Τετάρτη 17 Ιουλίου 2013

Οι αλλαγές δεν έπεισαν τους δημάρχους



Συμβουλευτικό ρόλο, υπό τη μορφή οδηγιών, και όχι καθοριστικό, υπό τη μορφή ελέγχου από τα υπουργεία Εσωτερικών και Οικονομικών, θα έχει τελικά το Οικονομικό Παρατηρητήριο σχετικά με το προσχέδιο κατάρτισης προϋπολογισμού των δήμων.
Το υπουργείο Εσωτερικών προχώρησε σε μία ακόμα βελτιωτική κίνηση εξαιτίας των αντιδράσεων που προκάλεσε η επίμαχη διάταξη σε αιρετούς.
Η ΚΕΔΕ μάλιστα, σε χθεσινή ανακοίνωσή της, επισημαίνει ότι «συντάσσεται απολύτως με τη γνώμη της Επιστημονικής Επιτροπής της Βουλής, η οποία κρίνει ότι οι συγκεκριμένες ρυθμίσεις έρχονται...
σε αντίθεση με τη συνταγματικά κατοχυρωμένη διοικητική και οικονομική αυτοτέλεια των Οργανισμών Τοπικής Αυτοδιοίκησης». Παρελθόν από το πολυνομοσχέδιο αποτελεί και η διάταξη που προέβλεπε αστικές ευθύνες δημάρχων με υπερβάσεις δαπανών στους προϋπολογισμούς τους.
Πάντως, παρά τις νομοτεχνικές βελτιώσεις από την πλευρά του υπουργείου Εσωτερικών, η ΚΕΔΕ «εμμένει στη θέση της περί απόσυρσης των διατάξεων και καλούσε τα μέλη της σήμερα το πρωί (10.30) σε συγκέντρωση στην Πλατεία Κλαυθμώνος». Σχολιάζοντας μάλιστα τις αλλαγές στο επίμαχο πολυνομοσχέδιο, επισημαίνουν ότι «οι όποιες διορθωτικές αλλαγές που εισάγει η κυβέρνηση για τους σχολικούς φύλακες και τη Δημοτική Αστυνομία δεν αλλάζουν το περιεχόμενο των σχετικών διατάξεων, με τις οποίες καταργούνται βασικές αρμοδιότητες και υπηρεσίες της Τοπικής Αυτοδιοίκησης».

tanea.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου