Τετάρτη 24 Ιουλίου 2013

Οι αντιπεριφερειάρχες θα αποφασίζουν πόσες Κυριακές θα είναι ανοικτά τα καταστήματα



Σε νέα αλλαγή προχώρησε ο υπουργός Ανάπτυξης στο νομοσχέδιο με το οποίο επιτρέπεται η λειτουργία των μικρών καταστημάτων όλες τις Κυριακές.
Ύστερα από απαίτηση του ΠΑΣΟΚ, που διατύπωσε ο εισηγητής του Μιχάλης Κασσής, ο υπουργός ανακοίνωσε ότι αποσύρεται η διάταξη που δίνει την δυνατότητα στους δημάρχους Αθήνας, Πειραιά και Θεσσαλονίκης να ορίζουν πόσες Κυριακές θα είναι ανοικτά τα καταστήματα κάτω των 250 τ.μ...

«Αφού το ΠΑΣΟΚ άλλαξε άποψη, προφανώς και το υπουργείο Ανάπτυξης δεν έχει λόγο να επιμείνει σε μία πρωτοβουλία που δεν ήταν δική του», είπε ο Κ. Χατζηδάκης. Η αρμοδιότητα αυτή θα ανήκει στους αντιπεριφερειάρχες.
Νωρίτερα,  ο κ. Χατζηδάκης κατέθεσε τρεις ακόμη αλλαγές στο νομοσχέδιο για το άνοιγμα των καταστημάτων τις Κυριακές. Σε παρέμβασή του ανέφερε ότι υπάρχει σύμπτωση απόψεων σε μεγάλο βαθμό για άνοιγμα όλων των καταστημάτων για επτά Κυριακές το χρόνο, ενώ για τα μικρότερα καταστήματα (κάτω των 250 τ.μ.):
-ορίζεται ότι ο αντιπεριφερειάρχης είναι υποχρεωμένος να εκδώσει την απόφαση για το άνοιγμα των καταστημάτων μέσα σε ένα τρίμηνο, αλλιώς θα έχει κυρώσεις
-ξεκαθαρίζεται ότι ο αντιπεριφειάρχης μπορεί να αποφασίζει και για συγκεκριμένες περιοχές μέσα στο χώρο ευθύνης του.
-για τις τουριστικές περιοχές όπου, όπως είπε ο Κ. Χατζηδάκης διατυπώθηκε η κριτική ότι οι ρυθμίσεις μπορεί να λειτουργήσουν περιοριστικά «καθιστούμε σαφές ότι σε σχέση με το ωράριο που ισχύει στις τουριστικές περιοχές δεν αλλάζει τίποτα».
naftemporiki.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου