Δευτέρα 3 Οκτωβρίου 2011

Ανοιχτό το ενδεχόμενο μηδενικών προσλήψεων


Ο Υπ. Διοικ. Μεταρρύθμησης κ. Δ. Ρέππας
Αυστηρότερο γίνεται το πλαίσιο για τη μείωση του προσωπικού στο δημόσιο τομέα, το 2012, σύμφωνα με ανακοινώσεις που έκανε ο υπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης, Δημήτρης Ρέππας, ο οποίος δεν απέκλεισε το ενδεχόμενο μηδενικών προσλήψεων.

Συγκεκριμένα ο υπουργός αναφέρθηκε στη μεγάλη μείωση του προσωπικού με κάθε σχέση εργασίας στο στενό και ευρύτερο δημόσιο τομέα τα δυο τελευταία χρόνια που έφτασε στις 200.000 και προανήγγειλε ότι...

...οι περικοπές θα συνεχιστούν και θα διευρυνθούν το 2012.
Όπως είπε ο Δημήτρης Ρέππας, η αναλογία που ισχύει φέτος για μία πρόσληψη σε κάθε 10 αποχωρήσεις, ενδεχομένως να γίνει αυστηρότερος του χρόνου.
"Αντί να ισχύσει η αναλογία 1 προς 5 που αρχικώς προβλεπόταν, να έχουμε πολύ μικρότερο αριθμό προσλήψεων. Το ίδιο και για τις προσλήψεις συμβασιούχων, όπου η δέσμευση για μείωση κατά ένα ακόμη 10% σε σχέση με φέτος μέσα στο 2012, μπορεί τελικώς να μετατραπεί σε εξαιρετικά περιορισμένο αριθμό προσλήψεων για το απολύτως αναγκαίο προσωπικό ή και μηδενισμό προσλήψεων" ανέφερε χαρακτηριστικά ο κ. Ρέππας.
Επίσης, υπενθύμισε ότι προωθείται παράλληλα η μείωση κατά 30% των υπηρεσιακών μονάδων και η κατάργηση των οργανικών θέσεων που δεν κατέχονται σήμερα.

Η εφεδρεία δεν θα επηρεάσει τη σύνταξη
Σε άλλη ερώτηση δημοσιογράφου για τις αποδοχές και τη συνταξιοδοτική κατάληξη όσων ενταχθούν στην εργασιακή εφεδρεία, ο κ. Ρέππας, απάντησε ότι ο υπολογισμός των αμοιβών θα γίνεται με βάση το νέο, ενιαίο μισθολόγιο και όχι με ότι ισχύει μέχρι σήμερα.
"Στην απόφαση που έλαβε το Υπουργικό Συμβούλιο, προβλέπεται ότι οι υπάλληλοι θα αμείβονται με το 60% του βασικού μισθού, με σημείο αναφοράς το νέο μισθολόγιο. Άρα το ποσό είναι υψηλότερο.
"Επίσης, καθ' όλη τη διάρκεια θα έχουν ασφαλιστική κάλυψη, ενώ η παραμονή τους σε καθεστώς εργασιακής εφεδρείας δεν προσμετράτε στον υπολογισμό της σύνταξης, άρα δεν την επηρεάζει αρνητικά. Όπως επίσης, δεν επηρεάζει τη λήψη του εφάπαξ για όσους το δικαιούνται.
"Κατά τα άλλα, η πολιτική για την εργασιακή εφεδρεία, είναι μια πολιτική η οποία οδηγεί σε εξορθολογισμό του Δημοσίου με κανόνες ασφάλειας για τη μεγάλη ομάδα των πολιτών που θα ενταχθεί σε αυτήν την κατηγορία".

Πηγή  ethnos.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου