Πέμπτη 18 Ιουλίου 2013

Η Ομάδα Γυναικών Γιαννιτσών για κατάργηση ΕΠΑΛ-ΕΠΑΣ και απολύσεις εκπαιδευτικών



Η Ομάδα Γυναικών Γιαννιτσών - μέλος της Ομοσπονδίας Γυναικών Ελλάδας  καταγγέλλει τις απολύσεις 2.500 εκπαιδευτικών και την κατάργηση 46 ειδικοτήτων στα Επαγγελματικά Λύκεια (ΕΠΑΛ) και τις Επαγγελματικές Σχολές (ΕΠΑΣ). Η κυβέρνηση σπρώχνει χιλιάδες εκπαιδευτικούς στην ανεργία και ακόμα περισσότερους μαθητές και μαθήτριες έξω από το εκπαιδευτικό σύστημα, αντιμετωπίζοντας με περισσή αναλγησία το υποβαθμισμένο τεχνικό σχολείο...

      Σε ορισμένες από τις ειδικότητες που καταργούνται, συγκεντρώνονται κατά πλειοψηφία νέες γυναίκες. Πρόκειται για τα παιδιά της εργατικής – λαϊκής οικογένειας που έχουν στραφεί στο σχολείο αυτό ώστε να μάθουν μια τέχνη, να βγουν άμεσα στο μεροκάματο, να συμβάλουν στις ανάγκες της οικογένειας.
     Οι Σύλλογοι και οι Ομάδες της ΟΓΕ αγωνίζονται στο πλευρό των μαθητριών και των μαθητών για να συνεχίσουν και να ολοκληρώσουν όλοι και όλες την ειδικότητα που ξεκίνησαν, στέκονται στο πλευρό των εκπαιδευτικών ενάντια στις διαθεσιμότητες και τις απολύσεις. Παλεύουμε για το δικαίωμα όλων των παιδιών στη μόρφωση, στη δημόσια και δωρεάν επαγγελματική εκπαίδευση, για το δικαίωμα της νεολαίας και όλου του λαού στη δουλειά με δικαιώματα.



Ομάδα Γυναικών Γιαννιτσών
Τηλέφωνα επικοινωνίας: 6978921885, 6936116086

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου