Πέμπτη, 20 Ιουλίου 2017

Μετά τη "Μεδουσα", ξανά καύσωναςΜετά την κακοκαιρία των προηγούμενων ημερών, ο καιρός βελτιώνεται και σταδιακά ανεβαίνει η θερμοκρασία.  
Σύμφωνα με την πρόβλεψη του μετεωρολόγου, Γιάννη Καλλιάνου, παρά το γεγονός ότι ακόμη επικρατεί μια σχετική ψύχρα νωρίς το πρωί και αργά τη νύχτα, σταδιακά ο υδράργυρος θα αρχίσει να ανεβαίνει και έτσι μέχρι το Σαββατοκύριακο οι θερμοκρασίες θα είναι αυτές που ορίζει η μέση τιμή για την εποχή.


Οι βοριάδες στο Αιγαίο θα πνέουν ισχυροί μέχρι και το Σάββατο. Αυτός θα είναι και ο βασικός λόγος που οι θερμοκρασίες μέχρι τότε θα κυμανθούν σε χαμηλότερες τιμές σε σχέση με την εποχή που βρισκόμαστε. 

Το Σάββατο στους 36 με 37 Κελσίου

Εκτός από κάποιες μπόρες ή ακόμη και μεμονωμένες καταιγίδες που θα εκδηλωθούν την  Πέμπτη στα βορειοδυτικά ηπειρωτικά τμήματα, ο καιρός στις υπόλοιπες περιοχές θα είναι καλός.

Το Σάββατο η θερμοκρασία θα αγγίξει τους 35-36°C στα πεδινά ηπειρωτικά τμήματα και ενδεχομένως τους 36-37°C στις ευπαθείς στη ζέστη περιοχές.

Την Κυριακή ο υδράργυρος θα φτάσει στους 38 με 39 βαθμούς.
 
Δευτέρα και ιδιαιτέρως Τρίτη
θα έχουμε  καύσωνες με τις μέγιστες τιμές του υδραργύρου να προσεγγίζουν τους 40-41°C σε αρκετές πεδινές ηπειρωτικές περιοχές και πιθανώς τους 42°C σε αυτές που είναι ευπαθείς στη ζέστη.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου