Πέμπτη 1 Μαρτίου 2012

Μήνυμα του Αντιπεριφερειάρχη Θ.Θεοδωρίδη για την 1η Μαρτίου, Παγκόσμια Ημέρα Πολιτικής Προστασίας

Η κλιματική αλλαγή αλλά και συγκεκριμένα φαινόμενα τα οποία ζούμε τα τελευταία χρόνια, καθιστούν επιτακτική την ανάγκη για μία πιο συστηματική και οργανωμένη προσέγγιση στον τομέα της Πολιτικής Προστασίας.

Στην Περιφερειακή Ενότητα Πέλλας η προστασία της ανθρώπινης ζωής και η αξιοπρεπής διαβίωση βρίσκονται στο επίκεντρο όλων των δράσεων και πολιτικών που αναπτύσσουμε.

Το 2011 και τους πρώτους μήνες του 2012 χρειάστηκε αρκετές φορές να κινητοποιηθεί ο τοπικός και περιφερειακός μηχανισμός πολιτικής προστασίας...

... Αντιμετωπίσαμε πυρκαγιές, πλημμύρες και ακραία καιρικά φαινόμενα σ’ όλη την επικράτεια της Πέλλας. Αξίζουν συγχαρητήρια στο ανθρώπινο δυναμικό που συμμετέχει στις επιχειρήσεις της πολιτικής προστασίας. Η ηγεσία της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας, ο κ. Ψωμιάδης και εγώ προσωπικά, είμαστε πάντοτε δίπλα τους για να τους στηρίζουμε στο έργο τους.

Μέσα στους επόμενους μήνες διοργανώνουμε ειδικές συναντήσεις και ημερίδες με περιεχόμενο την πολιτική προστασία. Η συμμετοχή των τοπικών φορέων και πολιτών είναι σημαντική για την επιτυχία τους. Η γνώση και η πρόληψη μπορούν να σώσουν ζωές.  

Θεόδωρος Ι. Θεοδωρίδης
Αντιπεριφερειάρχης Πέλλας

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου