Παρασκευή 7 Οκτωβρίου 2011

Σαμαράς: Μιλάμε την ίδια γλώσσα με τον Ρέσλερ


Τη γλώσσα της... ανάπτυξης μιλούν ο πρόεδρος της Δημοκρατίας Αντώνης Σαμαρά με τον υπουργό Οικονομίας Φίλιπ Ρέσλερ, σύμφωνα με τον πρώτο, που χαρακτηρίζει σημαντική εξέλιξη την πρόθεση των γερμανικών επενδύσεων. 

Μετά τη συνάντηση που είχε με τον Γερμανό αντικαγκελάριο, ο Αντώνης Σαμαράς δήλωσε: "Με τον κ. Ρέσλερ μιλήσαμε μια κοινή γλώσσα...

Τη γλώσσα της ανάπτυξης, για την οποία -όπως ξέρετε- παλεύω και επιμένω δύο χρόνια τώρα. Και η οποία, δυστυχώς, υπονομεύεται ή βραχυκυκλώνεται από την κυβερνητική οικονομική πολιτική. Ως εκ τούτου, η πρόθεση γερμανικών επενδύσεων στην Ελλάδα πρέπει να θεωρηθεί από όλους μας ως μια πολύ σημαντική εξέλιξη".
Ερωτηθείς από δημοσιογράφους σχετικά με τα σενάρια περί κουρέματος του ελληνικού χρέους, ο πρόεδρος της Ν.Δ. σχολίασε: "Όπως θυμάστε και με την απόφαση της 21ης Ιουλίου, ο διάβολος κρύβεται στη λεπτομέρεια. Αλλά δεν είναι λεπτομέρεια, ούτε η ρευστότητα της ελληνικής οικονομίας, που είναι το νούμερο ένα ζήτημα, ούτε και το μέλλον των Ασφαλιστικών μας Ταμείων. Ως εκ τούτου, ελπίζω αυτή η κυβέρνηση, που δεν διαπραγματεύεται τίποτα απολύτως, τουλάχιστον να μας ακούει".
Στη συνάντηση μετείχαν και ο αντιπρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας Στ. Δήμας, οι αναπληρωτές Τομεάρχες Οικονομίας Χρ. Σταϊκούρας και Ν. Μηταράκης και ο σύμβουλος του προέδρου του κόμματος Χρ. Λαζαρίδης.

Πηγή  enet.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου