Παρασκευή 8 Ιουλίου 2011

Στόχος χάκερ η ιστοσελίδα της Βουλής


Επίθεση από χάκερ δέχθηκε την Παρασκευή η ιστοσελίδα του ελληνικού Κοινοβουλίου. Οι δράστες απέσπασαν κωδικούς πρόσβασης και δεδομένα της ιστοσελίδας, τα οποία δημοσιοποιήθηκαν στη συνέχεια σε άλλες πλατφόρμες στο Διαδίκτυο.
Η επίθεση υπογράφεται από την ομάδα "Real Democracy Reverse Engineering" και στο μήνυμα των δραστών που αναρτήθηκε σε διάφορες ιστοσελίδες...

... στο Διαδίκτυο μεταξύ άλλων αναφέρεται: Γίνεστε τσαρλατάνοι οταν κόβετε με ευκολία τις συντάξεις των 400 ευρώ, αλλά τρέμετε μην χάσετε το κομμάτικο σας κράτος. Είναι εξοργιστικό να διαμαρτύρεστε για τα αυγά και τα γιαούρτια ως μορφή βίας, οταν τα ΜΑΤ σαπίζουν τον κόσμο στο ξύλο".
Για το περιστατικό πραγματοποιήθηκε έκτακτη σύσκεψη στο γραφείο του γενικού γραμματέα της Βουλής, υπό τον πρόεδρο της Βουλής και με τη συμμετοχή και τεχνικών, όπου διαπιστώθηκε ότι η εισβολή ήταν ήπια και όχι μεγάλης έκτασης και γι' αυτό και ελήφθη απόφαση να μην "κατέβει" το site της Βουλής.
Μέχρι στιγμής δεν έχει γίνει σαφές εάν η συγκεκριμένη επίθεση σχετίζεται με τους Anonymous που πρόσφατα είχαν διακηρύξει πως ξεκινούν σειρά επιθέσεων σε ιστοσελίδες στην Ελλάδα, για να υποστηρίξουν το κίνημα των Αγανακτισμένων.

Πηγή  megatv.com

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου