Δευτέρα, 17 Ιουλίου 2017

Μονοψήφιες θερμοκρασίες σε περιοχές της Μακεδονίας.Πότε επιστρέφει το ...καλοκαίρι.Φθινόπωρο -εν μέσω θέρους- θυμίζει το σκηνικό του καιρού στη Βόρεια Ελλάδα, με κύρια χαρακτηριστικά τις βροχοπτώσεις που συνοδεύονται από τοπικές καταιγίδες και ασυνήθιστα χαμηλές τιμές για την εποχή.
Η θερμοκρασία έπεσε κατακόρυφα το τελευταίο 24ωρο και είναι χαρακτηριστικό ότι πολλές ορεινές περιοχές στη Δυτική και Κεντρική Μακεδονία «ξύπνησαν» το πρωί με τον
υδράργυρο να βρίσκεται σε μονοψήφιες τιμές.
Βροχερός είναι ο καιρός στη Θεσσαλονίκη, όπου στο κέντρο της πόλης η θερμοκρασία νωρίτερα έδειξε μόλις 17 βαθμούς.
Από την Πυροσβεστική Υπηρεσία Θεσσαλονίκης δεν αναφέρθηκαν σημαντικά προβλήματα από την κακοκαιρία, παρά μόνο κλήσεις για κοπές δένδρων. Χωρίς σοβαρά προβλήματ εξελίσσεται -μέχρι στιγμής- η κακοκαιρία και στους νομούς της Κεντρικής Μακεδονίας. Πρόβλημα αναφέρθηκε μόνο σε επαρχιακό δρόμο του Κιλκίς (Αργυρούπολης - Σεβαστού), που παραμένει μέχρι αυτή την ώρα κλειστός λόγω υπερχείλισης του οδοστρώματος.

Από την Τετάρτη ξανά καλοκαίρι

Ίδιο σκηνικό και αύριο, Τρίτη, όπου η ένταση των φαινομένων θα μεταφερθεί και προς τη Θράκη, το Βορειοανατολικό Αιγαίο και Στερεά Ελλάδα. Καταιγίδες αναμένονται και στην Αθήνα.

Τα καιρικά φαινόμενα θα υποχωρήσουν από αύριο το μεσημέρι.

Ξανά καλοκαίρι αναμένεται από την Τετάρτη.

 ΠΗΓΗ: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου