Πέμπτη 18 Ιουλίου 2013

Προετοιμασίες για την λειτουργία του Γραφείου Κοινωνικής Ασφάλισης ( Γ.Κ.Α. ) στο Δήμο Σκύδρας



Ενα καθ ΄όλα δίκαιο και τεκμηριωμένο αίτημα του Δήμου Σκύδρας  , δηλαδή αυτό της σύστασης και της λειτουργίας Γραφείου Κοινωνικής Ασφάλισης ( Γ.Κ.Α. ) έγινε δεκτό από τη Διοίκηση του Ιδρύματος Κοινωνικών Ασφαλίσεων ( Ι.Κ.Α. ) και την ηγεσία του Υπουργείου Εργασίας Κοινωνικής Ασφάλισης και Πρόνοιας .
    Το Γ.Κ.Α. είναι ένας καινούργιος θεσμός που σε κάποιο βαθμό θ ΄αναπληρώσει το καταργηθέν υποκατάστημα του Ι.Κ.Α. Σκύδρας ...

     Στο Φ.Ε.Κ. Β΄78/4-4-13 , καθορίζονται και περιγράφονται επακριβώς οι αρμοδιότητες και οι εργασίες που θα εκτελεί το Γ.Κ.Α. μέσω διαδικτύου ή χειρόγραφα και σχετίζονται με τους παρακάτω τομείς : Α) Μητρώου , Β) Εσόδων , Γ) Παροχών Ασθενείας και τέλος , Δ) Συντάξεων .
    Στο πλαίσιο , λοιπόν , υλοποίησης της ειλημμένης απόφασης για την ίδρυση του Γ.Κ.Α. Σκύδρας , ο Δήμαρχος Σκύδρας κ. Γιώργος Χοϊδης υποδέχθηκε στο γραφείο του  ( Τρ. 16/7/13 ) τον Διευθυντή του τοπικού καταστήματος Ι.Κ.Α. ΄Εδεσσας κ. Χρίστο Καραναστάση και το στέλεχος της τεχνικής υπηρεσίας Ι.Κ.Α. Θεσσαλονίκης κ. Εύη Στογιάννη ,  ( απ ΄όπου και ένα φωτογραφικό στιγμιότυπο ) , παρούσας της Διευθύντριας της τεχνικής υπηρεσίας του Δήμου Σκύδρας κ. Βούλας Καλαϊτζόγλου .
    Τέθηκαν κι αναλύθηκαν ζητήματα σχετικά με τις αναγκαίες προεργασίες ολοκληρωμένης ετοιμασίας του Γραφείου Κοινωνικής Ασφάλισης ΙΚΑ – ΕΤΑΜ Σκύδρας .
    Στην συνέχεια , ακολούθησε επίσκεψη κι αυτοψία στον δημοτικό χώρο που θα παραχωρήσει ο Δήμος Σκύδρας για να εγκατασταθεί το προαναφερόμενο Γραφείο . Ο προτεινόμενος χώρος που κρίθηκε ικανοποιητικός διαθέτει ένα επιπλέον πλεονέκτημα , διότι βρίσκεται στο κτήριο όπου μεταξύ των άλλων στεγάζονται και λειτουργούν , το Κέντρο Εξυπηρέτησης Πολιτών ( Κ.Ε.Π. ) και το Κέντρο Εξυπηρέτησης Φορολογουμένων
( Κ.Ε.Φ. ). ΄Ετσι , με την προσθήκη του Γ.Κ.Α. επιτυγχάνεται η συνδυασμένη κι αλληλοσυμπληρούμενη εξυπηρέτηση των συμπολιτών μας .
    Το Ι.Κ.Α. , από την πλευρά του , θα παράσχει τον απαραίτητο εξοπλισμό και το κατάλληλο ανθρώπινο δυναμικό , του οποίου ο αριθμός θα εξαρτηθεί από ορισμένους παράγοντες , όπως είναι το διαθέσιμο προσωπικό και οι ανάγκες του καταστήματος του
Ι.Κ.Α. ΄Εδεσσας σε συνάρτηση με τον προβλεπόμενο όγκο δουλειάς του Γ.Κ.Α. Σκύδρας .
    ΄Εχει συμφωνηθεί , λοιπόν, και τέθηκε σ ΄ενέργεια  ένα συγκεκριμένο πλάνο συνεργασίας μεταξύ του Δήμου Σκύδρας και του Ι.Κ.Α. προς την κατεύθυνση της σύντομης έναρξης κι απρόσκοπτης λειτουργίας του Γ.Κ.Α. , ώστε οι συμπολίτες μας να εξυπηρετούνται στο τόπο μας και να μειωθεί , κατά το δυνατόν , η ταλαιπωρία και η χρονοκοστοβόρα μετακίνησή τους σ ΄άλλες περιοχές .

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου