Παρασκευή 8 Ιουλίου 2011

«Πυρά» Δημοκρατικής Συμμαχίας κατά ΠΑΣΟΚ και ΝΔ για την υπόθεση Siemens


H Δημοκρατική Συμμαχία κατηγορεί το ΠΑΣΟΚ και τη ΝΔ για «συμψηφισμό» στην υπόθεση Siemens.
Σφοδρή επίθεση κατά του ΠΑΣΟΚ και της ΝΔ εξαπέλυσε η Δημοκρατική Συμμαχία για την υπόθεση της Siemens, κατηγορώντας τα δύο κόμματα ότι επέλεξαν τη λογική των συμψηφισμών με αποτέλεσμα...
... της συγκάλυψη της υπόθεσης, για να «μη μάθει ποτέ η ελληνική κοινωνία ποιοι πήραν τα λεφτά, που πήγαν οι μίζες, ποια είναι η διαδρομή του μαύρου πολιτικού χρήματος προς πρόσωπα και κόμματα από τις προγραμματικές συμβάσεις και τις προμήθειες του ΟΤΕ και των άλλων δημοσίων φορέων» .
Η Δημοκρατική Συμμαχία χαρακτηρίζει αστήρικτη και προκλητική η πρόταση παραπομπής «που στήνουν τώρα». «Αν νομίζουν ότι με τη μεθόδευση αυτή θα ξεγελάσουν τον κόσμο, που διαμαρτύρεται για την ανομία, κάνουν λάθος», καταλήγει η ανακοίνωση της Δημοκρατικής Συμμαχίας.
Ο εκπρόσωπος τύπου του κόμματος, Δημήτρης Ζαφειριάδης επίσης αναφέρθηκε στο θέμα της απόφασης του υπουργού Περιβάλλοντος για τα αυθαίρετα, λέγοντας ότι η κυβέρνηση καθυστερεί να περιορίσει δαπάνες και σπατάλες του δημοσίου και γι' αυτό καταφεύγει -υπό το άγχος να μαζέψει έσοδα- στη νομιμοποίηση της αυθαιρεσίας.
«Ενισχύει το αίσθημα ανομίας και ατιμωρησίας», συνέχισε και σημείωσε πως τέτοιες αποφάσεις ανοίγουν το δρόμο για νέα αυθαίρετα, ενώ επαναδιατύπωσε την πρόταση της Δημοκρατικής Συμμαχίας η κυβέρνηση να επιδιώξει την άμεση είσπραξη εσόδων, όχι με τακτοποίηση αυθαιρέτων αλλά με εφαρμογή της υφιστάμενης νομοθεσίας σε ιδιοκτήτες κατοικιών άνω των 200 τ.μ. που έχουν παρανομήσει.
Πηγή  www.kathimerini.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου