Τετάρτη 9 Οκτωβρίου 2013

12η Γιορτή Τσίπουρου «Αντιργιάς» στον Νέο Μυλότοπο

Ο Δευκαλίων, ο γιός του Προμηθέα και η Πύρρα ήταν οι μόνοι άνθρωποι που επέζησαν από τον Κατακλυσμό και αναδημιούργησαν την ανθρωπότητα.   Αυτοί γέννησαν τον Έλληνα, το Ανφικτύονα…και την Νύμφη Θυία, η οποία κατά την παράδοση ήταν η πρώτη ιέρεια του Διόνυσου (το ίδιο το όνομα «Θυία»   προέρχεται  από το ρήμα θύω = θυσιάζω ή θυμιάζω).
Η θυία με τον Δία απέκτησε τον Μάγνητα και τον Μακεδόνα.  Ο Μακεδών πήρε ως σύζυγό του γυναίκα από την Θράκη και απέκτησαν τον Πίερο και τον Ήμαθο.
   Στις 18 του Οκτώβρη στην πρωτεύουσα του Μακεδόνα στην Πέλλα γίνεται αυτή η γιορτή Τσίπουρου σε τιμή όλων αυτών και ενός προγόνου, που μέσα από  κακουχίες έστειλε τα παιδιά του εδώ από την Καππαδοκία, του Αντιργιά (Ανδρέας).
 18 Οκτωβρίου  >19:00. Γιορτή Τσίπουρου "Αντιργιάς" στον Νέο Μυλότοπο, στο Καζάνι του Εκίζογλου. Ας θυμηθούμε λίγο τον Ησίοδος …και την πρόσφατη ιστορία της γενιάς μας.   Ας Τιμήσουμε όλους τους προηγούμενους με μία σπονδή και ας ενωθούμε με τους νέους στην γιορτή της ζωής.
dress code :Casual ενισχυμένο, αν και θα παίζουν γύρω-γύρω φωτιές.
Υπεύθυνοι ψησίματος : Γιώργος Τσιρίκογλου, Μαμμής Ζαχαρίας, Μπαρούτογλου Χρήστος,
Σαλάτες : οι καλλίτερες νοικοκυρές της περιοχής.
Μουσική : Γιάννης Ασεκίδης με το συγκρότημά του
Υπεύθυνος τεχνικών: Θανάσης Παπαδόπουλος
Υπεύθυνος υποδοχής: Κιοσόγλου Λευτέρης, Παστόπουλος Σεραφείμ, Απόστολος Καραογλανίδης
Γενικός : ψάξε να βρεις τον Χρήστο Παπαδόπουλο
για περισσότερα ψάξε  στο facebook την εκδήλωση 12η ΓΙΟΡΤΗ ΤΣΙΠΟΥΡΟΥ ΑΝΤΙΡΓΙΑΣ, TSIPURFEST  ή
NIKOS PAPADOPOULOS
σας περιμένουμε

1 σχόλιο:

  1. Πάλι δεν δημοσιεύσατε σχόλιό μου.Απορώ. Ούτε βρίζω ούτε τίποτα.Απλά κάνω κριτική.Τόσο ελεγχόμενο είναι αυτό το site?Δεν ξαναμπαίνω με τίποτα πλέον κύριοι ή κυρίες του Πέλλα Δώθε.

    ΑπάντησηΔιαγραφή