Δευτέρα 4 Ιουλίου 2011

Κρούσμα του ιού του Δυτικού Νείλου σε Πέλλα και Ημαθία


Εντοπίστηκε πριν από λίγες μέρες ο ιός του δυτικού Νείλου, στην Πέλλα και στην Ημαθία , στο αίμα περιστεριών που είχαν υποβληθεί σε εντατικό πρόγραμμα επιδημιολογικής παρακολούθησης για τον έγκαιρο εντοπισμό του ιού.
Σύμφωνα με την εφημερίδα «Θεσσαλονίκη», οι ιθύνοντες θεωρούν πως είναι θέμα λίγων εβδομάδων, ίσως και ημερών, να ανιχνευθεί ο ιός και σε ανθρώπινο οργανισμό.


Ωστόσο οι αρμόδιοι εμφανίζονται ιδιαιτέρως καθησυχαστικοί και τονίζουν ότι τα κρούσματα αναμένεται φέτος να είναι λιγότερα, ενώ υπογραμμίζουν και την πολύ καλύτερη ετοιμότητα των υγειονομικών υπηρεσιών.
Υπενθυμίζεται ότι πέρυσι είχε υπάρξει σημαντική καθυστέρηση στον εντοπισμό του ιού: εκτιμάται ότι εμφανίστηκε τον Ιούνιο, η γνωστοποίηση του πρώτου κρούσματος ωστόσο έγινε στις 7 Αυγούστου. Πέρυσι εκτιμάται ότι μολύνθηκαν περίπου 20.000 άτομα, νοσηλεύθηκαν 261 (τα δέκα ήταν εκτός Κεντρικής Μακεδονίας), εκ των οποίων 191 εμφάνισαν εγκεφαλίτιδα και εξ αυτών 37 κατέληξαν. Τα περισσότερα κρούσματα είχαν εντοπιστεί σε ηπειρωτικές περιοχές της Ημαθίας και Πέλλας.

Πηγή  newstoday.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου