Πέμπτη 10 Οκτωβρίου 2013

Ερώτηση – καταπέλτης για το σκάνδαλο Βενιζέλου στα Ναυπηγεία Σκαραμαγκά!




Με προανάκρουσμα πρότασης για σύσταση εξεταστικής επιτροπής έμοιαζε η ερώτηση που κατέθεσε χθες ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξης Τσίπρας για τα Ναυπηγεία Σκαραμαγκά, χαρακτηρίζοντας τη σύμβαση που υπέγραψαν το 2010 οι κ. Βενιζέλος και Παπακωνσταντίνου πουλώντας τα ναυπηγεία στον Ισκαντάρ Σάφα μεγαλύτερο σκάνδαλο από την αρχική σύμβαση του Ακη Τσοχατζόπουλου.
Στην επίκαιρη ερώτηση-καταπέλτη που κατατέθηκε χθες και θα απαντηθεί πιθανότατα το
πρωί της Παρασκευής στην Ολομέλεια από τον υπουργό Εθνικής Αμυνας Δημήτρη Αβραμόπουλο, ο κ. Τσίπρας χαρακτηρίζει πολιτικό και οικονομικό σκάνδαλο στην πλάτη των φορολογουμένων και την άμυνα της χώρας το γεγονός, επισημαίνοντας ότι ο ιδιοκτήτης τους κ. Σάφα κρατά ενέχυρο τα ναυπηγεία και ομήρους και απλήρωτους τους εργαζομένους σε αυτά. Καταλήγοντας μάλιστα, και αφού έχει χαρακτηρίσει «ψευτοεπενδυτή» τον εκλεκτό του Βενιζέλο και του Παπακωνσταντίνου κ. Σάφα, υποστηρίζοντας ότι τα ναυπηγεία του δόθηκαν το 2010 ως δώρο, ο κ. Τσίπρας καλεί τον ΥΠΕΘΑ να απαντήσει αν σκοπεύει να καταγγείλει τη σύμβαση του 2010 με την ABOU DHABI MAR του κ. Σάφα.
Η ερώτηση του κ. Τσίπρα προκάλεσε την άμεση αντίδραση του ΠΑΣΟΚ, το οποίο απάντησε χαρακτηρίζοντας...
την ερώτηση συκοφαντία και εμπαθή επίθεση κατά του ΠΑΣΟΚ. «Δεν έχει αντιληφθεί ο κ. Τσίπρας ότι το 2010 έγινε η μόνη οργανωμένη προσπάθεια, η οποία οδήγησε στην υπογραφή μιας νέας συμφωνίας, που επέτρεψε στο Πολεμικό Ναυτικό να αποκτήσει ένα πλήρες υπερσύγχρονο επιχειρησιακό υποβρύχιο και την κυριότητα άλλων τριών υποβρυχίων» αναφέρει το ΠΑΣΟΚ. Ανταπαντώντας ο ΣΥΡΙΖΑ έκανε λόγο για αμείλικτα ερωτήματα και βαριές ευθύνες του αντιπροέδρου της κυβέρνησης Ευάγγελου Βενιζέλου για τη ζημιά του Δημοσίου και το κλείσιμο των Ναυπηγείων Σκαραμαγκά.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου