Κυριακή 20 Μαΐου 2018

Η αριστερά θέλει καλοπέραση


Μία βίλα αξίας άνω των 600.000 ευρώ πήρε ο επικεφαλής των «Podemos» με δάνειο ύψους 540.000 ευρώ και έπεσε ο κόσμος να τον φάει. Αριστερός είναι ο Ιγκλέσιας, δεν είναι κορόιδο. Πώς άλλωστε θα χτυπήσει την κρίση της ισπανικής κτηματαγοράς;Το ωραίο είναι ότι ο επαναστάτης της πλατείας το 2011 ηγείτο του κινήματος των «αγανακτισμένων» που διαδήλωναν κατά των κατασχέσεων πρώτης κατοικίας.

Ο ίδιος άνθρωπος, επτά χρόνια μετά, ως πρόεδρος των «Podemos» και η βουλευτής σύζυγός του δεν είχαν κανένα ηθικό πρόβλημα να αγοράσουν ένα σαλέ με πισίνα παίρνοντας στεγαστικό που θα αποπληρώσουν σε 30 χρόνια.
Από το διαμέρισμα με το νοίκι στη ταπεινή συνοικία Ρίβας, ο αριστερός Ιγκλέσιας μετακόμισε στο πολυτελές προάστιο Γκαλαπαγάρ και για να ολοκληρωθεί πλήρως η ιστορία το σπίτι το εξασφάλισε από δεύτερο χέρι σε καλή τιμή. Το ζεύγος Ιγκλέσιας με δήλωσή του όχι μόνο δεν αισθάνθηκε «ντροπή» για την ασυνέπεια λόγων και έργων, αλλά έδωσε και ιδεολογική διάσταση στην αγορά της οικογενειακής του βίλας:
«Είναι μεγάλη τύχη να μπορέσουμε να εκπληρώσουμε τους στόχους μας για τη ζωή και την οικογένειά μας, όμως έχουμε ακόμη την εντύπωση πως με εμάς συμβαίνουν πράγματα που δεν γίνονται σε άλλα δημόσια πρόσωπα. Εχουν δημοσιευθεί και φωτογραφίες από το σπίτι μας, ακόμη και των δωματίων μας με τα έπιπλα των προηγούμενων ιδιοκτητών. Ουδείς όμως δεν θα μας εμποδίσει να εκπληρώσουμε το όνειρο της ζωής μας», αναφέρουν, μεταξύ άλλων, στην κοινή τους δήλωση.
Τα ίδια ισχύουν και στα καθ’ ημάς. Οι Συριζαίοι ζουν το δικό τους όνειρο. Εξουσία, υπουργικές καρέκλες, βουλευτικά έδρανα, αργομισθίες στο Δημόσιο, προσλήψεις με τα υπόλοιπα «τυχερά», όπως υπερωρίες κ.λπ. Δεν πρόκειται να εγκαταλείψουν εύκολα τα προνόμια όταν γνωρίζουν από τώρα ότι πάνω από το 60% των βουλευτών δεν θα βρίσκεται στην επόμενη Βουλή ενώ όλοι οι μετακλητοί συγγενείς και φίλοι θα ξηλωθούν τη Δευτέρα των εκλογών.
Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η παρέα του Μαξίμου θέλει την εξάντληση της τετραετίας παρά τις καθημερινές σχεδόν διαφωνίες βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ και των ΑΝ.ΕΛ. αλλά και της δημοσκοπικής καθίζησης των δύο κομμάτων της συγκυβέρνησης.
Μόνο που η μανία παραμονής στην εξουσία μεγαλώνει την απόσταση της κυβέρνησης με την κοινωνία, όπως προκύπτει από τις δημοσκοπήσεις. Οι πολίτες θέλουν εκλογές τώρα και τιμωρούν τα κόμματα της συγκυβέρνησης με ποσοστά-ναδίρ.
Αυτά δεν πτοούν τους Συριζαίους γιατί, όπως λέει και ο σύντροφος Ιγκλέσιας, «κανείς δεν μας χαλάσει το όνειρο της ζωής μας».
Σκάνδαλο με τους λογαριασμούς της ΔΕΗ
Αλήθεια, η Δικαιοσύνη δεν οφείλει να διερευνήσει τι έχει συμβεί με τους λογαριασμούς της ΔΕΗ που εξοφλήθηκαν μέσω των ΕΛΤΑ και φαίνονται απλήρωτοι; Η κοινή γνώμη παρακολουθεί άφωνη στα δελτία ειδήσεων την ταλαιπωρία που υφίστανται χιλιάδες καταναλωτές της ΔΕΗ που κατέβαλαν εγκαίρως τα χρήματα για τους λογαριασμούς ρεύματος και επειδή τα ποσά παρακρατήθηκαν από τα ΕΛΤΑ έχασαν εκπτώσεις και ρυθμίσεις;
Ποιος δημόσιος οργανισμός έχει το δικαίωμα να παρακρατεί χρήματα ύψους 50 εκατομμυρίων ευρώ, τα οποία πρέπει να αποδώσει σε άλλη ΔΕΚΟ; Σύμφωνα μάλιστα με δημοσίευμα του bankingnews.gr, τα Ταχυδρομεία δεν παρακρατούσαν μόνο τα χρήματα της ΔΕΗ αλλά ακόμη και κλήσεις για τροχαίες παραβάσεις που είχαν εξοφληθεί μέσω ταχυπληρωμής! Το θέμα έχει συνέχεια και πρέπει να διερευνηθεί μέχρι τέλους.
Στα ύψη τα ελληνικά ομόλογα
Η Ιταλία «βήχει» και τα ελληνικά ομόλογα «αρρωσταίνουν». Οι πειραματισμοί Ντι Μάιο και Σαλβίνι με το κυβερνητικό πρόγραμμα, που θυμίζει περίοδο ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ 2015, εντείνουν τις πιέσεις στους εγχώριους τίτλους απομακρύνοντας την αποκαλούμενη «καθαρή έξοδο».
Η απόδοση του πενταετούς ελληνικού ομολόγου χθες ενισχύθηκε στο 3,5% του επταετούς και διαμορφώνεται στο 4,046% από 4,08%, ενώ το επιτόκιο για το δεκαετές πλησιάζει το 4,5%.
Εάν διατηρηθούν σε αυτά τα επίπεδα τα επιτόκια τότε το κόστος εξυπηρέτησης του δημόσιου χρέους θα εκτιναχθεί στα ύψη και θα ακριβοπληρώσουμε την «καθαρή έξοδο»…


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου