Πέμπτη 19 Απριλίου 2012

Και δεύτερος βουλευτής της ΝΔ ζήτησε να μείνει εκτός ψηφοδελτίων


Στη σκιά των αντιδράσεων για την υποψηφιότητα στο Κιλκίς του Γ. Συμπιλίδη, οι Γ. Βαγιωνάς (Χαλκιδικής) και Μ. Χαλκίδης (Ημαθίας), αντέδρασαν για τη σύνθεση των ψηφοδελτίων στους νομούς τους και ανακοίνωσαν ότι δεν επιθυμούν να είναι υποψήφιοι.

Συγκεκριμένα, ο κ. Βαγιωνάς που εκλεγόταν βουλευτής Χαλκιδικής από το 2004 ανακοίνωσε ότι δεν θα πάρει μέρος στις εκλογές. Ο κ. Βαγιωνάς που είχε διαγραφεί το Φεβρουάριο, διότι καταψήφισε το δεύτερο μνημόνιο, αλλά επέστρεψε στη ΝΔ με απόφαση του Αντώνη Σαμαρά στα τέλη Μαρτίου...


Αντίστοιχη δήλωση έκανε νωρίτερα ο κ. Χαλκίδης που έστειλε και μια σκληρή επιστολή του προς τον κ. Σαμαρά, επισημαίνοντας ως αιτία της παραίτησής του τη συμμετοχή στο ψηφοδέλτιο ατόμων, τα οποία πρεσβεύουν διαφορετικές αρχές και πολιτική.
«Τις πολιτικές μου αρχές τις ασπάστηκα και τις υπηρέτησα στο πλευρό του Κώστα Καραμανλή, συμβιβαζόμενος μόνο με τα συμφέροντα των πολιτών και όχι τα προσωπικά. Μπροστάρης, βρέθηκα στον προσωπικό σας αγώνα, πιστεύοντας πως η ηθική των λόγων και των πράξεων θα αποτελούσαν συνέχεια και προοπτική πολιτικής διαδρομής», τονίζει, μεταξύ άλλων, στην επιστολή ο κ. Χαλκίδης.
Και προσθέτει: «Δυστυχώς, σήμερα και κάτω από τις διαμορφούμενες συνθήκες και την κατάρτιση του ψηφοδελτίου, αρνούμαι να συνυπάρχω με εκείνους που πρέσβευαν μια πολιτική διαφορετικών αρχών και εγγυήσεων. Θέση την οποία γνωρίζατε εκ των προτέρων. Τέλος, ως βουλευτής, δηλώνω πως δεν υπήρξα λαϊκιστής ποτέ, ούτε στα δύσκολα, ούτε στα εύκολα, γιατί η ΝΔ είναι για όλα και πάντα και όχι για το όποτε κάποιοι τη θέλουν και τους βολεύει».
Στο μεταξύ, ως «επιβράβευση της ηθικής της αποστασίας» χαρακτήρισε ο πρόεδρος του ΛΑΟΣ Γ.Καρατζαφέρης την συμμετοχή του Γ.Συμπιλίδη στα ψηφοδέλτια της Νέας Δημοκρατίας.
Όπως υποστήριξε με δήλωσή του ο πρόεδρος του ΛΑΟΣ «η επιβράβευση της ηθικής της αποστασίας δεν μπορεί να είναι η ασφαλής ατραπός για να βγούμε από την κρίση. Το κόμμα του κ. Συμπιλίδη ξύπνησε εφιαλτικές μνήμες».
Σημειώνεται ότι ο κ. Συμπιλίδης επέστρεψε σε ψηφοδέλτιο της ΝΔ μετά από 19 χρόνια. Ήταν ο βουλευτής που το 1993 ανεξαρτητοποιήθηκε προκαλώντας την πτώση της κυβέρνησης της ΝΔ και τον τερματισμό της πρωθυπουργίας του Κ.Μητσοτάκη.
Εν τω μεταξύ, στη Δημοκρατική Συμμαχία προσχώρησε ο δημοσιογράφος Διαμαντής Σεϊτανιδης. Ο κ. Σεϊτανίδης είχε υποβάλει αίτηση για να συμμετάσχει στο ψηφοδέλτιο της ΝΔ στην περιφέρεια Ηλείας, στο οποίο τελικώς δεν συμπεριλήφθη και σε δήλωσή του είχε κάνει λόγο για «αποκλεισμό», προσθέτοντας ότι «σε αυτή τη Νέα Δημοκρατία είναι φανερό ότι δεν χωράω».

Πηγή  tanea.gr

1 σχόλιο:

  1. ΑΣ ΠΡΟΣΕΧΕ Ο ΑΝΤΩΝΑΚΗΣ ...........................
    ΚΑΙ ΣΤΙΣ 6 ΤΟΥ ΜΗΝΟΣ ΣΤΟ ΣΠΙΤΑΚΙ ΤΟΥ

    ΑπάντησηΔιαγραφή