Τετάρτη 29 Φεβρουαρίου 2012

Η επόμενη μέρα της ΝΔ μετά το πρώτο εφαρμοστικό νομοσχέδιο

Η χθεσινή πρώτη ψηφοφορία στην βουλή μετά το μνημόνιο 2 στο χώρο της Νέας Δημοκρατίας βρήκε άλλους βουλευτές να ξαναπερνάνε το κατόφλι της Συγγρού, άλλους να γκρεμίζουν κάθε γέφυρα και κάποιους απλά να ελπίζουν. Όλοι όσοι είχαν ψηφίσει το μνημόνιο 2 τα πράγματα δεν άλλαξαν και θα ήταν έκπληξη να γινόταν κάτι τέτοιο. Το ενδιαφέρον εστιαζόταν στο τι στάση θα κρατούσαν οι 21 που το είχαν καταψηφίσει πριν λίγες ημέρες. Ας δούμε λοιπόν την επόμενη μέρα της ΝΔ όπως έχουν δημιουργηθεί οι συσχετισμοί μετά την χθεσινή ψηφοφορία....


Επιστροφή για 5 που ψήφισαν «ναι»

Με το ένα πόδι μέσα στο κόμμα βρίσκονται πλέον οι 5 βουλευτές της Νέας Δημοκρατίας που υπερψήφισαν τον εφαρμοστικό νόμο για την περικοπή μισθών και συντάξεων. Πρόκειται για τους  Μανώλη Κεφαλογιάννη, Αλέξανδρο Δερμετζόπουλο, Ζήση Τζηκαλάγια, Τάσο Καρυπίδη και Θεόφιλο Λεονταρίδη οι οποίοι αν και στο δεύτερο μνημόνιο κράτησαν αρνητική στάση, πράγμα που τους οδήγησε την ίδια στιγμή εκτός παράταξης, ωστόσο φαίνετε ότι δεν άντεξαν για πολύ χωρίς την κομματική στέγη που τους παρείχε η Νέα Δημοκρατία.

Οριστικά εκτός ΝΔ οι 6 που ψήφισαν «όχι». Φέρεται να συζητούν ήδη με Καμμένο

Αντίθετα την πόρτα της εξόδου οριστικά πλέον φαίνετε να αντικρίζουν οι Έλενα Κουντουρά, Μαργαρίτης Τζίμας, Δημ. Σταματης, Μαρία Κόλια, Μελάς Παναγιώτης και Σπύρος Γαληνός οι οποίοι καταψήφισαν και τον εφαρμοστικό νόμο. Σύμφωνα με πληροφορίες οι 6 βουλευτές δείχνουν να είναι σε επαφή με τον κ. Παναγιώτη Καμμένο και τον πολιτικό φορέα που έχει δρομολογήσει.

Στάση αναμονής για τους 10 απέχοντες της ψηφοφορίας

Όσον αφορά τώρα τους απέχοντες της ψηφοφορίας Ελίζα Βόζενμεργκ, Κώστα Γκιουλέκα, Χρήστο Ζώη, Κώστα Μαρκόπουλο, Τσαμπίκα Ιατρίδη, Γιώργο Καρασμάνη, Γιώργο Βαγιωνά, Κώστα Παπασιώζο, Μιχάλη Γιαννάκη και Γιώργο Βλάχο, αν και οι πόρτα του κόμματος σύμφωνα με πληροφορίες από την Συγγρού θα παραμείνει κλειστή, ωστόσο οι ίδιοι δείχνουν να προσπαθούν να κρατήσουν κάποιο παράθυρο ανοιχτό καθώς θεωρούν πως με την στάση τους δεν ήρθαν σε πλήρη ρήξη με τον Αντώνη Σαμαρά και το κόμμα.

Πάντως και ο ίδιος ο Σαμαράς δείχνει να ψάχνει να βρει άλλοθι ώστε να ανοίξει την πόρτα και πάλι στους διαγραμμένους καθώς εκτός του ότι ακολουθούν και άλλες κρίσιμες ψηφοφορίες στην βουλή, έχει επίσης ανάγκη από το κάθε στέλεχος ενόψει τον εκλογών στην προσπάθεια να συσπειρώσει την βάση του κόμματος. Το έργο του όμως δεν είναι καθόλου εύκολο καθώς θα πρέπει να ισορροπήσει ανάμεσα στους βουλευτές που επέλεξαν να έρθουν σε σύγκρουση με την κοινωνία στηρίζοντας το μνημόνιο 2 και στους βουλευτές που ο ίδιος τους αποκάλεσε «τζάμπα μάγκες».

5 σχόλια:

  1. Αντώνης Π. Κρύα Βρύση29 Φεβρουαρίου 2012 στις 7:26 μ.μ.

    Καρασμάνη αν δεν έχεις τα κότσια να φτάσεις μέχρι τέλος στην απόφαση που πήρες τότε καλύτερα να μην καταψήφιζες στην αρχή. Γιατί δείχνεις ότι δεν έχεις το θάρρος να στηρίξεις την άποψή σου και κρίβεσε πίσω από την αποχή. Τι ελπίζεις να σε πάρει ο πίσω ο Σαμαράς;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Αντίο Γιώργο αντίο.....Εμπρος Διονύση.Τώρα παίζεις μόνος.Εσύ είσαι η Νέα Δημοκρατία του Νομού.Που είναι οι άλλοι οι εξαφανισμένοι;Πάρτους τα μυαλά!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Ανδρέας από Γιαννιτσά29 Φεβρουαρίου 2012 στις 8:24 μ.μ.

    Γιώργο, δηλώσεις όπως «η ΝΔ ήταν είναι και θα είναι το σπίτι μου» δεν σημαίνει τίποτα για εμάς. Σπίτι σου ήταν και είμαστε εμείς που σε εμπιστευόμασταν τόσα χρόνια και σε στέλναμε στην βουλή. Εμάς οφείλεις να τιμάς, όχι την Νέα Δημοκρατία. Αυτή χρωστάει σε σένα και εσύ σε εμάς, να μην το ξεχνάς αυτό. Όφειλες να παρευρεθείς και να καταψηφίσεις. Τι μεσοβέζικες λύσεις είναι αυτές.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Φίλος Γιώργου Καρασμάνη29 Φεβρουαρίου 2012 στις 10:04 μ.μ.

    Από που και ως που ρε φίλε ο Διονύσης έγινε και Νέα Δημοκρατία; Ο δικό σου ήταν εξαφανισμένος τόσα χρόνια από τον νομό και τώρα μας το παίζει και κομματάρχης. Διαλύσαν τις τοπικές και τώρα διαλύουν και το κόμμα. Τέτοιο κόμμα σας το χαρίζουμε. Γιώργο είμαστε περίφανοι για την στάση σου και να ξέρεις θα ήμαστε μαζί σου ότι και αν κάνεις.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. to muristike o giorgos pos tha perne ton poulo stis ekloges kai tin kopanise.

    ΑπάντησηΔιαγραφή