Παρασκευή 20 Απριλίου 2012

Αντίθετοι στην νέα απόλυση εργαζομένης από το S/M Αρβανιτίδη δηλώνουν στο Π.Α.ΜΕ.


Την έμπρακτη αλληλεγγύη του στην απολυμένη εργαζόμενη , που προχώρησε η επιχείρηση των Σ/Μ ΑΡΒΑΝΙΤΙΔΗ στα Γιαννιτσά με την απαίτηση της άμεσης επαναπρόσληψής της εκδήλωσε άμεσα σήμερα 20 Απρίλη το ΠΑΜΕ Ν.Πέλλας .
     Πραγματοποίησε συγκέντρωση αλληλεγγύης στους εργαζόμενους που απολύθηκαν - συνολικά 3 εργαζόμενες - μπροστά στο κατάστημα της οδού Χ’’Δημητρίου στα Γιαννιτσά αποκλείοντας την είσοδό του καταστήματος . Στη κινητοποίηση του ΠΑΜΕ βρέθηκαν και εργαζόμενοι της επιχείρησης από άλλες καταστήματα της ίδιας επιχείρησης...

... διατρανώνοντας το δικαίωμά τους στη δουλειά ξεπερνώντας τη τρομοκρατία της επιχείρησης . Με ανακοινώσεις τους στους πελάτες της επιχείρησης και τους πολίτες των Γιαννιτσών κατήγγειλαν το στήσιμο της πλεκτάνης ενάντια στις 3 εργαζόμενες , που πρωτοστάτησαν στην αντίδραση των εργαζομένων ενάντια στα σχέδια της εργοδοσίας για την υπογραφή τροποποιημένης  σύμβασης με χάσιμο του 40% του μισθού τους.
     Οι απειλές, η τρομοκρατία, o χαφιεδισμός, η παρακολούθηση δεν έπιασαν τόπο, γι’ αυτό προτίμησε να αξιοποιήσει την προσπάθεια της προβοκάτσιας. Επιχειρεί να κάμψει το ηθικό και την αντίσταση των εργαζομένων απολύοντας πρωτοπόρους, όσους δεν σκύβουν το κεφάλι, κατηγορώντας τους για κλέφτες, στήνοντας μια ολόκληρη πλεκτάνη. Με πρόσχημα αυτό , απόλυσε σήμερα 20 Απρίλη άλλη 1 εργαζόμενη που προστίθεται στις 2 απολυμένες από τις 26/3/2012  στο κατάστημα της Χ΄΄Δημητρίου στα Γιαννιτσά.  Και αυτή τη φορά όμως η εργοδοσία θα σπάσει τα μούτρα της.
     Μετά και τη ψήφιση του μνημονίου 2 από τη κυβέρνηση ΝΔ-ΠΑΣΟΚ και μέχρι πρότινος του ΛΑΟΣ , έχουμε πλήρη ισοπέδωση εργασιακών δικαιωμάτων και κατακτήσεων σε βάρος των εργαζομένων και για συμφέρον της εργοδοσίας. Μειώνονται οι μισθοί και πέφτουν στα 400€, στο όνομα της ανταγωνιστικότητας, ενώ στη πραγματικότητα μεγιστοποιούνται τα κέρδη της εργοδοσίας.
    Καλούμε το σύνολο των εργαζομένων τις αλυσίδας S/M ΑΡΒΑΝΙΤΙΔΗ, αλλά και το σύνολο της εργατικής τάξης της πόλης, τους άνεργους, τους συνταξιούχους και τη νεολαία να σταθούν αλληλέγγυοι στις απολυμένες συναδέλφισσες και να παλέψουμε μέχρι την τελική επαναπρόσληψή τους. Οι απολύσεις είναι  εκδικητικές και σκοπό έχουν να τρομοκρατήσουν.
    Η συμπαράταξη με το ΠΑΜΕ είναι ο δρόμος που μπορεί να αποτρέψει τα σχέδια της εργοδοσίας και της πλουτοκρατίας. Ο δρόμος της ρήξης και της ανατροπής» , αναφέρονταν στη σχετική ανακοίνωση του ΠΑΜΕ .
    Στο πλάι των εργαζομένων βρέθηκε και η υποψήφια βουλευτής του ΚΚΕ Χατζηβασιλειάδου Κατερίνα , ενώ επικοινώνησε μαζί τους και η βουλευτής του ΚΚΕ & πρόεδρος της Ένωσης Εμποροϋπαλλήλων Θεσσαλονίκης Σοφία Καλαντίδου. 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου