Πέμπτη 2 Ιανουαρίου 2014

Η "ΝΕΡΙΤ" δεν ήρθε ακόμη,αλλά το χαράτσι επέστρεψε....

Αργότερα μέσα στο 2014 είναι προγραμματισμένη η έναρξη της Νέας Ελληνικής Ραδιοφωνίας, Ίντερνετ και Τηλεόραση, που θα αντικαταστήσει τη Δημόσια Τηλεόραση μετά το κλείσιμο της ΕΡΤ, με το στόχο τα μεγάλα ποδοσφαιρικά "ραντεβού" της τελικής φάσης του Τσάμπιονς Λιγκ αλλά και του Μουντιάλ του καλοκαιριού.
Η κυβέρνηση δημοσιοποίησε και τον νόμο (4173 του 2013) με βάση τον οποίο επανέρχεται το "χαράτσι", όπως το είχε χαρακτηρίσει ο ίδιος ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Σ. Κεδίκογλου,
ως ανταποδοτικό τέλος για την εκπλήρωση του στόχου της δημόσιας τηλεόρασης. Η καταβολή ειδικού τέλους για τη λειτουργία δημόσιας τηλεόρασης ήταν ένας από τους λόγους που είχε προβάλει ο Κεδίκογλου για το κλείσιμο της ΕΡΤ.

Το ποσό για το νέο τέλος τοποθετείται στα 3 ευρώ και θα εισπράττεται μέσω των λογαριασμών της ΔΕΗ, ενώ η ισχύς του ξεκίνησε από 1η Ιανουαρίου 2014. Η κυβέρνηση έχει προϋπολογίσει έσοδα από το "χαράτσι" για την ΝΕΡΙΤ στα 191 εκατ. ευρώ, από τα οποία τα 101 εκατ. ευρώ θα καλύψουν το λειτουργικό της κόστος και τα υπόλοιπα θα συμβάλουν στο πλεόνασμα του κρατικού προϋπολογισμού για το 2014.
Το 2012, το κόστος λειτουργίας της ΕΡΤ ήταν 245 εκατ. ευρώ και τα συνολικά έσοδα από το ανταποδοτικό τέλος (4,24 ευρώ το μήνα) περίπου 300 εκατ. ευρώ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου