Πέμπτη 24 Μαΐου 2012

Λίστα με 500 ύποπτους για διαφθορά


Λίστα με 500 ονόματα πρώην νομαρχών, πρώην δημάρχων, πρώην υπουργών και πρώην βουλευτών για τους οποίους υπάρχουν καταγγελίες για παράνομο πλουτισμό έχει στα χέρια του το ΣΔΟΕ. 

Ηδη έχει ξεκινήσει την έρευνα των συγκεκριμένων προσώπων με άνοιγμα τραπεζικών λογαριασμών προκειμένου να διαπιστωθεί εάν όσα καταγγέλθηκαν, ανώνυμα και επώνυμα έχουν βάση.

Η έρευνα που ξεκίνησε πριν από περίπου έξι μήνες βρίσκεται σε εξέλιξη και μάλιστα όπως δηλώνει στην «Η» αρμόδιο στέλεχος «η υπόθεση έχει ζουμί»...

Το ΣΔΟΕ έχει προχωρήσει στον έλεγχο των φορολογικών δηλώσεων των πολιτικών για τους οποίους έγιναν οι καταγγελίες και το διάστημα αυτό γίνεται έλεγχος των «πόθεν έσχες» που έχουν υποβάλει τα τελευταία δέκα χρόνια.
Ταυτόχρονα το ΣΔΟΕ έχει αποστείλει έγγραφο στην Ένωση Ελληνικών Τραπεζών μέσω της οποίας ζητά (από τα μέλη της) στοιχεία λογαριασμών σε οποιαδήποτε μορφή (ταμιευτηρίου, προθεσμίας, όψεως, μετοχών, μεριδίων αμοιβαίων κεφαλαίων, διαχείρισης χαρτοφυλακίου, παραγώγων σε δείκτες, μετοχές, προϊόντα συνάλλαγμα FTF κ.λπ.). Ωστόσο, οι έλεγχοι σε σημαντικές υποθέσεις φοροδιαφυγής και «ξεπλύματος βρόμικου χρήματος» γίνονται μετ' εμποδίων λόγω έλλειψης προσωπικού.

Πηγή  imerisia.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου