Τρίτη 5 Ιουλίου 2011

ΝΔ: Κριτική στην κυβέρνηση για καθυστερήσεις στην απορρόφηση του ΕΣΠΑ


Έντονη κριτική στην κυβέρνηση για το ΕΣΠΑ άσκησε ο υπεύθυνος του Τομέα Πολιτικής Ευθύνης Ανάπτυξης και Ανταγωνιστικότητας, Κωστής Χατζηδάκης, κατηγορώντας την ότι κινείται με πολύ αργούς ρυθμούς καθυστερώντας την απορρόφησή του.
Όπως ανέφερε ο κ. Χατζηδάκης σε συνέντευξη Τύπου, το ποσοστό των απορροφήσεων κινείται σήμερα...

... στο 21,82% αυξημένο μόνο 3,8 ποσοστιαίες μονάδες σε σχέση με το 18% του Δεκεμβρίου του 2010.
Παράλληλα, επισήμανε ότι η Ελλάδα έχει μείνει πίσω σε σχέση με τις άλλες χώρες της ΕΕ, αφού τον Σεπτέμβριο του 2009 ήταν στην 5η θέση, ενώ σήμερα βρίσκεται στην 20η θέση μεταξύ των 27 χωρών μελών της ΕΕ.
Ο κ. Χατζηδάκης υπογράμμισε ότι ενώ η κυβέρνηση εξαγγέλλει νέα προγράμματα, τα ήδη υπάρχοντα δεν έχουν καθόλου ικανοποιητικά αποτελέσματα, αναφέροντας ως παραδείγματα τα προγράμματα για τη νεανική και τη γυναικεία επιχειρηματικότητα και το πρόγραμμα για την ψηφιακή σύγκλιση.
Αναφερόμενος στη συζήτηση σε σχέση με μια συμφωνία με την Ευρωπαϊκή Επιτροπή που θα μπορούσε να διευκολύνει τις εκταμιεύσεις και να ελαφρύνει τον προϋπολογισμό, δήλωσε ότι η Νέα Δημοκρατία είχε προτείνει, ήδη από τον Φεβρουάριο του 2010, λόγω της δημοσιονομικής κρίσης, να ζητηθεί από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή αύξηση της κοινοτικής συμμετοχής στη χρηματοδότηση του ΕΣΠΑ.
Σημείωσε ακόμη πως και η ίδια η επιστολή του Πρωθυπουργού προς τον κ. Μπαρόζο για το ΕΣΠΑ, υπογραμμίζει τη σύγχυση της κυβέρνησης για το ζήτημα.

Πηγή  naftemporiki.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου