Τρίτη 8 Αυγούστου 2017

«Χαρείτε τον Αύγουστο, ίσως να είναι ο τελευταίος σας μήνας στη Γη» λένε συνωμοσιολόγοι



Ο πλανήτης Νιμπίρου, η έκλειψη ηλίου, ο αριθμός 33 και η... Αποκάλυψη του Ιωάννη μπλέκονται σε μια απίστευτη θεωρία που όμως έχει γίνει πιστευτή από πολλούς

Εάν έχετε την τάση να πιστεύετε θεωρίες συνωμοσίας, και έχετε κάνει σχέδια για τον Σεπτέμβριο (ή και για τον υπόλοιπο χρόνο) ίσως είναι καλή ιδέα να τα ακυρώσετε.

Γιατί; Επειδή ο κόσμος μας δεν θα υπάρχει τον επόμενο μήνα, τουλάχιστον με βάση όσα ισχυρίζονται οι υπέρμαχοι μιας αρκετά παλιάς θεωρίας συνωμοσίας που θέλει τα πάντα να τελειώνουν σε... λιγότερο από τρεις εβδομάδες.

Η θεωρία συνδυάζει την ύπαρξη ενός μυθικού πλανήτη, ονόματι Νιμπίρου ή Πλανήτη X με... αποσπάσματα της Βίβλου, δημιουργώντας ένα κοκτέιλ καταστροφολογίας που έχει πείσει αρκετούς εύπιστους (κυρίως Αμερικανούς) ότι το τέλος πλησιάζει.

Εδώ και αρκετά χρόνια, οι υπέρμαχοι της θεωρίας προβλέπουν ότι η σύγκρουση του συγκεκριμένου πλανήτη με τη Γη θα οδηγήσει στο τέλος του κόσμου. Η νέα εξέλιξη που τους γεμίζει σιγουριά ότι η μεγάλη στιγμή πλησιάζει είναι η μεγάλη έκλειψη ηλίου που θα σημειωθεί στις 21 Αυγούστου και θα ορατή μόνο στο βόρειο ημισφαίριο και κυρίως σε περιοχές της Γαλλίας και των ΗΠΑ.

Η σπανιότητα του φαινομένου (τελευταία φορά που οι Αμερικανοί είχαν την ευκαιρία να απολαύσουν ολική έκλειψη ηλίου ήταν το 1991) σε συνδυασμό με την τελείως αυθαίρετη ερμηνεία της Βίβλου από τους ορισμένους συνωμοσιολόγους, έχουν πείσει αρκετούς αφελείς ότι η έκλειψη αποτελεί προάγγελο της επικείμενης σύγκρουσης του Νιμπίρου με τη Γη.

Χαρακτηριστική είναι η εξήγηση που δίνει στην Daily Star ένας από τους προαναφερόμενους συνωμοσιολόγους, ο «Χριστιανός νουμερολόγος και ερασιτέχνης παρατηρητής των αστεριών» David Meade: «Η μεγάλη αμερικανική έκλειψη της 21ης Αυγούστου αποτελεί έναν τεράστιας σημασίας προάγγελο. Όταν η έκλειψη ξεκινήσει στις 21 Αυγούστου, η ανατολή του ήλιου θα είναι σκοτεινή, όπως προβλέπει ο Ησαΐας. Το φεγγάρι θα είναι το αποκαλούμενο στις γραφές "μαύρο φεγγάρι". Αυτά τα φαινόμενα συμβαίνουν κάθε 33 μήνες. Στη Βίβλο, το θεϊκό όνομα Ελοχίμ εμφανίζεται 33 φορές στην Γένεση.
Η έκλειψη θα ξεκινήσει στο Λίνκολν Μπιτς, στο Όρεγκον, την 33η πολιτεία και θα τελειώσει στην 33η μοίρα του Τσάρλεστον, στη Νότια Καρολίνα. Μια τέτοια έκλειψη ηλίου έχει να συμβεί από το 1918, δηλαδή πριν από 99 χρόνια, ή 33 επί τρία».


Ο Meade πιστεύει ότι ο Αρμαγεδδών θα ξεκινήσει τον Σεπτέμβριο, μετά από ένα μεγάλο σημάδι από τον ουρανό που περιγράφεται στην Αποκάλυψη του Ιωάννη.
Η αλήθεια πίσω από τη θεωρία

Αν όλα τα παραπάνω σας ακούγονται σαν... ιστορίες για αγρίους, τότε μάλλον έχετε δίκιο. Ο μύθος του Πλανήτη Χ κυκλοφορεί από το 1975 και έκτοτε έχει προβλέψει καμία ντουζίνα φορές την καταστροφή του κόσμου.

Μόλις τον περασμένο Δεκέμβριο, εκπρόσωποι της θεωρίας είχαν πει στην Independent ότι ήταν ζήτημα ημερών να πέσει ο Νιμπίρου στα κεφάλια μας, χρησιμοποιώντας μάλιστα σχεδόν τα ίδια επιχειρήματα.

Αφού λοιπόν το τέλος του κόσμου δεν ήρθε το 2003, 2007, 2012 αλλά ούτε 2015, ποιος ο λόγος να έρθει τώρα;

Πάντως, αν χρειάζεστε μια πιο επίσημη πηγή για να σας καθησυχάσει, η ίδια η NASA είχε διαψεύσει στο παρελθόν την ύπαρξη του Νιμπίρου.

Ο Don Yeomans, ειδικός στα γεωπλήσια αντικείμενα (μικρά ουράνια σώματα που, επηρεασμένα από τις βαρυτικές έλξεις των κοντινών πλανητών, ωθούνται σε τροχιές οι οποίες πλησιάζουν εκείνη τη Γης) έγραψε το 2012: «Δεν υπάρχει καμία απόδειξη - τηλεσκοπική ή άλλου είδους - ότι υπάρχει αυτό το ουράνιο σώμα, ούτε ότι ασκεί κάποια βαρυτική επιρροή σε άλλα σώματα του ηλιακού μας συστήματος. Πάντως μου αρέσει το όνομα Νιμπίρου. Αν ποτέ αποκτήσω χρυσόψαρο, θα είναι πρώτο στη λίστα των υποψήφιων ονομάτων μου».

protothema.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου