Δευτέρα 12 Δεκεμβρίου 2011

Κουτρουμάνης: «Δεν έχει τεθεί θέμα κατάργησης 13ου-14ου μισθού στον ιδιωτικό τομέα»


Δεν έχει τεθεί μέχρι στιγμής από την τρόικα θέμα κατάργησης του 13ου και 14ου μισθού στον ιδιωτικό τομέα, δήλωσε σήμερα ο υπουργός Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης Γιώργος Κουτρουμάνης, έπειτα από συνάντηση που είχε με τον Πρωθυπουργό Λουκά Παπαδήμο.

Η τρόικα ωστόσο ζήτησε την επαναδιαπραγμάτευση της Εθνικής Γενικής Συλλογικής Σύμβασης Εργασίας, η οποία διαμορφώνει τις κατώτατες αμοιβές στον ιδιωτικό τομέα, έτσι ώστε οι μισθοί να διαμορφωθούν χαμηλότερα από τα 751,39 ευρώ (κατώτατος μισθός) ή τα 33,57 ευρώ (κατώτατο ημερομίσθιο)...

«Ξεκινήστε την διαδικασία συνομιλιών με τους κοινωνικούς εταίρους, ώστε να πεισθούν να μειωθούν τα κατώτατα όρια αμοιβών που προβλέπει η σύμβαση», πρότειναν οι δανειστές στον κ. Κουτρουμάνη και συμπλήρωσαν: «εάν δεν καταστεί αυτό δυνατό, προχωρήστε σε νομοθετική ρύθμιση με την οποία θα επιτυγχάνεται το ίδιο αποτέλεσμα».

Το θέμα τότε είχε ρυθμιστεί με πολιτική παρέμβαση και διαπραγμάτευση, με την κυβέρνηση να επιμένει ότι δεν μπορεί να προχωρήσει σε ένα τόσο - επαχθές - κοινωνικά μέτρο.

Πηγή  tanea.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου