Τρίτη 3 Απριλίου 2012

Συναυλία του jazz σχήματος «Trio Apopsis» το Σάββατο στα Γιαννιτσά


Το Αλεξάνδρειο Δημοτικό Ωδείο Γιαννιτσών, της ΔΗ.Κ.Ε.Π.Α. Πέλλας, διοργανώνει, το Σάββατο 7.4.12 και ώρα 20.00, στο Πνευματικό Κέντρο Γιαννιτσών, συναυλία του γνωστού jazz σχήματος, «Trio Apopsis».
Η συναυλία ανήκει στον κύκλο συναυλίών «5ες Εαρινές Μουσικές Συνθέσεις 2012».
Το «Τρίο APOPSIS» αποτελεί  την συνέχεια του συγκροτήματος των Blue Train  που  δημιουργήθηκε στις αρχές του 1991 από τους: Γιώργο Τζούκα στο πιάνο,  Μανώλη  Κουτσουνάνο στα τύμπανα και Λάκη Τζήμκα στο  ακουστικό  μπάσο...

Οι  τρεις τους έχουν  μια  πολυετή   πορεία   στο  χώρο  της  τζαζ και παράλληλα  συνεργάσθηκαν   με  καταξιωμένους  Έλληνες  και  ξένους  μουσικούς. Ιδιαίτερη και σημαντική συνεργασία των Blue Train ήταν  του γνωστού Αμερικανού  κιθαρίστα  Wayne Brasel  που  κατέληξε στην  δημιουργία  του  πρώτου  δίσκου  (CD)  με  τίτλο  Sky  Paths. 
Το «Τρίο APOPSIS»  παρουσιάζει τον νέο  δίσκο (CD)  με τίτλο «EPIROES»,  πού  περιέχει  διασκευές της ελληνικής παραδοσιακής  και τζαζ  μουσικής  καθώς  και  δικές  τους  συνθέσεις. Ρυθμικά στοιχεία από την παράδοση  μας  ιδιαίτερα της Μακεδονίας και της Θράκης διασκευάζονται και ντύνονται με στοιχεία της τζαζ, καθώς οι μουσικοί στολίζουν τις μελωδίες μέσα από την  προσωπική  τους  αναζήτηση. «Αυθεντική τζαζ που έχει ως πρόθεμα τα μουσικά βιώματα, διυλίζεται, ανασυντάσσεται, αναπροσδιορίζεται  και  παίρνει νέα μορφή».
Το τρίο  έχει  συμμετάσχει σε γνωστά φεστιβάλ στην Ελλάδα και στο εξωτερικό, με πιο πρόσφατες, την ελληνική εκπροσώπηση στο Jazz Festival του SAN LUIS POTOSI στο MEΧΙΚΟ, SANI JAZZ FESTIVAL κ.α.
Η είσοδος για το κοινό είναι ελεύθερη.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου