Πέμπτη 15 Δεκεμβρίου 2011

Ξεκίνημα για τη μάχη ηγεσίας στο ΠΑΣΟΚ


Ετοιμος να αναλάβει πρωτοβουλίες που θα αποτυπώνουν το «στίγμα» των αποφάσεών του ο Γ. Παπανδρέου. Καθαρές επιλογές που να μην τραυματίζουν την παράταξη, ούτε να υπονομεύουν την κυβέρνηση, η συμφωνία με Ευ. Βενιζέλο

Ετοιμος να αναλάβει πρωτοβουλίες που θα αποτυπώνουν το «στίγμα» των αποφάσεών του για την «επόμενη ημέρα» στο ΠΑΣΟΚ -ακόμη και τη μη διεκδίκηση της επανεκλογής του στην ηγεσία- είναι ο Γιώργος Παπανδρέου, που χθες το απόγευμα είχε το πρώτο κορυφαίο, εσωκομματικού ενδιαφέροντος τετ α τετ με τον υπουργό Οικονομικών, Β. Βενιζέλο...


Το ραντεβού στο «ρετιρέ» της Ιπποκράτους διήρκεσε περισσότερο από μία ώρα και κατά πληροφορίες οι κ. Παπανδρέου και Βενιζέλος, αφού μίλησαν αναλυτικά για την «καυτή ατζέντα» που διαχειρίζεται η κυβέρνηση Παπαδήμου, είπαν όσα ήθελαν να πουν για τις εσωκομματικές διαδικασίες και την προσωπική τους «σφραγίδα» σ' αυτές. Είναι γεγονός ότι δεν βγήκε επίσημα «καπνός» από τη συνάντηση στα κεντρικά γραφεία του ΠΑΣΟΚ - αλλά ελάχιστοι (έμπιστοι συνεργάτες τους) γνωρίζουν βασικές πτυχές από την κουβέντα, όπως αυτή εξελίχθηκε.
Η μάχη ηγεσίας στο ΠΑΣΟΚ είναι, κατά πολλούς, προ των πυλών. Οι πρώην αντίπαλοι του 2007 για την ηγεσία ξαναβρίσκονται, έχοντας περάσει και οι δύο από τη διετία του μνημονίου στη φάση που αναζητούν την κατάλληλη φόρμουλα -και- για τις κινήσεις τους εφεξής στην «πράσινη σκακιέρα».
Ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ δίνει την αίσθηση ότι έχει επιλέξει να ανοίξει σε... δόσεις τα κλειστά χαρτιά του.
Συνεργάτες του έλεγαν χθες, με αφορμή το ραντεβού του με τον Β. Βενιζέλο, ότι μέσα στις επόμενες ημέρες -με επίκεντρο και τη συνεδρίαση του Πολιτικού Συμβουλίου, μάλλον την προσεχή Τετάρτη- θα γίνει συζήτηση για την αξιολόγηση των πολιτικών και οικονομικών εξελίξεων, τη στήριξη της κυβέρνησης για την ολοκλήρωση του έργου της και την πορεία του ΠΑΣΟΚ.
Για το δε Πολιτικό Συμβούλιο, οι πληροφορίες λένε ότι η σύνθεσή του θα «ενισχυθεί» από τη συμμετοχή στη συνεδρίαση κορυφαίων υπουργών, των κ. Βενιζέλου, Χρυσοχοΐδη, Ρέππα, Σκανδαλίδη, Λοβέρδου, της Αννας Διαμαντοπούλου κ.ά.
Και τι λέει ο υπουργός Οικονομικών για την εσωκομματική μάχη; «Κύκλοι» του Β. Βενιζέλου, αφού διέτρεξαν με φράσεις τους τη σκληρή πραγματικότητα για την οικονομία και τους προσεχείς «σταθμούς» των εξελίξεων, έφτασαν στην εντύπωση που αποκόμισε ο υπουργός Οικονομικών από την ανταλλαγή απόψεων με τον κ. Παπανδρέου: «Θα αναλάβει μια σειρά πρωτοβουλιών που θα διαφυλάξουν την ενότητα, την ανανέωση και τη δυναμική της παράταξης». Εν συνεχεία τονίζουν πως υπήρξε συμφωνία ότι «οι σχετικές επιλογές πρέπει να είναι καθαρές και ευρύτατης αποδοχής, χωρίς ούτε η παράταξη να τραυματίζεται, ούτε να υπονομεύεται η λειτουργία της κυβέρνησης».
«Δαχτυλίδια»
Και για τα «δαχτυλίδια»; Οι ίδιοι «κύκλοι» τα... απωθούν, ενώ αφήνουν αιχμές κατά της ομάδας των «τριών», των κ. Λοβέρδου, Ραγκούση και της κ. Διαμαντοπούλου: «Δεν ενδιαφέρεται για τα διαδικαστικά ζητήματα, διότι είναι παρών και ξέρει να δίνει και δίνει τις μάχες σε όλα τα διαδικαστικά πλαίσια.
Και δεν δέχεται συστάσεις, ούτε υποδείξεις από κανέναν για τις εσωκομματικές διαδικασίες και στη βάση, γιατί αυτά απέδειξε ότι τα τιμά υπό πολύ δύσκολες συνθήκες». Είναι πασιφανές ότι ο κ. Βενιζέλος προαναγγέλλει εκλογή αρχηγού από τη βάση και όχι στη διαρχία (δεν ετέθη άλλωστε)...

Πηγή  ethnos.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου