Παρασκευή 28 Μαρτίου 2014

Καταγγελία δημότη για ανεξέλεγκτη χρήση φόλας στην Κρύα Βρύση

Από κάτοικο Κρύας Βρύσης λάβαμε επιστολή με την παράκληση δημοσίευσή της βάση της οποίας κάνει αναφορά για επικίνδυνες τακτικές ορισμένων (ανεξέλεγκτη χρήση φόλας) προκειμένου να απαλλαγεί η περιοχή από τα αδέσποτα. Εφόσον ισχύει κάτι τέτοιο θεωρούμε ότι πρόκειται για απαράδεχτες και απάνθρωπες πράξεις που πέρα τον μαρτυρικό θάνατο τον οποίο οδηγεί τα αδέσποτα, αποτελεί και κίνδυνο για την υγεία μικρών παιδιών που θα τύχει να έρθουν σε επαφή και οι υπεύθυνοι πρέπει να λογοδοτήσουν.

Ακολουθεί η επιστολή του συνδημότη μας:


"Στις 24 Μαρτίου (ημέρα Δευτέρα) το σκυλάκι το οποίο διατηρούσα στην κατοχή μου, μετά από επαφή με φόλα κατέληξε με τον γνωστό τραγικό τρόπο που κατέληξαν (προς το παρόν) άλλα 4 σκυλάκια στην Κρύα Βρύση. Χωρίς ιδιαίτερη προσπάθεια ευτυχώς βρήκα κάποια υπολείμματα στο σημείο που πήγε τελευταία φορά το σκυλάκι, και λέω ευτυχώς διότι κάποιοι άνανδροι ίσως πουν πως καταλογίζω ευθύνες άνευ λόγου και αιτίας. Εκτός από φιλοζωικό θέμα, το θέμα άπτεται σοβαρά και της ανθρωπιστικής πλευράς, διότι ποιός αρμόδιος ή υπεύθυνος από αυτούς που καυχιούνται πως είναι φορείς ή αρμόδιοι θα έπαιρνε την ευθύνη σε περίπτωση που κάποιο παιδάκι ερχόταν σε επαφή με κάθε είδους φόλας; Άραγε είναι τόσο ανίκανοι και απάνθρωποι που επιτρέπουν τέτοιες κινήσεις και πράξεις ή κοιμούνται όρθιοι και δεν ξέρουν τι τους γίνεται; Και στις δύο περιπτώσεις πάντως το αποτέλεσμα είναι το ίδιο, γιατί φυσικά εάν ισχύει η πρώτη περίπτωση τότε εκτός από ανίκανοι είναι πλέον και επικίνδυνοι, εάν ισχύει η δεύτερη περίπτωση τότε κρίνονται "λίγοι".
Στο συγκεκριμένο σημείο που βρέθηκε το υπόλειμμα της φόλας, την ίδια μέρα το πρωί ο κάτοικος που διαμένει ακριβώς μπροστά στο σημείο έφερε το νέο μέλος της οικογενείας του, ένα υγιέστατο κοριτσάκι 4 ημερών. Και αναρωτιέται κανείς, πόσο υγιής μπορεί να παραμείνει ένα βρέφος ή ένα παιδάκι όταν μέσα στους δρόμους κάποιοι άνανδροι και μούλοι σκορπάνε φόλες χωρίς ίχνος ανθρωπιάς και νοημοσύνης; Άραγε αυτοί που έδωσαν εντολή για μια τέτοια κίνηση κοιμούνται ήσυχα τα βράδια; Και εάν ναι, για πόσο νομίζουν ότι θα συνεχίσουν να το κάνουν αυτό;
Συνιστώ την πλήρη προσοχή σε όλο τον κόσμο (σε αυτούς που ακόμα παραμένουν άνθρωποι) να μην αφήσουν τα κατοικίδιά τους από τα μάτια τους κυρίως  όμως τα παιδιά τους! Και όταν κάποιοι βγάζουν τα κατοικίδιά τους για την καθιερωμένη βόλτα τους να προσέχουν να μην πηγαίνουν στην άκρη του δρόμου και ιδιαίτερα σε σημεία με πράσινο.
Τέλος δεν ζητάω αλλά απαιτώ σαν πολίτης και δημότης του Δήμου Πέλλας, ο Δήμος και οι αρμόδιοι φορείς του να αναλάβουν πλήρως τις ευθύνες τους, να λάβουν μέτρα κατά αυτών που διαπράττουν τέτοιες πράξεις και να ηγηθούν περί του θέματος  , πόσο μάλλον όταν υπάρχει το Κυνοκομείο Γιαννιτσών, που όπως είναι ευρέως γνωστό όλοι οι Δήμοι  χρηματοδοτούνται για πρόληψη τέτοιων καταστάσεων. Καθώς με την λογική κάποιων όποιος έχει κατοικίδιο θα φοβάται να το βγάζει βόλτα, ή όποιος έχει παιδιά μικρά θα τα απαγορεύει να παίζουν με τον φόβο μην έρθουν σε επαφή σε ανύποπτο χρόνο με κάθε είδους φόλας/δηλητήρια.

Υ.Γ. Κατά το εγγύς παρελθόν ο Δήμος έχει δεχθεί αρκετές καταγγελίες περί τέτοιων θεμάτων,  και για παράβαση του  νόμου 3170,κάποιοι όμως συνέχισαν και συνεχίζουν να κρύβονται πίσω την απάνθρωπη υπόστασή τους...”

Χρήστος Φούντογλου
Κάτοικος Κρύας Βρύσης

10 σχόλια:

  1. ντροπη και αισχος εαν αυτο εγινε εν γνωση της δημοτικης αρχης του τοπου

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Καταρχάς το Κυνοκομείο Γιαννιτσών το έκλεισε ο Στάμκος. Τόσο ικανός. Κατά δεύτερον ,όσο και αν συμφωνώ με όσα γράφει ο κύριος είναι άτοπο να ρίχνουμε ευθύνες σε οποιονδήποτε αρμόδιο ή τον Δήμο για τις εγκληματικές ενέργειες του οποιοδήποτε εγκληματία. Είναι βλακώδες , ηλίθιο και φανερώνει βαριεστημένους ανθρώπους που τα περιμένουν όλα από τους αρμόδιους επειδή οι ίδιοι βαριούνται να κουνηθούν και τους αρέσει να καταγγέλουν και να ρίχνουν ευθύνες ενδεχομένως και δικές τους στους άλλους. Αυτά με όλο τον σεβασμό και κυρίως στο γεγονός ότι έχασε με αυτόν τον τρόπο το σκυλάκι του.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από τον συντάκτη.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Εκτός το ότι είσαι εκτός τόπου και χρόνου κρίνοντας ανθρώπους που ούτε καν ξές "Ανώνυμε" και "Δραστήριε" δεν βλέπω να προτείνεις κάτι. . Εσείς οι δραστήριοι πάντα έχετε να προτείνετε λύσεις σε εμάς τους βαριεστημένους. Εκτός εάν θεωρείς λύση να πάρω το όπλο και να αρχίσω να καθαρίζω κόσμο για να νιώσεις εσύ καλά.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Χρήστο και μόνο η αντίδρασή σου να πάρεις το όπλο και να καθαρίσεις κόσμο - ανθρώπους είναι η ομολογία σου ότι είσαι πολλά κλικ χειρότερος από αυτούς που "καταγγέλεις" ότι ρίχνουν φόλες σε σκυλιά. Αντί να καθαρίσεις κλπ κάτσε και ξεκαθάρισε τι γίνεται με αυτό που έχεις μέσα στο κεφάλι σου και μην κάνεις φτηνή πολιτική εντυπώσεων για αρμόδιους Δήμους Νομαρχίες Προεδρία Δημοκρατίας και λοιπές αρχές

      Διαγραφή
  5. Άλλα σου λέω και άλλα (θες και καταλαβαίνεις) "ανώνυμε" που ξαφνικά με έμαθες και ξέρεις τι άνθρωπος είμαι. Και βάλτο καλά στο μυαλό σου πως πολιτική εγώ δεν κάνω, εάν εσύ ζείς απο αυτήν μάθε τουλάχιστον να ξεχωρίζεις ότι άλλο είναι η πολιτική και άλλο η γνώμη του καθενός.Επίσης σου ζήτησα να προτείνεις κάτι και φυσικά δεν πρότεινες τίποτε οπότε όχι σε μένα τα περι φτηνής πολιτικής των εντυπώσεων και λοιπές "Ανώνυμες εξυπνάδες". Βγές με το όνομά σου και στάσου στην περίσταση με επιχειρήματα υπαρκτά και όχι με λόγια που θες και καταλαβαίνεις ή με λόγια που θα ήθελες να εσύ να πώ. Καληνύχτα ανώνυμε. .

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. κυριε ''ανωνυμε'' ειστε τελειως αστοχος....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Κυρία Χρύσα και Χρήστο επειδή διαφωνώ με την ιδέα να σκοτώνει κόσμο με το τουφέκι ο κύριος Χρήστος είμαι άστοχος και κάνω πολιτική; Μάλιστα. Το είδαμε και αυτό

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. δεν ειπε οτι θα σκοτωνει με το τουφεκι κυριε ανωνυμε...νομιζω πως η αποψη του κυριου Χρηστου αποτυπωθηκε πολυ ξεκαθαρα και ειναι κατανοητη σε οσους γνωριζουν την ελληνικη γλωσσα,σε αντιθεση με την δικη σας που απο ο,τι ειδα προτεινετε να μην ριχνουμε ευθυνες στον δημο,διοτι ειμαστε τεμπεληδες.Δηλαδη υποστηριζετε οτι τα προβληματα της πολης μας πρεπει να τα λυνουμε μονοι μας.Αρα γιατι να πληρωνουμε ή μαλλον ''χρυσοπληρωνουμε'' τους δημοτικους υπαλληλους και γιατι να υπαρχει δημος;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. ΣΑΧΙΝΙΔΗΣ ΓΙΑΝΝΗΣ4 Απριλίου 2014 στις 2:47 π.μ.

    Η ΛΥΣΗ ΕΙΝΑΙ ΜΙΑ -ΔΩΣΤΕ ΤΗΝ ΦΟΛΑ ΣΕ ΑΥΤΟΝ ΠΟΥ ΤΗΝ ΕΡΙΞΕ!! [ΚΑΙ ΧΑΡΑΚΤΗΡΙΣΤΕ ΜΕ ΟΠΩΣ ΘΕΛΕΤΕ!]

    ΑπάντησηΔιαγραφή