Σάββατο 29 Μαρτίου 2014

Συμψηφισμός χρεών με επιδοτήσεις για αγρότες



Στο στόχαστρο φαίνεται πως βάζει το υπουργείο Εργασίας με το πολυνομοσχέδιο, τους αυτοαπασχολούμενους ασφαλισμένους του ΟΑΕΕ, των οποίων τις εισφορές καθιστά «καθυστερούμενες» με την πάροδο μόλις ενός μήνα, επιβάλλοντας όλες τις πρόσθετες επιβαρύνσεις. Παράλληλα για τους ασφαλισμένους του ΟΑΕΕ και για τους αγρότες (ΟΓΑ), στην περίπτωση που καθυστερούν να καταβάλλουν τις εισφορές τους, το κράτος προβαίνει σε παρακράτηση των οφειλόμενων ποσών «από τις πάσης φύσεως καταβολές, πληρωμές,
επιδοτήσεις, αποζημιώσεις, επιχορηγήσεις, και δανειοδοτήσεις που καταβάλλονται από το Δημόσιο τομέα». Το ίδιο, «συμψηφίζονται υποχρεωτικά με οφειλές προς τους Οργανισμούς Κοινωνικής Ασφάλισης (...) ποσά που προέρχονται από επιστροφές φόρου προστιθέμενης αξίας και φόρου εισοδήματος (...)».

Στην πράξη, ειδικά για τους αγρότες, οι οφειλές θα συμψηφίζονται με τις επιδοτήσεις, γεγονός που σημαίνει ότι όποιος αγρότης χρωστά στον ΟΓΑ, για να λάβει επιδότηση θα πρέπει να πληρώσει τα χρέη του, αλλιώς αυτά θα παρακρατούνται στο σύνολό τους από τις επιδοτήσεις.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου