Παρασκευή 28 Μαρτίου 2014

Κάθε μήνα θα πληρώνουν τις εισφορές τους οι ασφαλισμένοι στον ΟΑΕΕ



Σημαντικές αλλαγές στα ασφαλιστικά ταμεία επιφέρουν διατάξεις του πολυνομοσχεδίου οι οποίες αφορούν στο υπουργείο Εργασίας.
 Όπως προκύπτει από το κείμενο του πολυνομοσχεδίου, οι ασφαλισμένοι στον Οργανισμό Ασφάλισης Ελευθέρων Επαγγελματιών (ΟΑΕΕ) θα καλούνται να καταβάλλουν τις εισφορές τους κάθε μήνα, και όχι κάθε δύο μήνες, όπως ισχύει σήμερα, ενώ σε περίπτωση που προκύπτει υποχρεωτική ασφάλιση στο ΙΚΑ-ΕΤΑΜ και στον ΟΑΕΕ, ο ασφαλισμένος υπάγεται υποχρεωτικά στον ΟΑΕΕ, για το σύνολο του χρόνου της παράλληλης απασχόλησης, χωρίς
δικαίωμα επιλογής ασφαλιστικού οργανισμού, εφόσον ο χρόνος ασφάλισης στο ΙΚΑ-ΕΤΑΜ είναι μικρότερος από 25 μέρες ασφάλισης ανά μήνα.
 Επιπλέον, το Ενιαίο Ταμείο Επικουρικής Ασφάλισης για όσους ασφαλίζονται για πρώτη φορά από 1ης Ιανουαρίου 2014 θα λειτουργεί με βάση το διανεμητικό σύστημα προκαθορισμένων εισφορών με νοητή κεφαλαιοποίηση. Το ίδιο σύστημα εφαρμόζεται και για τους ασφαλισμένους μέχρι 31/12/2013 για το χρόνο ασφάλισης από την 1η Ιουλίου 2014 και εφεξής.
 Ακόμα, καταργείται μια σειρά κοινωνικών πόρων οι οποίοι χρηματοδοτούν τα ασφαλιστικά ταμεία, και οι πόροι αυτοί μεταφέρονται στον κρατικό προϋπολογισμό, ώστε να χρηματοδοτείται το Ασφαλιστικό Κεφάλαιο Αλληλεγγύης Γενεών (ΑΚΑΓΕ).

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου