Πέμπτη 27 Μαρτίου 2014

Καρασμάνης:Δεν ρωτήθηκα για τον Ανδρίτσο.Στηρίζω τις επιλογές της ΝΔ σε Αντιπεριφέρεια και Δήμους.



Απάντηση υποχρεώθηκε να εκδώσει προς τον εκδότη των εφημερίδων «Πρωινή» και «Γιαννιτσά» Στέφανο Βαγουρδή ,ο Βουλευτής της ΝΔ Γιώργος Καρασμάνης μετά από δημοσιεύματα που τον εμφάνιζαν να εμπλέκεται ενεργά στο παρασκήνιο για την τελική επιλογή του Αντιπεριφερειάρχη Πέλλας στο ψηφοδέλτιο του Γιάννη Ιωαννίδη.Ο κ.Καρασμάνης εξιστορεί τα γεγονότα που προηγήθηκαν της τελικής επιλογής του κ.Γιάννη Ανδρίτσου και υπογραμμίζει την πάγια θέση του να μην εμπλέκεται στα της Αυτοδιοίκησης σε Δήμους και Αντιπεριφέρεια.Κάνει ευθέως λόγο για σκοπιμότητες συναδέλφων του που πάντα
επιθυμούν να τον εμπλέξουν σε παρασκηνιακές διεργασίες ενώ δηλώνει πως θα στηρίξει τις επιλογές της «παράταξης» σε Δήμους και Αντιπεριφέρεια ακόμη και αν δεν ρωτήθηκε ποτέ για αυτές,επισημαίνοντας με «κόσμιο» τρόπο πως η επιλογή Ανδρίτσου δεν είχε τη σύμφωνη γνώμη του αφού ποτέ δεν ρωτήθηκε για το συγκεκριμένο πρόσωπο.Το δημοσίευμα αξιολογείται από τον κ.Καρασμάνη ως άστοχο ενώ στην ανακοίνωσή του αποφεύγει να κάνει λόγο για το Δήμο Πέλλας,στη μάχη του οποίου επιθυμεί όπως όλα δείχνουν να κρατήσει το ρόλο του «γεφυροποιού» μεταξύ Στάμκου και Καστερίδη, ενόψει  του Β’ γύρου όπου Στάμκος και Παπανικολάου όπως όλα δείχνουν θα δώσουν και την τελική μάχη επικράτησης.Εμείς να πούμε βέβαια αυτό που ένας καλός φίλος μας υπογραμμίζει πως στην πολιτική "δεν έχει σημασία τι ισχυρίζεσαι αλλά πόσοι το πιστεύουν"...

Διαβάστε την ανακοίνωση.

Αγαπητέ Στέφανε,

Διαβάζοντας τα ρεπορτάζ των έγκριτων εφημερίδων σου «Πρωινή» και «Γιαννιτσά», σχετικά με την επιλογή του υποψηφίου Αντιπεριφερειάρχη και, επειδή γίνεται λόγος για έντονες παρασκηνιακές διαβουλεύσεις και παρεμβάσεις (και μάλιστα με αποσιωπητικά και θαυμαστικά), θεώρησα υποχρέωσή μου να ξεκαθαρίσω – και για σένα και για την Κοινή Γνώμη – κάποια πράγματα, σε ό,τι τουλάχιστον με αφορά προσωπικά.
Σε ενημερώνω λοιπόν ότι: Την Τετάρτη 12 Μαρτίου, πραγματοποιήθηκε σύσκεψη στην Αθήνα με συμμετοχή των Βουλευτών των Νομών Πέλλας και Ημαθίας και με θέμα την επιλογή υποψήφιου Αντιπεριφερειάρχη. Σ’ αυτήν, ευθέως δήλωσα ότι σε δύο ολιγόλεπτες συναντήσεις στη Βουλή και στο αεροπλάνο με τον Γιάννη Ιωαννίδη, τον ενημέρωσα για τις εκλογές και για τα ονόματα τριών (3) στελεχών που οι ίδιοι είχαν εκδηλώσει σχετικό ενδιαφέρον (τόσο στην Νομαρχιακή όσο και δημόσια), συγκεκριμένα των κυρίων Βασιλειάδη, Ζέρζη και Ταπαζίδη, σκιαγραφώντας ταυτόχρονα την προσωπικότητα του καθενός.

Είπα ακόμη ότι ο κ. Ιωαννίδης μου δήλωσε πως θα έκανε δημοσκόπηση και ότι πέρα των εκλεγμένων περιφερειακών συμβούλων, θα συμπεριλάμβανε και τα προαναφερθέντα ονόματα. Του επισήμανα δε ότι δεν φτάνει η αναγνωρισιμότητα αλλά, απαιτούνται και άλλα ποιοτικά χαρακτηριστικά που πρέπει να αξιολογηθούν.
Αιφνιδίως, από το απόγευμα της Πέμπτης και επί τριήμερο εμφανίζεται ο κ. Φώτος σε δημοσιεύματα (ακόμη και σε πρωτοσέλιδο της ΄Εδεσσαϊκής¨) ότι επελέγη ως υποψήφιος Αντιπεριφερειάρχης. Γεγονός που επιβεβαιώνεται και από στελέχη από τα οποία ζήτησε να περιληφθούν στο ψηφοδέλτιό του.
Όμως, την Κυριακή 16 Μαρτίου το απόγευμα, μου τηλεφωνεί ο κ. Ιωαννίδης για να μου ανακοινώσει ότι υποψήφιος Αντιπεριφερειάρχης θα είναι ο Γιάννης Ανδρίτσος. Τον ρώτησα βεβαίως: «Και η δημοσκόπηση ; » (που είχε πει ότι θα κάνει) … Και μου απάντησε: «Είναι απόφαση του Κόμματος».

Καταλήγοντας λοιπόν φίλε Στέφανε, θέλω να ξεκαθαρίσω ότι οι πληροφορίες του συντάκτη σου σε ό.τι με αφορά δεν είναι σωστές. Ούτε σε παρασκηνιακές διαβουλεύσεις συμμετείχα, ούτε καμια παρέμβαση έκανα και η όλη συζήτηση για τον υποψήφιο αντιπεριφερειάρχη τελείωσε για μένα την Τετάρτη στη σύσκεψη. ¨Ότι ήταν να πω το είπα ξεκάθαρα τότε μπροστά σε όλους και από κει και πέρα ούτε παρέμβαση υπήρξε ούτε με ρώτησε κανείς. Πολύ περισσότερο δεν έγινε αναφορά σε πρόσωπο ώστε να χρειαστεί να προβάλλω… «σθεναρή αντίσταση».
Ακόμη , ούτε στον Γιάννη Ανδρίτσο συνέστησα να διεκδικήσει το Δήμο Σκύδρας, ούτε είχα την παραμικρή συμμετοχή στην τελική επιλογή του υποψήφιου Αντιπεριφερειάρχη, ούτε ασφαλώς με αγγίζει το δημοσίευμα περί ¨ειρωνικών σχολίων¨ και ¨αγανάκτησης¨ στα πολιτικά στέκια.
Η 18χρονη πολιτική διαδρομή μου ως Βουλευτή από τον Σεπτέμβριο του 1996 μέχρι και σήμερα, δεν νομίζω ότι αφήνει την παραμικρή αμφιβολία πως ουδέποτε είχα οιαδήποτε σχέση με πολιτικά ή κομματικά παρασκήνια… Και επειδή scripta manent, το αποδεικνύουν αυτό, Στέφανε, πλείστα όσα κείμενά μου, (που φιλοξενήθηκαν και σε δικές σου εφημερίδες) δηλώσεις, ανακοινώσεις ή συνεντεύξεις μου. Όπως για παράδειγμα για την θέση που κράτησα το 2009 κατά την κορυφαία διαδικασία εκλογής του Προέδρου του Κόμματος.

 

«Προσδοκούμε κατ’ αρχήν», είχα δηλώσει μεταξύ άλλων στις 23/11/2009, «ο νέος αρχηγός που θα εκλέγει να διασφαλίσει την ενότητα του κόμματος και της παράταξης (...) Ολοι οι οπαδοί της παράταξης οφείλουν να προσέλθουν μαζικά χωρίς επηρεασμούς από πουθενά και από κανέναν και να επιλέξουν με τη ψήφο τους το πρόσωπο εκείνο που θεωρούν ότι εγγυάται και την ενότητα και την ανασυγκρότηση και την ενδυνάμωση του κόμματος ώστε να βρεθεί και πάλι ως ηγετική δύναμη στο πολιτικό προσκήνιο της χώρας».
Στις 14/6/2010, ανακοίνωση του Γραφείου μου και με τίτλο ¨οι πολίτες αποφασίζουν ελεύθερα χωρίς παρεμβάσεις¨, έλεγα:
 
«Ο Γιώργος Καρασμάνης από την πρώτη μέρα ενασχόλησης του με τα κοινά και την πολιτική, με κάθε τρόπο, με δηλώσεις του, αλλά και με πράξεις διεμήνυσε προς κάθε κατεύθυνση ότι ουδείς εκ των συνεργατών του θα μπορεί να συμμετάσχει σε καμία ευρύτερα πολιτική, κομματική, τοπική αρχαιρεσία, ούτε καν για την εκλογή ….. Επιτρόπου στην Ενορία του.(…)
Ο Γιώργος Καρασμάνης έχει εξ’ αρχής αποδείξει, ότι θεωρεί τους πολίτες στο σύνολό τους και όχι μόνο τους ψηφοφόρους του, ως προσωπικότητες με κύρος και κρίση. Και ότι πάντα με βάση ακριβώς την κρίση τους θα επιλέγουν τους ικανότερους από όσους διεκδικούν την ψήφο τους, είτε σε τοπικό, είτε σε εθνικό επίπεδο χωρίς επηρεασμούς από κανέναν και από τίποτα».
Ξεκάθαρος ήμουν και σε μία συνέντευξή μου. (13/12/2010)
«(…)Προσωπικά πιστεύω ότι μπήκαμε στη νέα εποχή της μεταπολίτευσης και οι πολίτες θα πρέπει να προσέρχονται μαζικά, χωρίς επηρεασμούς από κανέναν και να επιλέγουν με την ψήφο τους αυτό που πίστευα πάντοτε. Αυτό που διακήρυττα πάντα τους καλύτερους, τους ικανότερους, τους εντιμότερους».
Πιστεύω, ότι οι παραπάνω ξεκάθαρες θέσεις μου πιστοποιούν την ακράδαντη πεποίθησή μου ότι οι πολίτες πρέπει να αποφασίζουν ελεύθερα και χωρίς παρεμβάσεις. Πεποίθηση την οποία και ως πράξη τήρησα με θρησκευτική ευλάβεια σε ολόκληρη τη μέχρι σήμερα πολιτική μου πορεία, και από την οποία δεν προτίθεμαι βέβαια να αποκλίνω ούτε κατ’ ελάχιστον στο μέλλον.
Ας το έχουν υπόψη τους οι… καλοθελητές που, όσο πλησιάζουμε προς τις εκλογές θα διαρρέουν όλο και περισσότερα σενάρια περί… παρασκηνιακών διαβουλεύσεων, προσωπικών παρεμβάσεων και δεν συμμαζεύεται…
Εμένα δεν με αφορούν και δεν με αγγίζουν.

Η Νέα Δημοκρατία έχει μπροστά της δύο μεγάλες μάχες – στις 18 και στις 25 Μαΐου. Είναι αυτονόητο ότι ως Βουλευτής θα είμαι στην πρώτη γραμμή για τη νίκη της Παράταξης.

Με εκτίμηση


Γιώργος Καρασμάνης

15 σχόλια:

  1. Ο Γιώργος δε στήριξε ποτέ αντάρτες.μονο τρεις-τεσσερις-πεντε-εξι φορες το κανε και υποσχεται να μην το ξανακανει

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. ΕΓΡΑΨΕ ΠΕΝΤΕ ΣΕΛΙΔΕΣ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΓΙΑ ΝΑ ΠΕΙ ΠΩΣ ΘΑ ΣΤΗΡΙΞΕΙ ΘΕΟΔΩΡΙΔΗ ΑΚΟΜΗ ΚΑΙ ΑΝ ΣΚΟΤΩΘΗΚΑΝ ΓΙΑ ΤΟ ΔΡΟΜΟ ΧΑΛΚΗΔΟΝΑ-ΓΙΑΝΝΙΤΣΑ ΚΑΙ ΚΑΣΤΕΡΙΔΗ-ΑΛΕΞΙΟΥ-ΛΑΚΗ- ΣΤΑ ΔΗΜΟΤΙΚΑ.....ΑΠΙΣΤΕΥΤΟΣ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ;;;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Έλατε ρε παιδιά τι λέτε τώρα; Ποτέ δεν μπλέχτηκε στα δημοτικά ο Καρασμάνης.Αμα δεν πιστεύετε ρωτήστε και τον Στάμκο!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Επειδή προφανώς το εξέλαβαν σαν υπονοούμενο το ξαναγράφω και αν χρειαστεί θα το ξαναγράψω μέχρι να γίνει αντιληπτό ότι μιλάω για τα αυτονόητα.

    Οι εποχές που μπορούσαν κάποιοι εκ του ασφαλούς να το παίζουν «και με τον χωροφύλαξ και με τον αστυφύλαξ» είναι πια παρελθόν.
    Προφανώς ξεχνούν ότι σύντομα τις Δημοτικές και Περιφερειακές θα ακολουθήσουν και Εθνικές εκλογές.
    Ούτε έχουν συνειδητοποιήσει ότι το μαγικό νούμερο των τριών βουλευτών η Ν.Δ. δεν θα το δει στον Νομό ούτε σε όνειρο.
    Τότε θα αντιληφθούν, το ότι «όποιος κατουράει στη θάλασσα το βρίσκει στο αλάτι», ισχύει για όλους ανεξαιρέτως !!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Είναι άλλη αίσθηση να βλέπεις τον πολιτικό μέντορα του Σταμενίτη να στηρίζει μαζί με τον Καρασμάνη τον ...Καστερίδη.Ασε που ταϊζουν το παραμύθι στο Γιώργο πως Χάρης και Διονύσης διαφωνούν σφόδρα στο θέμα στήριξης του Καστερ...Δεν πειράζει θα αργήσει λίγο ο Γιώργος αλλά θα το κατάλαβει που θα πάει....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Καρφώνει τον υποψήφιο Αντιπεριφερειάρχη :"Δεν ρωτήθηκα για τον Ανδρίτσο''
    Καρφώνει τον υποψήφιο Περιφερειάρχη :Τον ρώτησα βεβαίως: «Και η δημοσκόπηση ; » (που είχε πει ότι θα κάνει)
    Δίνει στυγνά και το ίδιο το κόμμα: «Είναι απόφαση του Κόμματος»
    ΑΛΛΑ ΚΑΤΑ ΤΑ ΑΛΛΑ ΕΙΝΑΙ ΣΤΗΝ ΠΡΩΤΗ ΓΡΑΜΜΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΝΙΚΗ ΤΗΣ ΠΑΡΑΤΑΞΗΣ
    Και φυσικά αφού η δήλωση είναι γραπτή, όπως σοφά αναφέρεις Γιώργο scripta manent

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Πιστεύω να κατάλαβες τώρα Λάκη γιατί δεν είσαι υποψήφιος Αντιπεριφερειάρχης.
    Εκείνα τα αναθεματισμένα τα "ποιοτικά χαρακτηριστικά" σε φάγανε!!!!!!!!!!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. ΤΕΛΙΚΗ ΑΝΑΜΕΤΡΗΣΗ ΧΩΡΙΣ ΤΟΝ ΚΑΣΤΕΡ ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ
    ΠΑΡΤΕ ΤΟ ΧΑΜΠΑΡΙ, ΜΕ 60% ΣΤΗΝ ΚΡΥΑ ΒΡΥΣΗ ΤΡΕΧΕΙ Ο ΣΤΑΘΗΣ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Και ρυζόγαλο χωρίς κάστερ δεν γίνεται αλλά δεν το κάνουμε και τόσο μεγάλο θέμα !!

      Διαγραφή
  9. απο τα λιγα που ξερω πεζοδρομος γιανιτσων μιλανε για καστεριδι πεζοδρομος κρυασ βρυσης κατεριδισ μυλοτοπος τα ιδια οσο για τον καρασμανη αφηστετον ησυχο εχει σοβαροτερα πραγματα να ασχοληθη και οχι με τον σταμκο ιωαννιδη δεν εχει μαθη να χανει και δεν θα χαση

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Εχει χάσει, πως δεν έχει χάσει.... και το 1998 Βασιλείαδη (Θεολόγο) στήριζε για δημοτικές (Λάκης, Αιβαζίδης), μέχρι και στην ομιλία του είχε πάει. Μετά προσπαθούσε να τους συμβιβάσει με τον Βαμβίνη για την δεύτερη Κυριακή. Κάτι ανάλογο μαθαίνω γίνεται και σε αυτές τις εκλογές με τον Καστερίδη να στηρίξει Στάμκο την δεύτερη Κυριακή

      Διαγραφή
  10. γιατι δεν λει ο καρασμανισ οτι ιθελε τον Βασιλιαδι στην περιφερια μονο και μονο για να μην ειναι με τον σταμκο και να βοιθησει τον καστεριδι τορα ποθ θα παει με τον τζιτζικοστα τι καταλαβε ? μονο ζημια κανει αυτος με τις κοντρεσ του με τον σταμκο τελειοσαν τα ψωμια τοθ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. Αναρωτιέμαι στην 18χρονη πολιτική αυτή διαδρομή πόσες φορές έχει κάποιος διπλοψηφίσει και δεν τον έχουν πάρει χαμπάρι;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Εγώ πάλι αναρωτιέμαι πώς είναι δυνατόν να πέφτει τόση λάσπη όλα αυτά τα χρόνια στο πρόσωπό του, πώς είναι δυνατόν να υπάρχει τόσο....κιτρινισμός από ορισμένα τοπικά μέσα και.....πάλι να είναι συνεχώς ....πρώτος!!!

      Διαγραφή
  12. Εγώ πάλι αναρωτιέμαι αν από τις 20 χιλιάδες ψήφους πέσεις στις 11 η 13 δεν θυμάμαι πόσες είναι, είσαι ευχαριστημένος αρκεί να είσαι πρώτος και δεν σε προβληματίζει αυτό τότε τί να πω.

    ΑπάντησηΔιαγραφή