Τρίτη 5 Ιουλίου 2011

Περισσότερες από 8.000 ακυρώσεις λόγω επεισοδίων

Οι ξενοδόχοι ζητούν την αρωγή της κυβέρνησης με σειρά οικονομικών μέτρων προκειμένου να ανακουφιστούν και να ανακάμψουν οι επιχειρήσεις τους.

Περισσότερες από 8.000 ακυρώσεις κρατήσεων στα ξενοδοχεία του κέντρου της Αθήνας, είναι οι πρώτες αρνητικές επιπτώσεις για τον ελληνικό τουρισμό μετά από τις εικόνες βίας και βανδαλισμών στο κέντρο της πόλης, που μεταδόθηκαν σε ολόκληρο τον κόσμο, σύμφωνα με στοιχεία που έδωσαν στη δημοσιότητα...

... οι ξενοδόχοι. Ταυτόχρονα εκφράζουν φόβους ότι η συνέχεια θα είναι χειρότερη.
Το πρόβλημα είναι ήδη εμφανές σε συνέδρια και σε γκρουπ για τα επόμενα χρόνια, υποστηρίζει ο Γ. Ρέτσος, πρόεδρος της Ένωσης ξενοδόχων Αθηνών, διότι παγιώνεται η εικόνα της Αθήνας ως μη ασφαλούς προορισμού ενώ πρόσθεσε ότι από τώρα ακυρώνουν κρατήσεις για το 2012.
Να σημειωθεί ότι, τις ημέρες των άγριων επεισοδίων ένα ξενοδοχείο εκκενώθηκε, ενώ πολλοί τουρίστες δεν μπόρεσαν για ώρες να επιστρέψουν στα ξενοδοχεία τους στο κέντρο της Αθήνας. Οι υλικές ζημιές ανέρχονται σε εκατοντάδες χιλιάδες ευρώ ανέρχονται και οι υλικές ζημιές.
Οι ξενοδόχοι ζητούν από τον υπουργό Οικονομίας σειρά μέτρων για την ανακούφιση των επιχειρήσεών τους που έχουν πληγεί από τα επεισόδια στο κέντρο. Μεταξύ αυτών:
  • Μη καταβολή του Φόρου Ακίνητης Περιουσίας για το 2012
  • Μη καταβολή ΕΦΤΕ 0,6% για υφιστάμενα και νέα δάνεια για τους επόμενους 12 μήνες
  • Αναστολή τέλους παρεπιδημούντων 0,5% μέχρι τέλος του χρόνου
  • Έκπτωση ασφαλιστικών εισφορών 20% για 12 μήνες και στοχευμένη διαφημιστική καμπάνια για την Αθήνα.
Εν τω μεταξύ, η εισαγγελία Πρωτοδικών Αθηνών, σχημάτισε τέσσερις διαφορετικές δικογραφίες για τα επεισόδια στο κέντρο της Αθήνας, μετά τις καταγγελίες για υπερβολική χρήση χημικών και βία.
Σύμφωνα με έρευνα που έκανε η εταιρεία Κάπα Research με αφορμή τα σοβαρά επεισόδια του Δεκεμβρίου του 2008, από τις 5.500 επιχειρήσεις του κέντρου, το 28% έχει υποστεί φθορές ή καταστροφές κατά την διάρκεια επεισοδίων ενώ το ένα τρίτο έχει λεηλατηθεί από τους ταραξίες.
Την ίδια στιγμή, εξαιτίας της οικονομικής κρίσης, της εγκληματικότητας και των γκέτο, 15 ξενοδοχεία στην Αττική έβαλαν λουκέτο τα τελευταία δυο χρόνια. Οι επιχειρήσεις που πλήττονται περισσότερο από αυτήν την κατάσταση, βρίσκονται στις περιοχές του εμπορικού τριγώνου, της Ομόνοιας, των Εξαρχείων, του Κολωνακίου, της Πλάκας, του Μοναστηρακίου, του Κολωνού και του Μεταξουργείου.

Πηγή  megatv.com

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου