Έρευνα



Συνολικά 24 τροπολογίες έκανε δεκτές ο υπουργός Παιδείας, Νίκος Φίλης, στο νομοσχέδιο του υπουργείου του για την Έρευνα που συζητείται στη Βουλή, δίνοντας λαβή σε σχόλια για ρυθμίσεις ρουσφετολογικού χαρακτήρα που περνούν στα κρυφά εν μέσω απεργίας των μέσων ενημέρωσης.

Από τις 24 τροπολογίες οι οκτώ είναι υπουργικές και οι άλλες 16 ικανοποιοιούν αιτήματα βουλευτών.

Τι λένε τα άστρα για σήμερα Σάββατο 7/5



Γενικά
Ο ενεργός Ποσειδώνας προάγει τις μεταφυσικές ή καλλιτεχνικές αναζητήσεις σου, ενώ σε πρακτικό επίπεδο σε καλεί να περιποιηθείς περισσότερο τον εαυτό σου, επιλέγοντας μάλλον φυσικά καλλυντικά ή σκευάσματα. Ωστόσο, στα υπόλοιπα πρακτικά θέματα της καθημερινότητας είναι μια ένδειξη αφηρημάδας και «θολής» κρίσης. Καλό είναι επίσης να μην μπλέξεις τα οικονομικά με τα προσωπικά σου, γιατί ενδέχεται να απογοητευτείς διπλά.

Σαν Σήμερα, Σάββατο 7 Μαΐου

Πατήστε εδώ για να δείτε το αλμανάκ της ημέρας.

Παρασκευή 6 Μαΐου 2016

Φοιτήτρια ιατρικής από τη Θάσο έσωσε τον φίλο της από ηλεκτροπληξία και σκοτώθηκε αυτή



Σοκ έχει προκαλέσει στα Λιμενάρια της Θάσου ο απρόσμενος θάνατος της 23χρονης φοιτήτριας Σωτηρίας Σαλταρή.
Η κοπέλα ήταν φοιτήτρια Iατρικής στην Αλεξανδρούπολη και βρισκόταν στη Σόφια για τις διακοπές του Πάσχα μαζί με τον 30χρονο σύντροφό της Bozhidar Gugushev, ο οποίος με το προσωνύμιο Τέο έχει γίνει γνωστός χορευτής στην Καβάλα.

Φιλικός Αγώνας Αλμωπού - Μακεδονικού Νεάπολης την Κυριακή 8/5


Ομιλία στην Έδεσσα με θέμα: “Βασικές αρχές Πρώτων Βοηθειών”



Τη Δευτέρα, 9 Μαΐου, στις 19:30,
στο Πνευματικό Κέντρο του Ι. Ν. του Αγίου Δημητρίου Έδεσσας,
θα πραγματοποιηθεί ομιλία-παρουσίαση με θέμα:

Βασικές αρχές Πρώτων Βοηθειών.

Ομιλήτριες θα είναι οι  κυρίες: Αλιμπάκη Χρυσή, Παυλίδου Σοφία και Πλατσιώτα Ευαγγελία, Νοσηλεύτριες του Γενικού Νοσοκομείου Έδεσσας.

Γιαννιτσά.Αλβανοί "απαλλοτρίωναν" γεωργικά εργαλεία και μηχανήματα.

Σχηματίσθηκε δικογραφία από το Τμήμα Ασφάλειας Γιαννιτσών σε βάρος δύο υπηκόων Αλβανίας ηλικίας 37 και 34 ετών, για κλοπή και διάθεση προϊόντων εγκλήματος.Ειδικότερα, σε έρευνα της οικίας και αποθηκών ιδιοκτησίας του 34χρονου, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν γεωργικά εργαλεία και μηχανήματα, τα οποία είχε αφαιρέσει σε δύο διαδοχικές περιπτώσεις στην ίδια περιοχή, τον Ιανουάριο και τον Απρίλιο του 2015 από περιφραγμένο οικόπεδο και αποθήκη, αντίστοιχα.Επιπλέον, εντοπίστηκαν και άλλα κλεμμένα αντικείμενα, τα οποία προμηθεύτηκε έναντι αντιτίμου από τον

Τα ιατρικά λάθη είναι η τρίτη κυριότερη αιτία θανάτου

Καρδιά, καρκίνος και...ιατρικά λάθη. Αυτή είναι το «τρίγωνο του θανάτου», σύμφωνα με μια νέα αμερικανική επιστημονική έρευνα, η οποία αποκαλύπτει ότι τα λάθη των γιατρών αποτελούν την τρίτη κυριότερη αιτία θανάτου, μετά την καρδιοπάθεια και τον καρκίνο, τουλάχιστον στις ΗΠΑ.Σύμφωνα με τους επιστήμονες, θα μπορούσε βάσιμα να υποθέσει κανείς ότι και στις άλλες ανεπτυγμένες χώρες κάτι ανάλογο συμβαίνει, μόνο που δεν γίνεται ευρέως γνωστό. Όσο για τις αναπτυσσόμενες και φτωχότερες χώρες, σε αυτές το πρόβλημα των θανατηφόρων ιατρικών λαθών είναι ακόμη χειρότερο.
      

Συμμετοχή του Συλλόγου «ΑΝΑΤΟΛΗ» ΚΔΑΠ μΕΑ Γιαννιτσών στην Ανθοέκθεση



Φίλες και φίλοι,

Ο Σύλλογος Γονέων Κηδεμόνων και Φίλων «Ανατολή», του Κέντρου Δημιουργικής Απασχόλησης Ατόμων με Αναπηρία, Κ.Δ.ΑΠ. – Α.μεΑ. Γιαννιτσών, σας καλεί να επισκεφτείτε την 6η Ανθοέκθεση που διοργανώνει ο Δήμος Πέλλας και η ΔΗ.Κ.Ε.Π.Α.Π. στο Πολύκεντρο Γιαννιτσών από τις 6 έως τις 15 Μαΐου 2016.

Δήλωση της Δημάρχου Σκύδρας Κατερίνας Ιγνατιάδου για την Εργατική Πρωτομαγιά



Με δημόσιες εκδηλώσεις, αφιερώματα και μηνύματα αναδεικνύουμε, τιμάμε και γιορτάζουμε την Εργατική Πρωτομαγιά.
Και βεβαίως η μεταφορά της ημερομηνίας εορτασμού της σε καμιά περίπτωση δεν μπορεί ν΄αποδυναμώσει ή να εκφυλίσει τa  πάντοτε σύγχρονα  και φλογερά νοήματα και χαρακτηριστικά της.

Ποτάμι: “Ολοήμερα σχολεία. άλλος ένας πετυχημένος θεσμός - θύμα της κυβέρνησης”



Στις 18 Δεκεμβρίου 2015 ο κ. Φίλης δήλωνε «Παντού ολοήμερα σχολεία». Στις 4 Μαΐου 2016 ο κ. Φίλης αποφασίζει «Πουθενά ολοήμερα σχολεία».

Με την κατάργηση και των δημοτικών σχολείων ΕΑΕΠ (Ενιαίου Αναμορφωμένου Εκπαιδευτικού Προγράμματος) η κυβέρνηση συνεχίζει την παράδοση του ξηλώματος των επιτυχημένων θεσμών στην Παιδεία. Μετά το ξήλωμα του θεσμού των πρότυπων σχολείων επιτίθεται σε έναν άλλο επιτυχημένο θεσμό της δημόσιας εκπαίδευσης επιδιώκοντας την ισοπέδωση.

Πρόωρες εκλογές στην Ελλάδα «βλέπει» ο Economist

Από τις 20η Ιουλίου, όπου λήγει το ομόλογο ύψους άνω των 2 δισ. ευρώ της ΕΚΤ η χώρα θα βρεθεί και αντιμέτωπη με πιστωτικό γεγονός που θα οδηγήσει ίσως και στην έξοδό της από την Ευρωζώνη, σχολιάζει ο Economist.Με την απειλή των πρόωρων εκλογών φλερτάρει για ακόμα μία φορά η Ελλάδα όπως σχολιάζει σε δημοσίευμά του ο Economist υποστηρίζοντας πως οι υπουργοί Οικονομικών της Ευρωζώνης έχουν ξαναδεί το ίδιο έργο.Σύμφωνα με το δημοσίευμα, η Ελλάδα χρειάζεται επειγόντως την επόμενη δόση από τα συνολικά 86 δισ. ευρώ που δικαιούται μετά την συμφωνία που σύναψε πέρυσι το καλοκαίρι με αντάλλαγμα βέβαια να τηρήσει τις υποσχέσεις της και να προωθήσει τις συμφωνηθέντες

Χαμός σε τσιπουράδικο -33χρονος φωτογράφιζε κοπέλες στις τουαλέτες

Δεν πίστευε στα μάτια της νεαρή Τυρναβίτισσα η οποία ήταν με φιλική συντροφιά νωρίς το απόγευμα του Μεγάλου Σαββάτου σε κεντρικό τσιπουράδικο της πόλης.Η νεαρή πηγαίνοντας στις γυναικείες τουαλέτες του καταστήματος ξαφνικά, σύμφωνα πάντα με την καταγγελία και τις μηνύσεις που ακολούθησαν, αλλά και την επιβεβαίωσή της χθες στην «Ε», «βλέπει ένα κινητό σε ανδρικό χέρι να τη φωτογραφίζει ενώ βρισκόταν στην τουαλέτα».Σύμφωνα πάντα με την παθούσα, «χωρίς να χάνει ευκαιρία αρπάζει τον 33χρονο και αρχίζει να φωνάζει εναντίον του για την αποτρόπαια αυτή πράξη». Μάλιστα η ίδια του πήρε το κινητό όπου, όπως υποστηρίζει «εκτός από τις φωτογραφίες της ίδιας βρήκε εκεί και

Υποχρεωτικά οι ταυτότητες το 2017 -Το μικροτσίπ και τα άλλα χαρακτηριστικά τους

Σχεδόν βέβαιο μοιάζει το ενδεχόμενο εκσυγχρονισμού των ελληνικών ταυτοτήτων έως το 2017, έπειτα από «πιέσεις» που ασκεί η Ουάσινγκτον.Η Ουάσιγκτον πιέζει «αφόρητα» σύμφωνα με στελέχη της ΕΛ.ΑΣ για τον εκσυγχρονισμό των αστυνομικών ταυτοτήτων στην Ελλάδα.Οι Αμερικανοί θερωούν ότι οι ταυτότητες πλαστογραφούνται εύκολα και αυτό τους προκαλεί ελέγχους στα σύνορα. Ήδη το υπουργείο Προστασίας του Πολίτη έχει ξεκινήσει να τρέχει τη διαδικασία με τη σύσταση δύο επιτροπών, εκ των οποίων η μία ασχολείται με το νομοπαρασκευαστικό κομμάτι και η άλλη με τις τεχνικές προδιαγραφές, αναφέρει ο Ελεύθερος Τύπος. Η Ουάσιγκτον θέλει να γίνουν οι αλλαγές έως το 2017 αλλιώς μπορεί να

"Βροχή" κατασχέσεων από τις Εφορίες ακόμη και για χρέη 500 ευρώ

"Βροχή" κατασχέσεων ετοιμάζουν οι 30 πιο μεγάλες εφορίες της χώρας αποστέλοντας κατασχετήρια ακόμη και για χρέη των 500 ευρώ. Επιπλέον ετοιμάζεται και λίστα οφειλετών για διαπόμπευση, με τα ονόματα όσων χρωστούν πάνω από 150.000 ευρώ. Η σχετική λίστα καταρτίζεται και αναμένεται να αναρτηθεί στην ιστοσελίδα της ΓΓΔΕ (www.publicrevenue.gr) μέχρι το τέλος Μαΐου. Μάλιστα στις λίστες υπάρχει πρόβλεψη και για ειδική μεταχείριση στους ανήλικους που εμφανίζονται ως οφειλέτες του δημοσίου, για τους οποίους θα αναγράφονται μόνο τα αρχικά του επωνύμου, του ονόματος, του ονόματος του πατέρα και της μητέρας, η συνολική οφειλή χωρίς το ΑΦΜ και με την ένδειξη

Μητσοτάκης: Η κυβέρνηση απαξιώνει το ολοήμερο σχολείο

Επίθεση στη κυβέρνηση αναφορικά με το θεσμό του ολοήμερου σχολείου εξαπέλυσε ο Κυριάκος Μητσοτάκης.«Η Κυβέρνηση με τις αποφάσεις της απαξιώνει στην πράξη το χρήσιμο και δημιουργικό θεσμό του ολοήμερου σχολείου», είπε ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας και συνέχισε: «Στερεί ουσιαστικά από τα παιδιά της μέσης οικογένειας εργαζομένων τη δυνατότητα ενίσχυσης και εμπλουτισμού των μαθημάτων τους και των δεξιοτήτων τους. Έτσι, οδηγεί διαρκώς προς τα κάτω το επίπεδο της μόρφωσης.Αν θέλουμε ως κοινωνία να έχουμε πραγματική προοπτική, οφείλουμε

Σοφοκλή «ΑΝΤΙΓΟΝΗ» την Δευτέρα 11/6 στο Ανοιχτό Θέατρο Γιαννιτσών



Ένα διαχρονικό σχόλιο στην αλαζονεία της εξουσίας
Ένα παγκόσμιο μήνυμα αντίστασης

Πάνω από 50.000 θεατές παρακολούθησαν την παράσταση το «σκληρό καλοκαίρι» του 2015 σε όλη την Ελλάδα. Για μια παράσταση «τίμια και σεβαστική στο είδος» έκανε λόγο ο Κώστας Γεωργουσόπουλος, ενώ η Στέλλα Χαραμή παρατήρησε την επικράτηση της «απόλυτης σιωπής», όχι απλώς στη θέαση της παράστασης αλλά «στο άκουσμα του σοφόκλειου λόγου».

Τα ψεύτικα τα λόγια τα μεγάλα...Κάτω από τα €8.900 το αφορολόγητο παρά τις δεσμεύσεις

Έτοιμοι να αλλάξουν -πριν καν ψηφιστεί- το νέο φορολογικό νομοσχέδιο, εμφανίζονται τώρα στην κυβέρνηση. Κυβερνητικές πηγές αφήνουν ανοικτό το ενδεχόμενο για να κατατεθεί πριν ψηφιστεί και τροπολογία που θα μειώνει ακόμα περισσότερο το ύψος του αφορολογήτου ορίου για μισθωτούς και συνταξιού​χ​ους.Όπως έχει κατατεθεί το νομοσχέδιο, προβλέπει μείωση του έμμεσου αφορολογήτου που ισχύει για μισθωτούς και συνταξιούχους στα 9.090 ευρώ, από 9.545 ευρώ σήμερα.

Γιατί ο Ερντογάν "έφαγε" τον Νταβούτογλου.Πού το πάει ο νέος σουλτάνος της Τουρκίας.

Ακριβά πλήρωσε την επιτυχίες του ως πρωθυπουργός ο Αχμέτ Νταβούτογλου, με την απομάκρυνσή του να προκαλεί αναταραχή στους Ευρωπαίους καθώς στο πρόσωπο του είχαν βρει έναν αξιόπιστο συνομιλητή.Αξιωματούχοι της ΕΕ σήμερα προσπαθούν ακόμη να αποκωδικοποιήσουν την κατάσταση. Ο μεγάλος φόβος τώρα της Ευρώπης  και βέβαια της Ελλάδας είναι το ενδεχόμενο ο μετριοπαθής Νταβούτογλου να αντικατασταθεί από κάποιον απόλυτα πιστό  στον Ερντογάν, που θα κάνει ακόμη δυσκολότερη την εφαρμογή της συμφωνίας ΕΕ-Τουρκίας.  Στην περίπτωση της Ελλάδας η απομάκρυνση Νταβούτογλου έρχεται ενώ η τουρκική προκλητικότητα στο Αιγαίο χτυπά κόκκινο και κανείς δεν ξέρει τι

Μπαίνουν ξανά στις 100 δόσεις όσοι απεντάχθηκαν χωρίς υπαιτιότητά τους

Να επανενταχθούν στη ρύθμιση των 100 δόσεων μπορούν πλέον οι οφειλέτες του Δημοσίου, που απεντάχθηκαν από αυτή χωρίς υπαιτιότητά τους.Όπως ανακοίνωσε ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών Τρύφων Αλεξιάδης, ήδη το υπουργείο εξέδωσε τη σχετική εγκύκλιο ώστε να λυθεί το ζήτημα που αντιμετώπισαν οι οφειλέτες αυτοί, εξαιτίας παράλειψης ή λάθους της τράπεζας.Ενημερώνοντας τη Βουλή - κατά την συζήτηση ερώτησης του βουλευτή των ΑΝΕΛ, Β. Κόκκαλη - ο κ. Αλεξιάδης είπε πως οι οφειλέτες μπορούν πλέον να απευθυνθούν στην Εφορία για να επανενταχθούν στη ρύθμιση.Το πρόβλημα δημιουργήθηκε όταν οι τράπεζες παρέλειψαν να ενημερώσουν τους οφειλέτες, οι οποίοι

Πρόγραμμα Εκδηλώσεων Δήμου Πέλλας Μάϊος 2016




Γιάννης Σηφάκης : Κοινωφελής 8μηνη εργασία και σε όλους τους Δήμους της Πέλλας τον Σεπτέμβριο



Ο Γιάννης Σηφάκης συναντήθηκε την Πέμπτη 5 Μαΐου 2016 με την Γενική Γραμματέα του Υπουργείου Εργασίας Δήμητρα Χαλικιά για την ένταξη των δήμων της Πέλλας στο πρόγραμμα για κοινωφελή εργασία και στην πρόσληψη επιπλέον ατόμων στον Δήμο Πέλλας για το προσφυγικό.
Η Γενική Γραμματέας σε συνεννόηση με την Υπουργό αποφάσισε την  ένταξη και των 4 δήμων της Πέλλας τον Σεπτέμβριο στο πρόγραμμα κοινωφελούς εργασίας με ίσο αριθμό εργαζομένων όπως το τελευταίο πρόγραμμα που είχαν. Η διάρκεια της απασχόλησης θα είναι 8 μήνες.

H απόλυτη φορολογική αφαίμαξη των Ελλήνων σε αριθμούς.

Περισσότερο από το μισό ετήσιο εισόδημά τους θα κληθούν να καταβάλουν σε φόρους και επιβαρύνσεις προς την εφορία και τα ασφαλιστικά ταμεία χιλιάδες φορολογούμενοι, οι οποίοι μετατρέπονται στα συνήθη υποζύγια για την εισροή χρημάτων στον κρατικό κορβανά, λόγω αδυναμίας της κυβέρνησης να καταπολεμήσει τη φοροδιαφυγή και να διευρύνει τη φορολογική βάση στο πλαίσιο ενός συστήματος κοινωνικής δικαιοσύνης.Χιλιάδες φορολογούμενοι μετατρέπονται στα συνήθη υποζύγια για την εισροή χρημάτων στα κρατικά ταμεία, λόγω αδυναμίας της κυβέρνησης να καταπολεμήσει τη φοροδιαφυγή​

Ομιλία με θέμα "Η Θέση της Ελλάδος στο σημερινό παγκόσμιο γεωπολιτικό περιβάλλον"



Δευτέρα 9 Μαΐου 2016 και ώρα 19.30' στην Αίθουσα Συνεδριάσεων του Δημοτικού Συμβουλίου Δήμου Πέλλας στα Γιαννιτσά.
                 
                ΘΕΜΑ:" Η θέση της Ελλάδος στο σημερινό  
παγκόσμιο γεωπολιτικό - γεωστρα-    
τηγικό περιβάλλον. Αναφορά και στο προσφυγικό ζήτημα. ".

Kόβουν το ΕΚΑΣ σε 120.000 χαμηλοσυνταξιούχους.

Θέσπιση «κόφτη» ώστε οι επικουρικές συντάξεις να μην μειώνονται πάνω από 40% προβλέπεται στις νομοτεχνικές βελτιώσεις του νομοσχεδίου για το ασφαλιστικό που αναμένεται να καταθέσει ο υπουργός Εργασίας Γιώργος Κατρούγκαλος στη διαρκή κοινοβουλευτική επιτροπή κοινωνικών υποθέσεων η οποία συνεδριάζει σήμερα και αύριο.Γι' αυτό και η αναλογιστική μελέτη για την βιωσιμότητα του ενιαίου επικουρικού ταμείου δε θα παρουσιαστεί στην επιτροπή εν αντιθέσει με τις άλλες μελέτες που κατατέθηκαν σήμερα στη Βουλή. Υπενθυμίζουμε ότι το Ελεγκτικό Συνέδριο είχε χαρακτηρίσει αντισυνταγματικό το νομοσχέδιο εξαιτίας της απουσίας αναλογιστικών μελετών.

Τι λένε τ'άστρα για σήμερα Παρασκευή 6/5

ΚΡΙΟΣ
Γενικά
Η Νέα Σελήνη στον Ταύρο σηματοδοτεί σημαντικές εξελίξεις στα οικονομικά σου κι επειδή ενδέχεται να προκύψουν κάποια απρόβλεπτα έσοδα, καλό είναι να μην προβείς σε αχρείαστες αγορές ή σε άσκοπες κινήσεις εντυπωσιασμού. Αντίθετα, θα ωφεληθείς ουσιαστικά, αν λειτουργήσεις ως επενδυτής. Επιπλέον, ίσως επανέλθει στο προσκήνιο μια «αδρανής» οικονομική ή επαγγελματική προοπτική, που σήμερα έχει πολύ καλύτερες πιθανότητες επιτυχίας.

Σαν σήμερα Παρασκευή 6 Μαϊου


 


Πατήστε εδώ για να δείτε το αλμανάκ της ημέρας.

Πέμπτη 5 Μαΐου 2016

48ωρη γενική απεργία Παρασκευή και Σάββατο ενάντια στο Ασφαλιστικό

Η ΓΣΕΕ προκήρυξε 48ωρη γενική απεργία για την Παρασκευή 6 και το Σάββατο 7 Μαΐου ενάντια «στον οδοστρωτήρα του Ασφαλιστικού και του Φορολογικού», ενώ κάνει λόγο και για κοινοβουλευτικό πραξικόπημα της κυβέρνησης, καθώς «μετά τις αιφνιδιαστικές πράξεις νομοθετικού περιεχομένου και την επιβολή μέτρων με κατεπείγουσες διαδικασίες, τώρα προχωρά και σε κοινοβουλευτικό πραξικόπημα, ενώ με διαδικασίες fast track επιχειρεί να αιφνιδιάσει την ελληνική κοινωνία προωθώντας τη ψήφιση του ασφαλιστικού και φορολογικού νομοσχεδίου μέσα στο Σαββατοκύριακο»

Δέκα πολύτιμα μαθήματα ευτυχίας που μας δίδασκαν οι Αρχαίοι Έλληνες

 
Όπως πίστευε ο Επίκουρος, ο άνθρωπος είναι κάτι μεγάλο και πολύτιμο. Την ευτυχία, τη μακαριότητα, την έχει μέσα του, φτάνει να παραμερίσει όσα τον ενοχλούν και του κάνουν κόλαση τη ζωή.Εδώ σας δίνουμε δέκα μικρά αλλά πολύτιμα μαθήματα ευτυχίας που μας δίνουν οι αρχαίοι πρόγονοι μας:
 1. Κάνε τα πάντα με αγάπη! Ζούμε με συναισθήματα, όχι με τις ώρες στο ηλιακό ρολόι. Θα έπρεπε να μετράμε το χρόνο με τους χτύπους της καρδιάς. Αριστοτέλης Η αγάπη είναι η αιτία ενότητας όλων των πραγμάτων Αριστοτέλης

Οκτώ τρόποι να περιορίσετε το ροχαλητό

Το ροχαλητό είναι μια πολύ ενοχλητική συνήθεια, όχι μόνο για εσάς αλλά και για όποιον κοιμάται δίπλα σας. Ωστόσο, υπάρχουν τρόποι να αντιμετωπίσετε το ροχαλητό.
- Αποφύγετε την κατανάλωση αλκοόλ και φαρμάκων που μειώνουν την αναπνοή, όπως υπνωτικά και ηρεμιστικά.
- Φροντίστε το βραδινό σας γεύμα να είναι ελαφρύ και προσπαθήστε να έχετε φάει τουλάχιστον 2-3 ώρες πριν τον ύπνο.
- Κάνετε μια ήπιας μορφής άσκηση. Η τόνωση των μυϊκών ομάδων βελτιώνει, μεταξύ άλλων, και το αναπνευστικό σύστημα, μειώνοντας σημαντικά τις πιθανότητες εμφάνισης ροχαλητού και άπνοιας.

Απεργιακές συγκεντρώσεις του ΠΑΜΕ σε Έδεσσα & Γιαννιτσά για την πρωτομαγιά την Κυριακή 8/5



  
  Συνάδελφοι, εργαζόμενοι και άνεργοι, ελευθεροεπαγγελματίες, συνταξιούχοι, νέες και νέοι, μετανάστες και πρόσφυγες


   130 χρόνια συμπληρώνονται φέτος από την αιματοβαμμένη εξέγερση των εργατών στο Σικάγο το 1886. Τότε, οι εργάτες του Σικάγο συγκρούστηκαν σφοδρά με την εργοδοσία και το κράτος της, διεκδικώντας το 8ωρο. Σε μια εποχή που η δουλειά «μέτραγε» 12 και 16 ώρες το 24ωρο, οι εργάτες διεκδίκησαν μείωση του εργάσιμου χρόνου και αύξηση των απολαβών τους. «8 ώρες δουλειά, 8 ώρες ξεκούραση και 8 ώρες ελεύθερο χρόνο για μόρφωση, πολιτισμό, κοινωνική συμμετοχή» ήταν το σύνθημα του αγώνα τους.

Η Γη φιλοξενεί 1 τρισ. είδη και γνωρίζουμε μόλις 0,001% από αυτά



Η Γη φιλοξενεί σχεδόν ένα τρισεκατομμύριο είδη οργανισμών και μικροοργανισμών, αλλά γνωρίζουμε μόλις 0,001 τοις εκατό από αυτά σύμφωνα με αμερικανική έρευνα που δημοσιεύτηκε χθες.
Οι ερευνητές, με επικεφαλής τον αναπληρωτή καθηγητή Τζέι Λένον του Τμήματος Βιολογίας του Πανεπιστημίου της Ιντιάνα, έκαναν τη σχετική δημοσίευση στο περιοδικό της Εθνικής Ακαδημίας Επιστημών των ΗΠΑ (PNAS).

Οι Αμερικανοί «προειδοποιούν» για τα χειρότερα που έρχονται στο Αιγαίο!

Του Βασίλη Κοψαχείλη*
Μην τολμήσει κανείς να δηλώσει έκπληκτος από αυτά που δυστυχώς έρχονται!Μετά τις συντονισμένες ενέργειες της αμερικανικής διπλωματίας σε Αθήνα και Άγκυρα, αυτό που πιθανότατα έρχεται είναι ένα ειδικό νομικό καθεστώς στο Αιγαίο, προκειμένου οι Αμερικανοί και το ΝΑΤΟ να εξασφαλίσουν τον έλεγχο του στρατηγικού διαύλου Στενά - Αιγαίο - ΝΑ Μεσόγειος.

Επίσκεψη του Γεν. Γραμματέα Αθλητισμού Ιούλιου Συναδινού στην Πέλλα



Διήμερη επίσκεψη στην Αλμωπία, στην Έδεσσα και στη Σκύδρα θα πραγματοποιήσει  την Παρασκευή 6 και το Σάββατο 7 Μαίου ο Γενικός Γραμματέας Αθλητισμού κ. Ιούλιος Συναδινός μαζί με τον Ειδικό Σύμβουλο της ΓΓΑ κ. Αλέξανδρο Αδαμίδη
Η επίσκεψη πραγματοποιείται μετά από πρόσκληση του Βουλευτή Πέλλας Γιάννη Σηφάκη και σε συνέχεια των επαφών που έχει ο βουλευτής με τον Γ.Γ.Α., με στόχο την προώθηση θεμάτων του αθλητισμού της περιοχής.

Ένα 10χρονο αγόρι "χάκαρε" το Instagram



Αμοιβή 10.000 δολαρίων δόθηκε σε ένα 10χρονο αγόρι από τη Φινλανδία αφού κατάφερε να βρει ένα σφάλμα στην υπηρεσία κοινωνικής δικτύωσης Instagram, η οποία παρέχει τη δυνατότητα λήψης, επεξεργασίας και κοινοποίησης φωτογραφιών και βίντεο.

Το αγόρι, το οποίο στην ουσία δεν θα έπρεπε να μπορεί να χρησιμοποιήσει την υπηρεσία για ακόμη 3 χρόνια, ανακάλυψε ένα bug που του επέτρεπε να σβήνει σχόλια που είχαν γίνει από άλλους χρήστες.