Πέμπτη 1 Μαρτίου 2012

Στο "Δ.Τόφαλος" ο πρώτος τελικό του Μέγα Αλέξανδρου με την Πάτρα (Φώτο)

Στο «Δ. Τόφαλος» θα αγωνιστεί τελικά η ομάδα του Μεγάλου Αλεξάνδρου Γιαννιτσών προκειμένου την Κυριακή 4 Μαρτίου στις 5 το απόγευμα να αντιμετωπίσει την Ορμή Λουξ στον πρώτο τελικό της Α1 Χάντμπολ Γυναικών.
Αν και αρχικά η αναμέτρηση είχε προγραμματιστεί να γίνει στο κλειστό στο Κουκούλι, ωστόσο οι εργασίες οι οποίες βρίσκονται σε εξέλιξη στο συγκεκριμένο γυμναστήριο ανάγκασαν τις αρμόδιες αρχές να μεταφέρουν την έδρα του πρώτου τελικού.

Ακολουθούν φωτογραφίες και πληροφορίες για το κλειστό γυμναστήριο...


Τοποθεσία: Το γήπεδο βρίσκεται 100 μέτρα από την Νέα Εθνική Οδό προς Αθήνα, κοντά στο Πανεπιστήμιο και το Νοσοκομείο της Πάτρας. Η πρόσβαση είναι εύκολη με αυτοκίνητο (βγείτε απ'την πολη μέσω της παλιάς Εθνικής Οδού και θα φτάσετε στο κλειστό) ή με λεωφορείο (όλα τα λεωφορεία προς Ρίο, Πανεπιστήμιο και Νοσοκομείο κάνουν στάση εκεί).
 

Κτίστηκε το: 1995
Έδρα: Ολυμπιάδα Πατρών (Α1 Κατηγορία)
Πληροφορίες: Το κλειστό φέρει το όνομα του Δημήτρη Τόφαλου, μεγάλου Πατρινού παλαιστή. Είναι ακόμη γνωστό και ως "ΕΑΚ Πατρών" (Εθνικό Αθλητικό Κέντρο). Κατασκευάστηκε από την εταιρεία ΑΤΤΙ-ΚΑΤ. Είναι ένα από τα τρία σχεδόν όμοια κλειστά γήπεδα που κτίστηκαν στη δεκαετία του 1990 (μαζί με του Περιστερίου και της Νεάπολης Λάρισας).


Οι κυριότερες διοργανώσεις που έχει φιλοξενήσει ανά άθλημα: Μπάσκετ (Μουντομπάσκετ Εφήβων 1995 - προκριματική φάση, Final-4 Κυπέλλου Ελλάδας 1996, All-Star Games 1997 και 2001, Ευρωμπάσκετ γυναικών 2003), Βόλλεϊ (Πανευρωπαϊκό Πρωτάθλημα 1995 - προκριματική φάση, Προ-Ολυμπιακό τουρνουά 1996, πολλοί αγώνες World League), Γυμναστική (Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα Ρυθμικής 1997), Πάλη (Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Ελληνορωμαϊκής 2001).

Το Κλειστό Πάτρας "Δημήτρης Τόφαλος" ανήκει στη Γενική Γραμματεία Αθλητισμού.







Πηγή φωτογραφιών και πληροφορίων για το γυμναστήριο από το stadia.gr


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου