Σάββατο 18 Ιουνίου 2011

Μέρκελ: «Στηρίζω τον Έλληνα πρωθυπουργό»


Την υποστήριξή της στον πρωθυπουργό Γιώργο Παπανδρέου εξέφρασε η γερμανίδα καγκελάριος Άγκελα Μέρκελ, κατά τη συνέντευξη Τύπου που είχε με το γάλλο πρόεδρο Νικολά Σαρκοζί, ύστερα από τη συνάντησή τους στο Βερολίνο. «Θα ήταν καλό, αν η αντιπολίτευση υποστήριζε τον Έλληνα πρωθυπουργό. Αυτό θα βελτίωνε τις δυνατότητες να οδηγηθεί η Ελλάδα στο σωστό δρόμο». Κατά τη συνάντησή τους, οι δύο ηγέτες κατέληξαν στη βάση των όρων της συμφωνίας της Βιέννης ώστε χωρίς καθυστερήσεις να προχωρήσει το νέο πακέτο βοήθειας προς την Ελλάδα.

«Ο Έλληνας πρωθυπουργός έχει τη στήριξή μας» δήλωσε η γερμανίδα καγκελάριος και, αναφερόμενη στην τηλεφωνική επικοινωνία που είχε με τον Γιώργο Παπανδρέου χθες, τόνισε:«Μπόρεσα να διαπιστώσω πόσο μεγάλη είναι η δέσμευση του πρωθυπουργού προκειμένου να ανταποκριθεί η Ελλάδα στις υποχρεώσεις της, καθώς και με ποιο τρόπο αγωνίζεται ώστε η Ελλάδα να ακολουθήσει το σωστό δρόμο».

Ο γάλλος πρόεδρος, από την πλευρά του, χαιρέτησε τις προσπάθειες της ελληνικής κυβέρνησης, καλώντας την να συνεχίσει την πορεία μεταρρυθμίσεων και των ιδιωτικοποιήσεων.

Πάντως, η γερμανίδα καγκελάριος, επισήμανε ότι η Ελλάδα θα πρέπει να προχωρήσει στην έγκριση του Μεσοπρόθεσμου Προγράμματος, ως προϋπόθεση για τη διαμόρφωση του νέου πακέτου στήριξης.

Οι δύο ηγέτες συμφώνησαν το νέο πακέτο βοήθειας προς την Ελλάδα να βασιστεί πάνω στους όρους της συμφωνίας της Βιέννης, παρά τις αρχικές διαφωνίες τους για τη συμμετροχή των ιδιωτών.

Πηγή tanea.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου