Τετάρτη 9 Οκτωβρίου 2013

Ερώτηση ΚΚΕ στη βουλή για τα προβλήματα που αντιμετωπίζει το Μουσικό Σχολείο Γιαννιτσών



Στο Μουσικό Σχολείο Γιαννιτσών αμέσως μετά την έναρξη της νέας σχολικής χρονιάς παρουσιάζονται ήδη λειτουργικά κενά (σύνολο 365 ώρες εβδομαδιαίας διδασκαλίας) στα μαθήματα μουσικής παιδείας λόγω της απουσίας των απαιτούμενων καθηγητών.
       Επιπλέον μεγάλη αναστάτωση έχει δημιουργηθεί στους γονείς των μαθητών από τη μη έως τώρα επίλυση του θέματος της μεταφοράς των μαθητών, που τους αναγκάζει να μεταφέρουν με δικά τους μέσα τα παιδιά δύο φορές την ημέρα, επιβαρύνοντας παραπέρα το ήδη λεηλατημένο οικογενειακό εισόδημα από τις ασκούμενες αντεργατικές πολιτικές της συγκυβέρνησης ΝΔ - ΠΑΣΟΚ.

        Να σημειωθεί επίσης ότι το Μουσικό Σχολείο Γιαννιτσών είναι το μοναδικό σχολείο στην ΠΕ Πέλλας και καλύπτει ανάγκες για μουσική παιδεία της ευρύτερης περιοχής όπως π.χ. Άθυρα, Μικρό Μοναστήρι, Ραχώνα, κλπ.
        Η προαναφερθείσα όμως κατάσταση καθιστά προβληματική τη λειτουργία του Σχολείου, με αποτέλεσμα να παρουσιάζονται ήδη αποχωρήσεις μαθητών προς άλλα σχολεία, παρόλο που τα 2 τελευταία χρόνια είχε αυξηθεί το δυναμικό του από 63 σε 101 μαθητές.
          Ερωτώνται οι κ. Υπουργοί σε ποιες άμεσες ενέργειες θα προβεί η κυβέρνηση προκειμένου:

·        Να γίνουν οι απαραίτητες, για τα μαθήματα μουσικής παιδείας στο Μουσικό Σχολείο Γιαννιτσών, προσλήψεις μόνιμου εκπαιδευτικού προσωπικού.
·        Να είναι συνεχώς εξασφαλισμένη η απρόσκοπτη, ασφαλής και δωρεάν μετακίνηση των μαθητών από και προς τα σχολεία τους και χωρίς καμία επιβάρυνση των γονιών τους.

Οι βουλευτές του ΚΚΕ

Θεοδόσης Κωνσταντινίδης

Ελένη Γερασιμίδου 


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου