Παρασκευή 20 Απριλίου 2012

Εισήγηση του Γιάννη Ανδρίτσου στο έκτακτο Περιφερειακό Συμβούλιο της Μεγάλης Δευτέρας 9/4/2012


Ο Περιφερειακός Σύμβουλος κ. Γιάννης Ανδρίτσος κατέθεσε τις απόψεις του για τη μεταναστευτική πολιτική κατά τη διάρκεια της έκτακτης συνεδρίασης του Περιφερειακού Συμβουλίου της Π.Κ.Μ. τη Μεγάλη Δευτέρα στη συζήτησης για τη Δημιουργία Κέντρων κλειστής προσωρινής φύλαξης μεταναστών στην Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας. Ο κ. Ανδρίτσος διαπιστώνει έλλειμμα στην μέχρι σήμερα ακολουθούμενη πολιτική και τονίζει την ανάγκη για μία υπερκομματική συμφωνία προκειμένου να υπάρξει κατάλληλη αντιμετώπιση και διευθέτηση όλων των ζητημάτων που αφορούν τους μετανάστες. Ακολουθεί ένα απόσπασμα από την τοποθέτησή του:..


«Κυρία Πρόεδρε,
Αγαπητοί συνάδελφοι,
Το Πρόβλημα της λαθρομετανάστευσης ταλαιπωρεί την ελληνική κοινωνία τις τελευταίες δεκαετίες χωρίς να έχουν δοθεί μέχρι σήμερα ουσιαστικές λύσεις. Η παρούσα κυβέρνηση επιχειρεί να δώσει λύση αιφνιδιαστικά, θέτοντας εκβιαστικά διλήμματα στις τοπικές κοινωνίες (Σένγκεν, Δουβλίνο ΙΙ), χωρίς διαβούλευση την οποία επικαλείται κατά καιρούς ο κ. Χρυσοχοΐδης και χωρίς σοβαρό προγραμματισμό στο πλαίσιο ενός εθνικού σχεδιασμού.
Μέσα σε λίγες μέρες σ’ όλη την επικράτεια στήνονται κέντρα υποδοχής μεταναστών (κάποιοι τα ονομάζουν στρατόπεδα φύλαξης), πυροδοτώντας σε όλες τις περιπτώσεις αντιδράσεις από τις τοπικές κοινωνίες. Ένα μήνα πριν από τις εθνικές εκλογές και ενώ η ελληνική κοινωνία καταδυναστεύεται από σοβαρά οικονομικά προβλήματα, είναι αδιανόητο να λαμβάνονται τέτοιες αποφάσεις. Η σοβαρότητα και η κρισιμότητα του θέματος απαιτεί νηφαλιότητα και συναίνεση όλων των πολιτικών δυνάμεων της χώρας, της τοπικής αυτοδιοίκησης και της κοινωνίας».



Γιάννης Ανδρίτσος
Περιφερειακός Σύμβουλος
Περιφερειακή Ενότητα Πέλλας

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου