Παρασκευή 19 Ιουλίου 2013

Κόκκαλης: Ελεύθερος χωρίς περιοριστικούς όρους



Ελεύθεροι χωρίς την επιβολή περιοριστικών όρων, αφέθηκαν, μετά τις απολογίες τους στον ανακριτή, αρμόδιο για θέματα διαφθοράς Γ. Μαλλή, ο επιχειρηματίας Σωκράτης Κόκκαλης και τρεις συγκατηγορούμενοι του στην υπόθεση των καταγγελιών για μη επωφελείς συμβάσεις του ΟΠΑΠ με την Intralot την περίοδο 2006- 2007.

Πληροφορίες αναφέρουν ότι ο κ. Κόκκαλης στην απολογία του αρνήθηκε την κατηγορία που του αποδίδεται, υποστήριξε ότι οι συμβάσεις ήταν επωφελείς για τον Οργανισμό, φέρεται δε να επεσήμανε ότι η θυγατρική του ΟΠΑΠ δεν είχε εκδηλώσει ενδιαφέρον για τον επίμαχο διαγωνισμό...


Η κατηγορία σε βάρος του κ. Κόκκαλη αφορούσε το αδίκημα της ηθικής αυτουργίας σε απιστία, που φέρονται να διέπραξαν οι υπεύθυνοι του ΟΠΑΠ με την υπογραφή συμβάσεων για την παροχή τεχνολογικής υποστήριξης με την εταιρία Intralot, συνολικού ύψους 350 εκ. ευρώ.

Την ίδια κατηγορία με τον κ. Κόκκαλη αντιμετωπίζουν και οι Κώστας Αντωνόπουλος, διευθύνων Σύμβουλος της Intralot και Ανδρέας Παπούλιας, Γενικός Διευθυντής, της, συμφερόντων Σ. Κόκκαλη, ΕΤΑΙΡΙΑΣ ΣΤΟΙΧΗΜΑΤΩΝ, οι οποίοι προσήλθαν στον ανακριτή και κρίθηκαν ελεύθεροι χωρίς όρους.

Απολογία έδωσε επίσης για το αδίκημα της απιστίας, ο πρώην Διευθύνων Σύμβουλος του ΟΠΑΠ Βασίλης Νειάδας, ο δε πρώην πρόεδρος του Οργανισμού Σωτήρης Κωστάκος - που επίσης αντιμετωπίζει κατηγορία - έχει λάβει προθεσμία για την απολογία του.

* Σχόλιο
Είναι αξιοπερίεργο το γεγονός ότι ο ιδρυτής, πρόεδρος και κύριος μέτοχος του Ομίλου Εταιριών INTRACOM, που έχει βάλει στο διεθνή χάρτη της τεχνολογίας τη χώρα μας, που η αξιοπιστία του έχει οδηγήσει σε συμβάσεις -πέραν των άλλων- με τον αμερικανικό και τον γερμανικό στρατό, αλλά και ο διευθύνων σύμβουλος της Intralot Κ. Αντωνόπουλος, ο οποίος έχει τιμηθεί με πολυάριθμες διακρίσεις στο επιχειρείν, καλούνται στη Δικαιοσύνη με αφορμή άρθρα "κίτρινων" εφημερίδων και αβάσιμες καταγγελίες.

Οι εταιρείες του Ομίλου
έχουν εγνωσμένη προσφορά στην ελληνική κοινωνία και στην εγχώρια οικονομία: Αυτή τη στιγμή απασχολούν περισσότερους από 10.000 εργαζόμενους με υψηλή κατάρτιση, ενώ σε καιρούς που ζητούμενο είναι η ανάπτυξη της χώρας, συνδράμουν την ελληνική οικονομία με εκατομμύρια ευρώ σε φόρους από προϊόντα που κατά 90% -κατά μέσο όρο- εξάγονται.

Οι εταιρείες του Ομίλου
έχουν διεθνή αναγνωρισιμότητα και χαρακτηρίζονται από συνέπεια και αξιοπιστία. Μόνο στις ΗΠΑ, η Intralot έχει αναλάβει το λογισμικό και τη διαχείριση 13 λοταριών. Το ίδιο συμβαίνει και σε πολλές ακόμα λοταρίες παγκοσμίως.

H Intralot εξάλλου
αποτελεί τον πρώτο προμηθευτή τυχερών παιχνιδιών παγκοσμίως που πιστοποιείται με ISO 20000 για τη διαχείριση υπηρεσιών τεχνολογίας.

Όλες οι θυγατρικές
του Ομίλου Εταιριών INTRACOM έχουν επίζηλα συμβόλαια διεθνώς. Πρόκειται για πολυεθνική με έδρα την Αθήνα που προσφέρει με τη δράση της δυναμισμό και αναπτυξιακή προοπτική στην ελληνική οικονομία. Όλα τα παραπάνω είναι γνωστά.

Παρά ταύτα
, ο Σ. Κόκκαλης κλήθηκε εκ νέου στη δικαιοσύνη για να απολογηθεί για αβάσιμες καταγγελίες. Δεν είναι τυχαίο ότι αφέθηκε ελεύθερος χωρίς περιοριστικούς όρους. Για ακόμα μία φορά. Όπως και σε όλες τις προηγούμενες περιπτώσεις που κλήθηκε στη Δικαιοσύνη.

Οι απορίες είναι εύγλωττες και παραμένουν.

nooz.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου