Τετάρτη 17 Ιουλίου 2013

Πρώτη ήττα για την εθνική Νέων στο ευρωπαϊκό πρωτάθλημα μπάσκετ

Στον τελευταίο αγώνα πριν από τα νοκ-άουτ ματς του Ευρωμπάσκετ η Εθνική Νέων Ανδρών γνώρισε την πρώτη της ήττα και έχασε την πρωτιά στον όμιλο της. Μετά το 72-70 υπέρ των Τούρκων την Τετάρτη, η ομάδα του Κώστα Μίσσα μπαίνει στα προημιτελικά από τη δεύτερη θέση και αντί της Ρωσίας θα αντιμετωπίσει την Παρασκευή (18.00, ΑΝΤ1) την Ισπανία, η οποία πήγε στην Εσθονία ως ένα από τα φαβορί της διοργάνωσης.

Η Εθνική μας όμως με τέτοιες εμφανίσεις δεν θα έχει μεγάλες ελπίδες για να μπει στους αγώνες που θα κρίνουν το Σαββατοκύριακο τα μετάλλια. Είχε μεγάλα κενά διαστήματα, δεν είχε τη συγκέντρωση που παρουσίασε στα προηγούμενα ματς και διεκδίκησε τη νίκη στο τέλος χάρη σε ξεσπάσματα που είχε και πρωτοβουλίες που πήραν οι καλύτεροι παίκτες της.

Το μήνυμα από τους Τούρκους και κυρίως από τους παίκτες του Μίσσα ήρθε από την αρχή του αγώνα όταν οι γείτονες μας βρέθηκαν να προηγούνται με το εξωπραγματικό 18-0! Μόλις 3.27 πριν από την ολοκλήρωση της πρώτης περιόδου ο εξαιρετικός απόψε, Καμπερίδης με τρίποντο έβαλε τέλος στο σερί των Τούρκων και… έσπασε το ρόδι για την Ελλάδα.

Γρήγορα η Εθνική μάζεψε τη διαφορά, έκλεισε το δεκάλεπτο με μονοψήφια διαφορά πόντων και έμεινε σε αυτά τα επίπεδα μέχρι την ανάπαυλα των δύο ημιχρόνων. Γυρίζοντας από τα αποδυτήρια οι παίκτες του Μίσσα, με πρώτο τον πιο έτοιμο παίκτη της ομάδας, τον Γιάννη Παπαπέτρου και συμπαραστάτες τους Καμπερίδη-Μποχωρίδη έδωσαν το σήμα για την αντεπίθεση αλλά φαίνεται πως η ευκολία με την οποία γύρισαν το ματς λειτούργησε στη συνέχεια όπως στην αρχή του αγώνα το 7/7 που κουβαλούσε η Εθνική από τα προηγούμενα παιχνίδια.

Το 36-27 μετατράπηκε γρήγορα σε 39-39 και η Εθνική πήρε διαφορά 7π με το ταμπλό να δείχνει 54-47 ύστερα από επιμέρους σκορ 25-8 για την ελληνική ομάδα. Ξανά όμως η Ελλάδα εμφάνισε τα προβλήματα της αρχής. Επιπόλαια λάθη, τραβηγμένες από τα μαλλιά επιλογές και κακή αμυντική λειτουργία, έδωσαν το δικαίωμα στους Τούρκους να περάσουν ξανά στο σκορ με 10π στο πιο κρίσιμο σημείο.

Με τον Ερόγλου να δίνει ρεσιτάλ η Τουρκία βρέθηκε στο +10π (69-59) στο 37’ και οι Έλληνες έκαναν την τελευταία τους προσπάθεια να «κλέψουν» το ματς. Με τον Παπαπέτρου να παίρνει πρωτοβουλίες, την άμυνα να ανεβάζει απόδοση και τους Καμπερίδη-Μποχωρίδη να βοηθούν επιθετικά η Ελλάδα μείωσε 72-70 και είχε την τελευταία επίθεση. Η επιλογή του Παπαπέτρου, που μάλλον επεδίωξε να κερδίσει φάουλ, δεν ήταν η καλύτερη και το σκορ δεν άλλαξε. Η Τουρκία νίκησε δίκαια και η Ελλάδα μετά την ήττα θα αγωνιστεί για μια θέση στα ημιτελικά με αντίπαλο την Ισπανία.

Τα δεκάλεπτα: 20-11, 36-27, 53-54, 72-70

ΤΟΥΡΚΙΑ (Τοκέρ): Αλτίν, Ερόγλου 23, Τσαντάν 2, Τουρέν 2, Ντοκουγιάν 8, Γκεγίκ 7, Τουντσέρ, Μουτλού, Ερντογάν, Τεκίν 11, Ερουλκού 19

ΕΛΛΑΔΑ (Μίσσας): Μποχωρίδης 24 (5ρ, 3 ασ), Λαρεντζάκης 6, Παπαπέτρου 20 (6ρ), Καραμαλέγκος, Καλογιαννίδης, Σλαφτσάκης, Μήτσιαλος, Αντετοκούνμπο 1 (11ρ), Μελισσαράτος, Αγραβάνης 2, Καμπερίδης 17 (7ρ), Γόντικας

tanea.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου